qwez0r
Barista
- İsim
- Doğukan
Daha fazla
- İsim
- Doğukan
- Değirmen
- Molent G50
- Ekipmanlar
- Clever Dripper
Hocam 480 baya fazla diye düşünüyorum. Ben 25/420 yapıyorum. Önce su sonra kahve ile herhangi bir sorun yaşamıyorum. Öğütüm ayarım V60-V60'dan biraz kalın seviyede. (Molent için 38-41 arası). Filtrem ise klasik Tchibo. Bu bahsettiğim şekilde 420ml'lik bir kahvenin süzülme süresi 30-40sn arası oluyor.Clever ile honeymoon dönemimiz geçti, biraz uyuz olmaya başladım. Büyük kapasiteli(30/480) demlemeler ya inanılmaz uzun sürüyor ya da tamamen tıkanıyor. Moccamaster filtresiyle 4 dakika sürebiliyor süzülme. Bayağı bitter bardaklar çıkıyor sonuç olarak. Bu filtreyle önce su sonra kahve yapmadan olmuyor, onda da 300-350den fazla suyla yapılmıyor. V60 filtreleriyle sonuç genel olarak iyi, sona doğru yine de biraz yavaşlayabiliyor. İki bardaklık demleme çözümü arayışıma pek iyi bir yanıt olmadı şu anlık.
Melitta filtrelerini kullanan var mıdır? Onda durumlar nasıl?
Daha 10 dakika önce 18-300'lük bir demleme denedim. Bu sefer önce kahve sonra su koydum. Süzülme süresi uzadı değil, BİTMEDİ
Ekleme: 480'e fazla dememin sebebi neredeyse dripperin ağzına kadar dolacağını düşünmem sebebiyledir. 480'de sanki kahveyi sonra koyduğunuzda karıştıracak boşluk bulamazsınız gibi geldi.