• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tazza D'oro hep denemek istediğim ve nihayet forum üyesi @bleu rebel sayesinde deneme fırsatı bulduğum güzel bir klasik italyan blend...

Standart 9 bar denemelerde bitterlik oluşuyor, single origin koyularda işe yarayan slayer shot ise bunda gövdeyi fazla hafifletiyor. Nihayet 9'dan 6 bara inişli 1/2 oranlı demleme ideal noktaya getirdi çekirdeği...

91° 120 ppm su ( 3.3.3.3 sweet water )
17/34 gram
Kinu M47 Classic
Profitec Drive
20 grama kadar 9, sonrasında 6 bar demleme

Ekli dosyayı görüntüle 37953
Philos varken neden hala Kinu? :D

Philos varken neden hala Kinu? :D
Philos'la da kalibre ettim, çoğu zaman Philos'u kullanıyorum Tazza D'oro 'da da ama Kinu ile gövdesi daha çikolata gibi... Zamanı yavaşlatmak istediğimde, terapi ihtiyacı hasıl olduğunda Kinu'yla öğütüyorum. Ritüel yani. :)

Milestones Perfect Balance blend, adının hakkını veren bir blend, daha çok modern espresso tarafında diyebiliriz, tatlılık ve meyvemsilik bir arada, Floransalı kavurucu Ditta Artigianale'nin Mamma Mia blendine oldukça benziyor, yurt içinde böyle güzel blendi uzun zamandır içmiyordum, umarım kalıcı bir blend olur. Reçetesi 94 sıcaklık, 19-38 gr çıktı, 39 saniye, 3-9-6 bar profili.

PHOTO-2025-03-12-21-16-32.jpg

Milestones Perfect Balance blend, adının hakkını veren bir blend, daha çok modern espresso tarafında diyebiliriz, tatlılık ve meyvemsilik bir arada, Floransalı kavurucu Ditta Artigianale'nin Mamma Mia blendine oldukça benziyor, yurt içinde böyle güzel blendi uzun zamandır içmiyordum, umarım kalıcı bir blend olur. Reçetesi 94 sıcaklık, 19-38 gr çıktı, 39 saniye, 3-9-6 bar profili.

Ekli dosyayı görüntüle 38044
Afiyet olsun. Degas bekliyorum bende. Kaçıncı gün başladınız

Teşekkürler, bendeki Perfect Balance 18 şubat kavrumlu, 1 mart tarihinden itibaren shotlar almaya başladım, zaman geçtikçe shotlardaki tatlılık-meyvemsilik arttı, bugün mesela aldığım shot baya iyiydi.
10.gün bendeki. Biraz daha bekleyeyim tşk...

Kavurucu: Begon Coffee Roastery
Çekirdek: Nord Kivu
Kahve Miktarı: 18 gr
Out: 50 gr
Sıcalık: bilinmiyor
Süre: 25sn
Makine: Karaca 1101 (dipsiz portafiltre)
Değirmen: Vosco KD-CG018

1000057243.jpg

Son düzenleme:

milestonescoffee KOLOMBİYA MONTEBLANCO CATURRA BOURBON/YIKANMIŞ ANAEROBİK

Başkaca ve Üst seviye espresso arayanlara arayışta olanlara şiddetle tavsiye olunur. (klasikçilere göre değildir.)

(zafer benim eski arkadaşım türkiyede güzel espresso arayışına eş zamanlı başlamıştık, hedefimiz espresso özelinde

müşteri odaklı , samimi, standartlarını koruyan kavuruculara buluşmak ulaşmak v.b.

Zafer ve milestonescoffee hem benim hemde kendisinin bu arayışlarına son verdi sağolsun,
Espresso özelinde bu son yorumum olacak,
İyi Bayramlar dilerim

(filtredede çok başarılı)

Son düzenleme:
Çekirdek: Sanalbaharat Sidra Bourbon Colombia Monteblanco
Makine: Gaggia Classic Pro OPV PID Mod - Sıfır pre-inf, 9 bardan 6 bara düşen shot
Sıcaklık: 93 Derece
Öğütüm: DF64v1 - 8 Klik Stok Dişli, aşırı yavaş besleme (toplam öğütüm süresi 45 saniye)
Oran: 20 gram kahve, 45 gram çıktı 1:2.25

22 Mart kavrumu, biraz daha bekleyecek gibi. İlk defa espresso almama rağmen 23 saniyede akış bitti, genelde hoşuma giden zaman aralığında, biraz daha uzun olabilirdi.

