• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Evde Cold Brew Demleme Yöntemleri

roketatarli

Aktif Üye
Merhabalar,

Bir süre önce internette gördüğüm çay poşetleri ile cold brew demleme yapabileceğimi düşündüm ve sipariş ettim. Bugün çay demleme poşetlerim geldi ve kendimce evde bir cold brew yaptım. Sizlerle paylaşmak istedim.

Önce 25.1gr comandante 24 click kahve çektim.

20200618_115433.jpg

Ardından kahvemi poşete koydum.
20200618_115705.jpg
20200618_115838.jpg

20200618_120102.jpg

Poşetin ağzı sağlam kapanmıyor. Bu yüzden poşetin bir kısmı dışarıda kalacak şekilde 0.5lt lik kavanoza tamamı oda sıcaklığında su ekledim. Kapağını sıkıca kapattım. Ve buzdolabında 24 saat demlenmeye bıraktım.
20200618_120209.jpg

Demleme tamamlanınca yorumlarımı yazacağım. Eğer bu çay poşetleri işe yararsa leziz ve bütçeye uygun bir demleme sağlamış olacağım.

26'lı bu çay poşetleri 15tl.

Ekli dosyalar

• 20200618_115924.jpg
    20200618_115924.jpg
    105.3 KB · Görüntüleme: 17

namenola

Aktif Üye
İsim
Ufuk
Merhabalar,

Bir süre önce internette gördüğüm çay poşetleri ile cold brew demleme yapabileceğimi düşündüm ve sipariş ettim. Bugün çay demleme poşetlerim geldi ve kendimce evde bir cold brew yaptım. Sizlerle paylaşmak istedim.

Önce 25.1gr comandante 24 click kahve çektim.

Ekli dosyayı görüntüle 2923

Ardından kahvemi poşete koydum.
Ekli dosyayı görüntüle 2924
Ekli dosyayı görüntüle 2928

Ekli dosyayı görüntüle 2930

Poşetin ağzı sağlam kapanmıyor. Bu yüzden poşetin bir kısmı dışarıda kalacak şekilde 0.5lt lik kavanoza tamamı oda sıcaklığında su ekledim. Kapağını sıkıca kapattım. Ve buzdolabında 24 saat demlenmeye bıraktım.
Ekli dosyayı görüntüle 2932

Demleme tamamlanınca yorumlarımı yazacağım. Eğer bu çay poşetleri işe yararsa leziz ve bütçeye uygun bir demleme sağlamış olacağım.

26'lı bu çay poşetleri 15tl.

Rossmann larda 100 adet büyük boy çay filtreleri 11,90 TL bu arada. Kenarda not olarak bulunsun.

Aventus

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
Poşeti çikardiktan sonra bi çekin bakalim hamur gibi yumuşamiş oluyor genelde.Hemen yirtilip dagiliyor.Gözle görmeniz biraz zor ama su icinde bekledikce porlar genişliyor ve tozlar oralardan kaçiyor.Bunu önlemek imkansiz o yuzden süzün mutlaka.Normal demlemeye göre acı tatlar az olacak bence.Ben denedigimde pek guvenemedim kendime bir de sizin damağiniza göre bakalim nasil olacak

puspus

İyi Bilinen Üye
İsim
Yücel
Daha fazla  
İsim
Yücel
Espresso Makinesi
BFC Ela Junior
Değirmen
Mazzer Mini, Eureka Specilieta, Timemore Chesnut G1
Ekipmanlar
V60,Güralita,Delter, Chemex, Mokapot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ümraniye-Dudullu
ben geçen hafta evde denedim bu filtrelerle. Rubin sanırım markası hatırlamıyorum. Çok sızdırmıyor açıkcası, yine de v60dan geçirdim, çok küçük partiküller geçişi oluyor. 1-10 oranı demlendikten sonra da buzla seyreltme ile gövdesi yüksek başarılı soğuk demleme.

roketatarli

Aktif Üye
20 saatlik demlemenin sonunda kahve poşetini çıkarttım ve hiçbir sızma yok. Küçük tanecik bile geçirmemiş. Açıkçası ben poşetin dağılması konusunda tereddütlüydüm keza kavanozun dışında kalan kısım su emmişti ve incelemek istediğimde elimle hafif bi darbe ile biraz yırtmıştım. Demleme sonucu olarak bu poşetler bir harika dostum! Bütün yaz bunlarla demleme yapacağım. Kahveye gelirsek acı tatların törpülendiği çiçek gibi bir cold brew olmuş. Kesinlikle buz katarak kahvenin aromasını seyreltemem. Kahve olarak Probador Colectiva Halu Beriti kullanmıştım. Fotoğraflarını da ekliyorum.

Partikül kalıyor diye merak eden arkadaşlar kahveyi tükettim fincanın dibinde toz dalgası dahi yoktu...
20200619_094239.jpg

20200619_094321.jpg
20200619_094527.jpg

hakanie

İyi Bilinen Üye
İsim
Hakan
Daha fazla  
İsim
Hakan
Bu yöntemi bir de vakumlu kaplarla yapmayı deneyin derim. Sonuç çok fazla değişecek ;)

Bizim cold brew tariflerimizde bu şekilde kazan boy çay filtreleri kullanarak vakumla havası alınmış şekilde hazırlanıyor.

puspus

İyi Bilinen Üye
İsim
Yücel
Daha fazla  
İsim
Yücel
Espresso Makinesi
BFC Ela Junior
Değirmen
Mazzer Mini, Eureka Specilieta, Timemore Chesnut G1
Ekipmanlar
V60,Güralita,Delter, Chemex, Mokapot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ümraniye-Dudullu
Bu yöntemi bir de vakumlu kaplarla yapmayı deneyin derim. Sonuç çok fazla değişecek ;)

Bizim cold brew tariflerimizde bu şekilde kazan boy çay filtreleri kullanarak vakumla havası alınmış şekilde hazırlanıyor.
Kahve saklamada kullandığımız havası alınabilien KLT saklama kapları var, bir dahakine onda deneyelim o zaman. Teşekkürler Hakan bey 👍

hakanie

İyi Bilinen Üye
İsim
Hakan
Daha fazla  
İsim
Hakan
Tarifinizi paylaştığınız için çok teşekkürler 🤩. Kesinlikle deneyeceğim.
Rica ederim. Tarifimiz tam olarak şöyle.

18 saat oda sıcaklığında bekletme

32 saat buzdolabında bekletme

Sonra V60 filtre ile süzüp şişeleme şeklinde. Hatta süzmeden önce musluklu bir kaba alip orda biraz bekletiyoruz tortu dibe çöküyor. Sonra V60 ile süzüyoruz.

Bu şekilde elde ettiğimiz kahveler 3 hafta buzdolabında muhafaza edilebiliyor.

roketatarli

Aktif Üye
Rica ederim. Tarifimiz tam olarak şöyle.

18 saat oda sıcaklığında bekletme

32 saat buzdolabında bekletme

Sonra V60 filtre ile süzüp şişeleme şeklinde. Hatta süzmeden önce musluklu bir kaba alip orda biraz bekletiyoruz tortu dibe çöküyor. Sonra V60 ile süzüyoruz.

Bu şekilde elde ettiğimiz kahveler 3 hafta buzdolabında muhafaza edilebiliyor.
Gerçekten bu kadar uzun bekletildiğini hiç düşünmemiştim. Bu tarifi evde deneyeceğim umarım sizinkiler gibi güzel bi sonuç alırım :)