• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavanozda sakladığım Los Hermanos'u 95 derece Munzur su ile hario V60'ta demledim ve inanılmaz beğendim. Sanırım anaerobic/ferment edilmiş kahveler bekledikçe daha da güzelleşiyor. Ya da Munzur su ile iyi anlaştılar. İlk iki demlememde Buzdağı ile çok fermente, asidik tatlar almıştım. Ayrıca, Null'un carbonic ethiyopya'sı da 1-2 ay sonra oturmuştu.

Son düzenleme:
Kavanozda sakladığım Los Hermanos'u 95 derece Munzur su ile hario V60'ta demledim ve inanılmaz beğendim. Sanırım anearobic/ferment edilmiş kahveler bekledikçe daha da güzelleşiyor. Ya da Munzur su ile iyi anlaştılar. İlk iki demlememde Buzdağı ile çok fermente, asidik tatlar almıştım. Ayrıca, Null'un carbonic ethiyopya'sı da 1-2 ay sonra oturmuştu.
Ayıp değil mi böyle yazmışsınız hermanosu sakladım demledim. Olan var olmayan var. Bitti bizimkiler bitti. Belki canımız çekti. Şaka maka afiyet olsun. Tadını çıkarın :D:)

Ayıp değil mi böyle yazmışsınız hermanosu sakladım demledim. Olan var olmayan var. Bitti bizimkiler bitti. Belki canımız çekti. Şaka maka afiyet olsun. Tadını çıkarın :D:)
Teşekkür ederim :) Öğütürken çıkan tereyağlı kurabiye kokusunu da (null terk) özlemişsinizdir siz şimdi 🥲 Benim de iki-üç yapımlık çekirdeğim kaldı maalesef. Her içtiğimde daha oturmuş, dengeli bir kahve içtim. Potansiyelli ve çözmesi zor çekirdeklere daha fazla dinlenme süresi veriyorum ve parametrelerle oynuyorum. Özellikle bu tür fermente kahvelerde birkaç değişkenle her defasında farklı bir tat ortaya çıkartıyor. Bunu Null ve Cleancup fermentelerinden yaptığım farklı demleme/parametlerden yola çıkarak söylüyorum.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim :) Öğütürken çıkan tereyağlı kurabiye kokusunu da (null terk) özlemişsinizdir siz şimdi 🥲 Benim de iki-üç yapımlık çekirdeğim kaldı maalesef. Her içtiğimde daha oturmuş, dengeli bir kahve içtim. Potansiyelli ve çözmesi zor çekirdeklere daha fazla dinlenme süresi veriyorum ve parametrelerle oynuyorum. Özellikle bu tür fermente kahveler birkaç değişkenle her defasında farklı bir tat ortaya çıkartıyor. Bunu Null ve Cleancup fermentelerinden yaptığım farklı demleme/parametlerden yola çıkarak söylüyorum.
Aslında en güzeli sizin yaptığınız özel ve sınırlı stoğu olmuş kahveleri vakumlayıp saklamak. Ben beğendiğim zaman hemen içip bitiriyorum. Bir de o heyecanla yakınlarıma da içirip nasılmış diye fikirlerini alıyorum. Sonra bir bakmışım çekirdek bitmiş. :cry:

Her kahve için daha spesifik degassing süresi verilse iyi olurmuş.
Hiç olmazsa kavurucu dışında farklı kullanıcı görüşlerini almak hem benim hem diğer kullanıcıların yararına olacaktır.
Santa Rosa ve Tirtira için kullanıcı yorumlarına açığım.
Kendi adıma başka bir kavurucunun Santa Rosası 18. günde gerçek potansiyeline ulaştı burada da öyledir sanırım.

