• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius Coffee Roastery

İsim
Kemal
Daha fazla  
İsim
Kemal
Değirmen
1zpresso K-Pro
Ekipmanlar
V60, Aeropress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Öncelikle firmayla alakam olmadığını belirteyim sık sık çekirdeklerini denediğim bu firmanın başlığının olmaması dikkatimi çekti. Kahvelerinde çeşitlilik ve 150 gr seçenekleri olması tek alımda birden fazla çekirdek deneyebilmeme olanak veriyor. Geçen aylarda kavurdukları Kenya KII en beğendiğim çekirdekleriydi net bir şekilde domates kokusu alabiliyordunuz

"babam" koduyla Babalar Gününe özel %20 indirim başlamış.

Daha önce deneyenlerden tavsiyesi olan var mı?

Benim de alışveriş yaptığım bir kavurucu. Verdikleri notları tam olarak yansıtan çekirdekleri var. Müşteri ile ilgi alakaları üst düzey. WhatsApp, instagram heryerden ulaşabilirsiniz. Ankara içi aynı gün teslim seçenekleri de var bence bu Ankaralılar için süper bir şey. Kenya çekirdekleri bi harikadır şiddetle tavsiye ederim.

Dün hem merak ettiğim için hem de Ankara içine aynı gün teslim yaptıkları için iki adet kahve aldım. Özellikle @ertugrulk videosunu izlediğimden beri Brezilya kahvelerini merak ediyordum. Ancak benim için bir hayal kırıklığı oldu diyebilirim.
celsius.jpeg
Öncelikle kahveleri özelikle geçen hafta kavrumlu istedim sağolsunlar ellerinde varmış gönderdiler. Kahvelerin gelmiş olduğu karton kutular hoş olmasına hoş ama kahveyi koydukları paketler açılır kapanır paket değil. Düz siyah, nesquik paketi gibi paketler, makas ile keserek açıyorsunuz sonrasında ekstra bir şey kullanmadan kapatmanız imkansız. Brezilya Samambai'ı elimde 1 tane paket mandalı olduğu için mandal ile kapatabildim ama Chelelektu o kadar şanslı değildi, geçen ay Zümrüt Karacadan aldığım Makwa'nın paketine dökerek kullanmaya karar verdim. Ayrıca karton kutunun üzerinde kahvelerin etiketi var ama iç pakette hiçbir şey yok, 1 den fazla kahve aldıysanız karıştırmamak için bir çözüm bulmanız gerekiyor. Brezilya etiketini gelen karton kutudan sökerek ben yapıştırdım pakete :).

Beni asıl hayal kırıklığına uğratan şey ise bu olmadı. Heyecanla Brrezilya Samambai'yi öğütüp demlemek istedim ama daha paketi açtığım andan itibaren kahvede bir gariplik olduğunu fark etmiştim. Kesinlikle kokuya dair hiçbir şey yok. V60 ile demlerken de gariplikler devam ett. Kahve direkt yatağın dibine batıyor, neredeyse yukarıdaki su şeffaf kalıyor. Kahve dibe çöktüğü için de demleme süresi 4 dakikalara kadar çıkıyor. 4 dakika demlenmesine rağmen o kadar Under-extract bir kahve çıkıyor ki ortaya tek alınabilen tat otumsu oluyor. Sonuç olarak firmaya yazdım, sağolsunlar tarif söylediler ona göre de demledim yine aynı şey. Comandante 21 click-23 click- 24click, 96 derece su- 93 derece su, Kalita wave hiç bir denemede ortaya içilebilecek bir kahve çıkmıyor. ilk defa bir kahvede böyle bişey yaşıyorum. Chelelektu ise tam tersi gayet güzel, adeta şeftali suyu gibi.

Sonuç olarak eğer gidebilrsem Samambai ile birlikte kafelerine gidip demlemelerini rica edeceğim, belki de sorun bendedir bilemiyorum.

Gününüz güzel olsun.

Öncelikle yorumlarıma değer vermeniz beni çok memnun etti fakat yaşadığınız talihsizlikler epey üzdü ve şaşırttı.

