tam anlayamadım, her kahve için spesifik yazmakta zaten.
santa 8 gün
tirtira 9
kenya 7
toston 6
pampojila 7
tavsiye ettiğim minimum süreler. Demleme tarifleri de bu süreler üzerinden. Daha optimum olsun tam verim alayım tarihi budur gibi bir ibare eklemedim çünkü demleme yöntemine ve reçeteye göre değiştiğini düşünüyorum şahsen. Tirtirayı 15-20 gün bekletebilirsiniz mesela, daha keyifli ama paketin üstüne 20 gün yazmak da bilemedim fazla spesifik geliyor. Düşüncem minimum sürelerden sonra açıp demlemelere başlansın ve günbegün farkları gözlemlensin, keyfi çıkartılsın.
Gün farkı damakla da alakalı. 8. günde içtiğim santadan aldığım tatlar ile 18. gününde aldığım tatlarda farklılık oluşuyor ama 8. gündeki hali benim damak zevkime göre v60 demlemede gayet keyifli iken delter da 13.gün daha keyifli yada farklı reçeteler ile gibi gibi...
Açıkçası o kadar sabredemiyorum herhangi bir kahvede

. Sabrınız varsa tirtira için 20 gün kadar bekleyin. Santa için 18 gün beklenebilir ama şahsen potansiyeli budurluk bir durum gözlemlemedim. Çok açık kavrum bir santa içtim bu sene bir kavurucudan. İlk haftası dolmadan under-development tatlar alırken ilerleyen günlerde kahve oturdu ve çok da keyifliydi.