• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi

Elimde degassing bitmis cekirdek yok.5 gunluk cekirdeklerle denedim ama aşiri ekşilik oluyor.Guzel bir kahvesini içemedim henuz.Yogunluk çok iyi ama tat olarak daha istedigimi alamadim.Sizlerde durum nedir? Ekşilik veriyor mu hala

Elimde degassing bitmis cekirdek yok.5 gunluk cekirdeklerle denedim ama aşiri ekşilik oluyor.Guzel bir kahvesini içemedim henuz.Yogunluk çok iyi ama tat olarak daha istedigimi alamadim.Sizlerde durum nedir? Ekşilik veriyor mu hala
Ekipmanı iyi ısıtmak lazım öncelikle batırma tekniği ile ekipmanı güzelce ısıtın. PPM olarak yüksek bir su tercih etmek gerekiyor biraz çözücülüğü yüksek olması gerekiyor suyun 90-110 ppm civarı Erikli olabilir. Ayrıca 5 Günlük çekirdek çok erken 15 Bin Tl lik makinede bile 5 Günlük çekirdek ekşilik verir 20. Günden itibaren denenmeye başlaması lazım.

Espresso da omni roast dahil birçok nitelikli kahvede belirli veya fazla oranda ekşilik(asiditeden kaynaklı) ile karşılaşabilirsiniz. Bu gayet normal, makine ile de yapsanız çıkacak sonuç benzer. Öğütme ayarı ve su ile oynayarak bu ekşilik miktarını azaltabilirsiniz. Tavsiyem en az 120 ppm üstü su ile demlemeye çalışmanız olacaktır. Yok ben ekşilik istemiyorum diyorsanız daha meyvemsi asiditesi düşük ve kavurmada gelişimi yüksek oranlara ulaşmış çekirdekler kullanmanız olacaktır.

Espresso da omni roast dahil birçok nitelikli kahvede belirli veya fazla oranda ekşilik(asiditeden kaynaklı) ile karşılaşabilirsiniz. Bu gayet normal, makine ile de yapsanız çıkacak sonuç benzer. Öğütme ayarı ve su ile oynayarak bu ekşilik miktarını azaltabilirsiniz. Tavsiyem en az 120 ppm üstü su ile demlemeye çalışmanız olacaktır. Yok ben ekşilik istemiyorum diyorsanız daha meyvemsi asiditesi düşük ve kavurmada gelişimi yüksek oranlara ulaşmış çekirdekler kullanmanız olacaktır.
Teşekkur ederim cevabiniz için.Espresso konusunda çok zayifim.İlk denememde aslinda fazla ekşilik yoktu.Açik kavrum kullanmama rağmen.O kahvenin asiditesi çok duşuktu belki de o yuzdendir.Ama hala aklimda o kahve.Ekşilik hiç olmasa yani biraz koyu kavrum olsa mukemmel aroma vermişti.Yogunluk bakimindan tatmin ediyor umarim çekirdek degisimi vs ile çözebilirim.Bu arada bayram sonrası izmirde bir süre olabilirim imkan bulursam sizin cafeye geleceğim.Belki bir de sizden içerim :)

Teşekkur ederim cevabiniz için.Espresso konusunda çok zayifim.İlk denememde aslinda fazla ekşilik yoktu.Açik kavrum kullanmama rağmen.O kahvenin asiditesi çok duşuktu belki de o yuzdendir.Ama hala aklimda o kahve.Ekşilik hiç olmasa yani biraz koyu kavrum olsa mukemmel aroma vermişti.Yogunluk bakimindan tatmin ediyor umarim çekirdek degisimi vs ile çözebilirim.Bu arada bayram sonrası izmirde bir süre olabilirim imkan bulursam sizin cafeye geleceğim.Belki bir de sizden içerim :)
Espresso da en ufak değişkenler bile tada çok etki eder. Elde ettiğiniz ürünün adı espresso ama kahveden ve sudan kaynaklı karakteristiklere sahip. Biz bunu makinelerde de görüyoruz yani çok normal karşılaştıklarınız :) Şey gibi düşünün iyi bir kahve ile türk kahvesi yaptığınızda onun da tadı filtre kahve gibi geliyor ya espresso da da durum benzer. Yapan araca ne verirseniz o da size ona uygun bir şey ortaya çıkarıyor.

