• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de en başlarda aynı sonucu aldım. Yalnız Batu Bey'in dediği gibi, önce blooming, sonra tek döküşte demlemeyi bitirince oldukça tatlı, zarif bir kahve içtim. Elbette Guatemala'dan bir Etiyopya çiçeksiliği/meyvemsiliği beklemiyordum, o yüzden klasik bir Guatemala gibi; ama biraz karakteri olan, tatlı, keyifli bir fincan içtim. Özkaynak su çok yakışıyor bu arada, Buzdağı ile ben de verim alamadım. Reçetem şu şekilde:

29 gr kahve/475 ml kahve
95 C Özkaynak
Comandate 24 klik
95 ml blooming/40 sn bekleme
Geri kalanı tek döküşte kenarlara fazla çarpmadan döktüm..
Bende gidip buzdağ yerine başka su alıyım o zaman. Özjkaynak bulamam da başka önereceğiniz su var mı acaba daha bulunabilir. Nestle, erikli, hayat vb. Gibi...

Arkadaşlar,
Guatemala pampojila ile 5 demleme yaptım.
Molent g50 32, 36,38,40,42 klik olarak
Su hep 94 derece
3 tanesinde evimde bulunan 3 ayda bir filteee değişimi yapılqn oldukça profesyonel bir arıtma su kullandım. 3 tanesinde de buzdağ su kulladım.
Son 3 demleme buzdağı bitiş süreleri 2,32 2,47 ve 3,02 oldu. Kahve ne yaptıysam çözülmüyor. Under extracted kaynaklı çok kötü sıfır aroma.
Bu kahveyi deneyen varsa bilgi verebilir mi?

Ben henüz denemedim, degas sürecinde henüz. Deneyince yazacağım. Mesajınızın üstüne merak ettim profiini.

Ben de bu haftasonu filtre kavrumundan espresso yapmayı deneyeceğim. Konga filtre kavrumun espresso çıktısı harikaydı, bu yüzden biraz umutluyum.

Batu hocam açık kavuruyor. Olmaz bence bu.

Selamlar,
21.02 tarihli paketler köşede duruyordu degas için. Açtım meraktan. İlk defa Clean Cup'tan alım yapıyorum. Oluşturduğum sipariş filtre profiliydi. Tirtira ve Santa Rosa kavrumu gayet espressoda da kullanılabilir. Ancak Guatemala ilginç şekilde daha farklı kavrulmuş diğer iki kahveye göre. Şayet bu kavurma profili doğruysa benim için şaşırtıcı olacaktır. Yok düşündüğüm gibiyse kavurma hatasıdır. Aldığım üç kahveyi de su ile buluşturup dinlenme öncesi tadacağım.

Her ne kadar filtre profil aldıysam da kavurma profillerini göz önüne aldığımda Tirtira ve Santa Rosa'yı espressoda kullanacağım çoğunlukla.

Selamlar,
21.02 tarihli paketler köşede duruyordu degas için. Açtım meraktan. İlk defa Clean Cup'tan alım yapıyorum. Oluşturduğum sipariş filtre profiliydi. Tirtira ve Santa Rosa kavrumu gayet espressoda da kullanılabilir. Ancak Guatemala ilginç şekilde daha farklı kavrulmuş diğer iki kahveye göre. Şayet bu kavurma profili doğruysa benim için şaşırtıcı olacaktır. Yok düşündüğüm gibiyse kavurma hatasıdır. Aldığım üç kahveyi de su ile buluşturup dinlenme öncesi tadacağım.

Her ne kadar filtre profil aldıysam da kavurma profillerini göz önüne aldığımda Tirtira ve Santa Rosa'yı espressoda kullanacağım çoğunlukla.

Guetemalanın fotosunu atma şansınız var mıdır

Guetemalanın fotosunu atma şansınız var mıdır

Her ne kadar ışık uygun olmasa da, gerçeğe uygun olacak şekilde ayarlamaya dikkat ettim ışık ayarını.

Guatemala açık tonda olan (görüntü ismi: Screenshot_20220225_214355) , normalde kahve kavururken 1'nci çıtlama evresinde çekirdekler iyice hacim kazanır alt ve üst diplerden açılır. Oysaki Guatemala'da bu süreç tam işlememiş gibi. Çünkü çekirdeğin kuru kokusu olgun bir kahve gibi gelmiyor. Şu an için varsayım, öngörü tabi bu dediğim. Belki tadınca profilinin bu olduğunu, bir aksilik olmadığını fark edeceğim lezzet açısından.

