• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Clever ile honeymoon dönemimiz geçti, biraz uyuz olmaya başladım. Büyük kapasiteli(30/480) demlemeler ya inanılmaz uzun sürüyor ya da tamamen tıkanıyor. Moccamaster filtresiyle 4 dakika sürebiliyor süzülme. Bayağı bitter bardaklar çıkıyor sonuç olarak. Bu filtreyle önce su sonra kahve yapmadan olmuyor, onda da 300-350den fazla suyla yapılmıyor. V60 filtreleriyle sonuç genel olarak iyi, sona doğru yine de biraz yavaşlayabiliyor. İki bardaklık demleme çözümü arayışıma pek iyi bir yanıt olmadı şu anlık.

Melitta filtrelerini kullanan var mıdır? Onda durumlar nasıl?
Hocam 480 baya fazla diye düşünüyorum. Ben 25/420 yapıyorum. Önce su sonra kahve ile herhangi bir sorun yaşamıyorum. Öğütüm ayarım V60-V60'dan biraz kalın seviyede. (Molent için 38-41 arası). Filtrem ise klasik Tchibo. Bu bahsettiğim şekilde 420ml'lik bir kahvenin süzülme süresi 30-40sn arası oluyor.

Daha 10 dakika önce 18-300'lük bir demleme denedim. Bu sefer önce kahve sonra su koydum. Süzülme süresi uzadı değil, BİTMEDİ :D V60 filtresi hiç denememiştim, sayenizde öğrenmiş oldum.

Ekleme: 480'e fazla dememin sebebi neredeyse dripperin ağzına kadar dolacağını düşünmem sebebiyledir. 480'de sanki kahveyi sonra koyduğunuzda karıştıracak boşluk bulamazsınız gibi geldi.

Hocam 480 baya fazla diye düşünüyorum. Ben 25/420 yapıyorum. Önce su sonra kahve ile herhangi bir sorun yaşamıyorum. Öğütüm ayarım V60-V60'dan biraz kalın seviyede. (Molent için 38-41 arası). Filtrem ise klasik Tchibo. Bu bahsettiğim şekilde 420ml'lik bir kahvenin süzülme süresi 30-40sn arası oluyor.

Daha 10 dakika önce 18-300'lük bir demleme denedim. Bu sefer önce kahve sonra su koydum. Süzülme süresi uzadı değil, BİTMEDİ :D V60 filtresi hiç denememiştim, sayenizde öğrenmiş oldum.

Ekleme: 480'e fazla dememin sebebi neredeyse dripperin ağzına kadar dolacağını düşünmem sebebiyledir. 480'de sanki kahveyi sonra koyduğunuzda karıştıracak boşluk bulamazsınız gibi geldi.
Evet o yüzden o miktarlarda önce su sonra kahve olmuyor demiştim. Etrafı mahvetme ihtimali çok yüksek. 🤭

Ben genelde clevarla 30/480 yapıyorum, önce su sonra kahve metoduyla. Karıştırma süresi uzuyor sadece

Clever ile honeymoon dönemimiz geçti, biraz uyuz olmaya başladım. Büyük kapasiteli(30/480) demlemeler ya inanılmaz uzun sürüyor ya da tamamen tıkanıyor. Moccamaster filtresiyle 4 dakika sürebiliyor süzülme. Bayağı bitter bardaklar çıkıyor sonuç olarak. Bu filtreyle önce su sonra kahve yapmadan olmuyor, onda da 300-350den fazla suyla yapılmıyor. V60 filtreleriyle sonuç genel olarak iyi, sona doğru yine de biraz yavaşlayabiliyor. İki bardaklık demleme çözümü arayışıma pek iyi bir yanıt olmadı şu anlık.

Melitta filtrelerini kullanan var mıdır? Onda durumlar nasıl?
Ben de moccamaster filtresiyle hiç iyi sonuç alamayıp hario filtre ile (40lı paket) çok güzel sonuç aldım. moccamaster hiç uygun değil bence clevera.

Biraz sığ bir soru gibi gelebilir ancak öğrenmek için soruyorum : Clever, gooseneck olmadığı durumlarda çok işe yarar olarak görülüyor. Peki bu haliyle french pressten farklı olarak ne vadediyor demleyiciye? Elbette ki kağıt filtre ve tortusuz berrak bir fincan. Başka?

Biraz sığ bir soru gibi gelebilir ancak öğrenmek için soruyorum : Clever, gooseneck olmadığı durumlarda çok işe yarar olarak görülüyor. Peki bu haliyle french pressten farklı olarak ne vadediyor demleyiciye? Elbette ki kağıt filtre ve tortusuz berrak bir fincan. Başka?
Kağıt filtre olduğu için daha ince öğütüm yapabiliyorsunuz. Ayrıca suyun süzülme sırasında da extraction devam ediyor. James Hoffmann Hario Switch videosunda denemişti.

Daha kısa sürede daha fazla çözünme sağlıyor diyebiliriz kısaca. Tat profili de farklı olabilir tabii, ama yan yana deneyip görmek lazım.

French pressde fincan altında kahve tortusu, metal filtreden dolayı zaman zaman kendini belirgin eden hafif acılığa benzer diyebileceğim geriden gelen bir tat, demlemeye fazla müdahale şansınız yok, kahve, su 4-5 dk. bekle filtreyi indir kupaya boşalt gibi. Cleverde kağıt filtreden dolayı daha temiz ve bana göre daha belirgin aromatik kahve, v60 kadar olmasada demlemeye müdahale edebildiğiniz biraz daha farklı ritüeli olması, önce su sonra kahve veya tam tersi uygulama, belli süre sonra kahveyi karıştırma gibi basit farklılıklar. Her ikisinide kullandım lezzet olarak Cleverin verdiği sonuçlar daha başarılı diyebilirim.