Her kahve için daha spesifik degassing süresi verilse iyi olurmuş.
Hiç olmazsa kavurucu dışında farklı kullanıcı görüşlerini almak hem benim hem diğer kullanıcıların yararına olacaktır.
Santa Rosa ve Tirtira için kullanıcı yorumlarına açığım.
Kendi adıma başka bir kavurucunun Santa Rosası 18. günde gerçek potansiyeline ulaştı burada da öyledir sanırım.
tam anlayamadım, her kahve için spesifik yazmakta zaten.

santa 8 gün
tirtira 9
kenya 7
toston 6
pampojila 7

tavsiye ettiğim minimum süreler. Demleme tarifleri de bu süreler üzerinden. Daha optimum olsun tam verim alayım tarihi budur gibi bir ibare eklemedim çünkü demleme yöntemine ve reçeteye göre değiştiğini düşünüyorum şahsen. Tirtirayı 15-20 gün bekletebilirsiniz mesela, daha keyifli ama paketin üstüne 20 gün yazmak da bilemedim fazla spesifik geliyor. Düşüncem minimum sürelerden sonra açıp demlemelere başlansın ve günbegün farkları gözlemlensin, keyfi çıkartılsın.

Gün farkı damakla da alakalı. 8. günde içtiğim santadan aldığım tatlar ile 18. gününde aldığım tatlarda farklılık oluşuyor ama 8. gündeki hali benim damak zevkime göre v60 demlemede gayet keyifli iken delter da 13.gün daha keyifli yada farklı reçeteler ile gibi gibi...

Açıkçası o kadar sabredemiyorum herhangi bir kahvede :ROFLMAO: . Sabrınız varsa tirtira için 20 gün kadar bekleyin. Santa için 18 gün beklenebilir ama şahsen potansiyeli budurluk bir durum gözlemlemedim. Çok açık kavrum bir santa içtim bu sene bir kavurucudan. İlk haftası dolmadan under-development tatlar alırken ilerleyen günlerde kahve oturdu ve çok da keyifliydi.

tam anlayamadım, her kahve için spesifik yazmakta zaten.

santa 8 gün
tirtira 9
kenya 7
toston 6
pampojila 7

tavsiye ettiğim minimum süreler. Demleme tarifleri de bu süreler üzerinden. Daha optimum olsun tam verim alayım tarihi budur gibi bir ibare eklemedim çünkü demleme yöntemine ve reçeteye göre değiştiğini düşünüyorum şahsen. Tirtirayı 15-20 gün bekletebilirsiniz mesela, daha keyifli ama paketin üstüne 20 gün yazmak da bilemedim fazla spesifik geliyor. Düşüncem minimum sürelerden sonra açıp demlemelere başlansın ve günbegün farkları gözlemlensin, keyfi çıkartılsın.

Gün farkı damakla da alakalı. 8. günde içtiğim santadan aldığım tatlar ile 18. gününde aldığım tatlarda farklılık oluşuyor ama 8. gündeki hali benim damak zevkime göre v60 demlemede gayet keyifli iken delter da 13.gün daha keyifli yada farklı reçeteler ile gibi gibi...

Açıkçası o kadar sabredemiyorum herhangi bir kahvede :ROFLMAO: . Sabrınız varsa tirtira için 20 gün kadar bekleyin. Santa için 18 gün beklenebilir ama şahsen potansiyeli budurluk bir durum gözlemlemedim. Çok açık kavrum bir santa içtim bu sene bir kavurucudan. İlk haftası dolmadan under-development tatlar alırken ilerleyen günlerde kahve oturdu ve çok da keyifliydi.
Kesinlikle doğru anlamışsınız. Paket üzerinde böyle bir beklentim yok zaten ama kendi siteniz yada forumda tavsiye niteliğinde olması güzel olur varsa da ben görememiştim tabi şuana kadar 😊
Herkesin deneyim arayışı farklı. Ben daha aralıklı şekilde tecrübe ediyorum ama en nihayetinde pakette yazanı deneyimlemek önceliğim. Evet sabrım var ve benim gibi bekleyenler var. "İdeal güne" kadar toplasanız 2-3 kere demlerim. Ben kahve alım rutinimi bu günlere göre ayarlıyorum. Cevabınız için ayrıca teşekkür ederim başka bir soruya gerek kalmaksızın detaylı oldu😊

