• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi

Şimdi denedim ben de, biraz yüksek geldi gözüme. 3480 ppm/L olan bir kaynak benimki, Afyonkarahisar.

Ekli dosyayı görüntüle 3843Ekli dosyayı görüntüle 3844Ekli dosyayı görüntüle 3845Ekli dosyayı görüntüle 3846
Biz de ki belki farklı sonuç vermiş olabilir. Ya da arıtmadan çıkan değerlerimiz aynı olmadığı için olabilir.

@1healthpoint dilerseniz 55 gram suya e 5 gram maden suyu ekleyerek deneyebilirsiniz. Eğer istediğiniz verimi alamazsanız değerleri değiştirip deneme yapabilirsiniz.

Kahveye göre değişir basmaya başladığınız anda sizi zorlayacak bir basınç elde edene kadar ince öğütüm ve kahve miktarını artırarak deneme yapabilirsiniz.

Örneğin bizim kahvelerimiz için;

Golden Ceremony
14,7 gram
CM 11 klik
65 gram 130ppm su
Toplam demleme süresi 24-26 sn.

Red Ceremony
14,6 gram
CM 12 klik
65 gram 130 ppm su
Toplam demleme süresi 25-27 sn

Ethiopia Koke Natural Espresso kavrumu
15,2 gram
CM 11 klik
65 gram 150 ppm su
Toplam demleme süresi 27-30 sn
Yarın sabah demlememi yapacağım çekirdek belli oldu. Elimde kalan son Golden Ceremony çekirdekleri ile bu tarifi deneyeceğim 👍

1:5 oranı çok yüksek değil mi ? Ben her 300 ml Uludağ premium suya 5 ml Uludağ soda kullanıyorum
Ufak detaylara takılıyorsunuz, kullandığınız su ve maden suyuna göre bu değerleri değiştirebilirsiniz arkadaşlar. En güzeli yapacağınız karışımı tds ölçer ile kontrol ederek karıştırmak.

Ufak detaylara takılıyorsunuz, kullandığınız su ve maden suyuna göre bu değerleri değiştirebilirsiniz arkadaşlar. En güzeli yapacağınız karışımı tds ölçer ile kontrol ederek karıştırmak.

Arkadaşın elinde tds ölçer olmadığı için tarif veriliyor sanmıştım. 300 ppm oldukça sert bir su, kettle’a da zarar vermesin?

Maden suyunun toplam mineral değeri 2.000-3.000’den az olmadığını varsayarsak (litre’de), 1 litre herhangi ppm başlangıçlı bir suya 1 mL maden suyu eklemek 2-3 ppm arttırır. Yani 50 de olsa 100 de, maden suyunun litre bazında arttıracağı ppm aynıdır.

Arkadaşın elinde tds ölçer olmadığı için tarif veriliyor sanmıştım. 300 ppm oldukça sert bir su, kettle’a da zarar vermesin?

Maden suyunun toplam mineral değeri 2.000-3.000’den az olmadığını varsayarsak (litre’de), 1 litre herhangi ppm başlangıçlı bir suya 1 mL maden suyu eklemek 2-3 ppm arttırır. Yani 50 de olsa 100 de, maden suyunun litre bazında arttıracağı ppm aynıdır.
Ben bizim ölçümlerimize göre ortalama bir tarif verdim. Gördüğüm kadarıyla aynı tds değerlerini ölçmüyoruz. Yarın dükkana geçince tds ölçer ile tekrar bir ölçüm yapar buraya eklerim. Elinizde bir optimal bir karışım değeri var ise denemesi için @1healthpoint 'e siz de paylaşabilirsiniz.

Kullandığınız maden suyun ppm değeri (etikette yazar mineral miktarı olarak): 3000 ppm (örnek)

Kullandığınız suyun ppm’i (iletkenliğin yarısı kabaca): 50 ppm (örnek)

1 Litre kullandığınız suya 1 gram maden suyu eklerseniz, 3000/1000 = 3 ppm arttırmış olursunuz; yani 50 ppm’i 150 ppm yapmak isterseniz, 1 litre suya 30g maden suyu; 50 gram suya da 1,5g maden suya eklemeniz gerekir. Cihaza güvenmem, matematiğe güvenirim 😆

Kullandığınız maden suyun ppm değeri (etikette yazar mineral miktarı olarak): 3000 ppm (örnek)

Kullandığınız suyun ppm’i (iletkenliğin yarısı kabaca): 50 ppm (örnek)

1 Litre kullandığınız suya 1 gram maden suyu eklerseniz, 3000/1000 = 3 ppm arttırmış olursunuz; yani 50 ppm’i 150 ppm yapmak isterseniz, 1 litre suya 30g maden suyu; 50 gram suya da 1,5g maden suya eklemeniz gerekir. Cihaza güvenmem, matematiğe güvenirim 😆
Etiketlerde yazanlara da güvenmediğin gün tamamdır :)

Evet maalesef durum böyle piyasada ki birçok tds ölçer farklı ölçümler yapmakta. Aşağı yukarı hep bir insiyatif kullanmak gerekiyor.
Yada Pahalı Lab. Kalitesinde bir TDS ölçer almak lazım :D :D

Bekodaki Kremayı ve yoğunluğu beklemiyorsan iş görür taşınabilir olması büyük avantaj.
Aslında beko ne yapabiliyorsa nerdeyse aynı şeyi yapabiliyor :) örneğin bizim dükkanda iki espresso makinesi var biri Rocket R Nine One diğeri Iberital IB7 ikisine de yakın espressolar elde edebiliyorsunuz. Olay sadece güzel bir kahve ve doğru kalibrasyon.

Aslında beko ne yapabiliyorsa nerdeyse aynı şeyi yapabiliyor :) örneğin bizim dükkanda iki espresso makinesi var biri Rocket R Nine One diğeri Iberital IB7 ikisine de yakın espressolar elde edebiliyorsunuz. Olay sadece güzel bir kahve ve doğru kalibrasyon.
Lezzet Profili olarak evet güzel birşeyler ortaya çıkarıyor ama o makinedeki kremayı yakalamıyor ya insan bi arıyor o kremayı :) @Kahveciningalaksirehberi beko full modifiyeliydi kesmeyebilir Cafflano :D :D

Lezzet Profili olarak evet güzel birşeyler ortaya çıkarıyor ama o makinedeki kremayı yakalamıyor ya insan bi arıyor o kremayı :) @Kahveciningalaksirehberi beko full modifiyeliydi kesmeyebilir Cafflano :D :D
Krema olayı zor değil. Sadece doğru kahve ve kombinasyon gerekli. Makine veya demleyici ne olursa olsun her kahve aynı yoğunlukta krema sağlamaz tâbi. Mesela Castillo varyetesi bir Colombia kahvesi güzel bir kavrumda normalin 2-3 katı krema verebilir.

Yalnız, miras kalan Beko’mun arızalanması sebebiyle gözüm bu ürünü aramıyor değil. Alıp da memnun kalmayan yok sanırım? @kavebit hocam bir test sürüşüne çıkaralım 😆
Beko'nun bozulmasına üzüldüm. Bu ara yoğunum ama hafta sonu vakit bulursam denemen için verebilirim ve/veya bir mekanda deneyebiliriz @Kahveciningalaksirehberi O arada ben de zor olacak ama Minipresso ile iyi sonuçlar almaya çalışırım :) Kompresso > Minipresso

Geri