• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius Coffee Roastery

Teşekkürler, ANTIOQUIA için de bekliyorum. 🙂

Adado ve el diablo kahvelerini bugün denedim. 28 kasım kavrum tarihi, 8 gün olmuş. Önce el diabloyu denedim. 15 gr kahveyi molent g50 28 klik ile öğüttüm ve v60 da 30,70,70,70 olarak demlemedim, 2.30-2.35 gibi bitti. Uzun süredir meyvemsi, yüksek asidite kahveler tükettim, onların üstüne bu gayet güzel ve tatlı geldi. Hızlı hızlı içilecek bir tat. Çok abartılacak bir lezzet değil ama gayet güzel, eksisi olmayan bir kahve.
Biraz önce de adadoyu demledim. Yine 15 gramı molent g50 38 klik ile öğüttüm ve 30,70,70,70 olarak döktüm ama bu sefer 3 dakikayı geçti demleme. Eyvah deneme demlemesi olarak bittere düşücez dedim ama ilk yudumumu aldığımda gerçekten çok şaşırdım. Resmen ekstra aroma katılmış gibiydi, süre yüzünden asiditesi düşük oldu sanırım ama meyve tatları yine de oldukça belirgindi ve bittere kaçmamıştı. Gerçekten beklentimin üstünde bir kahve oldu benim için. İki kahveye de bayıldım açıkçası, müdavimi olacak gibiyim ❤️
Hocam diabloyu molentte 28de mi çektiniz 38de mi

Arkadaşlar selam Anıl bey çok sevdiğim birisi olup aynı anda da kahvelerini içmek için baya km yaptığım bir firmadır. Burada çok fazla demleme önerisi istenmiş @CelsiusCoffeeRoastery ye şöyle bir güzellik yapalım derim kahvelerinin konu başlıklarını açıp arkadaşlarımız oradan kendi denemelerini yapıp Celsius coffee yi etiketlerin hem daha hızlı cevap alır hem doğru noktada ve farklı demleme biçimleri yakalayabilirler. Ne dersiniz? Birde kargo ve sonuçları hakkında da çok mesaj gelmiş özel mesaj yolu ile iletişim bilgilerinizi oraya bırakıp kendinizi hatırlatın bu bf olayında çoğu firmada olduğu gibi operasyon aksaması meydana gelebiliyor anıl beye yardımcı olmamız lazım ki yorgunluğunu atıp bu tarafa yönelip bizlere yardımcı olabilsin :)

20201205_132221.jpg

Henüz degas süreci devam ettiği için v60 demleme ile idare ediyorum ancak espresso için oldukça sabırsızım :) Diğer 3 farklı bölgenin degustasyonunu zaman içerisindeydi paylaşacağım.

Filtrede ekşilik ve çığlık tadı zamanla azalıyor gibi, umarım azalarak biter :)

Bu vesileyle Kütahya porselen v60 dripper için hangi marka ve boyut filter paper önerirsiniz diye sormak istiyorum. Mevcutta Tchibo (4) kullanıyorum.

P.S. Elbette kahvenin aşkla bir ilgisi olmalı 😻 Ne tür bir aşksın sen kahve aşkı...

Arkadaşlar selam Anıl bey çok sevdiğim birisi olup aynı anda da kahvelerini içmek için baya km yaptığım bir firmadır. Burada çok fazla demleme önerisi istenmiş @CelsiusCoffeeRoastery ye şöyle bir güzellik yapalım derim kahvelerinin konu başlıklarını açıp arkadaşlarımız oradan kendi denemelerini yapıp Celsius coffee yi etiketlerin hem daha hızlı cevap alır hem doğru noktada ve farklı demleme biçimleri yakalayabilirler. Ne dersiniz? Birde kargo ve sonuçları hakkında da çok mesaj gelmiş özel mesaj yolu ile iletişim bilgilerinizi oraya bırakıp kendinizi hatırlatın bu bf olayında çoğu firmada olduğu gibi operasyon aksaması meydana gelebiliyor anıl beye yardımcı olmamız lazım ki yorgunluğunu atıp bu tarafa yönelip bizlere yardımcı olabilsin :)
Ben beğendim. 🙂🙏😍

Sitesindeki tarif bana çok yoğun geldi. Yakın bir demlemeyi şöyle yaptım:
22gr Etiyopya Adado
325gr 94-93 derece su (Nestle Pure Life Damacana ~105ppm)
2dk 45-50saniyede bitti.
Öğütüm Lelit Fred 6,5 (kalibresi farklı olabilir)
Tahmin ettiğim gibi bana yoğun geldi. İçilebilir ama asıl lezzetleri bastırılmış gibi algıladım. Var mı benzer tarifle deneyen?

Sitesindeki tarif bana çok yoğun geldi. Yakın bir demlemeyi şöyle yaptım:
22gr Etiyopya Adado
325gr 94-93 derece su (Nestle Pure Life Damacana ~105ppm)
2dk 45-50saniyede bitti.
Öğütüm Lelit Fred 6,5 (kalibresi farklı olabilir)
Tahmin ettiğim gibi bana yoğun geldi. İçilebilir ama asıl lezzetleri bastırılmış gibi algıladım. Var mı benzer tarifle deneyen?
Son denememde 16.5/240 olarak denedim, molent 40 klik, 2.50 gibi bitti. Biraz yoğundu ama aromaları da belirgindi. Dün de kalita 155 ile aynı ölçülerde denedim, daha kısa sürdü ama daha dengeli oldu

Geçen hafta Celsius'a gittim. Buradaki yorumları gördükten sonra Etiyopya Adado'yu çok merak ediyordum. 1 paket Etiyopya Adado aldım, bir fincan da Kongo AMKA aldım. Maskeli olmama rağmen arabaya gidene kadar buram buram tatlı bir koku geliyordu. Malum sebeplerden dolayı karton bardakta içmeme rağmen çok tatlı ve güzel bir demlemeydi. İlk fırsatta cam bardağımı kapıp tekrar gitmeyi düşünüyorum.

