• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@batugen

Santa Rosa ile ilgili, merakımdan dolayı bir sorum olacak. Bu çekirdeği daha önce başka bir kavurucudan denediğimde net fermente tatlar vardı. Sizinkinde fermente tatlar yok. Acaba kavrum profili aracılığıyla mı bu tatları bastırmayı seçtiniz? Ayrıca Santa Rosa bağlamında bahsettiğim fermente tatlar, kahve sektöründe genelde "kusur" olarak mı kabul ediliyor? Yeşil olarak bu çekirdeğin pek homojen olmadığı da konuşulmuştu.
Merhaba, fermente yapısı var ama baskın değil bizim kavrumda. Profil oluştururken fermente tatları fazla baskın bulduğumda yönelim belirliyorum.
Merhabalar, @batugen sizden aldigim her cekirdegi keyifle tuketiyorum, kafenizede sık sık ugramak istiyorum ama kafenin ic kisminda oturma alani cok az, dis bahcesi de cok fazla ruzgar aliyor gibi geldi burasi icin boyle bir geri donus aldiginiz mi bilmiyorum ama sanki 1 tarafi kapali olursa bence cok daha hos bir ortam saglanir gibi geldi bana kis icin boyle bir planiniz var mi acaba ?
Merhaba, evet içeride üretim de olduğundan oturma alanı az. Geri dönüşten ziyade kendim de sabah akşam o rüzgara maruz kalıyorum :D. Şuan üretim aşamasında. Umarım 10güne kadar dış taraf komple değişiyor.

Clean cup'un sitede yoğunluk mu var yoksa sunucular ilgili bir sıkıntı mı var 10 dakikadır sipariş vermeye çalışıyorum ama kaplumbağa hızında açılıyor sayfalar (fiber net var)

Asidite yok, gövde orta üst, eser miktarda tatlılık mevcut fakat meyvemsilik hiç yok. Özetle düz diyebileceğimiz bir çıktı aldım, dört kez demledim sanıyorum. Hangi marka su kullandınız? Nestle Purelife kullandım son demlememde örneğin.
Buzdağı kullanıyorum

Kavurucular bir araya gelsin oturup suda anlaşsınlar artık ya. :)

-Beyler, demleme sorunlarında suya bağlı sebepleri ortadan kaldırmak için toplandık. Bu ekip komple Nestle'ye göre kavursun mu? Okey miyiz? Fam Nul Baks Kılinkap Kafinatz Pırop ne diyorsunuz?
+Abi o su, şu yöremizde 70 ppm iken şu yöremizde 100 ppm olarak ölçülmüş. Serileri farklı olabilir. Hayat Su diyorum ben.
-Yalnız başkan onun iki kaynağı var, 100 ppm Adana kaynağı buraya gelmiyor. Birinin makinesini bozmuş nasıl suysa. Sapanca yumuşak kalır Çukurova'ya Güneydoğu'ya. Pınar yapalım.
+Olur ama hangi kaynak. Uludağ diyelim mi???
-......
+ Tamam Pınar Uludağ o zaman beyler???
-Abi şimdi Pınar Uludağ önerdiğim bir müşteri yazdı. Pınar olmaz diyor. Boykot diyor ediyoruz diyor. Pürsu'ya soda katim mi pipiemi yükseltmek için diyor.
- Evet ya vardı boykot gibi bişi. Soda mı katacakmış. Hangi sodayla daha iyi çözünür acaba? Neyse oraya girersek çıkamayız. Katmasın soda ya, suya odaklanalım. Erikli'den gidelim mi.
+ Abi o da olmaz, bi kalite bişisinde sonuncu mu ne gelmiş sevmiyomuş kimisi... Olmaz olsun böyle su, en kötü kahveler Erikli'den çıktı diyen var.
-E yarışmada şampiyon olan sudan gidelim o zaman?
+O suyu piyasada gören yok ki. Analizden analize görünüyor.
- "Zaten benim kahvemi o su çözemez." İçme suyu farklı kahve suyu farklı.
+Senin kahven nasıl bi kahve ki çözünmüyo ya.
- Fikrinizi dürüp.... Yok bunu müşteriye söylüyoduk. Eeee açık kavrumdur ve dünyanın en kaliteli çekirdekleridir. Siz devam edin lùtfen.
+Ozaman ben bildiğim kafe suyundan devam beyler.
+Öyle yapalım hocam.
- Dilek temenni ve kapanış.. :)

