• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçenlerde Riga'daydım, oranın meşhur kavurucusu Kalve'ye gidip v60 demlemesi içip espresso için imza blendlerinden birini aldım, bu aldığım blendleri 2019'daki Milano Roast Masters yarışmasında 2.lik ödülü almış ve 6 yıldır bu blende devam ediyorlar, bugün bu kahveyi açıp ilk shotu aldım, çok beğendim, adının hakkını vermiş, kıvamı reçel gibi, çikolata ve kırmızı meyveler iyi kaynaşmış, harika bir modern espresso blendi olmuş, Marmelade blendi gibi bir kaç tane daha imza blendleri vardı, onları da denemek lazım, Avrupa'daki kavurucular bu blend olayını gördüğüm kadarıyla gayet iyi yapıyorlar, darısı yerli kavurucuların başına.

52da6327-97ed-4a21-8752-d810d8f3c67c.jpeg

Merak edenler için https://kalvecoffee.com/collections/signature-espressos/products/marmelade-250g burdan alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bianca v3 - Mignon Zero
110ppm 93 derece su
Pullman sepet

Filtre için aldığım “Mzungu” kavrum beklediğimden koyu çıktı, ben de espresso olarak denemek istedim. Filtrede daha kompleks olduğunu düşünüyorum ama espresso da gayet keyifliydi. Yalnız espresso için biraz pahalı kaldığını düşünüyorum.
Denememde 5 saniye pre-infusion ve 7 saniye bekleme sonrası 9 bardan başlayıp yavaş yavaş 8 bara düşen bir akış yakaladım. İlk denemede shot hızlı aktı çünkü çekirdek çok su tutan bir yapıda değildi. Yaklaşık 30 saniyede 20 gram kahveden 80 ml çıktı aldım. Tat olarak dengeliydi, gövdesi güzeldi. Üzerinde yazan ananas asiditesi belirgindi, biraz da tatlılık eşlik etti. Hoş bir espresso deneyimi oldu.

Not: Çekirdekler ışık yüzünden biraz daha koyu görünüyor.

Ekli dosyalar

• IMG_0637.jpeg
    IMG_0637.jpeg
    217.3 KB · Görüntüleme: 140
Ankara'daki Main Coffee'de Old School Roaster eventı var bugün.

Espresso olarak 2 özel seçenek var. Espresso olarak bir Gesha her gün denemeye fırsatımız olmadığı için paylaşmak istedim.

Kahve : CASTELLON GESHA - COLOMBIA
(Özel espresso kavurum. Tabii tadım notları filtreden farklı. Daha baharatlı buldum, kakule falan, yoğun. )

1000042157.jpg

Shady Roastery - Nicaragua
20/50 30 saniye akış
Bu kahveyi 1-1,5 ay kadar dinlendirdikten sonra klasik bir espresso profili ile (9bar) kullandım. 92 derece su ve 110 ppm su sertliği ile demledim. Bana verdiği tatlar; güzel bir yeşil elma asiditesi, arka planda biraz tatlılık, yumuşak bir gövde ve çok hafif bir bitterlikti. Bu da bana, sütlü kahvelere de uyacağı izlenimini verdi. Kahveyi ilk demlediğimde bitter tatlar daha baskındı. Degassing süresi uzayınca klasik bir espresso profiline büründü. Keyifle içtim

Ekli dosyalar

• IMG_0768.jpeg
    IMG_0768.jpeg
    53.9 KB · Görüntüleme: 45
Milestones- Colombia El puente Natural
18/45 25 sn. kinu 0.8.2/ ims sepet
Bu çiftliğin Honey olanını daha öncesinde içip çok beğenmiştim. Bu da uzun süredir içtiğim en güzel naturellerden. Kompleksliği çok güzel. Orman meyveleri çikolatayı hissesiyorsunuz güzel narenciye asiditesi buna eşlik ediyor. Pakette yazmasa da tereyağlı kurabiye gibi bir hali de var. Milestones yine kavrumda bambaşka bir ligde.

