• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son iki günde Clever ile üç farklı çekirdek ile dört deneme yaptım.

Buzdağı su,
1/16 rasyo,
Önce su arkasından kahve yöntemi,
1. dk hafif karıştır 4. dk süz,
Hambela, Worka Gr.1, Bomba de Fruta.

Son zamanlarda içtiğim en düz kahveleri demledim diyebilirim. Tuhaf hakikaten, benim cam Kalita'nın yanına dahi yaklaşamadı ana notaların patlaması konusunda, geçtim kompleks notaları. Atladığım bir nokta mı var acaba diye düşündüm, gayet pratik ve basit bir alet, atlanacak bir şey de yok hani. İki deneme 93 derece, diğerleri 94. Cmd 28 klik ile gövde düşük seyrederken, 26 klik ile arttı fakat daha da düz çıktılar ile sonuçlandı. Neyse, böyleyken böyle.

Son düzenleme:
Son iki günde Clever ile üç farklı çekirdek ile dört deneme yaptım.

Buzdağı su,
1/16 rasyo,
Önce su arkasından kahve yöntemi,
1. dk hafif karıştır 4. dk süz,
Hambela, Worka Gr.1, Bomba de Fruta.

Son zamanlarda içtiğim en düz kahveleri demledim diyebilirim. Tuhaf hakikaten, benim cam Kalita'nın yanına dahi yaklaşamadı ana notaların patlaması konusunda, geçtim kompleks notaları. Atladığım bir nokta mı var acaba diye düşündüm, gayet pratik ve basit bir alet, atlanacak bir şey de yok hani. İki deneme 93 derece, diğerleri 94. Cmd 28 klik ile gövde düşük seyrederken, 26 klik ile arttı fakat daha da düz çıktılar ile sonuçlandı. Neyse, böyleyken böyle.
Farklı bir değirmen kullandığım için klik ayarı tavsiyesi veremeyeceğim ama 4.dk da süzüyor olmak gövdeyi fazlaca öne çıkaran sebep olabilir. "1.30 da karıştır, 3.dk da süz" şeklinde deneyebilir misiniz? Öğütüm ayarı, su, sıcaklık, filtre vb. sonuca oldukça etki ediyor ama ben gövdeyi yüksek bulduysam ilk olarak süre ve öğütüm ayarında değişikliğe gidiyorum. Mesela son 2 haftadır Clever ile Petra - Acme demliyorum. Çekirdeğin kendisi zaten dümdüz bir tada sahip. Clever dripper da gövdeyi öne çıkardığı için bu çekirdekte 1.dk da karıştır, 2-2.30. dkda süz gibi bir yöntem izliyorum.

Bu arada clever dripper için öğütüm ayarını 15g-250ml olan bir demlemede "25-30 sn içerisinde süzmenin son damlaya kadar tamamlanması" ile ayarlıyorum.

Öğütüm derecesini ayarlarken, benim hedef aldığım süzülme süresi 40-45 sn civarı oluyor. Bir de sizin dediğiniz şekilde 25-30 sn ile deneyeyim.

Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Kullanımım şu şekilde; eşimle kahve tükettiğimiz için v60 ve clever aynı aynda 2 fincan demliyorum. Böylece V60 ve clever farkını her akşam denemiş oluyorum. Genel gövde ve asidite olarak çok derin lezzetler aramıyorsanız keyifli bir kahve içeyim diyorsanız clever çok yeterli. Delterpress vardı rafa kaldırm clever sayesinde.

Ben süzülme süresine hiç bakmıyorum. Zaten aşırı hızlı akıyor onunla uğraşmak asıl clever demeleme yönteminden uzaklaşmak diye düşünüyorum.

Demlemem kahvenin yapısına bakmaksızın Cmd 24 klik (demleme sonrası tadıma göre sonraki demlemede artı eksi 2 klik değiştiriyorum). 30 sn boyunca karıştırmadan kahveyi suyun içine doğru üstten itiyorum. 1.30 dk da ufak bir dairesel sallıyorum. 2 dk. da akışı başlatıyorum.
2.30 dk ve üzerinde akışı başlattığım demlemelerimde genelde daha düz kahve elde ettim. Bu nedenle çok karıştırmadan ve 3 dk üzerine çıkmadan demliyorum.

Arkadaşlar clever dripper için hangi filtre kağıdını önerirsiniz. Saygılar.

Merhaba,

Benim elimde 2 nolu filtreler var. V60 denerim diye almıştım. Clever da da kullanmak hatalı mı olur, önce su sonra kahve şeklindeki demlemelerde?
Ben şuan bu şekilde kullanıyorum.

sağlıcakla

Ben de dayanamayıp dün, yollaeve'den sipariş verdim, - umarım bugün kargolanır - gerçi Hario Switch varken biliyorum gereksiz oldu ama merak işte :) birini işyerinde tutarım artık.

Clever perileri beni de esir aldı. Amazondan görünce bende attım sepete. Bakalım umarım güzel şeyler çıkarabilirim ortaya.

Merhaba,

Benim elimde 2 nolu filtreler var. V60 denerim diye almıştım. Clever da da kullanmak hatalı mı olur, önce su sonra kahve şeklindeki demlemelerde?
Ben şuan bu şekilde kullanıyorum.

sağlıcakla
V60 kağıtlarının ucundaki sivri kısmı hafifçe katlarsanız kullanabilirsiniz. Belki cleverin içinde küçük kalır ama sorun olmaz :) Bu şekilde kullanan arkadaşlar mevcut.

Sırf gri rengini alabilmek için buradan sipariş verdim. Umarım başka renk yollamazlar. Yoksa Amazondan almak daha güvenli ve kolay olurdu. Sitede tek çekim dışında alışveriş yapamıyoruz galiba. Bende hata verdi.

Ben de aynı yerden aynı renk, gri, sipariş vermiştim. Bugün elime ulaştı, doğru gönderilmiş. Hiçbir sorun yok.

Geri