Dün hem merak ettiğim için hem de Ankara içine aynı gün teslim yaptıkları için iki adet kahve aldım. Özellikle
@ertugrulk videosunu izlediğimden beri Brezilya kahvelerini merak ediyordum. Ancak benim için bir hayal kırıklığı oldu diyebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 3515
Öncelikle kahveleri özelikle geçen hafta kavrumlu istedim sağolsunlar ellerinde varmış gönderdiler. Kahvelerin gelmiş olduğu karton kutular hoş olmasına hoş ama kahveyi koydukları paketler açılır kapanır paket değil. Düz siyah, nesquik paketi gibi paketler, makas ile keserek açıyorsunuz sonrasında ekstra bir şey kullanmadan kapatmanız imkansız. Brezilya Samambai'ı elimde 1 tane paket mandalı olduğu için mandal ile kapatabildim ama Chelelektu o kadar şanslı değildi, geçen ay Zümrüt Karacadan aldığım Makwa'nın paketine dökerek kullanmaya karar verdim. Ayrıca karton kutunun üzerinde kahvelerin etiketi var ama iç pakette hiçbir şey yok, 1 den fazla kahve aldıysanız karıştırmamak için bir çözüm bulmanız gerekiyor. Brezilya etiketini gelen karton kutudan sökerek ben yapıştırdım pakete

.
Beni asıl hayal kırıklığına uğratan şey ise bu olmadı. Heyecanla Brrezilya Samambai'yi öğütüp demlemek istedim ama daha paketi açtığım andan itibaren kahvede bir gariplik olduğunu fark etmiştim. Kesinlikle kokuya dair hiçbir şey yok. V60 ile demlerken de gariplikler devam ett. Kahve direkt yatağın dibine batıyor, neredeyse yukarıdaki su şeffaf kalıyor. Kahve dibe çöktüğü için de demleme süresi 4 dakikalara kadar çıkıyor. 4 dakika demlenmesine rağmen o kadar Under-extract bir kahve çıkıyor ki ortaya tek alınabilen tat otumsu oluyor. Sonuç olarak firmaya yazdım, sağolsunlar tarif söylediler ona göre de demledim yine aynı şey. Comandante 21 click-23 click- 24click, 96 derece su- 93 derece su, Kalita wave hiç bir denemede ortaya içilebilecek bir kahve çıkmıyor. ilk defa bir kahvede böyle bişey yaşıyorum. Chelelektu ise tam tersi gayet güzel, adeta şeftali suyu gibi.
Sonuç olarak eğer gidebilrsem Samambai ile birlikte kafelerine gidip demlemelerini rica edeceğim, belki de sorun bendedir bilemiyorum.