• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Clever sipariş iptal olmadı o vakit. Hayırlı olsun. Ben aralıklı iki adet edindim clever.
İlk Viyana Coffee Pirates çekirdeği demledim tatlı çikolatalar beklerken yukarıya yazdığım gibi bir fincan çıktı. Sonra Beloya oro demledim cık aynı tat, daha sonra kawa sitio vargem üçünde istisnasız aynı tat.
Şimdi Kawa demledim yine V60'tan aldığım sonucu yakaladım yukarıya attığım tarifle yaptım.

Ekli dosyayı görüntüle 16846
Biraz ilginç oldu hem paramı iade ettiler hem ürünü gönderdiler ürün de bende para da bende :)

bu konuya alakali bir aksiyon almayi dusunmuyor musunuz?
aldım da orası ayrı bi kargaşa oldu.
müşteri hizmetlerini aradım. ürünü iade edeyim dedim. olmaz teslim almamışsınız dedi. parayı ödeyeyim dedim. ödeme yapmak için link atamadı. ben bi hata açayım destekten takip edin dedi. orayı kontrol ettim konu kapandı yazıyor. ben de parayı harcarım diye uygulama cüzdanına attım. tekrar aradım yine destek taleplerime bişey iletti yine konu kapalı yazıyor. para cüzdanda duruyor. Napsam bilemedim.

kahve fabrikası'nın nordic approach kahveleri clever'da mükemmel sonuç verdi, özellikle el encanto iyi ki clever almışım dedirtti cidden.

clever için molent pockette klik tavsiyesi verebilir misiniz? elinde her ikisi olanlar hangi kliklerde öğütüyorlar.

İlk denemeleri mi yaptım fakat tıpa bölgesinden küfe benzer bir koku geliyor bu koku kahveye de nüfuz ediyor tavsiyesi olan var mı geçer mi acaba
Yıkayınca geçmiyorsa iki parçadan oluşan tıpa kısmını karbonat dolu bardakta bekletin.

Clever Dripper'da öğütüm kalınlığını nasıl tercih ediyorsunuz? Ben femlemelerimde Molent g50'de 45-46 klikte öğütüm yaptım. Üretici verisine göre v60 30-46 klik aralığı.

Clever Dripper'da öğütüm kalınlığını nasıl tercih ediyorsunuz? Ben femlemelerimde Molent g50'de 45-46 klikte öğütüm yaptım. Üretici verisine göre v60 30-46 klik aralığı.
Ben molent g50 de Hoffman usülü demliyorum genelde 36 klikten başlıyorum duruma inceltip kalınlaştırıyorum ama hiç (hoffman usulü için) 42 kliğin üstüne çıkmadım açıkçası 🙄

Ben molent g50 de Hoffman usülü demliyorum genelde 36 klikten başlıyorum duruma inceltip kalınlaştırıyorum ama hiç (hoffman usulü için) 42 kliğin üstüne çıkmadım açıkçası 🙄
3 dakika suyun içinde yüzecek kahve için 36 klikler bence çok ince. Acılık vermiyor mu? 45 klik öğütümde demlemenin son dakikasında bir de kaşıkla karıştırıyorum.

Dün amazondan 250 liraya alarak dahil oldum aranıza. Hepsiburada da yeşili 220 Lira şuan. Molent pocket kullanıyorum. Pocket ile hangi aralıkları kullanıyorsunuz? Sahip olanlar cevap verirse çok mutlu olurum :)
18-22 arası iyi geldi benim için. :)

Dün amazondan 250 liraya alarak dahil oldum aranıza. Hepsiburada da yeşili 220 Lira şuan. Molent pocket kullanıyorum. Pocket ile hangi aralıkları kullanıyorsunuz? Sahip olanlar cevap verirse çok mutlu olurum :)

Clever bugün geldi. Gelir gelmez hemen 15gr Ethiopia sidamo yu önce su sonra kahve şeklinde yaptım. Çok kalın çekmeme rağmen tatlı sonuçlar verdi. Artık filtre kahve makinesi kullanmayacağım (:

Öğütümü nispeten incelterek yaptığım demlemede çok iyi sonuç aldım.
Sidamo Damo Anaerobik kahve 15 gr/240 ml 88 derece su, Molent g50 ile 43 klik öğütüm, 3 dk demleme sonrası akış. Önce su sonra kahve koydum, kahve koyunca kaşığın dışıyla kahveleri suya daldırdım ve kapağı kapattım. 2 dk bitiminde bir karıştırma yapıp yine kapattım, 3 dk olunca akış başlattım. 40 sn gibi akış bitti, kağıt da Tchibo dripper kağıdı bu arada.
43 klik v60 sınırlarında kalına yakın noktada, sonraki demlemede 40 kliğe yani orta noktaya inip demleyeceğim. 45-46 seviyesinde öğütümlerde süreyi 4 dk yaparak deneyeceğim.
V60'ı hiç aratmayacak kadar aromatik ve tatlı, orta hatta düşük-orta gövdeli bir kahve oldu. Yaklaşık 2 saat önce aynı lahveyle yaptığım v60 demlemesiyle kıyaslayınca çok çok hafif bir kağıt kokusı aldım ama rahatsız edecek bir koku lrsinlikle değil. Kağıdı daha iyi yıkayınca muhtemelen ortadan kalkacaktır.
Clever denemeye devam. 🙂

Bende de hario skerton pro var klikten ziyade ne tarz öğütmek gerekir iyi verim alabilmek için ben filitre kahve mak.ogutumden 1 2 tık daha kalın ogutuyorum dogrumudur?

Bende de hario skerton pro var klikten ziyade ne tarz öğütmek gerekir iyi verim alabilmek için ben filitre kahve mak.ogutumden 1 2 tık daha kalın ogutuyorum dogrumudur?
Ben Molent G50 değirmenimde V60'da kullandığım öğütüm derecesinden 2-3 klik daha kalın öğüterek kullanıyorum. V60 ile aynı öğütüm derecesinde kullanan da var, french press kalınlığında kullanan da. Bence demleme yaptığınızda ekşi/sulu tat alıyorsanız inceltin, acı/sert/yoğun tat alıyorsanız kalınlaştırın. Benim tercihim dediğim gibi v60'dan 1-2 klik daha kalın olacak şekilde kullanmak.

Geri