• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Espresso kavrum olarak almayı düşünüyorum. Çilek tadı nasıldı?
Filtre kavrumu ve V60 demlemesi özelinde çilek, kırmızı orman meyveleri tatlarının belirgin olduğu bir kahve. Espresso denememde de tatlılık elde ettim. Espresso kavrumunda da güzel sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Sonuçta doğrudan ona göre yapılan kavrum.

Filtre kavrumu ve V60 demlemesi özelinde çilek, kırmızı orman meyveleri tatlarının belirgin olduğu bir kahve. Espresso denememde de tatlılık elde ettim. Espresso kavrumunda da güzel sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Sonuçta doğrudan ona göre yapılan kavrum.
Tamamdır. Deneyelim bakalım.Espresso için bu tarz meyvemsi kahveler önerebilir misiniz?

Clean cup Ruanda çekirdeği de getirmiş onu da deneyebilirsiniz. Ayrıca Fam coffe, kafein kültür espresso kavrumlarını tercih edebilirsiniz

Tamamdır. Deneyelim bakalım.Espresso için bu tarz meyvemsi kahveler önerebilir misiniz?
Ayrıca vakit bulursam bugün içinde Ruanda kahvelerinden espresso olarak yerinde deneyimleyeceğim. Tecrübelerimi paylaşırım.

Tamamdır hocam. Not aldım, teşekkür ederim.
Ruanda espresso kavrumu asidite ve canlılığı bir arada sunuyor. Tatlılık da var, asidite de. Meyvemsiliği baskın değil. Kompleks her şeyden biraz var.

Ruanda espresso kavrumu asidite ve canlılığı bir arada sunuyor. Tatlılık da var, asidite de. Meyvemsiliği baskın değil. Kompleks her şeyden biraz var.
Meyvemsi notaların baskın olmasını istiyorum. Sanırım öncelikle Santa Rosa'yı deneyeceğim. Bu profilde başka kavurucudan başka çekirdekler de olabilir öneri olarak.

Paketindeki zip bozulduğu için kavrum tarihi tahminen Ekim başı olan Gatta microlotu V60, crystal eye, orea ve Türk kahvesi olarak denedim. Ama hiç performans alamadım. Genelde düşük gövdeli, asiditesi ve aroması belli belirsiz çok düz fincanlar elde ettim. Benimle aynı durumu yaşayan var mı?

Paketindeki zip bozulduğu için kavrum tarihi tahminen Ekim başı olan Gatta microlotu V60, crystal eye, orea ve Türk kahvesi olarak denedim. Ama hiç performans alamadım. Genelde düşük gövdeli, asiditesi ve aroması belli belirsiz çok düz fincanlar elde ettim. Benimle aynı durumu yaşayan var mı?
Değirmen ne kullanıyorsunuz?

Tarif verir misin rica etsem?
V60 özelinde
20 23 klik arası öğütüm,
15 Gr kahve, 240 ml su 95 derece sıcaklık,
50 ml su ile bloming,
30. Saniyeden sonra 150 mlye tamamla.
1. Dakikadan itibaren 240 ml ye tamamla. Demleme süresi olarak 2.30 civarını öneririm. 5 10 saniye oynama olabilir.

Santa Rosa
v60, traditional
CMD red 44 click
Assu/Nestle Pure Life 50/50 92 derece
16gr/240
Döküşler 80 100 60 (blooming, 0:30, 1:10)
Bitiş 1:55

Paket hemen hemen bitmek üzere. Şu ana kadar içtiğim en keyifli bardak oldu. Bence reçeteden ziyade su karışımının etkisi daha fazla, daha önce de bu reçeteye benzer bir şey denemiştim çünkü.

Döküşlerde ikinci adımı 100 grama çektim. Ağız sulandıran, tüm notaları veren bir şey oldu. Asiditesi öyle kararında ki bir yudum aldıktan sonra sanki kana kana su içme hissi varmış gibi tekrar içesiniz geliyor.

Santa Rosa daha ilk demlemeden benim de çok hoşuma gitti. İki sene önceki hasadı içmemiştim, geçen seneki hasadı da farkettim ki öyle çok aklımda kalan bir kahve olmamış. Daha peak noktasına bile gelmemiştir kahve ama karakteristiği kendini belli ediyor, direkt o bahsedilen çilek / kırmızı meyve tatları farkediliyor.

Tek eleştirim bu beyaz paketler konusunda. Çok da sert açmadığım halde bir tane paketin zipi direkt yerinden çıktı, tekrar kapatmak mümkün olmadı dolayısıyla. Diğer pakette ise ufak bir delik vardı geldiğinde, sanıyorum bu kağıdımsı yapısından dolayı delinmesi biraz daha kolay gibi.

Tek eleştirim bu beyaz paketler konusunda. Çok da sert açmadığım halde bir tane paketin zipi direkt yerinden çıktı, tekrar kapatmak mümkün olmadı dolayısıyla
Aynı sorun bende de meydana geldi. Maalesef paketin ağzını lastikle kapatmaya çalışmama rağmen aroma kaybını engelleyemedim. Eski paketleriniz kanımca daha kaliteliydi @batugen

Santa Rosa daha ilk demlemeden benim de çok hoşuma gitti. İki sene önceki hasadı içmemiştim, geçen seneki hasadı da farkettim ki öyle çok aklımda kalan bir kahve olmamış. Daha peak noktasına bile gelmemiştir kahve ama karakteristiği kendini belli ediyor, direkt o bahsedilen çilek / kırmızı meyve tatları farkediliyor.

Tek eleştirim bu beyaz paketler konusunda. Çok da sert açmadığım halde bir tane paketin zipi direkt yerinden çıktı, tekrar kapatmak mümkün olmadı dolayısıyla. Diğer pakette ise ufak bir delik vardı geldiğinde, sanıyorum bu kağıdımsı yapısından dolayı delinmesi biraz daha kolay gibi.

Aynı sorun bende de meydana geldi. Maalesef paketin ağzını lastikle kapatmaya çalışmama rağmen aroma kaybını engelleyemedim. Eski paketleriniz kanımca daha kaliteliydi @batugen
Merhaba,

Sorun yaşadığınız için çok üzgünüm. Dilerseniz yeni paket gönderelim. Aslında aynı üretici ama eski paketler stokta kalmadığından kraft alalım dedik. Kraft olması sebebiyle paketler biraz daha sert, yeterince esnemediği için sanırım zip atması yada yırtılma durumuna daha açık.

Geri