Bize bekleriz tabi beraber birkaç farklı kahve ve su üzerinde deneme yaparız en azından aradaki farkları net görürsünüz. Gelmeden önce instagram'dan iletişime geçerseniz sevinirim. Ayrıca internet sitemizde benim numaram da mevcut ordan da arayabilirsiniz.

120 ppm üstü çözücülüğü yüksek rahat bulabileceğimiz bir su var mı tavsiye ettiğiniz.

120 ppm üstü çözücülüğü yüksek rahat bulabileceğimiz bir su var mı tavsiye ettiğiniz.
Genellikle içme sularında bu kadar yüksek ppm tercih etmezler gördüklerim arasında en yüksek Saka Su(115ppm) idi. pH yüksek ancak denediğim demlemelerde iyi sonuç verdi :) ayrıca basit ve etkili bir şekilde dolomite kullanarak suyun sertliği yükseltilebilir.

Bugun 6 gunluk departman salvadorla denedim.Cmd 9 klik yaptim bir klik daaha insem olurmuş.Sanirim daha taze olduğu için ince ogutum istiyor.Ekipmani kettle’a daldirip iyice isittim.Ekşilik yine vardi ama o kadar keskin değildi.Yine de sek içemedim su katip amerikano yaptım.Arkadan çikolata tadı geliyor hoşuma gitti.Bu şekilde amerikano yapip bile kullanabilirim ama ogrendikçe sek icilecek shot da alabilecegimi dusunuyorum

Ekli dosyalar

• 7B140083-F51E-428E-AC87-F791322AB9F3.jpeg
    7B140083-F51E-428E-AC87-F791322AB9F3.jpeg
    115.6 KB · Görüntüleme: 64
Minyak Coffee House
Kahve: Ethiopia Tega Tula
Kavurma tarihi: (25.07.2020)
Kahve/Su: 15/60
Çıktı: 31 gram
Öğütücü: Comandante 18 red clix
Su sıcaklığı: 94 derece
Süre: 32 sn
72099F4C-E552-4CF5-925B-22450D8BD8A4.jpeg
Kompressoyu önceden güzelce ısıtarak Minyak Coffee tarafından denemem için gönderilen Ethiopia çekirdeğini demlediğimde tatlı, karamelimsi bir bardak çıktı ortaya. Damağım çok gelişmediği için ayrıntılı yorumlayamıyorum ama sevdim bu çekirdeği.

Ekli dosyayı görüntüle 3815
Kompressoyu önceden güzelce ısıtarak Minyak Coffee tarafından denemem için gönderilen Ethiopia çekirdeğini demlediğimde tatlı, karamelimsi bir bardak çıktı ortaya. Damağım çok gelişmediği için ayrıntılı yorumlayamıyorum ama sevdim bu çekirdeği.
Şu ana kadar bütün denemelerimde çıktı olarak 22 gramdan fazla alamadım. 15 gram kahve kullanıyorum, 9 klikten 12-13 kliğe kadar da denemeler yaptım.

Bir video paylaşsanız çok güzel olur 😉

Şu ana kadar bütün denemelerimde çıktı olarak 22 gramdan fazla alamadım. 15 gram kahve kullanıyorum, 9 klikten 12-13 kliğe kadar da denemeler yaptım.

Bir video paylaşsanız çok güzel olur 😉
Tam 60 ml su koyuyorsanız düşük çıktı almanız normal. Ben 70-75 ml su ile 15'e 30 gramlık çıktı alabiliyorum her seferinde. Bir de press bittikten sonra birkaç saniye basılı tutarak beklemek gerekiyor. Buna dikkat ediyor musunuz?

Tam 60 ml su koyuyorsanız düşük çıktı almanız normal. Ben 70-75 ml su ile 15'e 30 gramlık çıktı alabiliyorum her seferinde. Bir de press bittikten sonra birkaç saniye basılı tutarak beklemek gerekiyor. Buna dikkat ediyor musunuz?

