Filtre kavrumu espresso olarak denedim. Oldukça kompleks, tatlı fincan elde ettim. Bitterlik yoktu.Santa Rosa'yı espresso olarak deneyen oldu mu acaba?
Espresso kavrum olarak almayı düşünüyorum. Çilek tadı nasıldı?Filtre kavrumu espresso olarak denedim. Oldukça kompleks, tatlı fincan elde ettim. Bitterlik yoktu.
Filtre kavrumu ve V60 demlemesi özelinde çilek, kırmızı orman meyveleri tatlarının belirgin olduğu bir kahve. Espresso denememde de tatlılık elde ettim. Espresso kavrumunda da güzel sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Sonuçta doğrudan ona göre yapılan kavrum.Espresso kavrum olarak almayı düşünüyorum. Çilek tadı nasıldı?
Tamamdır. Deneyelim bakalım.Espresso için bu tarz meyvemsi kahveler önerebilir misiniz?Filtre kavrumu ve V60 demlemesi özelinde çilek, kırmızı orman meyveleri tatlarının belirgin olduğu bir kahve. Espresso denememde de tatlılık elde ettim. Espresso kavrumunda da güzel sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Sonuçta doğrudan ona göre yapılan kavrum.
Ayrıca vakit bulursam bugün içinde Ruanda kahvelerinden espresso olarak yerinde deneyimleyeceğim. Tecrübelerimi paylaşırım.Tamamdır. Deneyelim bakalım.Espresso için bu tarz meyvemsi kahveler önerebilir misiniz?
Tamamdır hocam. Not aldım, teşekkür ederim.Ayrıca vakit bulursam bugün içinde Ruanda kahvelerinden espresso olarak yerinde deneyimleyeceğim. Tecrübelerimi paylaşırım.
Ruanda espresso kavrumu asidite ve canlılığı bir arada sunuyor. Tatlılık da var, asidite de. Meyvemsiliği baskın değil. Kompleks her şeyden biraz var.Tamamdır hocam. Not aldım, teşekkür ederim.
Meyvemsi notaların baskın olmasını istiyorum. Sanırım öncelikle Santa Rosa'yı deneyeceğim. Bu profilde başka kavurucudan başka çekirdekler de olabilir öneri olarak.Ruanda espresso kavrumu asidite ve canlılığı bir arada sunuyor. Tatlılık da var, asidite de. Meyvemsiliği baskın değil. Kompleks her şeyden biraz var.
Değirmen ne kullanıyorsunuz?Paketindeki zip bozulduğu için kavrum tarihi tahminen Ekim başı olan Gatta microlotu V60, crystal eye, orea ve Türk kahvesi olarak denedim. Ama hiç performans alamadım. Genelde düşük gövdeli, asiditesi ve aroması belli belirsiz çok düz fincanlar elde ettim. Benimle aynı durumu yaşayan var mı?
ComandanteDeğirmen ne kullanıyorsunuz?
3.10 kavrum gatta’yi dun acip aeropress demledim, cook begendim.Ekim başı olan Gatta microlotu
Tarif verir misin rica etsem?3.10 kavrum gatta’yi dun acip aeropress demledim, cook begendim.
V60 özelindeTarif verir misin rica etsem?
Aynı sorun bende de meydana geldi. Maalesef paketin ağzını lastikle kapatmaya çalışmama rağmen aroma kaybını engelleyemedim. Eski paketleriniz kanımca daha kaliteliydi @batugenTek eleştirim bu beyaz paketler konusunda. Çok da sert açmadığım halde bir tane paketin zipi direkt yerinden çıktı, tekrar kapatmak mümkün olmadı dolayısıyla
Santa Rosa daha ilk demlemeden benim de çok hoşuma gitti. İki sene önceki hasadı içmemiştim, geçen seneki hasadı da farkettim ki öyle çok aklımda kalan bir kahve olmamış. Daha peak noktasına bile gelmemiştir kahve ama karakteristiği kendini belli ediyor, direkt o bahsedilen çilek / kırmızı meyve tatları farkediliyor.
Tek eleştirim bu beyaz paketler konusunda. Çok da sert açmadığım halde bir tane paketin zipi direkt yerinden çıktı, tekrar kapatmak mümkün olmadı dolayısıyla. Diğer pakette ise ufak bir delik vardı geldiğinde, sanıyorum bu kağıdımsı yapısından dolayı delinmesi biraz daha kolay gibi.
Merhaba,Aynı sorun bende de meydana geldi. Maalesef paketin ağzını lastikle kapatmaya çalışmama rağmen aroma kaybını engelleyemedim. Eski paketleriniz kanımca daha kaliteliydi @batugen