• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2 paket 6/10 kavrumlu santa rosa'm var.
1 kez cmd ile öğütüp v60, birkaç kez aeropress, bolca da americano/espresso ile tahmini 200gr tükettim.
masmaalesef ben yorumlardaki çilek notasını alamadım.
içtiğim çıktılardan memnunum;
ama canlı, asidik, çilek yok. daha çok meyvemsiliğin geride kaldığı, çikolata karamelli bir çikolata-kurabiye benzetiyorum. meyvemsiliği de çilekten çok böğürtlenimsi meyvelere benzetiyorum. ve hatta böğürtlen şarabı, damakta da kalıcılığı yine asiditeden uzak karamel bittere yakın.

aynı kavrumu tüketenlerden tavsiye ve yorum alınır..
Santa Rosa reçetesi
Cmd c40 21 klik 16 Gr
250 ml hayat su 95 derece
Timemore crystaleye dripper
Cafec traditional filtre

Demleme: 50 ml blooming 30 saniye, sonra 150 mlye kadar döküş, 1. Dakikadan sonra 250 mlye tamamla. Bitiş 1.55

Tadım notları: Kokuda kırmızı meyveler hakim. Sıcakken çilek reçeli gibi katmanlı tat var. Hafif ılındıkça çilekli gofret ve hafif kirazımsı. Tatlılığı ile her yudumda keyifli bir fincan elde ettim. Ayrıca meyvemsiliğin yanında kremamsı bir gövdesi var. Soğudukça kahveye vanilyada eşlik ediyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.
.

Bana hediye gonderildi Santa Rosa 5/10 kavrumu.18 klikde ogutdum 15gr 250 ml su ile v60 demleme yaptim.Ilk defa olarak paketin uzerindeki yazilani kokladim resmen.Cilek kokusu sardi etrafi hemen paketin uzerine bakinca ilk olarak Cilek yazdigini gordum ;)

2 paket 6/10 kavrumlu santa rosa'm var.
1 kez cmd ile öğütüp v60, birkaç kez aeropress, bolca da americano/espresso ile tahmini 200gr tükettim.
masmaalesef ben yorumlardaki çilek notasını alamadım.
içtiğim çıktılardan memnunum;
ama canlı, asidik, çilek yok. daha çok meyvemsiliğin geride kaldığı, çikolata karamelli bir çikolata-kurabiye benzetiyorum. meyvemsiliği de çilekten çok böğürtlenimsi meyvelere benzetiyorum. ve hatta böğürtlen şarabı, damakta da kalıcılığı yine asiditeden uzak karamel bittere yakın.

aynı kavrumu tüketenlerden tavsiye ve yorum alınır..
merhaba, kullandığınız kettle'ı değiştirip tekrar denemenizi öneririm.

Benim santa rosa 3 ekim kavrumluydu sanıyorum. Sonlara doğru bir tık performans düşse de paket bitene kadar genelde hep çilek veya tatlı kırmızı meyve hissettim. 16 demlemenin 14'ünde diyebilirim.

Meksika ise ilk demlemem yine santa rosa'da olduğu gibi çok iyiydi. Öyle ki 5 dakikada bitirdiğim tek fincan olabilir. Sonra performans oldukça düştü. Yine de güzel çikolata-fındık tatlarının alınabildiği iyi bir düz bir kahve diyebilirim.

Gatta bana önce filtre kağıtlarının yanında bir miktar hediye gönderildi. O zaman çikolata ve baya kompleks meyve tatları almıştım. Daha sonra 250 gram sipariş ettim ama ne o çikolata var ne de o kadar güzel meyvemsilik. Yine de bence Duwancho'dan daha iyi kahve...

Gatta dan verim alabildiğim tek yöntem; Türk kahvesiydi.Denemenizi tavsiye ederim.

Bende 75 gram var. 1 demleme yaptım. Gövde çok düşüktü. Ama müthiş meyvemsi ve tatlı ve temiz içimli idi. Nasıl bir sorun yaşıyorsunuz?