Ekli dosyalar

• IMG_4139.jpeg
    IMG_4139.jpeg
    345.4 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
9 gram Tchibo Wiener Melange kullandım.

Makinemde bir Cafe Cubano denemesi yapmaya karar verdim ancak şekeri az koymuşum aşırı hafif bir tatlılık geldi :D

Neyse shaken espresso yaptım fena olmadı.

Merhaba, kitabı nasıl temin ettiğinizi paylaşabilir misiniz?
Selamlar hocam, Scott Rao'nun sitesinden kredi kartı ile aldım 45 dolar fiyatı, kitap olduğu için ilave vergisi yok, ptt ile 7-8 günde geldi.

Selamlar hocam, Scott Rao'nun sitesinden kredi kartı ile aldım 45 dolar fiyatı, kitap olduğu için ilave vergisi yok, ptt ile 7-8 günde geldi.
Gümrükte takılmıyor mu 30 euro üstünde. Kitap olduğu için muaf mı bu durumdan.

Çok güzel çekirdek esp de zaten çok memnunum şu ana kadar 3-4 kg tüketmişimdir ama delter press ve hoop performansını da çok beğendim.

Ekli dosyalar

• IMG_0898.jpeg
    IMG_0898.jpeg
    61.5 KB · Görüntüleme: 92
  • image.jpg
    image.jpg
    101.2 KB · Görüntüleme: 116
Coffee Department- Cuzcachapa

20/40 - 93’ - philos 30 klik - 41 saniye
7 sn pre inf. usulca 6 bara sonra 9 barda sabit akış.

İşe geç kalmak üzereydim fotoğraf çekemedim.Tahin yiyomuş gibi bir hissiyatı, çok hafif susamın kavruk tadı.Espresso da çok beğendim.Bu kahve için sanırım 2. demlemede sonuca ulaştım.

Son düzenleme:
Kavurucu: Nomad
Çekirdek: Costa Rica – Entre Ríos
Makina: Bianca V3
Öğütücü: Mignon Zero
Parametreler: 110 ppm su, 93 °C, 20 g in / 51 g out, 40 sn

Tadım Notları:
Klasik bir espressoya sanki Nutella dokunuşu yapılmış gibi; yanında da tatlı, olgun bir meyve ikram edilmiş hissi veriyor. İlk denemede bile oldukça keyifli ve dengeli bir içim sundu.

Ekli dosyalar

• IMG_0942.jpeg
    IMG_0942.jpeg
    166.7 KB · Görüntüleme: 62
Kavurucu: Nomad
Çekirdek: Costa Rica – Entre Ríos
Makina: Bianca V3
Öğütücü: Mignon Zero
Parametreler: 110 ppm su, 93 °C, 20 g in / 51 g out, 40 sn

Tadım Notları:
Klasik bir espressoya sanki Nutella dokunuşu yapılmış gibi; yanında da tatlı, olgun bir meyve ikram edilmiş hissi veriyor. İlk denemede bile oldukça keyifli ve dengeli bir içim sundu.
Suyu hangi marka kullanıyorsunuz hocam? Veya hazır değilse nasıl elde ediyorsunuz?Ppm baya yüksek.

Suyu hangi marka kullanıyorsunuz hocam? Veya hazır değilse nasıl elde ediyorsunuz?Ppm baya yüksek.
Korusu alıyorum 20-40 ppm civarı oluyor genelde elimde third wave karışımı var onları suda çözüp o sudan ekliyorum istediğime göre ölçerek

Okuma fırsatınız oldu mu, nasıl kitap?
Henüz başlardayım hocam suyun kimyası kısmında, ilerleyen bölümlerde espresso makinelerinin detayı ve espresso demleme sürecine geçiyor. Konuyu bilimsel açıdan ele almasına rağmen akıcı bir kitap gibi ilerliyor.

Bitirdiğimde daha detaylı bir izlenim yazarım.

Geri