• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha da stabil desem 😆 ya açıkçası kötü parti denk gelmemiş olabilir size, ben de mesela şikayetçi değilim hala, sıkıntılı parti varmış dediklerine göre..

Ben v60 için baya ince öğütmeye başladım 40'lıyla bile kahve yatağındaki su zor bitiyor hatta bitmeden kaldırıyorum dripperı 2.55 civarı. Ama en azından 100lüye göre yamuk yumuk akmıyor. Cafec'e ben de illa ki geçeceğim ama bakalım ne zaman...

@raistlin TH-3 İle denememi İstemişti gelince bende Gelir gelmez denedim Aradaki Fark 40 lı Hario ile Tam tamına 1 Dakika 5 Saniye. Birebir aynı yöntem ile demleme yaptım aynı oranlar aynı kalınlık. Hario 40 lı Filtrede 4.30 Süren Demleme Cafec TH-3 ile 3.25 Sürdü bu kahve sanırım elimdeki en ama en tıkanmaya müsait çok toz üreten naturel kahve diyebilirim :) Evet Şimdilik 1 de 1 yaptı diğer filtreleride farklı kahvelerle deneyeceğim Fincandaki sonuçta beni çok mutlu etti :)

Çekirdek Peru Espinoza Natural Krontrop
Hario 40 lı Süresi: 4.30
Cafec TH-3 Süresi: 3.25 :)

Tam tahmin ettiğim verimlilikte bir sonuç gelmiş! Mutluyuz :cool:

TH-3 ile tekrar denedim. Minimum 30 saniye farketti süre. Hario ile 3 dakika civarında biten demlemem bu filtre ile 2:30'a geldi.

Bu filtre ile bir veya iki klik ince öğütmek gerek. Fakat canavar gibi maşallah. Dripper a göbek attır, bana mısın demiyor. Tıkanma vs yaşamadım.

Hario filtrem geleneksel 40'lı. Zaten hep onu kullanmıştım ben.

Diğer filtrelerin de nasıl inciler olduğunu denedikçe fark edeceksiniz arkadaşlar! :)

Aslında son saniyeye kadar söylemeyecektim ama çok acayip birkaç sürpriz peşindeyim Cafec'le sizin için, hepimiz için.

Verelim mi ipucu? :)

Biri kavurucu arkadaşlarımızla alakalı.

Biri Cafec kullanımı konusunda hepinizi bir üst seviyeye taşıyacak bir arkadaşımın sizler için hazırlığıyla alakalı.

Biri ise tamamen benim tutkumdan. Cafec'ler için özel reçeteler, özel bir su, özel tariflerle kullanılmak üzere doğrudan çiftlik bağlantılı tailored nano lot'lar. Bunun pek bir örneği yok. Can yakar, akıl alır, başka alemlere sokar. Azıcık zaman verin bakalım bana! :)

Sevgiler..

Selamlar. Cafec filtrelerin tedariğinde devamlılık olacak değil mi?

Cafec filtrelerin tedariği düzenli gerçekleşecek.

Bazı şeyler Türkiye'den görülemiyor arkadaşlar, ancak Tin Coffee global satıhta Türkiye'den çok daha büyük bir alana sahip. Cafec Avrupa için elimden geleni yapıyorum. Hayal ettiğim şey gerçekleşirse o zaman çok özel tailored filtreler dahi yakındır. Bilemezsiniz zihinde ne hayaller, ne tutkular! :)

Diğer filtrelerin de nasıl inciler olduğunu denedikçe fark edeceksiniz arkadaşlar! :)
TH-3 Ten Sonra Abacayı Denedim. Açıkcası böyle bir fark yaratacağını beklemiyordum dumur oldum diyebilirim ilk yudumda. Bambaşka bir boyuta taşımış çekirdeği :D

Aslında son saniyeye kadar söylemeyecektim ama çok acayip birkaç sürpriz peşindeyim Cafec'le sizin için, hepimiz için.