Bende 75 gram var. 1 demleme yaptım. Gövde çok düşüktü. Ama müthiş meyvemsi ve tatlı ve temiz içimli idi. Nasıl bir sorun yaşıyorsunuz?
Asidite yok, gövde orta üst, eser miktarda tatlılık mevcut fakat meyvemsilik hiç yok. Özetle düz diyebileceğimiz bir çıktı aldım, dört kez demledim sanıyorum. Hangi marka su kullandınız? Nestle Purelife kullandım son demlememde örneğin.

Nestle son zamanlarda baya kötü sonuç veriyor hemen hemen her kahvede. Pınar Uludağ ile cmd 25-26 klik 93 derece suyla çıktılar gayet tatlı ve meyvemsi.

CleanCup için Nestle uygun değil zaten. Geçen seneye kadar yaklaşık 80 ppm civarındaydı. Bir süredir 100 lerde olduğundan örneğin Coffee Department kahvelerinde baya iyi sonuç vermeye başladı. CleanCup için Damla suyu da (Köyceğiz) baya öneririm. Yemeksepetinden temin etmeye başladığımdan beri Buzdağı ile de demlemeler yapıyorum. Bana göre genel anlamda, Nestle, Buzdağına göre daha iyi sonuç veriyor.

Az önce 9gr, cmd 9 click 72 derece başlangıç dereceli 70gr su ile demledim. Espressovari bir Türk kahvesi oldu hakikaten. Katmanlı, asiditesi çok keyifli, sulu, meyvemsi ve yormayan bir kahve oldu. Türk kahvesine çok yakışıyor. Öneri için teşekkürler.
Afiyetler :)

Merhabalar, @batugen sizden aldigim her cekirdegi keyifle tuketiyorum, kafenizede sık sık ugramak istiyorum ama kafenin ic kisminda oturma alani cok az, dis bahcesi de cok fazla ruzgar aliyor gibi geldi burasi icin boyle bir geri donus aldiginiz mi bilmiyorum ama sanki 1 tarafi kapali olursa bence cok daha hos bir ortam saglanir gibi geldi bana kis icin boyle bir planiniz var mi acaba ?

CleanCup için Nestle uygun değil zaten. Geçen seneye kadar yaklaşık 80 ppm civarındaydı. Bir süredir 100 lerde olduğundan örneğin Coffee Department kahvelerinde baya iyi sonuç vermeye başladı. CleanCup için Damla suyu da (Köyceğiz) baya öneririm. Yemeksepetinden temin etmeye başladığımdan beri Buzdağı ile de demlemeler yapıyorum. Bana göre genel anlamda, Nestle, Buzdağına göre daha iyi sonuç veriyor.
Kavurucular bir araya gelsin oturup suda anlaşsınlar artık ya. :)

