seamlesstalks
Barista
Ben de bu haftasonu filtre kavrumundan espresso yapmayı deneyeceğim. Konga filtre kavrumun espresso çıktısı harikaydı, bu yüzden biraz umutluyum.Guetemala Espresso kavrumu filtrede kullandım baya baya sevdim kahveyi.
Ben de bu haftasonu filtre kavrumundan espresso yapmayı deneyeceğim. Konga filtre kavrumun espresso çıktısı harikaydı, bu yüzden biraz umutluyum.Guetemala Espresso kavrumu filtrede kullandım baya baya sevdim kahveyi.
Bende gidip buzdağ yerine başka su alıyım o zaman. Özjkaynak bulamam da başka önereceğiniz su var mı acaba daha bulunabilir. Nestle, erikli, hayat vb. Gibi...Ben de en başlarda aynı sonucu aldım. Yalnız Batu Bey'in dediği gibi, önce blooming, sonra tek döküşte demlemeyi bitirince oldukça tatlı, zarif bir kahve içtim. Elbette Guatemala'dan bir Etiyopya çiçeksiliği/meyvemsiliği beklemiyordum, o yüzden klasik bir Guatemala gibi; ama biraz karakteri olan, tatlı, keyifli bir fincan içtim. Özkaynak su çok yakışıyor bu arada, Buzdağı ile ben de verim alamadım. Reçetem şu şekilde:
29 gr kahve/475 ml kahve
95 C Özkaynak
Comandate 24 klik
95 ml blooming/40 sn bekleme
Geri kalanı tek döküşte kenarlara fazla çarpmadan döktüm..
Arkadaşlar,
Guatemala pampojila ile 5 demleme yaptım.
Molent g50 32, 36,38,40,42 klik olarak
Su hep 94 derece
3 tanesinde evimde bulunan 3 ayda bir filteee değişimi yapılqn oldukça profesyonel bir arıtma su kullandım. 3 tanesinde de buzdağ su kulladım.
Son 3 demleme buzdağı bitiş süreleri 2,32 2,47 ve 3,02 oldu. Kahve ne yaptıysam çözülmüyor. Under extracted kaynaklı çok kötü sıfır aroma.
Bu kahveyi deneyen varsa bilgi verebilir mi?
Ben Munzur (maalesef bulması yine zor), Assu, Abant ve Hayat ile de çoğu zaman iyi sonuçlar alıyorum. Yakınınızda bir Bim varsa Özkaynak ve Assu'yu orada bulabilirsiniz.Bende gidip buzdağ yerine başka su alıyım o zaman. Özjkaynak bulamam da başka önereceğiniz su var mı acaba daha bulunabilir. Nestle, erikli, hayat vb. Gibi...
Ben de bu haftasonu filtre kavrumundan espresso yapmayı deneyeceğim. Konga filtre kavrumun espresso çıktısı harikaydı, bu yüzden biraz umutluyum.
Ben de bu haftasonu filtre kavrumundan espresso yapmayı deneyeceğim. Konga filtre kavrumun espresso çıktısı harikaydı, bu yüzden biraz umutluyum.
Batu hocam açık kavuruyor. Olmaz bence bu.
Selamlar,
21.02 tarihli paketler köşede duruyordu degas için. Açtım meraktan. İlk defa Clean Cup'tan alım yapıyorum. Oluşturduğum sipariş filtre profiliydi. Tirtira ve Santa Rosa kavrumu gayet espressoda da kullanılabilir. Ancak Guatemala ilginç şekilde daha farklı kavrulmuş diğer iki kahveye göre. Şayet bu kavurma profili doğruysa benim için şaşırtıcı olacaktır. Yok düşündüğüm gibiyse kavurma hatasıdır. Aldığım üç kahveyi de su ile buluşturup dinlenme öncesi tadacağım.
Her ne kadar filtre profil aldıysam da kavurma profillerini göz önüne aldığımda Tirtira ve Santa Rosa'yı espressoda kullanacağım çoğunlukla.
Guetemalanın fotosunu atma şansınız var mıdır
Her ne kadar ışık uygun olmasa da, gerçeğe uygun olacak şekilde ayarlamaya dikkat ettim ışık ayarını.
Guatemala açık tonda olan (görüntü ismi: Screenshot_20220225_214355) , normalde kahve kavururken 1'nci çıtlama evresinde çekirdekler iyice hacim kazanır alt ve üst diplerden açılır. Oysaki Guatemala'da bu süreç tam işlememiş gibi. Çünkü çekirdeğin kuru kokusu olgun bir kahve gibi gelmiyor. Şu an için varsayım, öngörü tabi bu dediğim. Belki tadınca profilinin bu olduğunu, bir aksilik olmadığını fark edeceğim lezzet açısından.