Limonotu notası ve pekmez gibi bir tatlılık bariz ön planda, soğudukça turunçgil ve tatlılık baskınlaşıyor. Bir tık daha ince öğütüme gidilebilir gibi.

Bir süredir pre infusion yapmadan dümdüz shot alıyorum, akışa göre düşen basınca gidiyorum. Slow feeding sayesinde arka arkaya aldığım espressolarda çok daha istikrarlı sonuçlar alıyorum. Öğütüm derecesi belki çok ince gibi gelebilir ama yavaş besledikçe öğütme ayarı daha da inceye götürüyor.

Kahve: Friedhats - Colombia Finca Belen Pink Bourbon
Makine: Binaca V3
Öğütücü: Eureka Mignon Zero
Su: 105 ppm, 94°C

Shot Profili:
  • 3 bar pre-infusion
  • 15 saniye blooming
  • 8 bardan 6 bara kademeli basınç düşüşü
Sepet:Ims stock basket
Doz: 19.5g → 45ml çıkış

Sanırım içtiğim en açık kavrum espresso buydu. 5. shot itibarıyla parametreler oturdu diyebilirim. Pullman sepetle, bıçakların birbirine sürtecek kadar ince öğütsem bile akış hâlâ hızlıydı. Bir seferinde Commandante Red ile 9 klikte (aşırı ince) over-extracted bir shot aldım ama ilginç şekilde hem akış çok rahattı hem de kupada ne ekşilik ne de bariz bir acılık vardı.
Sonuçta IMS stock sepetle 19.5g → 45ml çıktıyı yukarıdaki profille düzgün şekilde almayı başardım. Gövde neredeyse yok denecek kadar azdı, ama tatlı ve aromatik bir karaktere sahipti. Modern espressoya iyi bir örnek, fakat klasik profilleri sevenler için fazla “hafif” kalabilir.
Son olarak: Bu kahvenin dial-in süreci oldukça zahmetliydi.

Ekli dosyalar

• IMG_9917.jpeg
    IMG_9917.jpeg
    139.6 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_9918.jpeg
    IMG_9918.jpeg
    174.8 KB · Görüntüleme: 47
Kahve: Friedhats - Colombia Finca Belen Pink Bourbon
Makine: Binaca V3
Öğütücü: Eureka Mignon Zero
Su: 105 ppm, 94°C

Shot Profili:
  • 3 bar pre-infusion
  • 15 saniye blooming
  • 8 bardan 6 bara kademeli basınç düşüşü
Sepet:Ims stock basket
Doz: 19.5g → 45ml çıkış

Sanırım içtiğim en açık kavrum espresso buydu. 5. shot itibarıyla parametreler oturdu diyebilirim. Pullman sepetle, bıçakların birbirine sürtecek kadar ince öğütsem bile akış hâlâ hızlıydı. Bir seferinde Commandante Red ile 9 klikte (aşırı ince) over-extracted bir shot aldım ama ilginç şekilde hem akış çok rahattı hem de kupada ne ekşilik ne de bariz bir acılık vardı.
Sonuçta IMS stock sepetle 19.5g → 45ml çıktıyı yukarıdaki profille düzgün şekilde almayı başardım. Gövde neredeyse yok denecek kadar azdı, ama tatlı ve aromatik bir karaktere sahipti. Modern espressoya iyi bir örnek, fakat klasik profilleri sevenler için fazla “hafif” kalabilir.
Son olarak: Bu kahvenin dial-in süreci oldukça zahmetliydi.
Merhaba. Espresso için mi kavrulmuştu? hem filtre hem espresso sunuyorlar sanırım. Bazı kavurucularda espresso versyonu yanık gelebilir o zaman filtre versyonu tercih ederim. Friedhats'ta nasıl acaba? :)

