• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Öncelikle her daim cevap için burada aktif olduğunuzu bilmek çok güzel.

Tavsiyenizden sonra demlemeye sırasıyla 94 ve 93 derece ile başladım.

Fincandaki bahsettiğin acılık azaldı. Ancak yine de daha potansiyelinin olduğunu hissediyorum.

Bugün Timemore C2 ile bir tık daha kalın öğütmeyi denedim ve 24 ten 25. seviyeye aldım ayarı. Demlemeye başladığım sıcaklığı da 1 derece düşürüp 94 ten 93 e aldım.

Acılık azaldı ama bu kez de gövdeden kaybettiğimi hissettim. Aromların kontrastı azaldı gibi geldi. Ekşi tatlar çok az daha ön plana çıktı. Bu ayarı pek sevmedim.

Şu an için içtiğim en iyi fincan 94 derece ve 24 klik ayarı ile idi.

Bütün bunlardan yola çıkarak; öğütümü biraz daha inceltip 23 ayarına alsam nasıl bir sonuç olur sizce? Derece düşürerek kurtulduğum, tadımdaki isli kısım geri gelir mi?
Merhaba,

mümkün olduğunca aktif olmaya çalışıyorum :) 🙏 .

@nuclearmoonrise dediği gibi bizim sitedeki tarifi denemiş miydiniz?

94 derece kalsın, 23 klik deneyin ama süreyi düşürelim biraz. Blooming sonrası toplam 2 döküş yapalım.

@batugen 'in attığı linkteki tarifi denediniz mi? Sanırım kasuya demliyorsunuz ama her kahvede harika sonuç vermeyebilir. Denemediyseniz tavsiye ederim çünkü clean cup kahvelerinde hiç kendi tarifimle uğraşmayıp direkt kavurucu tarifiyle demliyorum ve sonuç genelde iyi çıkıyor. Ayrıca kahvenin potansiyeline incelttikçe daha çok yaklaşırsınız diye tahmin ediyorum. Comandante 24 klik için C2 19 veya 20 klik kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Forumda bir yerlerde öğütücülerin birbirlerine karşı klik ayarları vardı, oradan bakarım denk geldiği öğütüm aralığına ama hafızam beni yanıltmıyorsa 19/20 olmalı dediğiniz gibi.

Sitede klasik Hario V60 için bir tarif bulamadım. Bu sebeple kendi denemelerime giriştim :)

Dün akşam kahveleri koyduğum rafta eşimden sakladığım bir miktar Los Hermanos buldum ve aşırı mutlu oldum. Sabah onu demledim, hala çok güzel hala çok etkileyiciydi :love:

7 çeşit espresso olması cezbediyor. @batugen stoğu az kaldı bitebilir dediğiniz çekirdek var mı ? (santa rosa'yı denemiştim, onun dışında) elimde bir miktar kahve var, çok da acele etmek istemiyorum o yüzden. eğer elinizi çabuk tutun derseniz espresso seti siparişi verip Şubat ayını Clean Cup ile kapatıcam.

7 çeşit espresso olması cezbediyor. @batugen stoğu az kaldı bitebilir dediğiniz çekirdek var mı ? (santa rosa'yı denemiştim, onun dışında) elimde bir miktar kahve var, çok da acele etmek istemiyorum o yüzden. eğer elinizi çabuk tutun derseniz espresso seti siparişi verip Şubat ayını Clean Cup ile kapatıcam.
ethiopia konga az kaldı onun dışında sorun yok. Yarın akşam sonraki stok tarihini açmış olurum, yeni kahvelerdeki indirim cuma bitiyor

Merhaba,

mümkün olduğunca aktif olmaya çalışıyorum :) 🙏 .

@nuclearmoonrise dediği gibi bizim sitedeki tarifi denemiş miydiniz?

94 derece kalsın, 23 klik deneyin ama süreyi düşürelim biraz. Blooming sonrası toplam 2 döküş yapalım.
Selamlar tekrardan,

Bugün öneriniz üzerine sitedeki tarifinize uygun olarak c2 de 19 klik ile çift döküş demledim.

Sonuç daha iyiye gidiyor. Daha yumuşak içimli bir kahve çıktı ortaya. Ancak demleme süresi 3.50 ye yaklaştı.

60gr ile 40 sn blooming
120 gr ilk döküş
120gr ikinci döküş olarak ilerledim

İkinci denememi ise süreyi kısaltmak için 20klik ile yaptım. Bu kez sitedeki tarife daha da yaklaşmak için 3 döküş denedim.

60gr 40sn blooming sonrası
80gr ilk döküş
80gr ikinci döküş
80 gr üçüncü döküş

şeklinde ilerledim. Sonuç olarak daha sert ve tok bir kahve oldu ama süreyi yine pek kısaltamadım. Bu kez de 3.40 civarı bitti demleme.

Sitenizde 10 sn arayla 3 döküş yapın yazıyor. Bu ifadeyi tam anlayamadım. Süzülmesini beklemeden 10 sn sonra diğer döküşe geçmekten mi bahsediyor yoksa döküşler arasında 10 sn mutlaka beklenmeli mi anlamına geliyor?

Nihayet Santa Rosa'yı açtım, 2 Aralık kavrumlu paketlerin sonuncusu...
Paketi açınca meyveli bitter çikolata kokusu hemen çarptı. Kompressoda yaptım, Americano olarak içiyorum. Asidite var (demek ki İdido'daki asitide yoksunluğu beklemekten değilmiş), hafif acılık var ama meyve karnavalının ortasında kaybolup gidiyor.

Selamlar @batugen

SantaRosa için bir önceki kavruma ait espresso kavrum profilli hiç kalmadı mı :'(

Nicaragua ile birliktr alayım istemiştim.

Geri