ben medium roast espresso çekirdeklerini aldım, sizinkiler light roast değil yahut bendekiler medium roast değilBu kavurucunun çekirdeklerinden verim alamadım bir türlü.
Geçen ay % 25 indirim uygulandığında Kongo AMKA ve Ruanda Nybumera çekirdeklerinden aldım. Kavrumlar 29 Kasım tarihliydi ve 7 Aralık tarihine kadar bekledim degassing için. Paketi ilk açtığımda kahvelerin görüntüsü çok koyu geldi. Hatta bu sene aldığım çekirdekler arasında ilk kez bu kadar koyu kavrum görmüştüm. (Neredeyse tüm aylık toplu alımlara katılmıştım ve onlar dışında da çekirdek siparişim oldu.) Tabi önemli olan renk değil lezzettir dedim.
İlk demlememi yaptım ve çok baskın bir şekilde acımtrak isli bir tat aldım. Biraz daha bekleyip 3 gün sonra tekrar demlediğimde de bu tatlar aynen devam ediyordu. O tarihten beri her gün denemelere devam ettim parametlerle oynadım ama değişen bir şey yok maalesef. Neredeyse çekirdekler bitecek
Bu arada bu zamana kadar en rahat öğüttüğüm çekirdekler oldu. Değirmenin kolunu çevirip bıraksam kendi kendine öğütecek.
Ben sebebinin kavrumun çok koyu olmasına bağlıyorum. Belki de Black Firday dönemi olduğu için yoğunluktan standart kavrumlarını tutturamamış olabilirler. Firmaya kavrum ile ilgili çekirdek resimlerini ve açıklamamı içeren mail attım ama dönüş olmadı.
İşin tuhaf bulduğum tarafı bu çekirdekler firmanın sitesinde Light Roast kavrum profilinde görünüyor. Ayrıca medium Roast kavrumları da var. Onları hiç düşünemiyorum açıkçası.
Bana gelen çekirdek resimlerini de ekledim. Karşılaştırma olması açısında nevde duran numunelik kahve dünyasının çekirdekleriyle yan yana koydum ki renk profili daha rahat anlaşılsın. Tek olan resim Kongo Amka. İkinci resimde sol taraftaki kahve dünyasının kömür renkli kahvesi, sağ taraftaki ise light roast kongo amka kahvesi. Üstelik ışık vurduğu için renk daha açık görünüyor. Resimde göründüğünden daha koyu açıkçası.
Tadım konusunda iddiam da yok ama acı tatları alabiliyorum. Yani beklentim öyle meyve suları içinde yüzmek değil ama en azından temiz güzel bir kahve içeyim. Ve bu sene çokça da içtim güzel kahveler. Bilemiyorum belki de benim damak tadıma hitap etmiyordur kavrumları yada demlemeyi bir türlü becerememiş olabilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 7117
Ekli dosyayı görüntüle 7116
Bu kavurucunun çekirdeklerinden verim alamadım bir türlü.
Geçen ay % 25 indirim uygulandığında Kongo AMKA ve Ruanda Nybumera çekirdeklerinden aldım. Kavrumlar 29 Kasım tarihliydi ve 7 Aralık tarihine kadar bekledim degassing için. Paketi ilk açtığımda kahvelerin görüntüsü çok koyu geldi. Hatta bu sene aldığım çekirdekler arasında ilk kez bu kadar koyu kavrum görmüştüm. (Neredeyse tüm aylık toplu alımlara katılmıştım ve onlar dışında da çekirdek siparişim oldu.) Tabi önemli olan renk değil lezzettir dedim.
İlk demlememi yaptım ve çok baskın bir şekilde acımtrak isli bir tat aldım. Biraz daha bekleyip 3 gün sonra tekrar demlediğimde de bu tatlar aynen devam ediyordu. O tarihten beri her gün denemelere devam ettim parametlerle oynadım ama değişen bir şey yok maalesef. Neredeyse çekirdekler bitecek
Bu arada bu zamana kadar en rahat öğüttüğüm çekirdekler oldu. Değirmenin kolunu çevirip bıraksam kendi kendine öğütecek.
