• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben tıkanma sorunundan dolayı cafec traditional aldım, hiç tıkanma yapmıyor, tabsiye ederim.

22 click 25 27 click ile pek çok kahve denedim. Hiçbir filtre ile tıkanma yaşamadım.
Moccamaster filtreleri en az kağıt kokan filtreler benim denediklerim içinde. En çok kokan ama en hızlı süzen filtre ise melittalar. Hem natürel hem de bleached olanları yarı yarıya ucuz moccamaster filtrelerden. Cafeonun natürel filtresi de gayet hızlı

Merhaba arkadaşlar, Clever için önerdiğiniz bir filtre kağıdı var mı? Moccamaster 4 numara filtre kağıdı önerilmiş eski konuların birinde, onun da 100lüsünü 60 liraya bulabildim ve çoğu yerde de stok yok gözüküyor. Cleverı sık kullanmadığım için 100 kağıda 60 lira verebilirim ama daha ucuz bir alternatif varsa da hayır demem açıkçası. 😅
İlâve etmek istiyorum beyaz mı kahve renk olan mı?

Ben de dün teslim aldım. Paketleme müthişti, büyük özen gösterilmiş. Denemelerimden aldığım sonuçlarda v60'ı kaldırtacak düzeyde.

Ekipmanla 20 civarı demleme yaptım, kısa bir değerlendirme yapmak isterim.

Başta şunu ekleyeyim; nitelikli kahve içmeyi en basit hale getirmek son zamanlardaki çabam.

Zira çevremdeki insanlara bunu tavsiye ederken, V60, Kettle, vs gibi kompleks bir tavsiye vermek istemiyorum. Yerine, basit, ulaşılabilir ve çıktı olarak da tatmin edici bir yöntem arıyordum.

Daha önceleri tavsiyem Aeropress idi. Şimdilerde Clever oldu. Neden?

Tutarlı
Tekrarlanabilir
Taşınabilir
Temzilemesi zor değil
Oldukça basit (Aeropress'ten bile basit)
Filtresine ulaşmak kolay (Migros, Getir vs)
Çok kişilik demlemelere imkân veriyor (Aeropress'te bu biraz zor)
Gövde daha yoğun (Nitelikli kahveye yeni başlayanların önceliği)
Dengeli bir fincan sunuyor (tatlılığı ön planda olan kahvelerde "bayma" ihtimali var)

Baz değirmen + Clever + Nitelikli çekirdek ile son derece tatmin edici neticelere ulaşmak kolay.

Ekipmanla 20 civarı demleme yaptım, kısa bir değerlendirme yapmak isterim.

Başta şunu ekleyeyim; nitelikli kahve içmeyi en basit hale getirmek son zamanlardaki çabam.

Zira çevremdeki insanlara bunu tavsiye ederken, V60, Kettle, vs gibi kompleks bir tavsiye vermek istemiyorum. Yerine, basit, ulaşılabilir ve çıktı olarak da tatmin edici bir yöntem arıyordum.

Daha önceleri tavsiyem Aeropress idi. Şimdilerde Clever oldu. Neden?

Tutarlı
Tekrarlanabilir
Taşınabilir
Temzilemesi zor değil
Oldukça basit (Aeropress'ten bile basit)
Filtresine ulaşmak kolay (Migros, Getir vs)
Çok kişilik demlemelere imkân veriyor (Aeropress'te bu biraz zor)
Gövde daha yoğun (Nitelikli kahveye yeni başlayanların önceliği)
Dengeli bir fincan sunuyor (tatlılığı ön planda olan kahvelerde "bayma" ihtimali var)

Baz değirmen + Clever + Nitelikli çekirdek ile son derece tatmin edici neticelere ulaşmak kolay.

hocam nasıl demliyorsunuz onunla alakalı deneyimlerinizi de paylaşsanız. Sizin için en ideali nasıl

hocam nasıl demliyorsunuz onunla alakalı deneyimlerinizi de paylaşsanız. Sizin için en ideali nasıl

Farklı kahveleri denemeye odaklandığım için parametrelerin aynı olmasına dikkat ettim.

Bu sebeple tek bir yöntem, Hoffman metodunu uyguladım.

Test etmesem de kanaatim odur ki, önce su sonra kahveyi dökerek, genelde iyi neticeler almak mümkün. Yönteminizden bağımsız... Tabi, yine de denemek lazım.

Not: CMD 22-24 klik arasında öğütüm yaptım. Kahveye göre ufak oynamalarda bulundum.

Peki aeropressle bunun arasında tatsal olarak ne fark var

Peki aeropressle bunun arasında tatsal olarak ne fark var

Aeropress'te daha canlı kahveler içmek mümkün. Tat olarak tabi... Kahvenin sunduğu potansiyele daha yakın fincanlar alabilirsiniz.

Aeropress'te farklı olasılıklar denenebilir. Zira reçeteler ve demleme usulleri (düz ve ters yöntem) bize bu geniş hareket alanını sağlıyor.

Aeropress'te hata ihtimali (küçük olsa da) Clever'a göre daha muhtemel. Örneğin press'i hızlı yapmak istenilen sonuca vermeyebilir. Clever bu açıdan daha garanti.

Aeropress'e göre Clever'da filtreleme daha başarılı, yani daha berrak fincanlar içmek mümkün.

Ofis, kütüphane gibi mekanlarda Clever'ın kullanımı daha kolay geldi bana. Zira her ikisini de kütüphanede ve ofisimde denedim.

Şöyle diyeyim:

Elimde iki ekipman olduğunu varsayalım

--> Vaktim yoksa, uğraşmak istemiyorsam, ya da sürpriz yaşamayayım dersem Clever'ı tercih ederim,

--> Ama hem geniş zamanım hem de yeterli enerjim varsa Aeropress baskın gelir.

ben ofisimde Aeropress kullanıyordum.
ama temizlemesi, yapması ofis şartlarında zorladığını hissettim.
şu an clever aldım. prtiklik açısından bu kadar fark edeceğini hiç tahmin etmemiştim. kahveyi öğüt suyu koy kahveyi koy kendiliğinden süzülüyor bir de. temizliği de kolay. çıktı aeropresse göre daha temiz. tatsal olarak da fazlasıyla tatmin edici.

Geri