-Beyler, demleme sorunlarında suya bağlı sebepleri ortadan kaldırmak için toplandık. Bu ekip komple Nestle'ye göre kavursun mu? Okey miyiz? Fam Nul Baks Kılinkap Kafinatz Pırop ne diyorsunuz?
+Abi o su, şu yöremizde 70 ppm iken şu yöremizde 100 ppm olarak ölçülmüş. Serileri farklı olabilir. Hayat Su diyorum ben.
-Yalnız başkan onun iki kaynağı var, 100 ppm Adana kaynağı buraya gelmiyor. Birinin makinesini bozmuş nasıl suysa. Sapanca yumuşak kalır Çukurova'ya Güneydoğu'ya. Pınar yapalım.
+Olur ama hangi kaynak. Uludağ diyelim mi???
-......
+ Tamam Pınar Uludağ o zaman beyler???
-Abi şimdi Pınar Uludağ önerdiğim bir müşteri yazdı. Pınar olmaz diyor. Boykot diyor ediyoruz diyor. Pürsu'ya soda katim mi pipiemi yükseltmek için diyor.
- Evet ya vardı boykot gibi bişi. Soda mı katacakmış. Hangi sodayla daha iyi çözünür acaba? Neyse oraya girersek çıkamayız. Katmasın soda ya, suya odaklanalım. Erikli'den gidelim mi.
+ Abi o da olmaz, bi kalite bişisinde sonuncu mu ne gelmiş sevmiyomuş kimisi... Olmaz olsun böyle su, en kötü kahveler Erikli'den çıktı diyen var.
-E yarışmada şampiyon olan sudan gidelim o zaman?
+O suyu piyasada gören yok ki. Analizden analize görünüyor.
- "Zaten benim kahvemi o su çözemez." İçme suyu farklı kahve suyu farklı.
+Senin kahven nasıl bi kahve ki çözünmüyo ya.
- Fikrinizi dürüp.... Yok bunu müşteriye söylüyoduk. Eeee açık kavrumdur ve dünyanın en kaliteli çekirdekleridir. Siz devam edin lùtfen.
+Ozaman ben bildiğim kafe suyundan devam beyler.
+Öyle yapalım hocam.
- Dilek temenni ve kapanış.. :)

Şaka bir yana, aroma-lezzet-verim alamadığım yani hiç beğenmediğim bir çekirdeğin farklı suyla vadedilen notalara ulaştığına ben hiç şahit olmadım. Yaşayanlar var/vardır ama ben özellikle bu konuda kendi deneyimlerime daha çok değer vermek durumundayım. Kavruma daha uygun su, olan güzelliği biraz ön plana çıkarır, asiditeyi bastırır ya da artırır gibi bir gözlemim var sadece... Bu da benim için kaydadeğer bir netice yaratmıyor. Benim için dümdüz ve üzerinde yazan hiçbir şeyi yansıtmayan kahve kötü kavrulmuştur. Neredeyse dört yıldır demliyoruz bunu, olsun kendimizce biz söz hakkımız.

(Adı geçen kavuruculardan sonuncusu hariç sevdiğim- en az sorun yaşatan kavuruculardır bu arada :).)

Söylediklerinizi Kernel alımında yaşadım gerçekten,hangi suyu denediysem olmadı.Tam da bu noktada aynı kavrum tarihli kahveleri gidip kafelerinde denemek isterdim.Ben Nestle kullanıyorum memnunum ama zaman zaman degişiyor degerleri.Arıtma olayı da farklı kavuruculardan kahve alınca gine çıkmaza giriyor.Çünkü her kavurucunun önerdigi su farklı.Yani başlı başına sıkıntı bu “SU”

Kavurucular bir araya gelsin oturup suda anlaşsınlar artık ya. :)

-Beyler, demleme sorunlarında suya bağlı sebepleri ortadan kaldırmak için toplandık. Bu ekip komple Nestle'ye göre kavursun mu? Okey miyiz? Fam Nul Baks Kılinkap Kafinatz Pırop ne diyorsunuz?
+Abi o su, şu yöremizde 70 ppm iken şu yöremizde 100 ppm olarak ölçülmüş. Serileri farklı olabilir. Hayat Su diyorum ben.
-Yalnız başkan onun iki kaynağı var, 100 ppm Adana kaynağı buraya gelmiyor. Birinin makinesini bozmuş nasıl suysa. Sapanca yumuşak kalır Çukurova'ya Güneydoğu'ya. Pınar yapalım.
+Olur ama hangi kaynak. Uludağ diyelim mi???
-......
+ Tamam Pınar Uludağ o zaman beyler???
-Abi şimdi Pınar Uludağ önerdiğim bir müşteri yazdı. Pınar olmaz diyor. Boykot diyor ediyoruz diyor. Pürsu'ya soda katim mi pipiemi yükseltmek için diyor.
- Evet ya vardı boykot gibi bişi. Soda mı katacakmış. Hangi sodayla daha iyi çözünür acaba? Neyse oraya girersek çıkamayız. Katmasın soda ya, suya odaklanalım. Erikli'den gidelim mi.
+ Abi o da olmaz, bi kalite bişisinde sonuncu mu ne gelmiş sevmiyomuş kimisi... Olmaz olsun böyle su, en kötü kahveler Erikli'den çıktı diyen var.
-E yarışmada şampiyon olan sudan gidelim o zaman?
+O suyu piyasada gören yok ki. Analizden analize görünüyor.
- "Zaten benim kahvemi o su çözemez." İçme suyu farklı kahve suyu farklı.
+Senin kahven nasıl bi kahve ki çözünmüyo ya.
- Fikrinizi dürüp.... Yok bunu müşteriye söylüyoduk. Eeee açık kavrumdur ve dünyanın en kaliteli çekirdekleridir. Siz devam edin lùtfen.
+Ozaman ben bildiğim kafe suyundan devam beyler.
+Öyle yapalım hocam.
- Dilek temenni ve kapanış.. :)