Kesinlikle doğru anlamışsınız. Paket üzerinde böyle bir beklentim yok zaten ama kendi siteniz yada forumda tavsiye niteliğinde olması güzel olur varsa da ben görememiştim tabi şuana kadar 😊
Herkesin deneyim arayışı farklı. Ben daha aralıklı şekilde tecrübe ediyorum ama en nihayetinde pakette yazanı deneyimlemek önceliğim. Evet sabrım var ve benim gibi bekleyenler var. "İdeal güne" kadar toplasanız 2-3 kere demlerim. Ben kahve alım rutinimi bu günlere göre ayarlıyorum. Cevabınız için ayrıca teşekkür ederim başka bir soruya gerek kalmaksızın detaylı oldu😊
Yazdım gitti o zaman :)

https://cleancup.coffee/kavurucudan-demleme-tarifleri/

Firma:CleanCup Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi: 1 Tam Tur + 9,5 Step[19,5]
Çekirdek Miktarı: 48,5 Gram
Çekirdek:Nicaragua EL Toston
İşleme:Red Honey
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:01/02/2022
Su Sıcaklığı:88°C - 89°C

Demleme Notları
: Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Bir yarım gram arttırarak denenebilir,çekirdeği öğüttükten sonra bir düşündüm lakin bir önceki denlemede elde ettiğim dengeli tadı bozmak istedim.Bir sonraki temin edişimde ilk olarak bu parametreler ile 48,5 Gram çekirdek ile deneyeceğim.Asiditesi ve tatlılığı hoşuma gitti,gövde biraz düşük kaldı lakin demlenen kahvenin üzerine eklediğim suyuda biraz fazla kaçırmış olabilir yada bu öğütüm derecesi için gramaj eksikde kalmış olabilir.

Demleme Notları
: Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Bir yarım gram arttırarak denenebilir,çekirdeği öğüttükten sonra bir düşündüm lakin bir önceki denlemede elde ettiğim dengeli tadı bozmak istedim.Bir sonraki temin edişimde ilk olarak bu parametreler ile 48,5 Gram çekirdek ile deneyeceğim.Asiditesi ve tatlılığı hoşuma gitti,gövde biraz düşük kaldı lakin demlenen kahvenin üzerine eklediğim suyuda biraz fazla kaçırmış olabilir yada bu öğütüm derecesi için gramaj eksikde kalmış olabilir.
Allah askina şu ocagindaki sorunu duzelt artik 😄

Allah askina şu ocagindaki sorunu duzelt artik 😄

Selamlar Dostum @Crazyboy_89

Ocağı aldığımda İstanbul’da doğalgaz ile kullanıyordum lakin İzmir’e taşınınca tüpe geçmek zorunda kaldım ve kurulumunu yapan servis bu ocak tüp için kullanıma uygun olmadığını söylemiş.Bu yüzden tamiri ne yazık ki mümkün değil.

Ocağı aldığımda İstanbul’da doğalgaz ile kullanıyordum lakin İzmir’e taşınınca tüpe geçmek zorunda kaldım ve kurulumunu yapan servis bu ocak tüp için kullanıma uygun olmadığını söylemiş.Bu yüzden tamiri ne yazık ki mümkün değil.

Selamlar
Aciklamaya gerek yoktu yine de teşekkürler:)
Gezinirken surekli goruyorum dikkatimi cekti receteyle isim yok aslinda ama "ocagimdaki sorun sebebiyle" diye baslayan kisma gozum takiliyor dewamli ben de bi takilayim dedim sadece afiyet olsun :)

Demleme Notları

Sayin @NoPainNoCoffee ocağı yaptırın artık :)

Merhaba,

eğer servis bilgi vermediyse şöyle bir bilgi paylaşayım belki işinize yarar.
İnternetten satın alabileceğiniz enjektörler ile ocağınızı doğalgazlıdan LPG ye çevirmek mümkün olabiliyor.
Marka model bazında mümkün olmayan durumlar olabilir ama bir kontrol etmekte fayda var.

1645288569988.png

Geri