• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius Coffee Roastery

Black friday vesilesiyle yeni bir firma tanımış oldum, teşekkürler paketler çok güzel görünüyor 🤗

Ekli dosyalar

• IMG_20201202_105307.jpg
    IMG_20201202_105307.jpg
    146.1 KB · Görüntüleme: 69
Merhaba,
Sizdeki kahve ambalajlarında valf var mı? Bakabilme şansınız oldu mu?
Evet valfli, zaten kartlara dikkat ettiyseniz stoktaki kavrumlar bana gelmiş (20-21), sonraki siparişlerde yoğunluktan dolayı ellerindeki paketler yetersiz kalmış yukarıda belirtildiğine göre.

Sn @CelsiusCoffeeRoastery bugün siparişim elime ulaştı ancak kurumun içinden siparişini verdiğim çay çıkmadı. Acaba sonra mı gelecek?

Merhaba.
Benim soruma da yanıt verebilirseniz sevinirim.
Kolay gelsin @CelsiusCoffeeRoastery
Merhaba, Kahve kavrulduktan sonra içinde hala belirli bir miktarda karbonndioksit gazı barındırır. Tek yönlü valf burada devreye girmekte. Valfli paketlerde bu gazın dışarı atması belli bir zaman alır. Valfsiz paketlerde biraz daha zaman. Espresso gibi yoğun basınç gerektiren bir yöntem ile kahvenizi demleyecekseniz minimum 10 gün bizce beklemekte fayda var tatsal sorunlarla karşılaşmak çok yüksek ihtimal. Ama el ile demleme yapacaksanız 4-5 gün kafidir.

Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Bu durumda benim anladığım valfsiz paketteki kahveyi 5 gün hiç açmadan saklayacağım. Daha sonra v60 demleme yapabilirim.

Ya da arada bir açıp karbondioksitin paketten dışarı çıkmasına izin mi vereyim?
Merhaba, Kahve kavrulduktan sonra içinde hala belirli bir miktarda karbonndioksit gazı barındırır. Tek yönlü valf burada devreye girmekte. Valfli paketlerde bu gazın dışarı atması belli bir zaman alır. Valfsiz paketlerde biraz daha zaman. Espresso gibi yoğun basınç gerektiren bir yöntem ile kahvenizi demleyecekseniz minimum 10 gün bizce beklemekte fayda var tatsal sorunlarla karşılaşmak çok yüksek ihtimal. Ama el ile demleme yapacaksanız 4-5 gün kafidir.

Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Bu durumda benim anladığım valfsiz paketteki kahveyi 5 gün hiç açmadan saklayacağım. Daha sonra v60 demleme yapabilirim.

Ya da arada bir açıp karbondioksitin paketten dışarı çıkmasına izin mi vereyim?
Oksijenle temas çok istediğimiz bir şey değil ♥️

Tanzanya Kilimanjaro'yu iki kez demledim. Şu ana kadar demlediğim en güzel ve değişik kokan kahvelerden biri. Ne kokuyor anlamadım ama demledikten sonraki kokusu lezzetinden daha güzel :d

Adado ve el diablo kahvelerini bugün denedim. 28 kasım kavrum tarihi, 8 gün olmuş. Önce el diabloyu denedim. 15 gr kahveyi molent g50 38 klik ile öğüttüm ve v60 da 30,70,70,70 olarak demlemedim, 2.30-2.35 gibi bitti. Uzun süredir meyvemsi, yüksek asidite kahveler tükettim, onların üstüne bu gayet güzel ve tatlı geldi. Hızlı hızlı içilecek bir tat. Çok abartılacak bir lezzet değil ama gayet güzel, eksisi olmayan bir kahve.
Biraz önce de adadoyu demledim. Yine 15 gramı molent g50 38 klik ile öğüttüm ve 30,70,70,70 olarak döktüm ama bu sefer 3 dakikayı geçti demleme. Eyvah deneme demlemesi olarak bittere düşücez dedim ama ilk yudumumu aldığımda gerçekten çok şaşırdım. Resmen ekstra aroma katılmış gibiydi, süre yüzünden asiditesi düşük oldu sanırım ama meyve tatları yine de oldukça belirgindi ve bittere kaçmamıştı. Gerçekten beklentimin üstünde bir kahve oldu benim için. İki kahveye de bayıldım açıkçası, müdavimi olacak gibiyim ❤️

Son düzenleme:
Adado ve el diablo kahvelerini bugün denedim. 28 kasım kavrum tarihi, 8 gün olmuş. Önce el diabloyu denedim. 15 gr kahveyi molent g50 28 klik ile öğüttüm ve v60 da 30,70,70,70 olarak demlemedim, 2.30-2.35 gibi bitti. Uzun süredir meyvemsi, yüksek asidite kahveler tükettim, onların üstüne bu gayet güzel ve tatlı geldi. Hızlı hızlı içilecek bir tat. Çok abartılacak bir lezzet değil ama gayet güzel, eksisi olmayan bir kahve.
Biraz önce de adadoyu demledim. Yine 15 gramı molent g50 38 klik ile öğüttüm ve 30,70,70,70 olarak döktüm ama bu sefer 3 dakikayı geçti demleme. Eyvah deneme demlemesi olarak bittere düşücez dedim ama ilk yudumumu aldığımda gerçekten çok şaşırdım. Resmen ekstra aroma katılmış gibiydi, süre yüzünden asiditesi düşük oldu sanırım ama meyve tatları yine de oldukça belirgindi ve bittere kaçmamıştı. Gerçekten beklentimin üstünde bir kahve oldu benim için. İki kahveye de bayıldım açıkçası, müdavimi olacak gibiyim <3
Daha sonra da aynı kahveleri v60da lily ve melo ile ve de kalita ile deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak.
Bu arada el diablonun çekirdekleri gerçekten çok büyük.

Geri