• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

eğer servis bilgi vermediyse şöyle bir bilgi paylaşayım belki işinize yarar.
İnternetten satın alabileceğiniz enjektörler ile ocağınızı doğalgazlıdan LPG ye çevirmek mümkün olabiliyor.
Marka model bazında mümkün olmayan durumlar olabilir ama bir kontrol etmekte fayda var.

Ekli dosyayı görüntüle 18901

Selamlar Dostum @mrsandman

Emeğine sağlık sağ ol var ol,araştıracağım çok teşekkür ederim.

İdido ile yapılan Türk kahvesi şimdiye kadar en çok beğendiğim Türk kahvesi olabilir. Yumuşak içim, orta gövde, hafif asidite... Tam benlik. :)
Normalde aromalı kahveleri Türk kahvesine harcamam ama bu kahvenin kalanını yalnız TK için ayırdım.

Merhabalar sevgili @batugen 21 şubat kavrumu seçilen siparişler ne zaman kargolanır acaba?

Tamamdır teşekkürler:)

Kenya mururandia 16 Şubat kavrum
13 gr 200 ml
TM 15 click
Cafec Th 3
Buzdag 91 derece
0-50 ml
30- 50 ml
60- 100 ml bitiş 2.20

Gövde seyrek asidite parlak acılık yok kurum üzüm ve erik notaları belirgin ananas alamadım ilginc olarak bardağın yarsindan sonra yoğun damla sakızı aroması aldım şahaneydi . @batugen

Kenya mururandia 16 Şubat kavrum
13 gr 200 ml
TM 15 click
Cafec Th 3
Buzdag 91 derece
0-50 ml
30- 50 ml
60- 100 ml bitiş 2.20

Gövde seyrek asidite parlak acılık yok kurum üzüm ve erik notaları belirgin ananas alamadım ilginc olarak bardağın yarsindan sonra yoğun damla sakızı aroması aldım şahaneydi . @batugen
15 klik biraz ince olmuş bu kahve özelinde 19 klik ve 94 derece su deneyin bence daha fazla keyif alacaksınız.

15 klik biraz ince olmuş bu kahve özelinde 19 klik ve 94 derece su deneyin bence daha fazla keyif alacaksınız.
Hocam bende ki değirmende 19 18 cliklerde 3 parçalı dokuslerde süre 1.30 larda bitiyor 4 parcaliya geçiyorum 1.50 bitiş yaklaşıyor. Süreyi gozetince en dengeli 15 16 clik parçalı yada 17 click 4 parçalı dokus yapiyorum

Hocam bende ki değirmende 19 18 cliklerde 3 parçalı dokuslerde süre 1.30 larda bitiyor 4 parcaliya geçiyorum 1.50 bitiş yaklaşıyor. Süreyi gozetince en dengeli 15 16 clik parçalı yada 17 click 4 parçalı dokus yapiyorum
Tm derken timemore c2 olduğunu varsayıyorum, bende de önce c2 vardı comandante ile aralarında 4 klik civarı var. Ben 23 ve 24 klik denediğimde en güzel sonuçları aldım, tabi zevk meselesi benim ki bir öneriydi afiyet olsun 😊

Tm derken timemore c2 olduğunu varsayıyorum, bende de önce c2 vardı comandante ile aralarında 4 klik civarı var. Ben 23 ve 24 klik denediğimde en güzel sonuçları aldım, tabi zevk meselesi benim ki bir öneriydi afiyet olsun 😊
Evet hocam c2 yeni versiyon çok sağolun teşekkür ederim. Değirmen ayarı da farklı olabilir 19 20 de su direk karafta😁

Az önce v60 olarak Ethiopia Konga demledim ve kıpır kıpır diyebileceğim 😅 çok keyifli bir fincan yakaladım. Tükenmiş olduğu için paylaşmakta tereddüt ettim ama elinde olanlara bir önerim olsun istedim şu ana kadar en iyi sonucu yakaladığım için.

20gr kahve, 300ml 93 derece buzdağı su, cafec traditional filtre, cmd 21 klik, plastik hario v60.

00:00 60 gr blooming
00:30 80ml dairesel döküş (10sn.de)
00:55 80ml dairesel döküş (10sn.de)
01:25 80ml dairesel döküş (15sn.de)
Kenarlara temas etmedim ve swirl gibi hiçbir müdahalede bulunmadım, 3:20 gibi bitti.

Clean cup dan ilk defa çekirdek aldım. Konga, pampojila ve santa rosa aldım. Molent g50 değirmen ile bu çekirdekleri deneyimleyen var mı? Varsa ayarını söyleyebilir mi?

Clean cup dan ilk defa çekirdek aldım. Konga, pampojila ve santa rosa aldım. Molent g50 değirmen ile bu çekirdekleri deneyimleyen var mı? Varsa ayarını söyleyebilir mi?

Selamlar @volcano

Ben molent kullanıcısı değilim lakin hangi demleme yöntemine ait öğütüm derecesine ihtiyacın olduğunuda paylaşırsan muhakkak destek olacak arkadaşlarımız vardır.

v60 sorduğunuzu düşünerek konga için 38-40 klik ile, santa rosa biraz daha ince 36-38 klik ile başlayabilirsiniz.

Arkadaşlar,
Guatemala pampojila ile 5 demleme yaptım.
Molent g50 32, 36,38,40,42 klik olarak
Su hep 94 derece
3 tanesinde evimde bulunan 3 ayda bir filteee değişimi yapılqn oldukça profesyonel bir arıtma su kullandım. 3 tanesinde de buzdağ su kulladım.
Son 3 demleme buzdağı bitiş süreleri 2,32 2,47 ve 3,02 oldu. Kahve ne yaptıysam çözülmüyor. Under extracted kaynaklı çok kötü sıfır aroma.
Bu kahveyi deneyen varsa bilgi verebilir mi?

Arkadaşlar,
Guatemala pampojila ile 5 demleme yaptım.
Molent g50 32, 36,38,40,42 klik olarak
Su hep 94 derece
3 tanesinde evimde bulunan 3 ayda bir filteee değişimi yapılqn oldukça profesyonel bir arıtma su kullandım. 3 tanesinde de buzdağ su kulladım.
Son 3 demleme buzdağı bitiş süreleri 2,32 2,47 ve 3,02 oldu. Kahve ne yaptıysam çözülmüyor. Under extracted kaynaklı çok kötü sıfır aroma.
Bu kahveyi deneyen varsa bilgi verebilir mi?
Ben de en başlarda aynı sonucu aldım. Yalnız Batu Bey'in dediği gibi, önce blooming, sonra tek döküşte demlemeyi bitirince oldukça tatlı, zarif bir kahve içtim. Elbette Guatemala'dan bir Etiyopya çiçeksiliği/meyvemsiliği beklemiyordum, o yüzden klasik bir Guatemala gibi; ama biraz karakteri olan, tatlı, keyifli bir fincan içtim. Özkaynak su çok yakışıyor bu arada, Buzdağı ile ben de verim alamadım. Reçetem şu şekilde:

29 gr kahve/475 ml kahve
95 C Özkaynak
Comandate 24 klik
95 ml blooming/40 sn bekleme
Geri kalanı tek döküşte kenarlara fazla çarpmadan döktüm..

Geri