• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Naçizane tavsiye, Clever'la demleme yapmadan alt tarafının iyi oturduğundan emin olunuz. Hayır ilk defa da kullanmıyorum, dün bir demleme yapayim dedim. Temizlerken genelde alt kısmı çıkarıyorum, durulayıp tekrar birleştirmeden kurumaya bırakıyorum. Neyse parçaları taktım filtreyi koydum, Clever da tartının üstünde. Başladım hunharca suyu dökmeye. Bir de baktım ne görem, tartım su içinde yüzüyor. Meğer alttaki conta gibi olan lastik yerinden çıkmış. Özellikle yeni alanlar dikkat :D

Trendyol’da beyaz renkte ekstra 40 TL indirim var, ilgilenen olursa.

Ben 297 liraya aldığımda daha ucuza bulunamaz diye göbek atmıştım. Sadece beyaz renkte indirimin geçerli olması sebebiyle fiyatının düşmesine üzülmedim (şeffafını almıştım) ama bence çok uzun bir süre bundan daha düşük bir fiyata clever dripper bulunamaz. Son 3 ürün kalmış gözüküyor, renk takıntısı olmayanlar için şiddetle tavsiyemdir.

Ancaak, az satılan renklerin stoklarını eritmeye çalışıyorlar gibi gözüküyor. Yarın öbür gün yeşil renk ucuzlarsa da şaşırmam :)

Clever dripperin 350 lira edeceğini kabullenmek istemiyorum. Onun yerine şu şeyi 30 liraya aldım. Üst kısım 250ml su alıyor. Azıcık origamiyle bütün filtreler sığıyor. Ufak porsiyon demlemede bence en az clever kadar etkili. Üstteki kırmızı düğme valfin açılmasını sağlıyor. Valfli bölüm karaftan çıkarınca kupa üzerine de oturabiliyor.

Ekli dosyalar

• 1_org_zoom.jpg
    1_org_zoom.jpg
    36.6 KB · Görüntüleme: 94
Clever dripperin 350 lira edeceğini kabullenmek istemiyorum. Onun yerine şu şeyi 30 liraya aldım. Üst kısım 250ml su alıyor. Azıcık origamiyle bütün filtreler sığıyor. Ufak porsiyon demlemede bence en az clever kadar etkili. Üstteki kırmızı düğme valfin açılmasını sağlıyor. Valfli bölüm karaftan çıkarınca kupa üzerine de oturabiliyor.

Çay için de işe yarayabilir bu alet. Link var mıdır?

Bir iki gündür Clever ile demlemeler yapıyorum, içtiğim bardaklardan aroma olarak memnun olsam da ağızda kuruluk bırakıyor. Aftertasteden müzdaribim, var mı benzer problem yaşayıp elimden tutacak? Öğütümü kalınlaştırmak pek tutmadı.

Bir iki gündür Clever ile demlemeler yapıyorum, içtiğim bardaklardan aroma olarak memnun olsam da ağızda kuruluk bırakıyor. Aftertasteden müzdaribim, var mı benzer problem yaşayıp elimden tutacak? Öğütümü kalınlaştırmak pek tutmadı.
Ben underextraction olduğunda da ağız kuruluğu yaşayabiliyorum. Nasıl bir öğütüm ayarı kullanıyorsunuz? Clever özelinde benim tecrübe ettiğim kadarıyla öğütüm ayarının önemi diğer parametlere göre kat kat fazla.

demleme süresini uzatabilir veya daha ince öğütüme gidebilirsiniz bazen su kaynaklı ağızda kuruluk olabiliyor

Benzer problemi yaşadım hocam, v60'a geçtim düzeldi. 😂 Gövdeyi artırdığı için kuruluk bırakıyor olabilir dedim, her kahveye gitmiyor sanırım.

Bugün bir şeyi farkettim. Art Arda yaptığım iki demlemede en sonda yaptığım karıştırmayı ilk demlemede yüzeyden, sadece crust ı kırarak , ikinci demlemede ise biraz daha dipten karıştırdım. Sadece bu ufak farklılık bile bardağa akış süresini 12 saniye civarı uzattı.

Clever’ı nasıl temizliyorsunuz? Her demleme sonrası alttaki valfi açık tutarak bol temiz sudan geçirmek yeterli olur mu yoksa söküp temizlemek mi gerekir?

yaklaşık 5 aydır kullanıyorum hiç temizlemedim her demlemeden önce filtre kağıdını ıslatırken akan su cleveri de temizliyor haricen bir temizliğe ihtiyaç duymadım

Çok sık söküp takmanızı önermem, hem contayı hem de alt kısmı zedeleme ihtimali var. Sudan geçirmek bana kalırsa yeterli. Ayda bir defa falan komple söküyorum ben.

Clever Dripper'i Trenyolda indirimdeyken aldım, ilk kez bugün denedim, kullanımı çok kolay , pratik bir ekipman, demleme sonucuda çok tatmin ediciydi, daha önce kalita-185 ile iki kişilik demleme yapıyordum. Tek kişilik demlemelerde Clever'i , çift kişilik demlemelerde Kalitayı kullanmayı düşünüyorum.

Clever Dripper'i Trenyolda indirimdeyken aldım, ilk kez bugün denedim, kullanımı çok kolay , pratik bir ekipman, demleme sonucuda çok tatmin ediciydi, daha önce kalita-185 ile iki kişilik demleme yapıyordum. Tek kişilik demlemelerde Clever'i , çift kişilik demlemelerde Kalitayı kullanmayı düşünüyorum.

muhteşem ikili olan Kalita ve Clever dünyasına hoşgeldiniz ..🤗

Geri