• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha acemide olsam, clever dripper ile ilk tarifimi bugün Null - Cascavel Verde başlığında yaptım.
Hocam selamlar, tarifinizi okudum. Küçük bir tavsiye vermek istedim. Belki değerlendirmeyi düşünürsünüz.

İlk beklemeyi 2 dakika, karıştırdıktan sonraki beklemeyi 1 dakika yapmanızı tavsiye ederim. Sizde bu süreler 1.5 dk - 1.5 dk. Son 10 tarifimde ilk söylediğimi uyguladım, sonuçtan çoğunlukla memnunum. Bir değişiklik yapacak olursam da bunu öğütüm derecesinde yapacağım.

Ekleme: Tabii ki en ideal demleme tarifinin bu olduğunu söyleyemeyiz, yalnızca memnun kaldığım için önermek istedim :)

Hocam selamlar, tarifinizi okudum. Küçük bir tavsiye vermek istedim. Belki değerlendirmeyi düşünürsünüz.

İlk beklemeyi 2 dakika, karıştırdıktan sonraki beklemeyi 1 dakika yapmanızı tavsiye ederim. Sizde bu süreler 1.5 dk - 1.5 dk. Son 10 tarifimde ilk söylediğimi uyguladım, sonuçtan çoğunlukla memnunum. Bir değişiklik yapacak olursam da bunu öğütüm derecesinde yapacağım.

Ekleme: Tabii ki en ideal demleme tarifinin bu olduğunu söyleyemeyiz, yalnızca memnun kaldığım için önermek istedim :)
Merhaba,
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, bir sonraki denememi öneriniz doğrultusunda yapacağım, sonucuda paylaşırım. Tekrar teşekkür ederim.

Doğukan bey merhaba,
Tavsiyeniz doğrultusunda bugün yaptığım demlemeyi, diğer parametleri değiştirmeden, ilk bekleme 2 dk. sonraki beklem 1 dk. olacak şekilde yaptım, daha önce kullandığım sürelerde yaptığım demlemede hoşuma gitmişti fakat bu tarifte çıkan sonuç daha iyi oldu, daha tatlı ve tarif edemediğim hoş farklı aroma hissettim, daha damakta kalıcıydı. Tarif için teşekkür ederim.

Ben de bayram sonrası Clever Dripper'ı ofiste ilk defa kullandım. Evde V60 ve kaz boyunlu kettle ile demleme yapıyorum ama ofise hele pandemi şartlarında bir sürü ekipman taşımak istemiyordum. Çay ocağında minimum vakit geçirerek şu sırayla demleme yapıyorum:
1. Odamda kahve çekirdeklerini el değirmeninde öğütüyorum.
2. Çay ocağına termos, Clever Dripper ve kağıt filtreyle gidiyorum.
3. Çay ocağında Clever Dripper'ı ve filtreyi sıcak suyla ıslatıyorum. Sonra 0,5 l'lik Contigo termosumu sıcak suyla doldurup odama geliyorum.
4. Odamda kahveyi ekipmana döküyor, ardından suyu ekliyor ve demlemeyi başlatıyorum. (blooming vs dahil diğer aşamalar)

Gayet pratik ve rahat. Ortalığı asgari düzeyde batırıyor. İş ortamı için iyi bir çözüm.

Ben de bayram sonrası Clever Dripper'ı ofiste ilk defa kullandım. Evde V60 ve kaz boyunlu kettle ile demleme yapıyorum ama ofise hele pandemi şartlarında bir sürü ekipman taşımak istemiyordum. Çay ocağında minimum vakit geçirerek şu sırayla demleme yapıyorum:
3. Çay ocağında Clever Dripper'ı ve filtreyi sıcak suyla ıslatıyorum. Sonra 0,5 l'lik Contigo termosumu sıcak suyla doldurup odama geliyorum.
4. Odamda kahveyi ekipmana döküyor, ardından suyu ekliyor ve demlemeyi başlatıyorum. (blooming vs dahil diğer aşamalar)

Gayet pratik ve rahat. Ortalığı asgari düzeyde batırıyor. İş ortamı için iyi bir çözüm.
daha da kolaylaştırmak isterseniz 3. maddedki cleverı sıcak suyla ıslatma işlemini pas geçebilirsiniz. odanızda soğuk suyla da ıslatabilirsiniz, sıcak ve soğuk suyun ıslatma aşamasında sonucu değiştirmediğini düşünüyorum.

V60 kullanıyorum fakat daha pratik ve dengeli kahveler için clever almak istiyorum. All About coffee kampanyası bitmiş sanırım 297 ye bulunmuyor başka firmanın sattığı şu an Trendyol da 355 lira en uygun. Emin olamadım alma konusunda.

hoffman ın yöntemindeki ikinci bekleme süresini 30sn den 1dk ya cıkarınca cok daha basarılı oldu sanki. daha fazla aroma ve gövde alınabiliyor.

