• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi

Bu Alet ile bir süredir oynuyorum ve 1-2 Çıkarım yaptım Omni çekirdeklerde mesala ne yaparsam yapayım O arka plandaki hafif ekşiliği gideremedim sanırım bu alet omni çekirdeklere pek hitap etmiyor. Ama iyi Espresso kavrum çekirdeklerde Sıfır Ekşilik çekirdeğe göre krema çok farklı çıkabiliyor onu gözlemledim.

Son Toplu Alımda C.Dep. Espresso Kavrum La Majada yaptım ve çok beğendim oldukça gövdeli ve yoğun bir çekirdekti ama Krema varla yok arasındaydı yarın 1 Klik daha inceltip denemeyi düşünüyorum hatta Soguk Lattenin içine kattım içine buz felan koymama rağmen sanki bir espresso makinesinin lattesini içiyormuşum gibi yoğun ve gövdeliydi.
Kahvenin kavurma şekline göre ekşilik olması gayet normal. Espresso makinesinde de keza aynı sonuçlar ortaya çıkmakta. Çekirdeklere göre doğru kalibrasyonu sağlayarak ekşilik miktarını azaltabilir ve dengeli fincalar elde edebilirsiniz. Kullandığınız suyun mutlaka TDS'ini yükseltmeye çalışın. Geçen bize @ytghan gelmişti sadece suya bir miktar soda ekleyerek istediğimiz ppm seviyesine getirerek espresso makinenizle aynı seviyede fincanlar elde ettik. Espresso da her şey doğru kalibrasyona bakar 😊

Kahvenin kavurma şekline göre ekşilik olması gayet normal. Espresso makinesinde de keza aynı sonuçlar ortaya çıkmakta. Çekirdeklere göre doğru kalibrasyonu sağlayarak ekşilik miktarını azaltabilir ve dengeli fincalar elde edebilirsiniz. Kullandığınız suyun mutlaka TDS'ini yükseltmeye çalışın. Geçen bize @ytghan gelmişti sadece suya bir miktar soda ekleyerek istediğimiz ppm seviyesine getirerek espresso makinenizle aynı seviyede fincanlar elde ettik. Espresso da her şey doğru kalibrasyona bakar 😊
Evet Soda İle Ppm yükseltmesi yapıyorum. Bu aletin piyasadaki 1000-1500 Tl bandındaki basınçlı sepete sahip cihazlardan daha iyi olduğunu kesinlikle söylebilirim çok güzel fincanlar elde edilebiliyor. Ekşilik sorunu bence bizim omni kavuran kavuruculardan kaynaklı bazen tutturamıyorlar heralde :D :D yada benim TDS i dahada arttırmam lazım.

Evet Soda İle Ppm yükseltmesi yapıyorum. Bu aletin piyasadaki 1000-1500 Tl bandındaki basınçlı sepete sahip cihazlardan daha iyi olduğunu kesinlikle söylebilirim çok güzel fincanlar elde edilebiliyor. Ekşilik sorunu bence bizim omni kavuran kavuruculardan kaynaklı bazen tutturamıyorlar heralde :D :D yada benim TDS i dahada arttırmam lazım.
Siz tds i 150-180 ppm 'e kadar yükseltip öğütüm ile de akışı mutlaka dengelemeye çalışın. Doğru bir kalibrasyon ve su ile açık kavrum bir kahvede bile ekşiliği kontrol altına alabilirsiniz.

Siz tds i 150-180 ppm 'e kadar yükseltip öğütüm ile de akışı mutlaka dengelemeye çalışın. Doğru bir kalibrasyon ve su ile açık kavrum bir kahvede bile ekşiliği kontrol altına alabilirsiniz.
Şuan Espresso Kavrum Kahvelerde 90-110 Civarı Kullanıyorum ekşilik sorunum yok.
Omni Kavrumlar için dediğiniz gibi 150-180 Ppm Bandına çıkayım bakayım belki omni kavrumlardaki ekşiliği gideririm bu şekilde :)

Bunu öğütüm ve kahve miktarı ile de dengelerseniz harika sonuçlar elde edebilirsiniz.
Tabi ögütüm ilede oynarım mutlaka :)Kahve Miktarı olarak bir tavsiyeniz var mı omni çekirdekler için

ben marketten aldığım suları kullanıyorum sanırım onların ppmi düşük. bu alette ekşiliği azaltmam için nasıl bi su hazırlayabilirim?