Diğer görüntü ise Tirtira![]()
Merhaba ben guatemala için problem bildirimi yapan kişiyim. Ben cleancup ile de görüştüm hatta buraya yazmadan önce de kendileriyle görüşmenin daha etik olduğunu söyledim. Ancak kendileri genel olarak konuşmanın özetinde en son bana cupping yapmamı, kavrumdan kaynaklı sıkıntı olamayacağını söylemeye çalıştı. Bende üşenmeden akşam vakti daha önce çekirdek aldığım 2 farklı yere gidip hem onlardan kahve içtim hem de kavanoza koyup götürdüğüm çekirdeği her iki yerde de demlettirdim ve sonuç aynı. Ve zaten çekirdeği görür görmez iki yerde de kavrumda sıkıntı olduğunu belirttiler. İlk defa sipariş verdiğim bir yer cleancup memnun kalanda vardır ama "kahveyi demleme ile çözüyoruz kavrumla değil" cevabına açıkcası bozuldum ve hiç de dedikleri gibi olmadığını gördüm. Kavrum yanlış olabiliyor yani o kadar da büyük büyükkk yorum yapmamak lazımmış demekki. Zaten çekirdeğin rengi herşeyi ele veriyor.Her ne kadar ışık uygun olmasa da, gerçeğe uygun olacak şekilde ayarlamaya dikkat ettim ışık ayarını.
Guatemala açık tonda olan (görüntü ismi: Screenshot_20220225_214355) , normalde kahve kavururken 1'nci çıtlama evresinde çekirdekler iyice hacim kazanır alt ve üst diplerden açılır. Oysaki Guatemala'da bu süreç tam işlememiş gibi. Çünkü çekirdeğin kuru kokusu olgun bir kahve gibi gelmiyor. Şu an için varsayım, öngörü tabi bu dediğim. Belki tadınca profilinin bu olduğunu, bir aksilik olmadığını fark edeceğim lezzet açısından.
Diğer görüntü ise Tirtira![]()
Merhaba,Merhaba ben guatemala için problem bildirimi yapan kişiyim. Ben cleancup ile de görüştüm hatta buraya yazmadan önce de kendileriyle görüşmenin daha etik olduğunu söyledim. Ancak kendileri genel olarak konuşmanın özetinde en son bana cupping yapmamı, kavrumdan kaynaklı sıkıntı olamayacağını söylemeye çalıştı. Bende üşenmeden akşam vakti daha önce çekirdek aldığım 2 farklı yere gidip hem onlardan kahve içtim hem de kavanoza koyup götürdüğüm çekirdeği her iki yerde de demlettirdim ve sonuç aynı. Ve zaten çekirdeği görür görmez iki yerde de kavrumda sıkıntı olduğunu belirttiler. İlk defa sipariş verdiğim bir yer cleancup memnun kalanda vardır ama "kahveyi demleme ile çözüyoruz kavrumla değil" cevabına açıkcası bozuldum ve hiç de dedikleri gibi olmadığını gördüm. Kavrum yanlış olabiliyor yani o kadar da büyük büyükkk yorum yapmamak lazımmış demekki. Zaten çekirdeğin rengi herşeyi ele veriyor.
Bende ilk siparişimi 21 Şubat kavrumlu santa rosa ile yaptım. Desag için açmadan olduğu gibi kenara koymuştum paketi şimdi bu yazılar ile birlikte ilk kez açıp bakayım dedim. Biraz karıştırdığımda kırık-bozuk bir çekirdek görmesem de çok kavrulmuş veya genele göre az kavrulmuş çok sayıda çekirdek var. Uygun bir zamanda ayıklayacağım. Tadım profilleri için tecrübeli bir damağım yok ve henüz süreyi tamamlamadan denemeyeceğim için bir yorum yapamayacağım.
Tirtia Floral + Meyve Tatlılıgına sahipSanta rosayi ilk hafta indirimi ile almistim sanirim, kavrum koyu gorunuyordu ancak tertemiz kirmizi meyveler esliginde sarapsi govde ile cok cok begenmistim. Aybaşı ah bir indirim olsada (1 gunluk 1 saatlik fark etmez) tum set 75 gram alsam diye bekliyorum. Santa rosayida ozledim, kenya muhtesemdi zaten acaba tirtira nasil.....