• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius Coffee Roastery

Adado ve el diablo kahvelerini bugün denedim. 28 kasım kavrum tarihi, 8 gün olmuş. Önce el diabloyu denedim. 15 gr kahveyi molent g50 28 klik ile öğüttüm ve v60 da 30,70,70,70 olarak demlemedim, 2.30-2.35 gibi bitti. Uzun süredir meyvemsi, yüksek asidite kahveler tükettim, onların üstüne bu gayet güzel ve tatlı geldi. Hızlı hızlı içilecek bir tat. Çok abartılacak bir lezzet değil ama gayet güzel, eksisi olmayan bir kahve.
Biraz önce de adadoyu demledim. Yine 15 gramı molent g50 38 klik ile öğüttüm ve 30,70,70,70 olarak döktüm ama bu sefer 3 dakikayı geçti demleme. Eyvah deneme demlemesi olarak bittere düşücez dedim ama ilk yudumumu aldığımda gerçekten çok şaşırdım. Resmen ekstra aroma katılmış gibiydi, süre yüzünden asiditesi düşük oldu sanırım ama meyve tatları yine de oldukça belirgindi ve bittere kaçmamıştı. Gerçekten beklentimin üstünde bir kahve oldu benim için. İki kahveye de bayıldım açıkçası, müdavimi olacak gibiyim ❤️
Selamlar,

Bende az önce büyük bir beklenti ile adado'yu demledim ama beceremedim sanırım. Molent 38 klikte öğütmüitüm tesadüf eseri. 25 gr 400 ml su yani 1:16. 3 dakikada demleme bitti ama düz ve yoğun gövdeli bir kahve elde ettim. Yarın bir de sizin tarifiniz ile tekrar deneyeceğim :)

Selamlar,

Bende az önce büyük bir beklenti ile adado'yu demledim ama beceremedim sanırım. Molent 38 klikte öğütmüitüm tesadüf eseri. 25 gr 400 ml su yani 1:16. 3 dakikada demleme bitti ama düz ve yoğun gövdeli bir kahve elde ettim. Yarın bir de sizin tarifiniz ile tekrar deneyeceğim :)
Belki fazla kahve ile demlediğiniz içindir, aynı oranı daha kalın bir öğütüm ile deneyin isterseniz.

Belki fazla kahve ile demlediğiniz içindir, aynı oranı daha kalın bir öğütüm ile deneyin isterseniz.

Bende öğütümü değiştirmeyi düşündüm fakat daha kalın çekersem bu sefer asidite tamamen yok olmayacak mı? Biraz arada kaldım açıkcası :)

Bende öğütümü değiştirmeyi düşündüm fakat daha kalın çekersem bu sefer asidite tamamen yok olmayacak mı? Biraz arada kaldım açıkcası :)
Kahve gramajı fazla olacağı için sorun olacağını düşünmüyorum hocam, demlemeyi 2.30-3 arasında tutarsınız. Ya da isterseniz önce 15-240 olarak bir deneyin 38 klikte

Kahve gramajı fazla olacağı için sorun olacağını düşünmüyorum hocam, demlemeyi 2.30-3 arasında tutarsınız. Ya da isterseniz önce 15-240 olarak bir deneyin 38 klikte
Yarın ikisini de deneyeceğim son durumu yazarım, çok teşekkürler! :)

Tanzanya Kilimanjaro'yu iki kez demledim. Şu ana kadar demlediğim en güzel ve değişik kokan kahvelerden biri. Ne kokuyor anlamadım ama demledikten sonraki kokusu lezzetinden daha güzel :d
Birde yeşil halini koklasanız. O kadar kötü ki :)

Ben de hiç içmemiştim. Yoğun çiçeksi düşük-orta asiditeli bir kahve. Ancak Tanzanya Mbeya'yı Incommon'dan aldım o oldukça asidik bir kahveydi. Büyük ihtimal celsius'ta da öyledir.
Kilimanjaro'dan daha çiçeksi olduğunun garantisini verebiliriz :)

El Diablo pour over yöntemler için aslında çok önerdiğimiz bir kahve değil. Çok kompleks olan sizi şaşırtacak bir lezzet bulamazsınız ama içimi o kadar keyifli ki! Günün her saati hiç yormadan içilebilecek bir kahve. Adeta pour over da demlenmiş bir batch brew havası veriyor :) Her damağa uygun kimse yadırgamaz. Adado'yu ise zaten yaşamışsınız :) Son yıllarda kavurmaktan en keyif aldığımız kahve diyebilirim. Kavrulurken atölye de bıraktığı koku sanki parfüm sıkılmış gibi :)

çimen gibi kokuyodur heralde daha mı farklı kokuyor tanzanyanın yeşili :D
Yok yahu çimen kesinlike daha güzel emin olun :) Ama demlendikten sonra ki koku da ise o kadar şaşırtıcı ki. İnsan gerçekten hayret ediyor :)

El Diablo pour over yöntemler için aslında çok önerdiğimiz bir kahve değil. Çok kompleks olan sizi şaşırtacak bir lezzet bulamazsınız ama içimi o kadar keyifli ki! Günün her saati hiç yormadan içilebilecek bir kahve. Adeta pour over da demlenmiş bir batch brew havası veriyor :) Her damağa uygun kimse yadırgamaz. Adado'yu ise zaten yaşamışsınız :) Son yıllarda kavurmaktan en keyif aldığımız kahve diyebilirim. Kavrulurken atölye de bıraktığı koku sanki parfüm sıkılmış gibi :)

Adado'nun oldugu vakumlu kabi acarken soyle havaya dogru salliyorum oda parfumu niyetine. :p Elinize saglik!

Bugün 28 kasım kavurum tarihli kongo amka kahvesini demledim timemore 14 klikte delter presste 50-75-75 yöntemiyle kahvede acılık ve ekşilik hakimdi yanlış mı yaptım böyle bir kahve mi anlamadım

Bugün 28 kasım kavurum tarihli kongo amka kahvesini demledim timemore 14 klikte delter presste 50-75-75 yöntemiyle kahvede acılık ve ekşilik hakimdi yanlış mı yaptım böyle bir kahve mi anlamadım
Kongo amka bahsettiğiniz profilden uzak gövdeli, tatlı ve meyvemsi bir çekirdektir. Yanlış demleme yapmışsınız. Sitesinden doğru tarife ulaşabilirsiniz.

Timemore c2 15 klikte öğüttüm bu şekilde çıktı öğütümüm doğru mudur?

Ekli dosyalar

• 20201204_223858.jpg
    20201204_223858.jpg
    167.1 KB · Görüntüleme: 102
Geri