ben marketten aldığım suları kullanıyorum sanırım onların ppmi düşük. bu alette ekşiliği azaltmam için nasıl bi su hazırlayabilirim?
Erikli 70-80 Civarı bir PPM e sahip market suları arasında ppm i en yüksek sulardan benim testlerime göre ona tds ölçerin yoksa deneme yanılma yoluyla eklediğin su miktarlarını not alarak maden suyu ekleyerek deneme yapman lazım. Su sıcaklığınıda yükseltmeyi dene mutlaka bazen su sıcaklığından dolayıda ekşilik oluşabiliyor. Yada Ögütüm kalın gelebiliyor.

Tabi ögütüm ilede oynarım mutlaka :)Kahve Miktarı olarak bir tavsiyeniz var mı omni çekirdekler için
Kahveye göre değişir basmaya başladığınız anda sizi zorlayacak bir basınç elde edene kadar ince öğütüm ve kahve miktarını artırarak deneme yapabilirsiniz.

Örneğin bizim kahvelerimiz için;

Golden Ceremony
14,7 gram
CM 11 klik
65 gram 130ppm su
Toplam demleme süresi 24-26 sn.

Red Ceremony
14,6 gram
CM 12 klik
65 gram 130 ppm su
Toplam demleme süresi 25-27 sn

Ethiopia Koke Natural Espresso kavrumu
15,2 gram
CM 11 klik
65 gram 150 ppm su
Toplam demleme süresi 27-30 sn

Kahveye göre değişir basmaya başladığınız anda sizi zorlayacak bir basınç elde edene kadar ince öğütüm ve kahve miktarını artırarak deneme yapabilirsiniz.

Örneğin bizim kahvelerimiz için;

Golden Ceremony
14,7 gram
CM 11 klik
65 gram 130ppm su
Toplam demleme süresi 24-26 sn.

Red Ceremony
14,6 gram
CM 12 klik
65 gram 130 ppm su
Toplam demleme süresi 25-27 sn

Ethiopia Koke Natural Espresso kavrumu
15,2 gram
CM 11 klik
65 gram 150 ppm su
Toplam demleme süresi 27-30 sn
Evet bende zorlayacak basınç elde edecek şekilde ögütüm yapıyorum ve genelde 15 Gram kullanıyorum doğru yapıyormuşum demekki.

Erikli 70-80 Civarı bir PPM e sahip market suları arasında ppm i en yüksek sulardan benim testlerime göre ona tds ölçerin yoksa deneme yanılma yoluyla eklediğin su miktarlarını not alarak maden suyu ekleyerek deneme yapman lazım. Su sıcaklığınıda yükseltmeyi dene mutlaka bazen su sıcaklığından dolayıda ekşilik oluşabiliyor. Yada Ögütüm kalın gelebiliyor.
tds ölçerim yok maalesef. kaç gram suya kaç gram maden suyu ekleyebilirim. başlangıçta fikir olsun deneyerek bulurum umarım. su kaynadıktan 1 dakika sonra döküyorum aslında oda sıcaklığında su kullandığımda ekşilik neredeyse yoktu. nihayetinde bu aletle hiç espresso kavrumu kullanmadım en yakın zamanda denemeyi düşünüyorum.

tds ölçerim yok maalesef. kaç gram suya kaç gram maden suyu ekleyebilirim. başlangıçta fikir olsun deneyerek bulurum umarım. su kaynadıktan 1 dakika sonra döküyorum aslında oda sıcaklığında su kullandığımda ekşilik neredeyse yoktu. nihayetinde bu aletle hiç espresso kavrumu kullanmadım en yakın zamanda denemeyi düşünüyorum.
Erikli gibi bir su için 50 gram suya 10 gram maden suyu ekleyebilirsiniz.

Beypazarı çok sert, maden suyu kategorisinde. Kahveler için bizce soda (yumuşak içimli maden suyu) daha uygun.

Cafflano Kompresso bizi baya şaşırttı krema anlamında. Gayet iyi gözüküyor, tatmak lazım.

Bu arada biz Kızılay doğal maden suyu kullandık. Bizim arıtmamızdan çıkan 52 PPM suya istediğimiz ppm seviyesini bulana kadar Kızılay doğal maden suyu ekledik.

Geri