Ben sebebinin kavrumun çok koyu olmasına bağlıyorum. Belki de Black Firday dönemi olduğu için yoğunluktan standart kavrumlarını tutturamamış olabilirler. Firmaya kavrum ile ilgili çekirdek resimlerini ve açıklamamı içeren mail attım ama dönüş olmadı.
İşin tuhaf bulduğum tarafı bu çekirdekler firmanın sitesinde Light Roast kavrum profilinde görünüyor. Ayrıca medium Roast kavrumları da var. Onları hiç düşünemiyorum açıkçası.
Bana gelen çekirdek resimlerini de ekledim. Karşılaştırma olması açısında nevde duran numunelik kahve dünyasının çekirdekleriyle yan yana koydum ki renk profili daha rahat anlaşılsın. Tek olan resim Kongo Amka. İkinci resimde sol taraftaki kahve dünyasının kömür renkli kahvesi, sağ taraftaki ise light roast kongo amka kahvesi. Üstelik ışık vurduğu için renk daha açık görünüyor. Resimde göründüğünden daha koyu açıkçası.
Tadım konusunda iddiam da yok ama acı tatları alabiliyorum. Yani beklentim öyle meyve suları içinde yüzmek değil ama en azından temiz güzel bir kahve içeyim. Ve bu sene çokça da içtim güzel kahveler. Bilemiyorum belki de benim damak tadıma hitap etmiyordur kavrumları yada demlemeyi bir türlü becerememiş olabilirim.
Ruanda Kongo ya göre biraz daha iyi bence de ancak yine de acı tatlar mevcut. Ben bir çok farklı kavurucudan çekirdek aldım bu sene ki aldığım filtre kavrumlar arasında en koyusu bunlardı. Dediğim gibi belki de bu firmanın normalidir bana hitap etmemiştir. Hatta alırken light roast görünce çok mu açık olur diye düşünmüştüm.Kavrum olarak çok koyu gelmedi bana ben de aynı kavrumlulardan bile almış olabilir 29 27 gibi bişeydi tam hatırlamıyorum ama AMKAyı beğenmemiştim bana hitap etmemişti ruanda ise 2. 3. demlemeden sonra çok hoşuma gitmişti
Ben de black Friday den sizinle aynı tarih kavrumlu Ruanda Nybumera aldım ve kesinlikle aynı durum geçerli. Light roast diye aldığım çekirdek orta kavrumun bile üstüne çıkmış neredeyse. Çekirdeği görür görmez tadım notlarına ulaşmanın mümkün olmayacağını anlamıştım. 87 skorlu kahve bana kalırsa zayi olmuş bizim kavrumda. Verdiğim ücret de bana kalırsa indirimli fiyatı değil bu kavrumun ettiği edeceği fiyattı. Aynı siparişle Adado aldım ve o çekirdek beni tatmin etti. Malesef Ruanda da hatalı kavrumlar geldi ve "nasıl olsa indirimli fiyat" denilip o yoğunlukta hiç düşünülmeden paketlenip gönderildi. Adadonun hatırına bir kez daha alım yapacağım. Benzer bir durum yaşanmayacağını umuyorum.Bu kavurucunun çekirdeklerinden verim alamadım bir türlü.