Şunu samimiyetle söyleyebilirim ki Brezilya Samambaia çekirdeği beni oldukça şaşırtmıştı. Sanırım, bugüne kadar denediğim Brezilya çekirdeklerinden kaynaklı biraz çekingen davranırdım Brezilya çekirdeklerine ama bunu Samambaia ile kırdım diyebilirim çünkü dört farklı(v60, Chemex, Kalita, Aeropress) demleme yöntemiyle de çok keyifli sonuçlara çıktım.

Yazdıklarınızı okurken bu kadar üst üste yaşadığınız olumsuz deneyimler ve çekirdeği benim de etkimle seçip de bu sonucu yaşamanız oldukça üzücü ve mahcup etti size karşı. Başından sonuna bir farklılığın olduğunu ve benim deneyimlediğim çekirdekle sizin deneyimlediğiniz çekirdeğin bazı noktalarda aynı olmadığını hissediyorum. Ambalajınız bile farklıymış mesela. Ben, kutu içindeki kilitli ambalajlarını da gayet beğenmiştim örneğin ki ambalaj benim için de önemli bir konu kahveyi muhafaza etme konusunda. Paketi açınca ve demleme esnasındaki tanık olduğumuz kokular da eş değil anlattığınıza göre. Ve kahvenin direnç göstermesi de... Kısacası topyekün şaşırdım yazdıklarınıza. Ben de Samambaia da bir ilk yaşamıştım ve -şimdilik- en sevdiğim Brezilya çekirdeği olarak tecrübe etmiştim ama siz de tam tersi olmuş.

Celsius'a gidip kafe yetkililerinin demlemelerini rica etmek belki fikrinizi değiştirecek ya da çekirdekteki sorunu(varsa) gösterecektir ama bunun dışında ileride bir gün Samambaia alırsam ya da "beş"in yeni bölümlerinden birini çektiğim zaman misafirim olun beraber kahveleri deneyelim; deneyimlediğim sonuçları sizinle de paylaşmak ve tartışmak isterim.

Sevgiler...

Çok düşünceli ve kibarsınız teşekkür ederim. Sizin mahcup olmanızı gerektirecek bir durum yok inanın :). Nazik teklifiniz için de teşekkür ederim, benim için de güzel bir tecrübe olabilir açıkçası.

Çekirdeğe gelecek olursak inanın ben de anlam veremedim. Dün Aeropress'i de denedim bu uzun demleme sürecini aşmak için ama yok o da olmadı. Yani ya gerçekten çekirdekte bir sorun var ya da benim ağız tadıma hiç ama hiç uymadı o yüzden kötü gibi hissediyorum. Her yudumda Snickers hayal ediyorum ama yok olmuyor :D. Ama Brezilya çekirdeğini bir kenara bırakırsak Chelelektu çok çok güzel. O yüzden Celsius'a karşı kötü bir yargı oluşmadı kafamda ( ambalajı bir kenara bırakırsak). Yani sizin videodan yola çıkarak yaşadığım tecrübe aslında tam olarak kötü bir tecrübe sayılmaz. Benim planım da gidip bir kez denemelerini rica etmek bakalım ne sonuç çıkacka :). Bu düşünceli yazınız için tekrar teşekkür ederim.

Ankara içi elden teslim etmeleri çok hoş. Şu anda Brezilya Samambaia'larını içiyorum. Yukarıda bahsedilene benzer şekilde ben de kuru kokusunda da tadımda da yoğun fıstık ezmesi aldım. Daha da ötesinde, içtikten sonra ağızı kaplayan fıstık ezmesi yağı hissiyatı gerçekten müthiş.

V60 ile CMD 21 clickte Buzdağ ile demledim. Slurry ilginç bir şekilde yukarıda bahsedildiği gibi fazla açık renkli idi, o yüzden zayıf bir gövde çıkacağını düşündüm fakat gayet dengeli ve orta bir gövdesi var diyebilirim. İçtiğim en "nutty" kahvelerden biri oldu bu.

Paketlerin zipsiz olması hiç hoşuma gitmedi. Kahveyi paketinde saklayacak olanlar için uygun olduğunu düşünmüyorum. Umarım bu konuda değişikliğe giderler.