Şaka bir yana, aroma-lezzet-verim alamadığım yani hiç beğenmediğim bir çekirdeğin farklı suyla vadedilen notalara ulaştığına ben hiç şahit olmadım. Yaşayanlar var/vardır ama ben özellikle bu konuda kendi deneyimlerime daha çok değer vermek durumundayım. Kavruma daha uygun su, olan güzelliği biraz ön plana çıkarır, asiditeyi bastırır ya da artırır gibi bir gözlemim var sadece... Bu da benim için kaydadeğer bir netice yaratmıyor. Benim için dümdüz ve üzerinde yazan hiçbir şeyi yansıtmayan kahve kötü kavrulmuştur. Neredeyse dört yıldır demliyoruz bunu, olsun kendimizce biz söz hakkımız.

(Adı geçen kavuruculardan sonuncusu hariç sevdiğim- en az sorun yaşatan kavuruculardır bu arada :).)
Ne deseniz haklısınız, belki ulaşılabilir bir çözüm olur diye geçen ay ihtiyacım olmadığı halde test amaçlı Brita sürahi aldım o da olmadı.

Nispeten sağlıklı kalibremiz için gerekli bir konu ve bu açıdan yaklaşıyorum daha çok. Hazır sular değişken olabiliyor acaba Peak Water için ne düşünüyorsunuz?

Evet biraz maliyetli ama filtre sorunları çözüldüğünden beri ben deniyorum ve memnunum en azından kalibre için tavsiye edebileceğim bir çözüm olur bu.

PW + TDS ölçer ile hepimiz aynı ppm de olursak en azından bir nebze (su kompozisyonunu göremediğimiz için) yakın bir kalibrede olabiliriz böylece...

Ne deseniz haklısınız, belki ulaşılabilir bir çözüm olur diye geçen ay ihtiyacım olmadığı halde test amaçlı Brita sürahi aldım o da olmadı.

Nispeten sağlıklı kalibremiz için gerekli bir konu ve bu açıdan yaklaşıyorum daha çok. Hazır sular değişken olabiliyor acaba Peak Water için ne düşünüyorsunuz?

Evet biraz maliyetli ama filtre sorunları çözüldüğünden beri ben deniyorum ve memnunum en azından kalibre için tavsiye edebileceğim bir çözüm olur bu.

PW + TDS ölçer ile hepimiz aynı ppm de olursak en azından bir nebze (su kompozisyonunu göremediğimiz için) yakın bir kalibrede olabiliriz böylece...
İlginize teşekkürler... Tds kalemi aldım. Ben genelde kavurucu önerisi ppm değerleri üzerinden gidiyorum. Mesela şu an filtrede 70, espressoda 100 tds üzerinden gidiyorum.
Bu işin kesin çözümü Saf Su + Aquacode üzerinden gitmek. O da pahalı maalesef. :)

Yemek sepetinden aldığım buzdağı şu an 91 ppm gösteriyor

Geri