• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius Coffee Roastery

@CelsiusCoffeeRoastery Bugün kargo ulaştı ve hemen adadoyu denedim. Molent ile 2 click'te çektim ve göz kararı sıcaklıkla 1:10, 1.50 bitiş şeklinde önerilen reçeteye göre uyguladım. Tatlı ve hafif bir kahve içimi oldu. Biraz hafif ılındığında, mango tadı o kadar çok bariz öne çıkıyordu ki meyve suyu içiyormuşum gibi bir his yarattı.
Diğer hediyelerinizi de denemeyi dört gözle bekliyorum. Onlar için de yine yorumda bulunacağım.
(Molent ile 3 ve 4 click'te de denedikten sonra adadoyu, yazı için güncelleme yapacağım yine)

Kenyayı denedim. @Ali Aytaç tavsiyenizi alırım.Kavrum hoşuma gitti.Kavrumun da etkisiyle baya temiz içimli bir kahve çıkmış.Arkada rahatsiz eden ne isli bir tat ne bir yanık tat ne bir bitterlik.Yumuşacık akıp gidiyor.Kokuda çiçeksi demiş gerçekten öyle.Kokuda sadece çiçeksilik geliyor.Tatlilik varla yok arasında.Asidite yine varla yok arasında soğudukca kendini belli ediyor.Sanıyorum 3-4 gun beklese daha iyi olacak.After taste güçlü.İlk denemeye göre gayet iyi sonuç.Tertemiz kahve yani elinize sağlik

Ankara içi elden teslim etmeleri çok hoş. Şu anda Brezilya Samambaia'larını içiyorum. Yukarıda bahsedilene benzer şekilde ben de kuru kokusunda da tadımda da yoğun fıstık ezmesi aldım. Daha da ötesinde, içtikten sonra ağızı kaplayan fıstık ezmesi yağı hissiyatı gerçekten müthiş.

V60 ile CMD 21 clickte Buzdağ ile demledim. Slurry ilginç bir şekilde yukarıda bahsedildiği gibi fazla açık renkli idi, o yüzden zayıf bir gövde çıkacağını düşündüm fakat gayet dengeli ve orta bir gövdesi var diyebilirim. İçtiğim en "nutty" kahvelerden biri oldu bu.
Ben de kenyada aynisini yaşadım.Çiktı açık renkliydi sanuyorum kavrumla alakali.Ama tat profilini cok iyi çıkarmış.Tebrik etmek lazım

Kenyayı denedim. @Ali Aytaç tavsiyenizi alırım.Kavrum hoşuma gitti.Kavrumun da etkisiyle baya temiz içimli bir kahve çıkmış.Arkada rahatsiz eden ne isli bir tat ne bir yanık tat ne bir bitterlik.Yumuşacık akıp gidiyor.Kokuda çiçeksi demiş gerçekten öyle.Kokuda sadece çiçeksilik geliyor.Tatlilik varla yok arasında.Asidite yine varla yok arasında soğudukca kendini belli ediyor.Sanıyorum 3-4 gun beklese daha iyi olacak.After taste güçlü.İlk denemeye göre gayet iyi sonuç.Tertemiz kahve yani elinize sağlik
Ben bu kahveyi nasıl demlediysem keyif aldım. İnce öğütüm tek döküş normal bitiş, orta kalın öğütüm parçalı döküş geç bitiş, kasuya, french press hepsiyle denedim hepsinde yüzüm güldü. Onun için bu kahveye reçete yok bam bam bam 😄

Bende 150 gram 3 paket aldım, merakla bekliyorum. Kenya Barichu Gaturiri AB ,Etiyopya Chelelektu Natural, Etiyopya Adado Natural adlı çekirdekleri aldım forumdaki yorumlara bakarak.

Siparişim yola çıkmış, birkaç saate elimde olur muhtemelen. @ytghan dan aldığım istihbarata göre hem Kenya hem Adado 25 Ağustos kavrumluymuş :) Öncelikle hangisini açmamızı önerirsiniz yahut bir süre daha beklemeli miyiz demlemek için? Bir de varsa bu iki çekirdek için reçetenizi paylaşabilir misiniz? @CelsiusCoffeeRoastery

Şimdiden afiyet olsun!
Adado ve Nyabumera 25/08, Gaturiri AB 23/08 tarihli. Kenya'ya hemen başlayın:)
Reçeteler ise;

Kenya Gaturiri
Comandante 22/23 click
20 gr
Brew Ratio:1:16
94 derece
80 ppm su
2:30-2:40 bitiş

Rwanda Nyabumera
Comandante 22 click
20 gr
Brew Ratio 1:15
94 derece
80 ppm su
2:35 /2:40 bitiş

Ethiopia Adado
Comandante 24 click
20 gr
Brew Ratio:1:15
94 derece
80 ppm su
2:30-2:35 bitiş

Ahahahaha aynen sevindirici haber.Beklemeye gerek yok.Ama paketlerin acilen değismesini öneriyorum yetkili kişiye :) Dış karton güzel olsa da iç paket değisse iyi olur.Hediye kahve için ayrıca teşekkürler!

