• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biraz önce @batugen Bey'in söz verdiği 100g El Diviso Microlot elime ulaştı, kavrum tarihi 14 Nisan. Üzerinde degass 14 gün yazıyor, ben de 14-15 gün bekletmiştim ama bu sefer 4 hafta bekleyeceğim.

"Babalar sözünü tutar" @batugen 🙏

Biraz önce @batugen Bey'in söz verdiği 100g El Diviso Microlot elime ulaştı, kavrum tarihi 14 Nisan. Üzerinde degass 14 gün yazıyor, ben de 14-15 gün bekletmiştim ama bu sefer 4 hafta bekleyeceğim.

Umarım memnun kalırsınız :) . Şimdiden afiyet olsun.

Dipnot https://cleancup.coffee/demleme-tarifleri/ sayfamızda da yazdığı üzere optimum süre olarak 18-20 gün tavsiyedir. 4 hafta da olur, daha da iyi olur ama bende o sabır hiç olmadı :ROFLMAO:

Ekli dosyalar

• IMG_0234.jpg
    IMG_0234.jpg
    114.1 KB · Görüntüleme: 102

Clean Cup'tan çok kahve içmiş birisi olarak söylüyorum 22 Gün Optimum nokta oldu genelde içtigim kahvelerinde. 22. Günde tüketmeye başlayabilirsiniz

Abakundakawa'da mango, muz ve ananas gibi meyvelerin tatlılığı kokuda ve fincanda mevcut. Fincanlarım mango, ananas diye bağırmıyor ama o tatlılığı yudumlarımda rahatça hissedebiliyorum. Tatlı kahve isteyenlere öneririm.

Finca Canaque'de de ''kurutulmuş meyveler'' notasını hafif hissettiren bir tat mevcut ama dediğim gibi hafif. Daha yoğun meyve tadı bekliyordum ama kullandığım arıtma suyu bu kahveye gitmiyor da olabilir. 2 kahve de kavrulalı henüz 13 gün olmuş, daha fazla degas istiyor da olabilir.

San Matilde’yi baya beğendim. 10 gün önce kavrulmuş. V60 japanese. Hario 100’lü japon. Comandante 18 klik. 15.4/250. Saka ve erikli yarı yarıya. 100 buz 150 sıcak su. 94.5 derece. 42ml 40saniye blooming ve kaşıkla karıştırma. 40. Saniyede 100’e kadar döküş. 1.25’de 150’ye kadar döküş ve birkaç tur swirl. Bitiş 2.20

Kavrumun 23. gününde sitedeki reçete ile Ruanda Muhondo beni ne yazık ki üzdü.Kuru kokuda başlayan bitkisel koku, aroma ve tatta devam ediyor.Siyah çay,cimensi,bergamot ve kavrulmuş yemiş olarak yorumlayabildim.Ilıdıkça jilet gibi keskin asiditesi bir nebze dinginlesip tatliliga doğru yol alıyor lezzette ama o çimensilik hiç olmadi yahu.Gercekten beklentim yüksekti bu siparişimde başlangıcın bu şekilde olması bir nebze korkuttu beni açıkçası.Diger Ruandalar ve El Diviso üzmez umarım iyi bir Ruanda icmeyeli epey oldu ne yazık ki 🥲

Kavrumun 19. gününde coko,sitedeki recetesiyle mandalina ve badem belirgin.Yine yüksek,parlak bir asidite ama tadım olarak mandalina tarafında bu nedenle biraz buruk bir tatlılığı da var.Badem aromada başlayıp lezzette de devam ediyor.Aroma olarak muhondoyu andırıyor hatta sıcakken çok benzerler bu biraz korkuttu ama ardından fincan ılıdıkça içimi daha keyifli hale geldi,tadı yerine oturdu.

Abakundakawa, üçüncü Ruanda,3. Kez badem.Birbirine bu kadar benzeyecekleri aklımın ucundan geçmezdi bu çekirdeklerin.Yine sitrik tarafta asidite,tropikal,narenciye... Fincanlar gayet içilebilirler bu arada ama beklentiyi yüksek tutmak toplam deneyimi olumsuz etkiliyor bu kahveler özelinde.