Diğer görüntü ise Tirtira 👌🏻

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220225_214355.jpg
    Screenshot_20220225_214355.jpg
    154.2 KB · Görüntüleme: 145
  • Screenshot_20220225_214416.jpg
    Screenshot_20220225_214416.jpg
    131.7 KB · Görüntüleme: 144
Orkun beyin Kenya kavrumda bu şekilde görünüyordu bir sorun olmadı sadece bekleme sürem uzundu 18/21 gün kadar...

Her ne kadar ışık uygun olmasa da, gerçeğe uygun olacak şekilde ayarlamaya dikkat ettim ışık ayarını.

Guatemala açık tonda olan (görüntü ismi: Screenshot_20220225_214355) , normalde kahve kavururken 1'nci çıtlama evresinde çekirdekler iyice hacim kazanır alt ve üst diplerden açılır. Oysaki Guatemala'da bu süreç tam işlememiş gibi. Çünkü çekirdeğin kuru kokusu olgun bir kahve gibi gelmiyor. Şu an için varsayım, öngörü tabi bu dediğim. Belki tadınca profilinin bu olduğunu, bir aksilik olmadığını fark edeceğim lezzet açısından.

elinize sağlık ...

Merhaba ben guatemala için problem bildirimi yapan kişiyim. Ben cleancup ile de görüştüm hatta buraya yazmadan önce de kendileriyle görüşmenin daha etik olduğunu söyledim. Ancak kendileri genel olarak konuşmanın özetinde en son bana cupping yapmamı, kavrumdan kaynaklı sıkıntı olamayacağını söylemeye çalıştı. Bende üşenmeden akşam vakti daha önce çekirdek aldığım 2 farklı yere gidip hem onlardan kahve içtim hem de kavanoza koyup götürdüğüm çekirdeği her iki yerde de demlettirdim ve sonuç aynı. Ve zaten çekirdeği görür görmez iki yerde de kavrumda sıkıntı olduğunu belirttiler. İlk defa sipariş verdiğim bir yer cleancup memnun kalanda vardır ama "kahveyi demleme ile çözüyoruz kavrumla değil" cevabına açıkcası bozuldum ve hiç de dedikleri gibi olmadığını gördüm. Kavrum yanlış olabiliyor yani o kadar da büyük büyükkk yorum yapmamak lazımmış demekki. Zaten çekirdeğin rengi herşeyi ele veriyor.

Merhaba ben guatemala için problem bildirimi yapan kişiyim. Ben cleancup ile de görüştüm hatta buraya yazmadan önce de kendileriyle görüşmenin daha etik olduğunu söyledim. Ancak kendileri genel olarak konuşmanın özetinde en son bana cupping yapmamı, kavrumdan kaynaklı sıkıntı olamayacağını söylemeye çalıştı. Bende üşenmeden akşam vakti daha önce çekirdek aldığım 2 farklı yere gidip hem onlardan kahve içtim hem de kavanoza koyup götürdüğüm çekirdeği her iki yerde de demlettirdim ve sonuç aynı. Ve zaten çekirdeği görür görmez iki yerde de kavrumda sıkıntı olduğunu belirttiler. İlk defa sipariş verdiğim bir yer cleancup memnun kalanda vardır ama "kahveyi demleme ile çözüyoruz kavrumla değil" cevabına açıkcası bozuldum ve hiç de dedikleri gibi olmadığını gördüm. Kavrum yanlış olabiliyor yani o kadar da büyük büyükkk yorum yapmamak lazımmış demekki. Zaten çekirdeğin rengi herşeyi ele veriyor.
Merhaba,

bende size foruma yazmanızda benim için sıkıntı olmadığını hatta demleyenlerden farklı bir tarif çıkabileceğini belirttim. Birşey söylemeye de çalışmadım net olarak söyledim. (Kavrum sonrası profil kalite kontrolü için lighttells ile renk ölçümü yapıyor ve cupping ile de kontrol ediyorum.) Testlerde sorun gözlemlemediğimi ve geri bildirim almadığımı, 5 kez 5 farklı öğütüm seviyesinde 3 kez profesyonel arıtma cihazınız ve 3 kez de buzdağı su ile demlemenize rağmen kahvenin çözünmediğini düşündüğünüzü ve bomboş, acı ve ekşi tatlardan başka tat alamadığnızı belirtmeniz üzerine çok fazla yöntem denemeniz sebebiyle aklıma başka fikir gelmediğini, biraz daha beklemeyi deneyebileceğinizi belirttim. Damak tadınıza uymamış olabileceğini ve 10 gün kadar daha bekletebileceğinizi söyledim. Farklı demleme ekipmanınız var ise onunla ilerlemeyi teklif ettim. Verim alamadığınız kahvelerde cupping ile kahveyi deneyebileceğinizi (detaylıca cupping prosedürünü anlattım) belirterek son olarak cupping sonrası kahvede mi sorun olduğunu yoksa demleme kaynaklı mı olduğuna birlikte bakalım diyerek görüşmeyi sonlandırdık. Neresinde sizin bozulmanıza sebebiyet verdiğimi anlayamıyorum. Samimiyetle, ters bir tutum sergilemedim. Bugüne kadar da kimseye hayır sende sorun var bizde olamaz demedim. Hatta fark etmez, beğenmediyseniz hatanın nerede olduğu önemli değil yeni paket gönderiyorum ile de sonuçlandırdım. Tek gayem kimde hata olursa olsun kahveyi içen, verdiği para ve emeğin karşılığını alabilsin, birlikte keyfine varalım.

