• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İndirim zamanında Gordion dan 500 gr. Cleancup'tan 1 kg Santa Rosa alıp Robot ile tükettim.
İki kavrumu da ziyadesiyle beğendim Cleancup bir tık daha güzeldi.

Selamlar @serbes

Bende karşılaştırma yapmak ve kavurucuyu denemek istemiştim ama kavrulmuş olmadığı işin kısmet olmadı.Sağlık olsun.

Çıkarttım buzluktan bir santa rosa, çilek reçelimisin bee, ne keyif aldım akşam akşam.

Yav üstad böyle güzel güzel diyorsunuz aldım santa rosa ne çilek var ne reçel 😁 paketi açana kadar çok umutluydum halbuki 🤔

Yav üstad böyle güzel güzel diyorsunuz aldım santa rosa ne çilek var ne reçel 😁 paketi açana kadar çok umutluydum halbuki 🤔
Demlerken ve içerken çilek reçeli, çilek reçeli diye kendinizi şartlandırın canım sizde. Şaka bir yana ender çilek tadı aldığım hatta meyve tadı aldığım bir kahve santa rosa

Demlerken ve içerken çilek reçeli, çilek reçeli diye kendinizi şartlandırın canım sizde. Şaka bir yana ender çilek tadı aldığım hatta meyve tadı aldığım bir kahve santa rosa

Vallahi çok merak ettiğim bir çekirdekti, özellikle tam zamanı bir aylıkken güzel deniliyordu. İlanlarda 12/2021 kavrumu vardı hemen aldım ve kahve geldi, kızımı çağırdım “bak kızım çok enteresan yoğun çilek tadı ve kokusu varmış bu çekirdekte” dedim. Paketi açtık aha ne koku nerede yav 🤔 demledik çilek tadı varmı diye o bana ben ona baktık 😂 hafif şarabımsı bir burukluk ve geriden bir meyvemsi tad var ama çilek deyince kendimi nasıl şartladıysam manav reyonundaki çileği aradım ama bulamadım 😂😂 lakin tadım notlarında çilek yazmasalardı ayıla bayıla içerdim 😁

Son düzenleme:
Vallahi çok merak ettiğim bir çekirdekti, özellikle tam zamanı bir aylıkken güzel deniliyordu ilanlarda 12/2021 kavrumu vardı hemen aldım kahve geldi kızımı çağırdım bak kızım çok enteresan yoğun çilek tadı ve kokusu varmış bu çekirdekte dedim paketi açtık ne koku var demledik ne çilek tadı var 😂 hafif şarabımsı bir burukluk ve geriden bir meyvemsi tad var ama çilek deyince kendimi nasıl şartladıysam manav reyonundaki çileği aradım ama bulamadım 😂😂 lakin tadım notlarında çilek yazmasalardı ayıla bayıla içerdim 😁

Selamlar @seamad

Sanırım bir V60 demleyicisisiniz ama ben değilim lakin hangi parametrelerde yakalayamadımız aradığınız tadı?Bildiğim kadarı ile sitedeki parametreler ile memnun kalan çok olmuştu.
Parametrelerinizi paylaşırsanız yukarıdaki gibi notaları yakalayan arkadaşlar çıktılarınızı iyileştirmeniz için destek olacaktır.

Selamlar @seamad

Sanırım bir V60 demleyicisisiniz ama ben değilim lakin hangi parametrelerde yakalayamadımız aradığınız tadı?Bildiğim kadarı ile sitedeki parametreler ile memnun kalan çok olmuştu.
Parametrelerinizi paylaşırsanız yukarıdaki gibi notaları yakalayan arkadaşlar çıktılarınızı iyileştirmeniz için destek olacaktır.

Selamlar üstad,

Aslında biraz espiri birazda beklentilerin yüksek oluşundan olsa gerek tam bir hayal kırıklığı oldu bu çekirdek. Aslında bir kaç gündür @portakalhalil kardeşim ile whatsaptan bu konuyu konuşuyor hatta değişik demlemeler deniyorduk en azından Halil tarif ediyor ben demliyorum, paketin büyük bölümü deneme yaparken bitti zaten 😁

Örnek demlemelerim;

Tüm demlemeleri 94 derece metro marketin rioaba suyu ve evimdeki mevcut arıtıcı suyu ile Timemore slim s değirmenimde 22/23 klik olarak yaptım

Hario v60 - lilydrip - hario hollanda filtre
60-60-60-60 şeklinde 15/240 toplam bitiş 2.30 civarı

Hario v60 - 40 lı hario filtre
60-80-80-80 şeklinde 18/300 toplam bitiş 2.95 civarı

Hario v60 - lilydrip - 40 lı hario filtre
60-80-80-80 şeklinde 18/300 toplam bitiş 2.60 civarı

Clever dripper 95 derece su 18/450 23 klik
Önce su üzerine kahve, hafif bir daldırma sonra 2 dk bekleyiş ve 10 tur karıştırma 4 dk bekle ve döküş toplam 5 dk civarı bitiş, v60 la demlediğimin çok çok gerisinde aroma ve gövde.

En son olarak Halil kardeşimin önerisi ile cupping şeklinde denedim, 12/200 önce kahve sonra su karıştır ve bir süre sonra kahve çökünce eldeki imkanlarla tadım değişen bir şey yok çilek nerdesin yav 😁

Genel olarak evet hiç bir demlemede çilek tadı almadım ( ne ben ne eşim ve kızım ) yada almayı beklediğimiz çilek tadını çok farklı tanımladık. Onun dışında gövdesi yüksek hafif buruk ( şarabımsı ) ve meyvemsi güzel bir kahve, dediğim gibi çileksiz ama güzel ☺️ Paketin görselini ekliyorum…

BFF6C1A8-4DFA-4D2A-BF6C-FBA5303956E3.jpeg

Son düzenleme:
Bu demlemeyi şimdi yaptım gene yukarıdaki parametreler ile aynı

Hario v60 - lilydrip ve hario hollanda filtre
60-80-80-80 şeklinde 18/300

E9F5A521-1FC3-4D94-9CC7-F39E6A5DD0E0.jpeg

5BE9D339-5517-4F96-AF0F-1A4539768D7E.jpeg

Ben 20 / 300 yapıyorum cmd 24 click. Ön demleme 40 gr su daha sonra kalan 260 gr suyu 3 eşit parçada aralarda 20 sn bekleyerek döküyorum. Sıcaklık 94 başlangıç demleme biterken 92.

Akşama bende aynı ayarda demleyim ☺️

Hala rioba su ile deniyorsanız suyu da değiştirin bence @seamad buzdağı, nestle purelife gibi.

Ben 20 / 300 yapıyorum cmd 24 click. Ön demleme 40 gr su daha sonra kalan 260 gr suyu 3 eşit parçada aralarda 20 sn bekleyerek döküyorum. Sıcaklık 94 başlangıç demleme biterken 92.

Akşama bende aynı ayarda demleyim ☺️

Selamlar Tekrar,

Bilgiçlik yapmak istemem asla ve sözlerinizdede beni böyle bir şey ile itham etmediğinizin farkındayım son derece güzel bilgi alışverişinin olduğu güzel bir sohbet olmuş.

Forum böyle bilgi paylaşımları ile daha güzel daha zevkli oluyor.Pour over çok fazla değişkenin ve çok fazla doğruyu içerisinde barındıyor.Paylaşmak güzeldir…

Umduğunu yakalayabildiğin güzel bir reçteyi bulabileceğinden şüphem yok.Afiyetle dostum @seamad

Geri