• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi

Bir de temizliğini sorayım size. Kullandıktan sonra shower screen ve sepeti yıkayarak mı temizliyorsunuz? Bu sekilde yapmamızın ürüne bir zararı olur mu sizce?

Bir de temizliğini sorayım size. Kullandıktan sonra shower screen ve sepeti yıkayarak mı temizliyorsunuz? Bu sekilde yapmamızın ürüne bir zararı olur mu sizce?
Kireç riski oluşmaması için arıtılmış su ile yıkamanızı öneririm ayrıca arada sirkeli veya limon tuzlu su da bekletip sonra yıkayabilirsiniz.

Zümrüt Karaca Etiyopya Koke, Cmd 11 klik, Erikli 95 °C, 15 gr/60 ml, 27 sn demleme süresi

Screenshot_20200713-125915_Video Player.jpg20200713_130013.jpg20200713_130032.jpg

Dayanamadım bende Aldım Cafflano @hakanie çok övdü bakalım övdüğü kadar var mı :)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14.5 KB · Görüntüleme: 130
Almayı düşünen arkadaşlar bu indirim kodundan da faydalanabilirler escobarista'dan 397.26 TL ye aldım benim kompressoyu :D

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200713-171859.png
    Screenshot_20200713-171859.png
    319.3 KB · Görüntüleme: 139
Cofferemden aldığım cafflono elime ulaştı 3 kere felan deneme yaptım ürün iyi bir çekirdeğiniz varsa Krema sağlıyor el boq. İle aldığım kremayı aşagıya görsel olarak ekliyorum.

Tat meselesine gelirsek arka planda kalan ekşiligi çözemedim bir türlü @hakanie yolladığı çekirdektede kendi çekirdeklerimdede ekşilik sorunu vardı. Su derecesini 96 dereceye yükselttim dahada incelttim pre inf. süresini uzattım ama o ekşilik nedense gitmedi yok edemedim daha denemek isterdim ama 3 defa deneme yapınca dedim yeter :D :D kalpten gitmeyelim. Yarın 1-2 click daha inceltip deneyeceğim belki kullandığım sudanda olabilir ppm i daha yüksek bir su deneyeceğim.

Gelelim Yoğunluk meselesine ürün bir makine yoğunluğuna ulaşamasada ona çok yakın bir noktada gövdeli bir çekirdek seçerseniz ve klasik espresso kavrumunda bir çekirdek olursa Soğuk latte vb sütlü içecekleri rahatlıkla yapabilirsiniz o yoğunluğu size sağlıyor.

Prabador El boq. ile aldığım krema

Cafflano.jpeg

Son düzenleme:
Güncelleme dayanamadım 1-2 test daha yaptım Ekşilik Sorununu Yüzde 90 Oranında çözdüm Aleti çok çok iyi ısıtmak gerekiyor çok iyi bir şekilde ısıtırsanız ekşilik sorunu yaşamazssınız. Birde kullandığınız çekirdek klasik espresso kavrumu değilse omni tarzda bir çekirdekse 97-98 Derece altında su kurtarmıyor. Çok hafif bir ekşilik var arka planda onuda çekirdeğin 14 günlük olmasına bağlıyorum bakalım 20-25. Gününde nasıl bir sonuç verecek.

Son düzenleme:
Cofferemden aldığım cafflono elime ulaştı 3 kere felan deneme yaptım ürün iyi bir çekirdeğiniz varsa Krema sağlıyor el boq. İle aldığım kremayı aşagıya görsel olarak ekliyorum.

Tat meselesine gelirsek arka planda kalan ekşiligi çözemedim bir türlü @hakanie yolladığı çekirdektede kendi çekirdeklerimdede ekşilik sorunu vardı. Su derecesini 96 dereceye yükselttim dahada incelttim pre inf. süresini uzattım ama o ekşilik nedense gitmedi yok edemedim daha denemek isterdim ama 3 defa deneme yapınca dedim yeter :D :D kalpten gitmeyelim. Yarın 1-2 click daha inceltip deneyeceğim belki kullandığım sudanda olabilir ppm i daha yüksek bir su deneyeceğim.

Gelelim Yoğunluk meselesine ürün bir makine yoğunluğuna ulaşamasada ona çok yakın bir noktada gövdeli bir çekirdek seçerseniz ve klasik espresso kavrumunda bir çekirdek olursa Soğuk latte vb sütlü içecekleri rahatlıkla yapabilirsiniz o yoğunluğu size sağlıyor.

Prabador El boq. ile aldığım krema

Ekli dosyayı görüntüle 3339
Selamlar 🙋🏽‍♂️ su ne kullanıyorsunuz? 120 Ppm üstü su öneririm.

Selamlar 🙋🏽‍♂️ su ne kullanıyorsunuz? 120 Ppm üstü su öneririm.
Bozdoğan Madran kullanıyordum normalde ppmi baya düşük geldi onun. Erikli ile denedim 80 ppm ve aleti iyice ısıtınca çok büyük oranda ekşilik sorununu çözdüm diyebilirim çok ufak bir arka planda ekşilik var ama onuda çekirdeğin 14 Günlük olmasına bağlıyorum 20-25. Gününde felan deneyeceğim birde.