El Diviso bu Ruandaların seviyesinde bir şey değil kesinlikle.Beklentim inanılmaz düşüktü ama bayıldım.Batu Bey'in v60 için paylaştığı reçete ile agresif dokusler ile yatağa yüksek ajitasyon uygulayarak demledim.Kuru koku Ruandalar gibi gösterişsizdi ama ıslak koku asıl filmin fragmanını verdi.Oldukca meyvemsi aromadan sonra lezzet de oldukça meyvemsi,çiçeksi ve kompleks.Butun bunlarla beraber(Bursaspor'a çok üzülüyorum) oldukça tatlı da.Sıcakken çiçeksi,sütlü çikolata ama kakao oranı fazla bir çikolata.İlidikca fincan tam kapasitesini buldu ve çiçeksilik devam ederken sitrus karakteri çok keyifli bir şekilde on plana çıktı.Greyfurt değil de portakal derdim ben hatta olgun,tatlı bir portakal.Devam eden ciceksilik ve kompleksiteyle beraber bayıldığım bir çekirdek oldu,kesinlikle çok beğendim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kavrumun 23. gününde sitedeki reçete ile Ruanda Muhondo beni ne yazık ki üzdü.Kuru kokuda başlayan bitkisel koku, ıslak koku ve tatta devam ediyor.Siyah çay,cimensi,bergamot ve kavrulmuş yemiş olarak yorumlayabildim.Ilıdıkça jilet gibi keskin asiditesi bir nebze dinginlesip tatliliga doğru yol alıyor lezzette ama o çimensilik hiç olmadi yahu.Gercekten beklentim yüksekti bu siparişimde başlangıcın bu şekilde olması bir nebze korkuttu beni açıkçası.Diger Ruandalar ve El Diviso üzmez umarım iyi bir Ruanda icmeyeli epey oldu ne yazık ki 🥲
Muhondo çok iyi çıktı. El Divisio benim ve kardeşimin fikrimizce parasının kahvesi değil, greyfurt notaları hiç keyif vermedi. Guatemala da güzel, beğendik.

Muhondo çok iyi çıktı.
Sizin beğenmenize sevindim 😊🥹 Ne yazık ki bu tarz çekirdekler bana hitap etmiyor.Cimensi,otsu,kimyasal tatlar vb. çekemiyorum çekirdekte.Odunsuluk topraksiliga kadar ok im ötesi delikanlıyı bozmasa da beni bozuyor.Tadim sonrası lezzeti size tarif etmek istersem söyleyebileceğim tek şey sanırım kekremsi olurdu. 🥲

Muhondo çok iyi çıktı. El Divisio benim ve kardeşimin fikrimizce parasının kahvesi değil, greyfurt notaları hiç keyif vermedi. Guatemala da güzel, beğendik.
El Diviso bu Ruandaların seviyesinde bir şey değil kesinlikle.Beklentim inanılmaz düşüktü ama bayıldım.Batu Bey'in v60 için paylaştığı reçete ile agresif dokusler ile yatağa yüksek ajitasyon uygulayarak demledim.Kuru koku Ruandalar gibi gösterişsizdi ama ıslak koku asıl filmin fragmanını verdi.Oldukca meyvemsi aromadan sonra lezzet de oldukça meyvemsi,çiçeksi ve kompleks.Butun bunlarla beraber(Bursaspor'a çok üzülüyorum) oldukça tatlı da.Sıcakken çiçeksi,sütlü çikolata ama kakao oranı fazla bir çikolata.İlidikca fincan tam kapasitesini buldu ve çiçeksilik devam ederken sitrus karakteri çok keyifli bir şekilde on plana çıktı.Greyfurt değil de portakal derdim ben hatta olgun,tatlı bir portakal.Devam eden ciceksilik ve kompleksiteyle beraber bayıldığım bir çekirdek oldu,kesinlikle çok beğendim.
Elinizde halen varsa Batu Bey'in verdiği V60 recetesiyle bir deneyin derim.

Abakundakawa, üçüncü Ruanda,3. Kez badem.Birbirine bu kadar benzeyecekleri aklımın ucundan geçmezdi bu çekirdeklerin.Yine sitrik tarafta asidite,tropikal,narenciye... Fincanlar gayet içilebilirler bu arada ama beklentiyi yüksek tutmak toplam deneyimi olumsuz etkiliyor bu kahveler özelinde.
4 haftayı tamamladı ve gerçekten sert parametrelerle demledim elde ettiğim ciktinin yukarıda bahsettiğimle uzaktan yakından ilgisi yok.Aromada ve lezzette sitrik karakterini belli eden,parlak canlı ama keskin olmayan bir asiditeyle gerçekten tatlı bir cikti aldım.Oldukca keyifliydi.Diğer çekirdekleri de aynı şekilde yeniden demleyecegim.

