• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Az önce clever'la ilk denememi yaptım. Hoffmann yöntemiyle (önce su, sonra kahve) 2 dakika bekleyip breaking işlemini yaptıktan sonra bi 30 saniye daha bekleyip süzülme işlemini başlattım. 40 saniye civarı sürede kahvenin tamamı süzüldü. fena bi fincan elde etmemiş olsam da bi tık zayıf bi fincan elde ettim, sanırım bi 3-4 dakika bekleyip süzmeye başlamak daha mantıklı olacak bi dahaki sefere.

Clever için hangisini tavsiye edersiniz?
Rossmann 9.9₺
khoG1b.jpg

Caffeo beyaz filtreyle kahverengi filtre arasında herhangi bir fark var mıdır acaba? uzun süredir clever kullananlar hangisini tavsiye eder acaba?

Yeni Clever aldım. Önce su, sonra kahve dökerek demleme yapıyorum. Timemore C2 için 20-22 klik'leri denedim. 1:15 oranında 4dk'ya kadar beklememe ve süzülme 50sn civarında olmasına rağmen sanırım hala yeterli çözünmeyi elde edemediğim için çayımsı/sulu sonuç alıyorum. Kahveyi ekledikten sonra kaşıkla biraz karıştırıp tüm partiküllerin ıslanmasını sağlıyorum fakat sonuç olarak V60 ile yaptığım demlemelerin sulu versiyonu gibi zayıf bir kahve içiyorum, aromalar çok silik kalıyor. Benzer sorun yaşayıp çözmüş olan veya başlangıç için genel bir öneri var mı?

Yeni Clever aldım. Önce su, sonra kahve dökerek demleme yapıyorum. Timemore C2 için 20-22 klik'leri de denedim. 1:15 oranında 4dk'ya kadar beklememe ve süzülme 50sn civarında olmasına rağmen sanırım hala yeterli çözünmeyi elde edemediğim için çayımsı/sulu sonuç alıyorum. Kahveyi ekledikten sonra kaşıkla biraz karıştırıp tüm partikülleri ıslanmasını sağlıyorum fakat sonuç olarak V60 ile yaptığım demlemelerin sulu versiyonu gibi zayıf bir kahve içiyorum, aromalar çok silik kalıyor. Benzer sorun yaşayıp çözmüş olan veya başlangıç için genel bir öneri var mı?
daha ince öğütün.
karıştırma yapıyor musunuz? james hoffmann tarifi ile denemenizi tavsiye ederim.

Siz yazarken yazımı düzenliyordum, evet karıştırıyorum. V60'dan daha ince bir öğütüm mü kullanılıyor bu ekipmanla?

Çok mantıklı bu hiç aklıma gelmemişti 😀 alt mekanizmada sorun yok sadece üstün camı kırılmıştı şimdi baktım çıkabiliyor alt mekanizma yerinden sanırım bu dediğiniz olur çok teşekkürler 👍
Bildiğim kadarıyla timemore crystal eye dripper da switch e uyuyor. Onu da alabilirsiniz filtre çok iyi yapışıyor.

Clever'la ilk demlememi yaptım.
Kahve A roasting lab Adado, Molent g50 45 klik öğütüm, Korusu 95 derece. 1/18 oran, 3 dk demleme süresi akabinde ekipmanı bardağa aldım. Kağıt Caffeo saman rengi.
French press ayarı bir kahve bekliyordum ama, beklentimin çok üzerinde lezzetli bir kahve oldu. French press'deki o kabalık ve yoğun gövdeden çok uzakta, aromatik ve kararında gövdeli bir kahve içtim. Pratikliği ile sabah evden çıkmadan önce içeceğim kahvelerde favori ekipmanım olacak gibi.

V60'da tam 2 kişilik demlemeleri oturttum derken şimdi her şey sil baştan. Elime geçtiği itibariyle 4-5 kere 2 kişilik demleme yaptım. Filtrem tchibo'nun 80 adetlik filtre kağıdını kullanıyorum. Çift kişilik demleme reçetesi önerisine açığım.

V60'da tam 2 kişilik demlemeleri oturttum derken şimdi her şey sil baştan. Elime geçtiği itibariyle 4-5 kere 2 kişilik demleme yaptım. Filtrem tchibo'nun 80 adetlik filtre kağıdını kullanıyorum. Çift kişilik demleme reçetesi önerisine açığım.
Clever uzmanları yanıtlar, ama ben tada göre öğütümü ve demleme süresini değiştiriyorum.
@Cleverfan ve Hoffmann tarifi V60 öğütümüyle iki farklı çekirdekte de aynı tadı overex çok çözünmüş acı tatsız kakao tadı aldım. Öğütümü arttırıp demlemeyi 2.40'a çektim güzel oldu, ama süreyi 3.40'a çıkaracağım bir dahaki sefer veya öğütümü tekrar inceltebilirim.

Son düzenleme:
İlk denemeleri mi yaptım fakat tıpa bölgesinden küfe benzer bir koku geliyor bu koku kahveye de nüfuz ediyor tavsiyesi olan var mı geçer mi acaba

aeropressde içtiğim efso kahvelerden sonra clever ile demlediğim ilk 3 deneme o kadar kötüydü ki worka carbonic, hambela, null geisha demledim. nerdeyse hepsi aynı tattaydı. :) o kadar çok övüldü v60la kıyaslandıki bende bişey sandım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Şimdi cleverda demlemek için az nitelikli kahve önerisine ihtiyacım var. :)
Bence az nitelikli kahveyle daha düz fincanlar elde edersiniz :) Ben spada nın nensebo refisa sını orta öğütüm 16,6 oranla demledim çok keyif aldım.

Şimdi cleverda demlemek için az nitelikli kahve önerisine ihtiyacım var. :)
Clever sipariş iptal olmadı o vakit. Hayırlı olsun. Ben aralıklı iki adet edindim clever.
İlk Viyana Coffee Pirates çekirdeği demledim tatlı çikolatalar beklerken yukarıya yazdığım gibi bir fincan çıktı. Sonra Beloya oro demledim cık aynı tat, daha sonra kawa sitio vargem üçünde istisnasız aynı tat.
Şimdi Kawa demledim yine V60'tan aldığım sonucu yakaladım yukarıya attığım tarifle yaptım.

Screenshot_2021-11-15-21-36-26-192_com.google.android.youtube.jpg

Geri