V60 kullanıyorum fakat daha pratik ve dengeli kahveler için clever almak istiyorum. All About coffee kampanyası bitmiş sanırım 297 ye bulunmuyor başka firmanın sattığı şu an Trendyol da 355 lira en uygun. Emin olamadım alma konusunda.
Aynı sebepler ile Clever dripper'a yöneldim ve kararımdan dolayı oldukça memnunum. Ben 297 liraya düşen indirimden bir önceki 347 liraya düşen indirim ile almıştım. Baktığınızda bir plastik parçası ama benim kahve alışkanlığımda çok büyük bir yer edindi, o yüzden fiyatını önemsemiyorum :) Trendyol'da ürünleri değil de firmaları takibe almanızı öneririm, bazen indirimleri spesifik renklere yapıyorlar belki o şekilde denk getirirsiniz.

Clever Dripper'ımı üç dört kullanımdan sonra yere düşürdüm ve çok temiz bir şekilde alttaki aparatını kırdım. Tabii kırılması kötü oldu ama bu şekilde de çalışıyor! Alt aparat, tıkaç ve kaldıraç olmak üzere 2ye bölünmüş oldu. Tıkaç kısmı hazneyi tıkıyor. Sadece tıkaç varken demleme yapıyorum. Sonra büyük parçayı karaf/termosun üstüne koyuyor ve tıkaçın da olduğu hazneyi üstüne koyuyorum. Bu şekilde alttaki parça tıkaç kısmını kaldırarak akışı sağlıyor.

clever 1.jpgclever 2.jpg

Clever Dripper'ımı üç dört kullanımdan sonra yere düşürdüm ve çok temiz bir şekilde alttaki aparatını kırdım. Tabii kırılması kötü oldu ama bu şekilde de çalışıyor! Alt aparat, tıkaç ve kaldıraç olmak üzere 2ye bölünmüş oldu. Tıkaç kısmı hazneyi tıkıyor. Sadece tıkaç varken demleme yapıyorum. Sonra büyük parçayı karaf/termosun üstüne koyuyor ve tıkaçın da olduğu hazneyi üstüne koyuyorum. Bu şekilde alttaki parça tıkaç kısmını kaldırarak akışı sağlıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 13350Ekli dosyayı görüntüle 13351

Ne zaman kırılmış ekipman görsem içim acıyor. Geçmiş olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 13350Ekli dosyayı görüntüle 13351
Çok geçmiş olsun. Bende yeni trendyoldan 355tl verip aldım, çok kullanışlı sayesinde güzel tatlar almaya başladım ama plastik için fiyatı pahalı. Mühendis olarak üretebilirmiyim düşüncesi aklımdan çıkmıyor, elimdekini kalıp imalatı için parçalamaya kıyamıyorum, kırık haline 100tl ödeyebilirim😁 üretimi gerçekleşitirsemde bir adet hediye.

Clever ile honeymoon dönemimiz geçti, biraz uyuz olmaya başladım. Büyük kapasiteli(30/480) demlemeler ya inanılmaz uzun sürüyor ya da tamamen tıkanıyor. Moccamaster filtresiyle 4 dakika sürebiliyor süzülme. Bayağı bitter bardaklar çıkıyor sonuç olarak. Bu filtreyle önce su sonra kahve yapmadan olmuyor, onda da 300-350den fazla suyla yapılmıyor. V60 filtreleriyle sonuç genel olarak iyi, sona doğru yine de biraz yavaşlayabiliyor. İki bardaklık demleme çözümü arayışıma pek iyi bir yanıt olmadı şu anlık.

Melitta filtrelerini kullanan var mıdır? Onda durumlar nasıl?

Clever ile honeymoon dönemimiz geçti, biraz uyuz olmaya başladım. Büyük kapasiteli(30/480) demlemeler ya inanılmaz uzun sürüyor ya da tamamen tıkanıyor. Moccamaster filtresiyle 4 dakika sürebiliyor süzülme. Bayağı bitter bardaklar çıkıyor sonuç olarak. Bu filtreyle önce su sonra kahve yapmadan olmuyor, onda da 300-350den fazla suyla yapılmıyor. V60 filtreleriyle sonuç genel olarak iyi, sona doğru yine de biraz yavaşlayabiliyor. İki bardaklık demleme çözümü arayışıma pek iyi bir yanıt olmadı şu anlık.

Ben beyaz Melitta filtrelerini kullanıyorum ama standart demlememde her zaman suyu önce koyuyorum. 300-350 den daha fazla niye yapmadığınızı tam anlamadım ama. Ben genelde 450 ml suyu koyuyorum, sonra 30 gr kahve, sonra karıştıyorum. Drawdown 45 saniye ile 1:30 arası sürüyor. 1 dakika 30 saniye üstüne çıktığım hiç olmadı. Kahveyi önce koymak tabi ki farklı sonuç verecektir, ona dair çok deneme yapmadım.

Ben önce su sonra kahve şeklinde yapıyorum. Melitta gourmet ve tchibo filtre kullanıyorum. İkisinde de akış süresi 40-50 saniye kadar sürüyor. En fazla 400 ml su koyuyorum ama 450 ye kadar rahatlıkla çıkılabilir diye düşünüyorum.

Geri