Verelim mi ipucu? :)

Biri kavurucu arkadaşlarımızla alakalı.

Biri Cafec kullanımı konusunda hepinizi bir üst seviyeye taşıyacak bir arkadaşımın sizler için hazırlığıyla alakalı.

Biri ise tamamen benim tutkumdan. Cafec'ler için özel reçeteler, özel bir su, özel tariflerle kullanılmak üzere doğrudan çiftlik bağlantılı tailored nano lot'lar. Bunun pek bir örneği yok. Can yakar, akıl alır, başka alemlere sokar. Azıcık zaman verin bakalım bana! :)

Sevgiler..

Hoaydaaa... Maaş hesaba değil direk sana yatacak galiba @raistlin o_O🤣

Günaydın,

Bu sabah elimdeki 40'lı hario ve TH-1 ile sadece filtre değiştirerek 2 demleme yaptım.

Coffeerem'den Mammutidae Collective #1 (Naturel Geisha)'yı normal Hario 40lı kutu filtresi için 37 klik G50 ile öğüttüm. TH-1 için de 30 klik G50 ile öğüttüm. 93 C'de buzdağı ile demledim.

Sonuç; Hario 40lı kutu filtre ile 3:55'te bitti, yine tıkanma yaşadım, müdahale etmesem 5 dakikaları bulurdu. TH-1 ile 3:37'de bitti, herhangi bir müdahalede bulunmadım, gerek kalmadı.

2 bardakta muazzam farklar vardı. Hario 40lı kutu filtrede over-extracted bariz hissedilirken, TH-1'de çok daha oturaklı, içerken keyif veren bir fincan çıkardı. Bu filtrelerle daha yolun başındayız, tahminim deneyim kazandıkça ciddi anlamda çok daha deneysel ve keyifli bir hal alacak kahve demlemelerimiz🤗

Son düzenleme:
Günaydın,

Bu sabah elimdeki 40'lı hario ve TH-1 ile sadece filtre değiştirerek 2 demleme yaptım.

Coffeerem'den Mammutidae Collective #1 (Naturel Geisha)'yı normal Hario 40lı kutu filtresi için 37 klik G50 ile öğüttüm. TH-1 için de 30 klik G50 ile öğüttüm. 93 C'de buzdağı ile demledim.

Sonuç; Hario 40lı kutu filtre ile 3:55'te bitti, yine tıkanma yaşadım, müdahale etmesem 5 dakikaları bulurdu. TH-1 ile 3:37'de bitti, herhangi bir müdahalede bulunmadım, gerek kalmadı.

2 bardakta muazzam farklar vardı. Hario 40lı kutu filtrede over-extracted bariz hissedilirken, TH-1'de çok daha oturaklı, içerken keyif veren bir fincan çıkardı. Bu filtrelerle daha yolun başındayız, tahminim deneyim kazandıkça ciddi anlamda çok daha deneysel ve keyifli bir hal alacak kahve demlemelerimiz🤗
Cafecler Ateş Ediyor ya :) Gerçekten hem fincanda çok iyi sonuç veriyor hemde Sürelerde. :love::love:

Cafecler Ateş Ediyor. Bizim hanımda bana ateş ediyor. O Filtreler almışın ne yapacaksın o kadarıyla diyor. Togay bize reçete değil argüman lazım argüman. Yoksa Filtreler ve Ekipmanlarla Anca Sokakta demleyeceğiz gibi duruyor :)

Cafecler Ateş Ediyor. Bizim hanımda bana ateş ediyor. O Filtreler almışın ne yapacaksın o kadarıyla diyor. Togay bize reçete değil argüman lazım argüman. Yoksa Filtreler ve Ekipmanlarla Anca Sokakta demleyeceğiz gibi duruyor :)
Hanımın Gazabına Uğramış Berker sjsjsj 😂 😂 😂 😂

Benim de aynı durumda düşmem an meselesi. Ben bir de sibarist almıştım denemek için. Onun fiyatını bilmiyor neyse ki 😂

Son düzenleme:
Geri