Merhaba. Espresso için mi kavrulmuştu? hem filtre hem espresso sunuyorlar sanırım. Bazı kavurucularda espresso versyonu yanık gelebilir o zaman filtre versyonu tercih ederim. Friedhats'ta nasıl acaba? :)
Not: fotoğrafta olduğundan daha koyu görünüyor

Ekli dosyalar

• CBE7C3E2-BC13-4771-B77A-86879384F895.jpeg
    CBE7C3E2-BC13-4771-B77A-86879384F895.jpeg
    66 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_9878.jpeg
    IMG_9878.jpeg
    204.3 KB · Görüntüleme: 57
Not: fotoğrafta olduğundan daha koyu görünüyor
"içtiğim en açık espresso kavrum" dediğiniz burada bulabildiğimiz en koyu kavrum espresso çekirdeklerden bile daha koyu :) son dönem aldığım çoğu espresso kavrum kahve ortaya yakın kavrulmuş geliyor maalesef. dark roast özledik resmen :)

"içtiğim en açık espresso kavrum" dediğiniz burada bulabildiğimiz en koyu kavrum espresso çekirdeklerden bile daha koyu :) son dönem aldığım çoğu espresso kavrum kahve ortaya yakın kavrulmuş geliyor maalesef. dark roast özledik resmen :)
Ayda ortalama 1-1,5 kg esp çekirdeği tüketen biri olarak bunun daha açık kavrum olduğunu söyleyebilirim öğütücü bile zorlanıyor

Modern espresso kadar klasik espresso içmeyi de seven biri olarak yerli kavuruculardan klasik espresso kategorisinden çok kahve denemişimdir aradığım o italyan espressosu tadını alabilmek için ama genelde pek ulaşamıyorum, geçen Coffex'e uğradığımda Deal Coffee standına da uğrayıp espresso için single origin kahvelerinden Harmony'i denedim ve hoşuma gitti, tam olarak klasik espresso kahvesi bu dedim, içtiğim gibi ağza fındık-çikolata geldi, gövdesi ve kreması da gayet iyi, hemen bir paket aldım evde espresso yapmak için, kaç gündür shot içiyorum dialingi çok kolay kahve, kavrumu da tam, 93 sıcaklık 25-30 saniye arasında güzel shot çıkıyor yormadan, öyle ön demleme-basınçla oynamana da gerek yok, 9 barı bas geç.

Klasik espresso sevenler bu kahveye şans verebilir.

b4c0dda8-90ee-4ba8-b6e2-c0920f744ac0.jpeg

ea94d2b2-5062-452a-a304-6630729c2227.jpeg

0e4c6f8e-e089-4a18-9533-eccb43be98d9.jpeg

Modern espresso kadar klasik espresso içmeyi de seven biri olarak yerli kavuruculardan klasik espresso kategorisinden çok kahve denemişimdir aradığım o italyan espressosu tadını alabilmek için ama genelde pek ulaşamıyorum, geçen Coffex'e uğradığımda Deal Coffee standına da uğrayıp espresso için single origin kahvelerinden Harmony'i denedim ve hoşuma gitti, tam olarak klasik espresso kahvesi bu dedim, içtiğim gibi ağza fındık-çikolata geldi, gövdesi ve kreması da gayet iyi, hemen bir paket aldım evde espresso yapmak için, kaç gündür shot içiyorum dialingi çok kolay kahve, kavrumu da tam, 93 sıcaklık 25-30 saniye arasında güzel shot çıkıyor yormadan, öyle ön demleme-basınçla oynamana da gerek yok, 9 barı bas geç.

Klasik espresso sevenler bu kahveye şans verebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 38960

Ekli dosyayı görüntüle 38961
çekirdek görseli paylaşabilir misiniz kavrumu merak ettim. birde asidite ne durumda acaba? colombia lar genelde ekşi olur asiditeden dolayı, bunda o durum yoksa deneyebilirim bende.

Geri