eldvin
Barista
- İsim
- Erdogan Ozalp
Daha fazla
- İsim
- Erdogan Ozalp
- Değirmen
- Molent G50
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Kadıkoy
Selamlar,Adado ve el diablo kahvelerini bugün denedim. 28 kasım kavrum tarihi, 8 gün olmuş. Önce el diabloyu denedim. 15 gr kahveyi molent g50 28 klik ile öğüttüm ve v60 da 30,70,70,70 olarak demlemedim, 2.30-2.35 gibi bitti. Uzun süredir meyvemsi, yüksek asidite kahveler tükettim, onların üstüne bu gayet güzel ve tatlı geldi. Hızlı hızlı içilecek bir tat. Çok abartılacak bir lezzet değil ama gayet güzel, eksisi olmayan bir kahve.
Biraz önce de adadoyu demledim. Yine 15 gramı molent g50 38 klik ile öğüttüm ve 30,70,70,70 olarak döktüm ama bu sefer 3 dakikayı geçti demleme. Eyvah deneme demlemesi olarak bittere düşücez dedim ama ilk yudumumu aldığımda gerçekten çok şaşırdım. Resmen ekstra aroma katılmış gibiydi, süre yüzünden asiditesi düşük oldu sanırım ama meyve tatları yine de oldukça belirgindi ve bittere kaçmamıştı. Gerçekten beklentimin üstünde bir kahve oldu benim için. İki kahveye de bayıldım açıkçası, müdavimi olacak gibiyim![]()
Bende az önce büyük bir beklenti ile adado'yu demledim ama beceremedim sanırım. Molent 38 klikte öğütmüitüm tesadüf eseri. 25 gr 400 ml su yani 1:16. 3 dakikada demleme bitti ama düz ve yoğun gövdeli bir kahve elde ettim. Yarın bir de sizin tarifiniz ile tekrar deneyeceğim