Adado'yu ise hem AeroPress'te hem de V60 ile denedim. V60'da Molent G50 40 klikte en iyi sonucu aldım. Meyvemsi tatlar çok rahat alınıyordu. Hatta bir demlememde dalgınlıktan AeroPress için çekip V60 ile demledim. Süre 3 dakikayı geçti ama acılık neredeyse hiç yoktu. O bile gayet güzel bir fincandı. Benim için foolproof bir çekirdek diyebilirim. :)

Son düzenleme:
Geçen hafta Celcius'a gittim. Buradaki yorumları gördükten sonra Etiyopya Adado'yu çok merak ediyordum. 1 paket Etiyopya Adado aldım, bir fincan da Kongo AMKA aldım. Maskeli olmama rağmen arabaya gidene kadar buram buram tatlı bir koku geliyordu. Malum sebeplerden dolayı karton bardakta içmeme rağmen çok tatlı ve güzel bir demlemeydi. İlk fırsatta cam bardağımı kapıp tekrar gitmeyi düşünüyorum.

Adado'yu ise hem AeroPress'te hem de V60 ile denedim. V60'da Molent G50 40 klikte en iyi sonucu aldım. Meyvemsi tatlar çok rahat alınıyordu. Hatta bir demlememde dalgınlıktan AeroPress için çekip V60 ile demledim. Süre 3 dakikayı geçti ama acılık neredeyse hiç yoktu. O bile gayet güzel bir fincandı. Benim için foolproof bir çekirdek diyebilirim. :)
s ile :)

Geçen hafta Celsius'a gittim. Buradaki yorumları gördükten sonra Etiyopya Adado'yu çok merak ediyordum. 1 paket Etiyopya Adado aldım, bir fincan da Kongo AMKA aldım. Maskeli olmama rağmen arabaya gidene kadar buram buram tatlı bir koku geliyordu. Malum sebeplerden dolayı karton bardakta içmeme rağmen çok tatlı ve güzel bir demlemeydi. İlk fırsatta cam bardağımı kapıp tekrar gitmeyi düşünüyorum.

v60'ta kahve ve su miktarınız neydi?

Çok enteresan, kavurucu da siz de yoğun yapıp verim almışsınız. Benim pakette son 40gr kaldı maalesef yoğundan da normalde de ortalamanın üzerine çıkamadım. Normalde kavurma farklılıklarının olmasına çok ihtimal vermiyordum ama galiba indirim günlerinde şanssız kavrumlara denk geldim. Endonezya paketine başladım ondan çiğ tatlar aldım sıcaklık ayarı ile kurtarabileceğimi umuyorum bakalım.

Çok enteresan, kavurucu da siz de yoğun yapıp verim almışsınız. Benim pakette son 40gr kaldı maalesef yoğundan da normalde de ortalamanın üzerine çıkamadım. Normalde kavurma farklılıklarının olmasına çok ihtimal vermiyordum ama galiba indirim günlerinde şanssız kavrumlara denk geldim. Endonezya paketine başladım ondan çiğ tatlar aldım sıcaklık ayarı ile kurtarabileceğimi umuyorum bakalım.
@Underwood buyrun bakın insanlar sıcaklık ayarıyla tadı nasıl değiştiriyorlar 😄
@cemix hocam kaç derecede demlediniz, diğer denemeyi kaç derecede yapmayı planlıyorsunuz?

@Underwood buyrun bakın insanlar sıcaklık ayarıyla tadı nasıl değiştiriyorlar 😄
@cemix hocam kaç derecede demlediniz, diğer denemeyi kaç derecede yapmayı planlıyorsunuz?
93'le demledim en az 95 ile deneyeceğim ve biraz da incelteceğim öğütümü(2:25'te bitmişti ilki). Daha önce kavrumun açık olduğunu düşündüğüm çekirdeklerde sıcaklıkla verimi arttırdığım olmuştu.

93'le demledim en az 95 ile deneyeceğim ve biraz da incelteceğim öğütümü(2:25'te bitmişti ilki). Daha önce kavrumun açık olduğunu düşündüğüm çekirdeklerde sıcaklıkla verimi arttırdığım olmuştu.
Ben ham tat aldığımda ilk olarak öğütümü inceltmeye gidiyordum. Son zamanlarda öğütümden önce sıcaklıkla oynamaya başladım. Daha iyi sonuç alabiliyoruz gerçekten

Endonezya Kahvesinde tadım notlarına benzer en verimli fincanı Abant su ile yakaladım (~25ppm)
14gr kahve 245gr 94 derece abant su
döküşler:
Başta 50
00:25 125
1:00dk 180
1:40dk 245 tamamladım ve toplam süre 2:45sn
Kahve azaldı içerken hep bir tık daha kavrulaydı şu kahve dedim. Mevcut durumda Vişne, gövdesi belirgin ve erik olabilir ama mürdüm mü bilemiyorum.

Son düzenleme:
Geri