4 haftayı tamamladı ve gerçekten sert parametrelerle demledim elde ettiğim ciktinin yukarıda bahsettiğimle uzaktan yakından ilgisi yok.Aromada ve lezzette sitrik karakterini belli eden,parlak canlı ama keskin olmayan bir asiditeyle gerçekten tatlı bir cikti aldım.Oldukca keyifliydi.Diğer çekirdekleri de aynı şekilde yeniden demleyecegim.
Clean Cup Çekirdekleri için Boşuna minumum 22 Gün demiyoruz hocam. 1 ayı geçtiklerinde çok daha iyi hale geliyorlar
:)

Clean Cup Çekirdekleri için Boşuna minumum 22 Gün demiyoruz hocam. 1 ayı geçtiklerinde çok daha iyi hale geliyorlar
:)
Gerçekten haklısınız ama üzerinde 12 gün degass yazınca insan 13. gününde de bir demleyeyim diyebiliyor 😂 Şöyle de bir konu var ancak tek farkın degass olduğunu dusunmuyorum,kavurucunun bu denli açık ve dusuk dtr ler tercih ettiğini bilmiyordum ki benim suyum açık kavrumlar için çok da ideal bir su değil,yine de kavurucunun recetesiyle denemek istemiştim ve sonuç husrandi.Su kaynaklı reçeteyi de optimize etmem gerekiyordu ve hem degass hem reçete optimizasyonuyla oldukça keyifli bir fincan alabildim çok şükür 😂 Geçen sene Ruanda Simbi'den bu yana elle tutulur doğru düzgün Ruanda icmemistim çok iyi geldi diyebilirim 😊

Gerçekten haklısınız ama üzerinde 12 gün degass yazınca insan 13. gününde de bir demleyeyim diyebiliyor 😂 Şöyle de bir konu var ancak tek farkın degass olduğunu dusunmuyorum,kavurucunun bu denli açık ve dusuk dtr ler tercih ettiğini bilmiyordum ki benim suyum açık kavrumlar için çok da ideal bir su değil,yine de kavurucunun recetesiyle denemek istemiştim ve sonuç husrandi.Su kaynaklı reçeteyi de optimize etmem gerekiyordu ve hem degass hem reçete optimizasyonuyla oldukça keyifli bir fincan alabildim çok şükür 😂 Geçen sene Ruanda Simbi'den bu yana elle tutulur doğru düzgün Ruanda icmemistim çok iyi geldi diyebilirim 😊
Batu Bey'in Tarihleri güncellemesi lazım bence. Şimdiye kadar aldığım hiçbir clean cup kahvesi( Yaklaşık 30 Farklı kahvesini içmişimdir heralde ) 12 Gün'de gerçek performansını göstermedi hatta yakınından bile geçmedi. Benim kullandıgım su ile hiç su değiştirmeden Batu Bey'in söyledigi Degass tarihinin üstüne ekstra 10 - 15 Günlük bir bekleme farkı koyup bambaşka sonuçlar aldım hep
:D

Aynı durum Ruandalar için de geçerli diyebilir miyiz @batugen Bey?Zira o sabır sanırım bende var 😂
Bu arada siparişim epey hızlı teslim edildi,elinize sağlık.
Ben sorumluluk almıyorum efendim delikanlı gibi sorduk 😂
Batu Bey'in Tarihleri güncellemesi lazım bence. Şimdiye kadar aldığım hiçbir clean cup kahvesi( Yaklaşık 30 Farklı kahvesini içmişimdir heralde ) 12 Gün'de gerçek performansını göstermedi hatta yakınından bile geçmedi :D
Size kesinlikle katılıyorum ama kavuruculari da bu manada anlıyorum,herkes Apollons Gold gibi degass bilgisine "6 hafta,en iyi sonuç için 8-12 hafta" şeklinde yazamıyor ne yazık ki tüketici doğmamış çocuğa mektup gibi algılayabilir pekala 😂 Bir de reçete kısmı var yaka paça darliyoruz verseler dert vermeseler dert,verseler de işte su ve degass kaynaklı böyle problemler olabiliyor bu nedenle reçeteler tüketicilerin genelde tercih ettiği ortalama sularla hazırlanmalı diye düşünüyorum.

Geri