Elbette kavrum yanlış olabiliyor, olmaz ise ne keyif alırım ne gelişebilirim. Herşey mükemmel gitse bir yerde sıkılırım, durum tekdüzeleşir.

Bu yazıdan sonra hala aynı şekilde düşünüyorsanız konuşmalarımızı paylaşmanızda benim açımdan sorun yok.

Kavurmada sıkıntı olduğunu düşünen yerlerle de iletişime geçirirseniz birlikte kavrum grafiğine bakıp nerede hata yapılmış olabileceğini, profilin nasıl geliştirilebileceğini yine aynı netlikle bana anlatmalarından memnuniyet duyarım.

Bende ilk siparişimi 21 Şubat kavrumlu santa rosa ile yaptım. Desag için açmadan olduğu gibi kenara koymuştum paketi şimdi bu yazılar ile birlikte ilk kez açıp bakayım dedim. Biraz karıştırdığımda kırık-bozuk bir çekirdek görmesem de çok kavrulmuş veya genele göre az kavrulmuş çok sayıda çekirdek var. Uygun bir zamanda ayıklayacağım. Tadım profilleri için tecrübeli bir damağım yok ve henüz süreyi tamamlamadan denemeyeceğim için bir yorum yapamayacağım.

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    179 KB · Görüntüleme: 99
  • IMG_20220226_005607_edit_376671085163877.jpg
    IMG_20220226_005607_edit_376671085163877.jpg
    156.5 KB · Görüntüleme: 100
Bende ilk siparişimi 21 Şubat kavrumlu santa rosa ile yaptım. Desag için açmadan olduğu gibi kenara koymuştum paketi şimdi bu yazılar ile birlikte ilk kez açıp bakayım dedim. Biraz karıştırdığımda kırık-bozuk bir çekirdek görmesem de çok kavrulmuş veya genele göre az kavrulmuş çok sayıda çekirdek var. Uygun bir zamanda ayıklayacağım. Tadım profilleri için tecrübeli bir damağım yok ve henüz süreyi tamamlamadan denemeyeceğim için bir yorum yapamayacağım.

Santa Rosa'ya çok takılmamak lazım. Başka bir kavurucudan aldığım Santa Rosa daha beter durumdaydı. Clean en azından daha temiz kavurmuş. Bu seneki Santa Rosa tat açısından güzel. Ancak çekirdek, defect açısından maalesef biraz problemli. Bu da roaster'ın altından kalkabileceği bir durum değil. Kimi çekirdekler arada böyle olabilir bu sebeple. Çekirdekteki durumun yanı sıra kavurma makinesinde, tanburun kıyısına köşesine sıkışıp kalabiliyor da. Naçizane görüşüm. 🙂

Santa rosayi ilk hafta indirimi ile almistim sanirim, kavrum koyu gorunuyordu ancak tertemiz kirmizi meyveler esliginde sarapsi govde ile cok cok begenmistim. Aybaşı ah bir indirim olsada (1 gunluk 1 saatlik fark etmez) tum set 75 gram alsam diye bekliyorum. Santa rosayida ozledim, kenya muhtesemdi zaten acaba tirtira nasil.....

Santa rosayi ilk hafta indirimi ile almistim sanirim, kavrum koyu gorunuyordu ancak tertemiz kirmizi meyveler esliginde sarapsi govde ile cok cok begenmistim. Aybaşı ah bir indirim olsada (1 gunluk 1 saatlik fark etmez) tum set 75 gram alsam diye bekliyorum. Santa rosayida ozledim, kenya muhtesemdi zaten acaba tirtira nasil.....
Tirtia Floral + Meyve Tatlılıgına sahip

Geri