Dün hem merak ettiğim için hem de Ankara içine aynı gün teslim yaptıkları için iki adet kahve aldım. Özellikle @ertugrulk videosunu izlediğimden beri Brezilya kahvelerini merak ediyordum. Ancak benim için bir hayal kırıklığı oldu diyebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 3515
Öncelikle kahveleri özelikle geçen hafta kavrumlu istedim sağolsunlar ellerinde varmış gönderdiler. Kahvelerin gelmiş olduğu karton kutular hoş olmasına hoş ama kahveyi koydukları paketler açılır kapanır paket değil. Düz siyah, nesquik paketi gibi paketler, makas ile keserek açıyorsunuz sonrasında ekstra bir şey kullanmadan kapatmanız imkansız. Brezilya Samambai'ı elimde 1 tane paket mandalı olduğu için mandal ile kapatabildim ama Chelelektu o kadar şanslı değildi, geçen ay Zümrüt Karacadan aldığım Makwa'nın paketine dökerek kullanmaya karar verdim. Ayrıca karton kutunun üzerinde kahvelerin etiketi var ama iç pakette hiçbir şey yok, 1 den fazla kahve aldıysanız karıştırmamak için bir çözüm bulmanız gerekiyor. Brezilya etiketini gelen karton kutudan sökerek ben yapıştırdım pakete :).

Beni asıl hayal kırıklığına uğratan şey ise bu olmadı. Heyecanla Brrezilya Samambai'yi öğütüp demlemek istedim ama daha paketi açtığım andan itibaren kahvede bir gariplik olduğunu fark etmiştim. Kesinlikle kokuya dair hiçbir şey yok. V60 ile demlerken de gariplikler devam ett. Kahve direkt yatağın dibine batıyor, neredeyse yukarıdaki su şeffaf kalıyor. Kahve dibe çöktüğü için de demleme süresi 4 dakikalara kadar çıkıyor. 4 dakika demlenmesine rağmen o kadar Under-extract bir kahve çıkıyor ki ortaya tek alınabilen tat otumsu oluyor. Sonuç olarak firmaya yazdım, sağolsunlar tarif söylediler ona göre de demledim yine aynı şey. Comandante 21 click-23 click- 24click, 96 derece su- 93 derece su, Kalita wave hiç bir denemede ortaya içilebilecek bir kahve çıkmıyor. ilk defa bir kahvede böyle bişey yaşıyorum. Chelelektu ise tam tersi gayet güzel, adeta şeftali suyu gibi.

Sonuç olarak eğer gidebilrsem Samambai ile birlikte kafelerine gidip demlemelerini rica edeceğim, belki de sorun bendedir bilemiyorum.
Oğuzhan Bey merhaba. Paket konusunda gerçekten çok haklısınız. Paket çözülse kutuda problem oluyor, kutuyu halletsek içersinde ki ambalaj dert. İnanın arayış içerisindeyiz. Çok yakın bir sürede çözüm üreteceğimize inanıyoruz. Samambaia konusunda sizinle bir kaç kez sosyal medyadan iletişime geçmiştik. Gerçekten talihsiz bir durum olmuş. Çekirdekte de bir problem oluşmuş olabilir. Biz pazartesi günü kavrumundan size yeniden gönderelim çekirdeği. Degassing sürecinden sonra yorumlarınızı dört gözle bekliyor olacağız. Sevgiler.

Paketlerin zipsiz olması hiç hoşuma gitmedi. Kahveyi paketinde saklayacak olanlar için uygun olduğunu düşünmüyorum. Umarım bu konuda değişikliğe giderler.
Hepimizin sorunu paketler :( Gerçekten arayış içerisindeyiz en yakın zamanda çözeceğimize inanıyoruz. Sevgiler.