Hiç de sığ bir soru değil aslında, ben de sorgulamıştım. Bir ara çok hevesliydim almaya sonradan vazgeçtim çünkü ona ayıracağım bütçeyi farklı ekipmanlara ya da güncellemeye ayırmak daha mantıklı geldi zamanla.
Yurtdışında 25-30$ fiyatı olan bir ürün Türkiye'de 300-400 olunca bu sorgulama daha da normal bir hale geliyor bir yerde de :)

Açıkçası ben french press'in gövdeli çıktısı ile @KahveKontu tavsiyesi (Link) ile uyguladığım İmmers switchten aldığım çıktıyı tat olarak çok farklı bulamadım. Çoğunlukla severek pour-over demliyorum ama çok merak ettiğim için bu yöntemi ara ara birçok kez uyguladım, tat olarak da aman aman tatmin olmadım. İmmers içeceksem de french press tercih ediyorum, gövdesi hoşuma gidiyor. (Hoffman sağolsun)

Clever'ın yaptığı işin aynısını evde filtre kahve Makinesi de yapıyor. (Bkz Link)Buna istinaden, benim farkettiğim en önemli özelliği, taşınabilir ve kompakt oluşu. Çantaya at işyerine git, filtre bulması kolay, temizliği kolay, demlemesi kolay vs vs. Bunlara bakarak düşündüm kısıtlı bütçemi AeroPress için kullanmaya karar verdim çünkü bahsettiğim avantajlara o da sahip. Çok param olsa ya da yurtdışında yaşasam hepsini alırdım, hatta 2-3 tane alırdım misafirlere de demlerdim falan nedir ki yani 😃

Son düzenleme:
Benim gördüğüm, sage-moccamaster gibi seviyelerde olmayan ortalama filtre kahve makinelerinden çok daha güzel kahve çıkıyor clever-switch'lerde. işyerinde aeropress i de bıraktırdı bana. hata payı sıfır. :)

Hata payının çok düşük olması ve her seferinde birbirine yakın fincanlar çıkarma avantajları yüzünden tam de indirimde bulmuşken almayı düşünüyordum ki tartım bozulmuş 😄 usul usul tartı bakmaya başladım..

Hata payının çok düşük olması ve her seferinde birbirine yakın fincanlar çıkarma avantajları yüzünden tam de indirimde bulmuşken almayı düşünüyordum ki tartım bozulmuş 😄 usul usul tartı bakmaya başladım..
Tartı+Clever kombosu sık sık indirime giriyor Trendyol'da.
Şu an sarı ve yeşil renk clever + tartı 450 lira yine.

Satıcının sayfasına girip takip et derseniz +50 liralık bir kupon da veriyor.
Kardeşime aldırdım aynı seti, memnun olduğunu söyledi.

Hiç de sığ bir soru değil aslında, ben de sorgulamıştım. Bir ara çok hevesliydim almaya sonradan vazgeçtim çünkü ona ayıracağım bütçeyi farklı ekipmanlara ya da güncellemeye ayırmak daha mantıklı geldi zamanla.
Yurtdışında 25-30$ fiyatı olan bir ürün Türkiye'de 300-400 olunca bu sorgulama daha da normal bir hale geliyor bir yerde de :)

Açıkçası ben french press'in gövdeli çıktısı ile @KahveKontu tavsiyesi (Link) ile uyguladığım İmmers switchten aldığım çıktıyı tat olarak çok farklı bulamadım. Çoğunlukla severek pour-over demliyorum ama çok merak ettiğim için bu yöntemi ara ara birçok kez uyguladım, tat olarak da aman aman tatmin olmadım. İmmers içeceksem de french press tercih ediyorum, gövdesi hoşuma gidiyor.

Clever'ın yaptığı işin aynısını evde filtre kahve Makinesi de yapıyor. (Bkz Link)Buna istinaden, benim farkettiğim en önemli özelliği, taşınabilir ve kompakt oluşu. Çantaya at işyerine git, filtre bulması kolay, temizliği kolay, demlemesi kolay vs vs. Bunlara bakarak düşündüm kısıtlı bütçemi AeroPress için kullanmaya karar verdim çünkü bahsettiğim avantajlara o da sahip. Çok param olsa ya da yurtdışında yaşasam hepsini alırdım, hatta 2-3 tane alırdım misafirlere de demlerdim falan nedir ki yani 😃
Çok haklısınız. Aslında ben de bu paralelde düşünmüştüm, teşekkür ederim fikir paylaşımınız için ☺️

Clever dripper döküşten kaynaklı hataları telafi eden, son derece temiz fincanlar veren dünyanın en pratik ürünü. Ama olmazsa olmaz mı o kişiden kişiye değişir. Bana göre öyle ama bir başkasına göre değildir. Yerini hangi alet tutar: french presle demleyip sonra kağıt filtreden geçirmek yerini tutar evet. biraz soğuk içersiniz ama olur mu olur. Ya da filtre makinesinin haznesinde demlemek. Tabii önce bir filtre makinesi almak gerekecek bir kaç kat fiyata :)

Clever'ıma arkadaşım el koyduğu için şuradaki linkten bir adet yeni Clever Dripper aldım, 299TL fiyat. Ürün sorunsuz geldi, düşünen arkadaşlar varsa değerlendirebilir. (Gelen renk şeffaf)

Clever batağına düştüm çıkamıyorum. Gooseneck, crystal eye dripper 3 aydır yatıyor dolapta. Bahane arar durumdayım v60 a geri dönmek için.
Keşke alsam da ben de o batağa düşsem. O kadar üşeniyorum ki son zamanlarda v60 demlemeye anlatamam...

Geri