Gördüğüm ve gözlemlediğim kadarıyla, "nasılsa indirimli fiyat" diye "hatalı" ürün göndermek Celsius Coffee Roastery'nin işletme ahlâkıyla bağdaşmayacak bir durum. Böyle bir şeye tevessül edeceklerini sanmıyorum. Bence yazınız çok peşin hükümlü olmuş.Ben de black Friday den sizinle aynı tarih kavrumlu Ruanda Nybumera aldım ve kesinlikle aynı durum geçerli. Light roast diye aldığım çekirdek orta kavrumun bile üstüne çıkmış neredeyse. Çekirdeği görür görmez tadım notlarına ulaşmanın mümkün olmayacağını anlamıştım. 87 skorlu kahve bana kalırsa zayi olmuş bizim kavrumda. Verdiğim ücret de bana kalırsa indirimli fiyatı değil bu kavrumun ettiği edeceği fiyattı. Aynı siparişle Adado aldım ve o çekirdek beni tatmin etti. Malesef Ruanda da hatalı kavrumlar geldi ve "nasıl olsa indirimli fiyat" denilip o yoğunlukta hiç düşünülmeden paketlenip gönderildi. Adadonun hatırına bir kez daha alım yapacağım. Benzer bir durum yaşanmayacağını umuyorum.
Ben kavuruculardan şunu rica ediyorum(genel çağrı): Lütfen ağzımız sulana sulana okuduğumuz yorumlardan sonra aldığımız kahvelerde hayal kırıklığı yaşatmayın bize![]()
Sevgili kahvesever arkadaşımız. Öncelikle Nyabumera demlerken bile hata tolere etmeyen, soğudukça aroması patlayan ve paylaştığımız reçete ile en iyi verimi alabileceğiniz bir kahve. Bize kalırsa hiç bir kavurucuya böyle peşinen hüküm vermeyin deriz. Kavrumun kalitesine göre fiyat biçmek kadar anlamsız bir durum olamaz. Bir ürünün kalitesini ölçme birimi asla maddi boyutu değil. Nasıl olsa indirimli fiyat yolla gitsin diye bir mantıkla kahve kargolamak? Üstelik binlerce kişinin üye olduğu bir forumdan arkadaşımıza? Yani gerizekalı değilsek bence yapmayız. Ki sizlere hazırladığımız, oylamaya sunduğumuz çekirdeklerden oluşan deneme paketide ciddi indirimli olacak. Bence kafanızda bir yer, sizi aynı mantıkla düşümeye itecekse hiç almayın deriz. SevgilerBen de black Friday den sizinle aynı tarih kavrumlu Ruanda Nybumera aldım ve kesinlikle aynı durum geçerli. Light roast diye aldığım çekirdek orta kavrumun bile üstüne çıkmış neredeyse. Çekirdeği görür görmez tadım notlarına ulaşmanın mümkün olmayacağını anlamıştım. 87 skorlu kahve bana kalırsa zayi olmuş bizim kavrumda. Verdiğim ücret de bana kalırsa indirimli fiyatı değil bu kavrumun ettiği edeceği fiyattı. Aynı siparişle Adado aldım ve o çekirdek beni tatmin etti. Malesef Ruanda da hatalı kavrumlar geldi ve "nasıl olsa indirimli fiyat" denilip o yoğunlukta hiç düşünülmeden paketlenip gönderildi. Adadonun hatırına bir kez daha alım yapacağım. Benzer bir durum yaşanmayacağını umuyorum.
Merhaba,Bu kavurucunun çekirdeklerinden verim alamadım bir türlü.
ben medium roast espresso çekirdeklerini aldım, sizinkiler light roast değil yahut bendekiler medium roast değilfirma yetkilisi bence daha doğru bilgi verecektir. ışıktan kaynaklı değilse özellikle soldaki çekirdekler kavrula kavrula kavrulmuş gibi
Demleme kaynaklı bizce bir sorun olmuş olabilir. Daha önceden paylaştığımız Adado reçetesini bir deneyin isteriz. Oldukça meyvesi parfüm, adeta parfüm kokulu bir ürün aslında AdadoBen Adado ve Ruanda kahvelerini deneyebildim yakın zamanda. Ruanda tatlı ve sulu şeklinde yorumlayabileceğim bir kahve, memnun kaldım. Adadoyu ise bardakta da burunda da düşük aromalı ve koyu buldum.![]()
Selam,Acaba kavrum sıkıntısı tek kavrumluk bir gozden kacmami yoksa genelde boyle hatalar olabiliyormu. Acikcasi bu paralara nitelikli kahve alip aci kahve icmek cok uzer insani