Selamlar
@seamad
Sanırım bir V60 demleyicisisiniz ama ben değilim lakin hangi parametrelerde yakalayamadımız aradığınız tadı?Bildiğim kadarı ile sitedeki parametreler ile memnun kalan çok olmuştu.
Parametrelerinizi paylaşırsanız yukarıdaki gibi notaları yakalayan arkadaşlar çıktılarınızı iyileştirmeniz için destek olacaktır.
Selamlar üstad,
Aslında biraz espiri birazda beklentilerin yüksek oluşundan olsa gerek tam bir hayal kırıklığı oldu bu çekirdek. Aslında bir kaç gündür
@portakalhalil kardeşim ile whatsaptan bu konuyu konuşuyor hatta değişik demlemeler deniyorduk en azından Halil tarif ediyor ben demliyorum, paketin büyük bölümü deneme yaparken bitti zaten
Örnek demlemelerim;
Tüm demlemeleri 94 derece metro marketin rioaba suyu ve evimdeki mevcut arıtıcı suyu ile Timemore slim s değirmenimde 22/23 klik olarak yaptım
Hario v60 - lilydrip - hario hollanda filtre
60-60-60-60 şeklinde 15/240 toplam bitiş 2.30 civarı
Hario v60 - 40 lı hario filtre
60-80-80-80 şeklinde 18/300 toplam bitiş 2.95 civarı
Hario v60 - lilydrip - 40 lı hario filtre
60-80-80-80 şeklinde 18/300 toplam bitiş 2.60 civarı
Clever dripper 95 derece su 18/450 23 klik
Önce su üzerine kahve, hafif bir daldırma sonra 2 dk bekleyiş ve 10 tur karıştırma 4 dk bekle ve döküş toplam 5 dk civarı bitiş, v60 la demlediğimin çok çok gerisinde aroma ve gövde.
En son olarak Halil kardeşimin önerisi ile cupping şeklinde denedim, 12/200 önce kahve sonra su karıştır ve bir süre sonra kahve çökünce eldeki imkanlarla tadım değişen bir şey yok çilek nerdesin yav
Genel olarak evet hiç bir demlemede çilek tadı almadım ( ne ben ne eşim ve kızım ) yada almayı beklediğimiz çilek tadını çok farklı tanımladık. Onun dışında gövdesi yüksek hafif buruk ( şarabımsı ) ve meyvemsi güzel bir kahve, dediğim gibi çileksiz ama güzel

Paketin görselini ekliyorum…