İlk gelen numuneler çok hoşumuza gitti. Büyük bir aksilik olmazsa 07/09'dan sonra ki siparişler zipli ve valfli paketlerimizde olacak.💃🕺

@CelsiusCoffeeRoastery Bugün kargo ulaştı ve hemen adadoyu denedim. Molent ile 2 click'te çektim ve göz kararı sıcaklıkla 1:10, 1.50 bitiş şeklinde önerilen reçeteye göre uyguladım. Tatlı ve hafif bir kahve içimi oldu. Biraz hafif ılındığında, mango tadı o kadar çok bariz öne çıkıyordu ki meyve suyu içiyormuşum gibi bir his yarattı.
Diğer hediyelerinizi de denemeyi dört gözle bekliyorum. Onlar için de yine yorumda bulunacağım.
(Molent ile 3 ve 4 click'te de denedikten sonra adadoyu, yazı için güncelleme yapacağım yine)

Harika! Demleme önerileri içinde yardımcı olabiliriz istediğiniz zaman. Afiyet olsun!

Ben de kenyada aynisini yaşadım.Çiktı açık renkliydi sanuyorum kavrumla alakali.Ama tat profilini cok iyi çıkarmış.Tebrik etmek lazım
Tam olarak üstüne bastınız. Kavurma profillerimiz biraz farklı. Oldukça zahmet verici oluşturmak ama profiller ortaya çıkınca inanın herşeye bedel. Afiyet olsun. 🤘

Adado'yu Tim Wendelboe recetesiyle Aeropress'te denedim bugün. Gerçek bir natural etiyopya, çok lezzetliydi. Kenya'yı ise 2 kez v60 bir kez aeropress'te demlememe rağmen henüz belirgin bir tadım notu alamadım.

Son bildirimini de verip konuyu rahat birakacağim.Son duşuncelerim bunlardir şimdilik.Kenyayı iki kez denedim birincisinde yumuşak pürüzsüz bir kahve ictim.İkincisinde tamamen düz bir kahve oldu.
Mikrolot ruanda ilkinden pek bir şey anlamadım ikincisinde sogudukça net gelen pestil tadı vardı.Tatlılıktan ziyade asidite yüksekti.Zorlarsam üzüm tadı derim belki.
Son olarak adado iki demleme yaptım.Biri standart digeri kasuya.İkisinde de zayıf profil verdi.Genelde standart yapıp ardinda kasuya denerim .İkisinde de memnun etmezse dinlenmeye bırakırım.Ben de bu çekirdekleri dinlenmeye birakacağım.Kavrumlar ve çekirdekler son derece kaliteli hissettirdi ama fincanda çok tatmin etmedi.Bu yüzden bir süre bekleteceğim.

Son bildirimini de verip konuyu rahat birakacağim.Son duşuncelerim bunlardir şimdilik.Kenyayı iki kez denedim birincisinde yumuşak pürüzsüz bir kahve ictim.İkincisinde tamamen düz bir kahve oldu.
Mikrolot ruanda ilkinden pek bir şey anlamadım ikincisinde sogudukça net gelen pestil tadı vardı.Tatlılıktan ziyade asidite yüksekti.Zorlarsam üzüm tadı derim belki.
Son olarak adado iki demleme yaptım.Biri standart digeri kasuya.İkisinde de zayıf profil verdi.Genelde standart yapıp ardinda kasuya denerim .İkisinde de memnun etmezse dinlenmeye bırakırım.Ben de bu çekirdekleri dinlenmeye birakacağım.Kavrumlar ve çekirdekler son derece kaliteli hissettirdi ama fincanda çok tatmin etmedi.Bu yüzden bir süre bekleteceğim.

Kenya’da ki ilk demelemeniz oldukça tatmin ediciydi yanılmıyorsam,çiçeksi, oldukça içimi keyifli pürüssüz bir kahve kendisi. Rwanda için ise şuan dükkan içerisinde demlemeye kullandığımız çekirdekler 15.gününde. İlginçtir inanılmaz tatlı. Zamana ihtiyacı olduğu kesin. Etiyopya çekirdekleri kesinlikle gaz salınım evresi tamamlanmadan bile oldukça keyifli içim sunmakta ama Rwanda konusunda haklısınız, biraz geç oturmakta ve pestil ve topraksı düz tatlar ortaya çıkabiliyor.

