• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cleverin bence switch'e olan en büyük üstünlüğü 500 ml kapasitesi. V60 ile kıyaslarsak, gooseneck kettle, döküş tekniği, channeling gibi maliyet ve sorunlari da yok. Muhtemelen v60'in potansiyeli daha fazla ama bir yandan o potansiyeli yakalaması da bir o kadar zor.

Clever Dripper'ın iki boyu varmış. Siz hangisini kullanıyorsunuz?

Kağıt olarak hangi markayı tercih ediyorsunuz, bir de demlemede kahveyi önce mi sonra mı koyuyorsunuz?

Ben tikanmamasi için kahveyi sonra koyuyorum, tchibonun kağıdını almıştım, tikanmayla bir alakası var mı bilmiyorum açıkçası. Cafec traditional denerim belki bir ara 🤔

Ben tikanmamasi için kahveyi sonra koyuyorum, tchibonun kağıdını almıştım, tikanmayla bir alakası var mı bilmiyorum açıkçası. Cafec traditional denerim belki bir ara 🤔
Düz filtreleri zor oturtuyorum buna, traditional oturur mu acaba 😄 merak ettim deniyim birazdan 😄

Moccamaster filtrelerini kullanıyorum. Kahveyi önce koyuyorum.

Zaten çözünme oranı pour-over'a göre düşük olan bir yöntemde drawdown hızlı olacak diye suyu önce koymak mantıklı gelmiyor, Hoffman söylese de gelmiyor.
Bazı insanlarada geoit dünya mantıklı gelmiyor. Drawdown meselesinin extraction üzerinde olan etkisi su götürmez bir gerçek.

En basitinden drawdown kaynaklı dripper içinde oluşan hareket. Drawdown süresi ne kadar kısa olursa o kadar ince öğütüm gitme ihtimaliniz (bahsettiğiniz gibi çözünme oranı pour over göre düşük çözünme oranınını arttırmak için) var ama drawdown süresinin uzun olması bunun önündeki engel diyebilirim çünkü ince öğütümler ajitasyon pek sevmiyor drawdown olayıda kısmen ajıtasyon.

En basitinden drawdown kaynaklı dripper içinde oluşan hareket. Drawdown süresinin ne kadar kısa olursa o kadar ince öğütüm gitme ihtimaliniz (bahsettiğiniz gibi çözünme oranı pour over göre düşük çözünme oranınını arttırmak için) var ama drawdown süresinin uzun olması bunun önündeki engel diyebilirim çünkü ince öğütümler ajitasyon pek sevmiyor drawdown olayında kısmen ajıtasyon.

1- Suyu önce koymanın avantajının drawdown süresini kısaltması olduğu söyleniyor.
2- Zaten çözünmenin çok kolay olmadığı bu yöntemde, ev kullanıcısı için sürenin 30 sn kısaltılmasının bir avantajı olmadığı, buna mukabil çözünme açısından işi daha zorlaştıracağını düşündüğümü söylüyorum.
3- Belki hatalı bir tespit yapıyor olabilirim ancak sizin neye itiraz ettiğinizi ve konunun yerkürenin biçimiyle ne ilgisi olduğunu hala anlayamadım.

1- Suyu önce koymanın avantajının drawdown süresini kısaltması olduğu söyleniyor.
2- Zaten çözünmenin çok kolay olmadığı bu yöntemde, ev kullanıcısı için sürenin 30 sn kısaltılmasının bir avantajı olmadığı, buna mukabil çözünme açısından işi daha zorlaştıracağını düşündüğümü söylüyorum.
3- Belki hatalı bir tespit yapıyor olabilirim ancak sizin neye itiraz ettiğinizi ve konunun yerkürenin biçimiyle ne ilgisi olduğunu hala anlayamadım.
1-evet amaç drawdown süresini kısaltmak
2-dediğim gibi çözünmeyi arttırmak için ince öğütüm yapmayı amaçlıyor ama drawdown olayının ince öğütülmüş kahvede beklenenden fazla ajıtasyon yapması sebebiyle drawdown süresini kısaltmanın extraction üzerindeki etkisinden bahsediyorum. Madem ince öğütümün drawdown süresine bağlı olarak fazla ajıtasyon yaptığını söylüyorsun o zaman kalın öğüt ve demleme süresini arttır diyebilirsin ama kahvede işler düz mantık yürümüyor. Belki kalın öğütüp demlemeyi uzun tutar ve aynı tds oranını yakalarım ama aradaki fark bariz olur.
3-'' Zaten çözünme oranı pour-over'a göre düşük olan bir yöntemde drawdown hızlı olacak diye suyu önce koymak mantıklı gelmiyor, Hoffman söylese de gelmiyor.'' cümlenizdeki mantıklı gelmiyor ifadesi üzerinden düz dünyacılara bağladım ama sanırım küçük esprim anlaşılmadı.
4-Yani burada olay ince öğütümün clevarda daha iyi sonuç vermesi ama handikapının drawdown süresi olması amaç bu süreyi kısaltmak bütün bu su önce kahve sonra muhabbeti bu yüzden.

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• IMG-20210306-WA0054.jpeg
    IMG-20210306-WA0054.jpeg
    97.2 KB · Görüntüleme: 246
Güzel oturdu ya 😄 (arkadaşlar siz tartışmaya devam edin bölmeyeyim 😂 @Leylifer hocam Kuhn'un ve ya Feyerabend'in bilim felsefesi eleştirilerinden vurursan kazanabilirsin 😂)
Hocam bir de demleme anlamında bir fark oluyor mu diye bir ara denersen fena olmaz :LOL:

Abaca filtreyi melitta 4 numarayı baz alarak katladım ve bol suyla oturttum drawdown süresi ciddi anlamda kısaldı. Sonrasında yurtdışı pazarı için mevcut olan 4 numara abaca filtrelerin gelip gelmeyeceğini togay beye sordum ama şuan için düşünmüyoruz dedi ve abacayı katlamam üzerine '' Kağıt dansitesi değişiyor bu şekilde. Tabii fincan sizi mutlu ediyorsa sorun yok. '' dedi. Bunun üzerinde malezyada Bi firma buldum ama gümrük nasıl işler bilemiyorum talep duğrultusunda toplu alım yapsak çok iyi olur.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210307_004039_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20210307_004039_com.instagram.android.jpg
    25.9 KB · Görüntüleme: 251
  • Screenshot_20210307_004049_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20210307_004049_com.instagram.android.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 252
Geri