Cafflano - comandante ikilisine nihayet kavuştum.Comandante 11 klikle denedim.Çekirdek 3 cores sumatra.Su = sultan ve kaynar derecede denedim.Oran 15/60 .
Sonuc= Arkadaşlar bu alet harika.Elinizde espresso ayarinda oguten ogutucu var ve espresso makineniz yoksa ayrica espresso ile cok kafa yormak istemiyorum diyorsaniz tum samimiyetimle öneririm.
Yaptigi kahveye tam espresso diyemem ama espresso öncesi 1-2 kademe diyebilirim.Bu arada bu sonucu basinç alamadigim halde soyluyorum.Basinc alirsam belkide tam tatmin edecek beni.Ama ilk denememde inanilmaz ekşi bir shot aldim.Ona ragmen önden gelen sumatranin topraksi tadı beni inanilmaz mutlu etti.Basinç ve kreme aldigim shotlar eminim daha yakin olacaktie espressoya.
ALIN ALDİRIN.
Eleştirecegim nokta aletin temizligi goterileigi kadar basit değil içeride kahve kaliyor illaki biraz ugrastiriyor.Denemelere devam edince yine yazarım şuanlil umudum var.Tam istedigim alet

Cafflano - comandante ikilisine nihayet kavuştum.Comandante 11 klikle denedim.Çekirdek 3 cores sumatra.Su = sultan ve kaynar derecede denedim.Oran 15/60 .
Sonuc= Arkadaşlar bu alet harika.Elinizde espresso ayarinda oguten ogutucu var ve espresso makineniz yoksa ayrica espresso ile cok kafa yormak istemiyorum diyorsaniz tum samimiyetimle öneririm.
Yaptigi kahveye tam espresso diyemem ama espresso öncesi 1-2 kademe diyebilirim.Bu arada bu sonucu basinç alamadigim halde soyluyorum.Basinc alirsam belkide tam tatmin edecek beni.Ama ilk denememde inanilmaz ekşi bir shot aldim.Ona ragmen önden gelen sumatranin topraksi tadı beni inanilmaz mutlu etti.Basinç ve kreme aldigim shotlar eminim daha yakin olacaktie espressoya.
ALIN ALDİRIN.
Eleştirecegim nokta aletin temizligi goterileigi kadar basit değil içeride kahve kaliyor illaki biraz ugrastiriyor.Denemelere devam edince yine yazarım şuanlil umudum var.Tam istedigim alet
Ekşiliği gidermek için PPM i yüksek biraz çözücülüğü fazla olan bir Su kullanmak gerekiyor Erikli gibi. Ek olarak Aleti ısıtırsanız önden ve biraz daha inceltirseniz çekirdeği ciddi anlamda çözülüyor ekşilik sorunu ama hala arkada ufak bir ekşilik nüansı var sanırım oda 420 Tl lik cihazla bu kadar oluyor :) O yüzden Dark Roast Çekirdek Siparişi verdim onla deniyeceğim birde.

Ekşiliği gidermek için PPM i yüksek biraz çözücülüğü fazla olan bir Su kullanmak gerekiyor Erikli gibi. Ek olarak Aleti ısıtırsanız önden ve biraz daha inceltirseniz çekirdeği ciddi anlamda çözülüyor ekşilik sorunu ama hala arkada ufak bir ekşilik nüansı var sanırım oda 420 Tl lik cihazla bu kadar oluyor :) O yüzden Dark Roast Çekirdek Siparişi verdim onla deniyeceğim birde.
Aleti onden bir sicak sudan geçirdim.Erikli su alip deneyecegim.Bir de ben basinç alamadim ve kullandigim cekirdegi bilen bilir 3 cores sumatra baya açik kavrum.Espresso cekirdegi ile yaparak ve her seye dikkat ederek ideal shot alabiliriz bence .Sonuçta profesyonel bir espresso makinesinde de duzgun shot almak çok basit değil.Yani inşallah oyle olur ekşilikten kurtuluruz.

Ben 3cores epiphany bitirdim bir paket, ilk birkaç shot haricinde ekşilik neredeyse hiç kalmadı. Dediğiniz gibi espresso kavrum gerekiyor ekşiliği bastırmak için.

9 klik ile ice americano yapmayi denedim.Yine pek basinç alamadım.Kesinlikle espresso çekirdegi ile deneyecegim .Açik kavrumlarin gitmedigini duşunuyorum şuanlik rafa kaldirdim aleti.

9 klik ile ice americano yapmayi denedim.Yine pek basinç alamadım.Kesinlikle espresso çekirdegi ile deneyecegim .Açik kavrumlarin gitmedigini duşunuyorum şuanlik rafa kaldirdim aleti.
Hayırlı olsun basınç alamamanızın sebebi ne acaba? Çekirdekten kaynaklı mı? Yoksa istenilen basınca ulaşmak zor mu oluyor?

Hayırlı olsun basınç alamamanızın sebebi ne acaba? Çekirdekten kaynaklı mı? Yoksa istenilen basınca ulaşmak zor mu oluyor?
Teşekkur ederim.Son denememi musa ile yaptim.Comandante 9 klik( neredeyse pudra kivamina yakın) basinç vermedi.Musa çekirdegi comandante ile bile 9 klikte zar zor çekebildigim bir çekirdek.Yani açik kavrum natural zor bir cekirdek espresso icin kullanilacak en son çekirdek olabilir.
Bu incelikte bile basinç alamamak bence olumlu .Çunku makinelere yakin oldugunu gösterir bu.Basinç alamamak kotu anlaşilmamali yani o incelikte bile zorlanmadan geçirebildi suyu.Bence kesinlikle çekirdek kaynaklı bir durum.
Şimdi bu kadar açik kavrum natural ve 2 haftalik bir çekirdegi espresso makinesinde yaptiginizi duşunun.Sonuç vermemesi cok dogal.
Bu yüzden ben aylik alimda bol miktarda espresso aldım onlarla deneyeceğim.Espresso makinelerinde kullanamadigimiz çekirdekleri bunda da kullanmamaliyiz ( bence).Sanki gorunuşu ve yapisi itibariyle aeropress delter press gibi durdugu icin kullanilir gibi gelse de bence gitmiyor.Tabi en net cevabi espresso cekirdegi ile deneyenler verecektir.

Geri