• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
V60 kağıtlarının ucundaki sivri kısmı hafifçe katlarsanız kullanabilirsiniz. Belki cleverin içinde küçük kalır ama sorun olmaz :) Bu şekilde kullanan arkadaşlar mevcut.
Yanıtınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Elimdeki filtreler Rubin marka ve uç kısımları sivri değil. O yönden sorunum yok. Ancak 2 nolu olduğu için küçük kalması nedeniyle demlemede bir sorun yaratır mı diye düşünmüştüm. Sonuçta filtreler Clever'ın kenarlarına oturmuyor.

Sağlıcakla

ben aranızıa amazondan bi clever alarak katıldım şunu diyebilirimi güzel demlenmiş bir v60 kadar olmasada dengeli ve tatlı fincanlar veriyor yeni başlayanlara kesinlikle tavsiye ederim

Yanıtınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Elimdeki filtreler Rubin marka ve uç kısımları sivri değil. O yönden sorunum yok. Ancak 2 nolu olduğu için küçük kalması nedeniyle demlemede bir sorun yaratır mı diye düşünmüştüm. Sonuçta filtreler Clever'ın kenarlarına oturmuyor.

Sağlıcakla
Bir keresinde 2 nolu filtre ile demleme yapmıştım. Sıcak su ile önden ısıtma işlemi yaparken filtreyi düzgün bir şekilde ıslatarak oturtabilirseniz, sanıyorum 200-250 ML kadar bir demleme yapabilirsiniz. Neticede önemli olan kahvenin sıcak su ile birlikte zaman geçirmesi ve demlemeyi bitirmeye karar verdiğiniz an filtreden geçerek süzülmesi :)

İlk deneyimimi gerçekleştirdim 400 ml suya 25 gram kahve ile yaptım.tadı hoşuma gitti üzerinde çalışma yapmam gerek son 50 ml su filitrede kaldı (tchıbo filitre kullandım migrostan aldım no.4)

İlk deneyimimi gerçekleştirdim 400 ml suya 25 gram kahve ile yaptım.tadı hoşuma gitti üzerinde çalışma yapmam gerek son 50 ml su filitrede kaldı (tchıbo filitre kullandım migrostan aldım no.4)
Böyle bir durumda dripper'ı kaldırıp tekrar koyun, kaldırıp tekrar koyun. Bu şekilde son damlalar süzülecektir, süzülüyor genelde. Normalde buna ihtiyaç kalmaması lazım ama böyle bir durumla karşılaşınca bu şekilde yapıyordum.

Aslında o dip kısmını biraz eğimli yapsalarmış içinde sıvı kalmazmış. Biraz tasarım eksikliği olmuş sanki.

yollaeve.com'dan almaya çalıştım ancak kredi kartımda limitim olmasına karşın 2 kere "işlem tamamlanamadı" hatası verdi. benzer sorun yaşayan oldu mu?

yollaeve.com'dan almaya çalıştım ancak kredi kartımda limitim olmasına karşın 2 kere "işlem tamamlanamadı" hatası verdi. benzer sorun yaşayan oldu mu?
Firmanın telefonunu arayın yardımcı oluyorlar

2021 World Brewers Cup 27.sinin tarifi:

15/230 kahve-su oranı. 95 derece su sıcaklığı.
0 - 0.30 arası 30 gram su ile blooming. (Önce kahve sonra su. Suyu döktükten sonra hafifçe karıştırıp süzülmesi için sürahinin üstüne koyuyoruz.)
0.30 - 0.40 arası 200 ml tek döküş. (Önce hızlı bir şekilde kahve yatağının merkezine döküyoruz, peşinden dairesel hareketlerle toplam 230 ml'e tamamlayıp dripper'ın kapağını kapatıyoruz.)
0.40 - 2.40 arası demleme.
2.40 - 4.00 arası süzülme.

0 - 0.30 arası 30 gram su ile blooming. (Önce kahve sonra su. Suyu döktükten sonra hafifçe karıştırıp süzülmesi için sürahinin üstüne koyuyoruz.)
0.30 - 0.40 arası 200 ml tek döküş. (Önce hızlı bir şekilde kahve yatağının merkezine döküyoruz, peşinden dairesel hareketlerle toplam 230 ml'e tamamlayıp dripper'ın kapağını kapatıyoruz.)

Bu şampiyonalarda öğütüm sabit mi? Öğütüm kalınlığından bahsettiğini göremedim.

Bunu izlememiştim. @Cleverfan as bayrakları as :D

İzledikten sonra cleverı alıp "Meşhur mu oldun şeeeen" diye sevesim geldi. Demin bu tarifi G50-40klik ile denedim. Ölçüyü de karıştırdım bloomingden sonra. Çift döküş yaptım bu yüzden, oran da bozuldu sanırım, ama Clever işte... 7/10 fincan içiyorum elhamdulillah.

Geri