Press bittikten sonra 5 saniye kadar bekliyorum ama dediginiz gibi su miktarini sanirim daha fazla koymak lazim. Recetelerde 60 ml cizgisine kadar doldurup 30 ml civari cikti alindigini gorunce, sorunu anlamaya calisiyorum.

Press bittikten sonra 5 saniye kadar bekliyorum ama dediginiz gibi su miktarini sanirim daha fazla koymak lazim. Recetelerde 60 ml cizgisine kadar doldurup 30 ml civari cikti alindigini gorunce, sorunu anlamaya calisiyorum.
60'a 30 zannedersem pek mumkun degil çünkü aletten kaynaklı olarak press bittikten sonra bir miktar su mecburen haznede kalıyor. Buna bir de kahvenin tuttuğu su miktarını ekleyince 15 gram kahve ve 60 ml su ile 30 gram çıktı almak nasıl mümkün oluyor bilemedim.

60'a 30 zannedersem pek mumkun degil çünkü aletten kaynaklı olarak press bittikten sonra bir miktar su mecburen haznede kalıyor. Buna bir de kahvenin tuttuğu su miktarını ekleyince 15 gram kahve ve 60 ml su ile 30 gram çıktı almak nasıl mümkün oluyor bilemedim.
@kavebit , siz kompresso ile 60 gram su koyup, 30 gram cikti alabiliyorsunuz degil mi? Bunu ben de basaramadim :)

ben de 15 gram kahvede 25 gram çıktı alıyorum. 12 gram çekirdek koyup 25 almaya başladım. 30 gram çıktı için baya doldurmak lazım sanırım.

Minyak Coffee House
Kahve: Burundi Mutsinda
Kavurma tarihi: (25.07.2020)
Kahve/Su: 16,5/61
Çıktı: 30 gram
Öğütücü: Comandante 18 red clix
Su sıcaklığı: 96 derece
Süre: 30 sn (5 sn pre-infusion)
118D8DFD-86E7-4DDB-86E6-1F33D1C5D810.jpeg
@Minyak coffee sitesindeki demleme tarifinde belirttiği şeklinde gramajı arttırınca krema daha iyi oldu. Çikolataya eşlik eden alttan alttan rahatsız etmeyen limon tadı kendini hisettirdi ancak sitede bahsi geçen diğer notalara ulaşamadım. Bu arada Kompresso kullandıkça filtreden uzaklaşıyorum. Flair, Cafelat Robot veya Lelit üçlüsünden birini alarak evde daha güzel espressolar içmek istiyorum. Umarım dileğim gerçekleşir 🙌

Ekli dosyayı görüntüle 3841
@Minyak coffee sitesindeki demleme tarifinde belirttiği şeklinde gramajı arttırınca krema daha iyi oldu. Çikolataya eşlik eden alttan alttan rahatsız etmeyen limon tadı kendini hisettirdi ancak sitede bahsi geçen diğer notalara ulaşamadım. Bu arada Kompresso kullandıkça filtreden uzaklaşıyorum. Flair, Cafelat Robot veya Lelit üçlüsünden birini alarak evde daha güzel espressolar içmek istiyorum. Umarım dileğim gerçekleşir 🙌
Kompresso'nun üstüne alınacaksa eğer sadece espresso makinesi olursa tavsiye ederim.

Bu Alet ile bir süredir oynuyorum ve 1-2 Çıkarım yaptım Omni çekirdeklerde mesala ne yaparsam yapayım O arka plandaki hafif ekşiliği gideremedim sanırım bu alet omni çekirdeklere pek hitap etmiyor yada bizim kavurucuların omnilerinde bir sıkıntı var :D . Ama iyi Espresso kavrum çekirdeklerde Sıfır Ekşilik ve çekirdeğe göre krema çok farklı çıkabiliyor onu gözlemledim.

Son Toplu Alımda C.Dep. Espresso Kavrum La Majada yaptım ve çok beğendim oldukça gövdeli ve yoğun bir çekirdekti ama Krema varla yok arasındaydı yarın 1 Klik daha inceltip denemeyi düşünüyorum hatta Soguk Lattenin içine kattım içine buz felan koymama rağmen sanki bir espresso makinesinin lattesini içiyormuşum gibi yoğun ve gövdeliydi.

Geri