Kenya’da ki ilk demelemeniz oldukça tatmin ediciydi yanılmıyorsam,çiçeksi, oldukça içimi keyifli pürüssüz bir kahve kendisi. Rwanda için ise şuan dükkan içerisinde demlemeye kullandığımız çekirdekler 15.gününde. İlginçtir inanılmaz tatlı. Zamana ihtiyacı olduğu kesin. Etiyopya çekirdekleri kesinlikle gaz salınım evresi tamamlanmadan bile oldukça keyifli içim sunmakta ama Rwanda konusunda haklısınız, biraz geç oturmakta ve pestil ve topraksı düz tatlar ortaya çıkabiliyor.
Cevap için teşekkürler.Evet kenyayı beğendim demlemelerimdeki tutarsizlik benden kaynaklı olmalı çünkü çekirdeğin kokusundan bile belli oluyor kalitesi.Etiyopya için zaman verdim biraz beklesin ama @muec aeropressde cok guzel fincanlae çıkarmiş etiyopya ile.Onda da benden kaynakli sanırım.

İyi ki bir çekirdek aldı ha başımıza bela oldu diyebilirsiniz hakkinizdir :) ama bunu yazmazsam da ben cekirdegin hakkini yemiş olurum.Bugun kenyayi bir kere daha denedim ve sureyi uzattım.Kavrumdan dolayı çözmek zor oluyor sanırım.Yine bir pestil tadı yanında şeftali soğudukça tatlı mı tatlı muhteşem ,zarif, yumuşak ipek gibi kahve çıktı ortaya.6 aylık kahve seruvenimde içtiğim en zarif kahve.Sadeliğin asaleti.Çekirdek resmen meyve gibi kokuyor. @Ali Aytaç a da teşekkur ederim .Biraz daha beklese ne çikacak çok merak ediyorum

İyi ki bir çekirdek aldı ha başımıza bela oldu diyebilirsiniz hakkinizdir :) ama bunu yazmazsam da ben cekirdegin hakkini yemiş olurum.Bugun kenyayi bir kere daha denedim ve sureyi uzattım.Kavrumdan dolayı çözmek zor oluyor sanırım.Yine bir pestil tadı yanında şeftali soğudukça tatlı mı tatlı muhteşem ,zarif, yumuşak ipek gibi kahve çıktı ortaya.6 aylık kahve seruvenimde içtiğim en zarif kahve.Sadeliğin asaleti.Çekirdek resmen meyve gibi kokuyor. @Ali Aytaç a da teşekkur ederim .Biraz daha beklese ne çikacak çok merak ediyorum
Harika! Tüm çekirdeklerimizde bu hazzı deneyimleyene kadar istediğiniz kadar konuşabiliriz.Yeter ki iyi bir fincan çıksın ortaya. Afiyetler olsun ♥️🤘

Bende Etiyopya chelektu, adado ve Kenya gaturiri çekirdeklerini aldım. Daha yeni olduğum için mi bilmiyorum ama daha lezzetli bir fincan elde edemedim. 15 gram kahveyi molent g50'de 36,37,38,40 kliklerde öğüttüm. 94 derece 225,255 gram arasında su kullandım. Genelde 2:30'da bitirdim demlemeleri. En son 3:20'de bitirdim Etiyopya Adado'yu fakat notaları alamıyorum. Genelde kahvelerde sıcakken bir acılık oluyor, soğudukça ekşimeye başlıyor ama acılık hala orada. Nerede yanlış yapıyorum acaba. Zamanla doğru yolu deneyerek bulacağım fakat zaman alacak gibi duruyor.

Bende Etiyopya chelektu, adado ve Kenya gaturiri çekirdeklerini aldım. Daha yeni olduğum için mi bilmiyorum ama daha lezzetli bir fincan elde edemedim. 15 gram kahveyi molent g50'de 36,37,38,40 kliklerde öğüttüm. 94 derece 225,255 gram arasında su kullandım. Genelde 2:30'da bitirdim demlemeleri. En son 3:20'de bitirdim Etiyopya Adado'yu fakat notaları alamıyorum. Genelde kahvelerde sıcakken bir acılık oluyor, soğudukça ekşimeye başlıyor ama acılık hala orada. Nerede yanlış yapıyorum acaba. Zamanla doğru yolu deneyerek bulacağım fakat zaman alacak gibi duruyor.
Adadoyu daha oturtamadım ama kenyadan acılık almak pek mumkun degil gibi duruyor.36 klikte ogutup kaynar şekilde 40 ml blooming 45 saniye bekleyip yavaşca 160 a tamamlayin spin atın ardindan 1.25 gibi 260 a tamamlayip spin atın.3 dakika gibi bir süre olması gerekir.Toplamda 17 gr kahve kullanın ve mumkunse buzdağı su olsun.Buzdaği yoksa da abant da olur.Ben bu sekilde tatli bir kahve çıkardım.Comandante 22 klik molent icin 36 ya gelir sanirim.

Merhaba! Yukarıda @muec ‘e verdiğimiz reçeteleri referans alarak demlemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Geri