C
cyuce
Guest
...
Moderatörün son düzenlenenleri:
Düz filtreleri zor oturtuyorum buna, traditional oturur mu acabaBen tikanmamasi için kahveyi sonra koyuyorum, tchibonun kağıdını almıştım, tikanmayla bir alakası var mı bilmiyorum açıkçası. Cafec traditional denerim belki bir ara![]()
Ben kungpowun filtresini koymuştum, küçük kalıyor ama oturuyorDüz filtreleri zor oturtuyorum buna, traditional oturur mu acabamerak ettim deniyim birazdan
![]()
İyi bari hocam, hemen deniyorumBen kungpowun filtresini koymuştum, küçük kalıyor ama oturuyor![]()
Kağıt olarak hangi markayı tercih ediyorsunuz, bir de demlemede kahveyi önce mi sonra mı koyuyorsunuz?
Bazı insanlarada geoit dünya mantıklı gelmiyor. Drawdown meselesinin extraction üzerinde olan etkisi su götürmez bir gerçek.Moccamaster filtrelerini kullanıyorum. Kahveyi önce koyuyorum.
Zaten çözünme oranı pour-over'a göre düşük olan bir yöntemde drawdown hızlı olacak diye suyu önce koymak mantıklı gelmiyor, Hoffman söylese de gelmiyor.
Bazı insanlarada geoit dünya mantıklı gelmiyor. Drawdown meselesinin extraction üzerinde olan etkisi su götürmez bir gerçek.
En basitinden drawdown kaynaklı dripper içinde oluşan hareket. Drawdown süresinin ne kadar kısa olursa o kadar ince öğütüm gitme ihtimaliniz (bahsettiğiniz gibi çözünme oranı pour over göre düşük çözünme oranınını arttırmak için) var ama drawdown süresinin uzun olması bunun önündeki engel diyebilirim çünkü ince öğütümler ajitasyon pek sevmiyor drawdown olayında kısmen ajıtasyon.
1-evet amaç drawdown süresini kısaltmak1- Suyu önce koymanın avantajının drawdown süresini kısaltması olduğu söyleniyor.
2- Zaten çözünmenin çok kolay olmadığı bu yöntemde, ev kullanıcısı için sürenin 30 sn kısaltılmasının bir avantajı olmadığı, buna mukabil çözünme açısından işi daha zorlaştıracağını düşündüğümü söylüyorum.
3- Belki hatalı bir tespit yapıyor olabilirim ancak sizin neye itiraz ettiğinizi ve konunun yerkürenin biçimiyle ne ilgisi olduğunu hala anlayamadım.
Güzel oturdu yaBen kungpowun filtresini koymuştum, küçük kalıyor ama oturuyor![]()
Hocam bir de demleme anlamında bir fark oluyor mu diye bir ara denersen fena olmazGüzel oturdu ya(arkadaşlar siz tartışmaya devam edin bölmeyeyim
@Leylifer hocam Kuhn'un ve ya Feyerabend'in bilim felsefesi eleştirilerinden vurursan kazanabilirsin
)
Tchibo filtre alıcam hocam, alınca aynı çekirdek üzerinden bi karşılaştırma yaparımHocam bir de demleme anlamında bir fark oluyor mu diye bir ara denersen fena olmaz![]()