Şaka bir yana, aroma-lezzet-verim alamadığım yani hiç beğenmediğim bir çekirdeğin farklı suyla vadedilen notalara ulaştığına ben hiç şahit olmadım. Yaşayanlar var/vardır ama ben özellikle bu konuda kendi deneyimlerime daha çok değer vermek durumundayım. Kavruma daha uygun su, olan güzelliği biraz ön plana çıkarır, asiditeyi bastırır ya da artırır gibi bir gözlemim var sadece... Bu da benim için kaydadeğer bir netice yaratmıyor. Benim için dümdüz ve üzerinde yazan hiçbir şeyi yansıtmayan kahve kötü kavrulmuştur. Neredeyse dört yıldır demliyoruz bunu, olsun kendimizce biz söz hakkımız.

(Adı geçen kavuruculardan sonuncusu hariç sevdiğim- en az sorun yaşatan kavuruculardır bu arada :).)
Az önce marketten aldığım Nestle suyu 120 ppm ölçtüm. Vay babayın kemiğine diyorum. Ama iyi espresso olabilir bundan. :)

Az önce marketten aldığım Nestle suyu 120 ppm ölçtüm. Vay babayın kemiğine diyorum. Ama iyi espresso olabilir bundan. :)

Selamlar Ömer Abim @CoFFeePaTh

Ben deneyimlemedim amma öyle olduğu söyleniyor;aynı markanın farklı ebatlardaki aynı kaynağa ait suların arasında dahi ppm farkı olabiliyormuş.Senin ölçümlediğin suyun şişesi kaç litre ölçüsünde,bilgi ve görüşlerini rica ederim.

Selamlar Ömer Abim @CoFFeePaTh

Ben deneyimlemedim amma öyle olduğu söyleniyor;aynı markanın farklı ebatlardaki aynı kaynağa ait suların arasında dahi ppm farkı olabiliyormuş.Senin ölçümlediğin suyun şişesi kaç litre ölçüsünde,bilgi ve görüşlerini rica ederim.
5 litrelik şişe Vural'ım. Evet en son aldığım 70 ti, bu 120 çıktı.

Nestle benim ölçümümde de 126 çıktı.
Buzdağı’da 100. Buzdağının daha düşük olduğunu zannediyordum.
Buzdağı ben 92 ölçtüm. Analiz sonuçlarına baktığımda orda da 90-95 arası gözüküyor.

Mineralleri emen son karlar da erimiş ve sular şişelenmiş. :)
Bahardan sonra 50-70 bandına iner geri sanıyorum.

Nestle benim ölçümümde de 126 çıktı.
Buzdağı’da 100. Buzdağının daha düşük olduğunu zannediyordum.

Clean cup Etiyopya microlot reçetesi
15 Gr kahve cmd c40 20 klik
Timemore crystaleye dripper cafec traditional filtre
Hamidiye Su 95 derece 240 ml
50 Gr su 30 saniye blooming, 150 mlye kadar döküş, 1. Dakikadan sonra 240 mlye tamamla bitiş 2.20

Kokuda sıcakken kayısı kompostosu, reçeli
buram buram geliyor. Tadım notuna direk kayısı yazardım. Kayısının yanında ılındıkça hafif şeftali nektarin de ben buradayım diyor.
Kolombiyadan sonra bu kahve de çok başarılı.

Geri