• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Colombia don pablo lezzet ve profil olarak çoğu pahalı kahveyi sollar. F/P=10/10
Afiyet olsun güzel kahveydi, buzluktan çıktı sanırım :)
Clean Cup' ta böyle bi kahve yok.
Kerneldeki mi?

Bu arada @batugen yok mu yeni kahve ?
Şubat sonuna doğru güzel kahveler geliyor. Geçen sene olan ruanda muhondo naturel ve coko yıkanmışın yeni hasadı ile colombiadan pink bourbon ef2 natural bir kahve daha. Onlar gelene kadar da eldekiler muhtemelen biteceği için kahve bakınıyorum şuan.
Honduras las calaveras ve Colombia Luz Helena da şahane kahveler. İçmeyenlere tavsiye ederim.
Afiyet olsun, her iki kahve için de son kavrumlarına doğru gidiyoruz.

Rwandalarda sıralamam; Abakundakawa > Coko > Muhondo

Guatemala; Sabah kahvesi olarak iyi gider gibi, daha bir kere demledim. Sütlülere yakışır.

El Diviso; Maalesef iyi bir şey çıkarmayı beceremedim. Çeşitli mikronlar, çeşitli sıcaklıklar, çeşitli değirmenler ama olmadı. En iyi sonucu B75 ile yaptığım bir underextract versiyonda alabildim.

El Diviso; Maalesef iyi bir şey çıkarmayı beceremedim. Çeşitli mikronlar, çeşitli sıcaklıklar, çeşitli değirmenler ama olmadı. En iyi sonucu B75 ile yaptığım bir underextract versiyonda alabildim.
@batugen Bey biz çok sevdik demiş. Tedarikçi de Tin Coffee. Tavsiye edeceği bir reçete olmalı. Ben de büyük beklentilerle aldım bakalım nasıl çıkacak.

Guatemala; Sabah kahvesi olarak iyi gider gibi, daha bir kere demledim. Sütlülere yakışır.

Merhaba,

Memnun kalmamanıza üzüldüm.

Degassing olarak biraz daha uzun bir süre tavsiye ediyorum bu kahvede. Sizdeki kavrumu hatırlayamadım ama 14-16 gün kadar en az beklemek lazım.

Su olarak mümkünse buzdağı yoksa fuska veya damla olabilir. Sitemizde reçete bulunuyor ama bu kahve için yeni ekipmanımız CAFEC Flower Dripper Deep 27 ile reçete çıkarttım. V60 için 20gr - 91 derece - cmd 24 klik - blooming sonrası 2 parçalı döküş ile deneyebilirsiniz, extraction bizim arıtma su ve bu yöntem ile %19.4 çıkıyor. Bu kahve lighttells ölçümünde dış light 75, iç very light 86.5 değerlerinde. Under bir demlemeye ihtiyaç duyacak bir kavruma sahip değil genel tablosu itibariyle de. Japanese Iced demleme ile de çok güzel çıkıyor ama 100gr muhtemelen bu kadar deneme sonrası bitmiştir. Bayram sonrası ben size yeni paket göndereceğim çünkü geleli kısa süre de olsa hep güzel yorumlar aldık şu ana kadar. Bir yerde hata var ama çözmek için yeterli ürün kalmadı :) .

Degassing tamamlandıktan sonra Rwandalarda ilk demlemeye Coko ile başladım çok sevdiğim bir demleme oldu. Üzerindeki tadım notalarını tam olarak veriyor özellikle mandalina çok belirgin. Güzel kahve ve kavrum için teşekkürler.

Merhaba,

Degassing olarak biraz daha uzun bir süre tavsiye ediyorum bu kahvede. Sizdeki kavrumu hatırlayamadım ama 14-16 gün kadar en az beklemek lazım.

Su olarak mümkünse buzdağı yoksa fuska veya damla olabilir. Sitemizde reçete bulunuyor ama bu kahve için yeni ekipmanımız CAFEC Flower Dripper Deep 27 ile reçete çıkarttım. V60 için 20gr - 91 derece - cmd 24 klik - blooming sonrası 2 parçalı döküş ile deneyebilirsiniz, extraction bizim arıtma su ve bu yöntem ile %19.4 çıkıyor. Bu kahve lighttells ölçümünde dış light 75, iç very light 86.5 değerlerinde. Under bir demlemeye ihtiyaç duyacak bir kavruma sahip değil genel tablosu itibariyle de. Japanese Iced demleme ile de çok güzel çıkıyor ama 100gr muhtemelen bu kadar deneme sonrası bitmiştir. Bayram sonrası ben size yeni paket göndereceğim çünkü geleli kısa süre de olsa hep güzel yorumlar aldık şu ana kadar. Bir yerde hata var ama çözmek için yeterli ürün kalmadı :) .
İlginiz için çok teşekkür ederim. Ben de çok isterim bu çekirdekten keyif almayı. 😊 Sanırım kavrum tarihi 21 falandı, yanlış olmasın. Bu sıralar kendimi kapattım sürekli denemeler yapıyorum, 100g paket de dün açıldı ve bitti. 😀 Bu sefer biraz daha uzun degass bekleyerek nezaketinizi iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım. 🙏

CleanCup kahvelerini en az 15 Gün bekletmenizi tavsiye ederim. Çok farklı bir kahveye dönüyor sonrasında :D

Merhaba,

sitede cafec 27 için verilen reçeteyle v60'da çok daha iyi sonuçlar aldım. bu mesajdaki v60 reçetesinde tatlılık düşük kalıyor. Filtreyi bol poşet hario kullandım. Bitiş süresi de sitedeki aralıkta kalıyor.

İlk günkü kıvamından çok az uzaklaşmış. Şaşırdım 2022.10.03den kalma. Sabah hem espresso hem clever yaptım harikaydı. Buzluğun dibinde kalmış. Bana da sürpriz oldu :)1000047091.jpg

Geri