Buranın önerilen kenyası hangisi? Şuanda stokta olan kenya mı? Ona ek olarak gövdesi yüksek sert kahve ne önerirsiniz?İçtiğimde zımba gibi yapacak. Hem kullanıcı hem de sizin yorumunuzu alsam güzel olur.Tesekkürler @CelsiusCoffeeRoastery
Sitelerindeki önerdiğim Kenya Barichu Gaturiri AB doğrudur. Çok keyifli nasıl demlersen demle suyu boca da etsen mükemmel oluyor. Ben çok içtim bugüne kadar en keyif aldığım kahvelerden. Kötü demleme imkanı pek yok şiddetle tavsiye ederim. Kahvelerim bitsin yine alacağım 4 gözle bekliyorum.

Etiyopya Adado'yu herkese tavsiye ederim. Türk kahvesine o kadar yakıştırdım ki v60 olarak demlemedim desem yeridir. Tadım notalarında kavun ya da mango olan çekirdeklere ayrı bir zaafım var. Bu kahvede de kavun, ahududu ve bal nota olarak verilmiş. Sanıyorum Zümrüt Karaca'nın Mormorası'nda da kavun notalar arasındaydı.

Ayrıca evde espresso düzeneğim olmadığı için moka potla idare etmeye çalışıyorum. Espresso içmek istediğimde kafelerine gidiyorum. Tatlı, içimi keyifli espressoları var.

Buradan sık sipariş vermememin tek sebebi de paketleriydi ve hâlâ paketleri 😄 Değiştirmeyi düşünmelerine epey sevindim.

Buranın önerilen kenyası hangisi? Şuanda stokta olan kenya mı? Ona ek olarak gövdesi yüksek sert kahve ne önerirsiniz?İçtiğimde zımba gibi yapacak. Hem kullanıcı hem de sizin yorumunuzu alsam güzel olur.Tesekkürler @CelsiusCoffeeRoastery
Selam 👋 Bir tane Kenya’mız mevcut. O da Gaturiri AB. Gün geçtikte içimize sinenen Kenya bulmak zorlaşıyor maliyetleri uçtu 😢Günün her vakti tüketebileceğiniz gayet keyifli bir içime sahip. Zımba gibi yapar mı bilemiyorum ama son Brezilya Samambaia çuvalının bir kısmını espresso için kavurmaya başladık. Çok enterasan sonuç verdi. Artık daha fıstıksı ve daha gövdeli. Resmen yazarken canım çekti 😊

Etiyopya Adado'yu herkese tavsiye ederim. Türk kahvesine o kadar yakıştırdım ki v60 olarak demlemedim desem yeridir. Tadım notalarında kavun ya da mango olan çekirdeklere ayrı bir zaafım var. Bu kahvede de kavun, ahududu ve bal nota olarak verilmiş. Sanıyorum Zümrüt Karaca'nın Mormorası'nda da kavun notalar arasındaydı.

Ayrıca evde espresso düzeneğim olmadığı için moka potla idare etmeye çalışıyorum. Espresso içmek istediğimde kafelerine gidiyorum. Tatlı, içimi keyifli espressoları var.

Buradan sık sipariş vermememin tek sebebi de paketleriydi ve hâlâ paketleri 😄 Değiştirmeyi düşünmelerine epey sevindim.
Süreci hızlandırmak şart oldu 😀

Çok çeşit var girip girip karar veremeyince çıkıyorum :) Kenya tamam da yanına çok pahali olmayip gövdeli düz kahve baktım.Ama aklım yine afrikalara kayiyor

Çok çeşit var girip girip karar veremeyince çıkıyorum :) Kenya tamam da yanına çok pahali olmayip gövdeli düz kahve baktım.Ama aklım yine afrikalara kayiyor
Aynen :) Kenya ekledim, Ruanda ilgi çekici, hayranı olduğum adado ve chelelektu ordan göz kırpıyor... :)

Süreci hızlandırmak şart oldu 😀

Sevgili Celsius,

Açık-koyu kavrum ayrımı yapmanız harika. Siteniz çok güzel. Her şey çok anlaşılır ve renkli. Cold drip şişeleriniz süper gözüküyor. Buraya kadar harika :)

Fakat 40 liralık kahve de almak istesem, 400 liralık kahve de almak istesem 10 lira kargo ücreti ödemek durumundayım. Birincisi yüksek bir ücret değil mi, ikincisi belirli bir alımdan sonra kargo ücreti kaldırılamaz mı?

👋

Geri