kahvekaraf
Barista
merhabalar, evet geçtiğimiz hafta kendi siteleri üzerinden almıştım.Merhaba,
14/03 tarihli Top Flavour çekirdeğini Kimbo Türkiye sitesinden mi aldınız?
merhabalar, evet geçtiğimiz hafta kendi siteleri üzerinden almıştım.Merhaba,
14/03 tarihli Top Flavour çekirdeğini Kimbo Türkiye sitesinden mi aldınız?
Günün Shot'ı: Etiyopya Rumudamo (Nordic Roast)Ekli dosyayı görüntüle 43903Günün Shot'ı: Etiyopya Rumudamo (Nordic Roast)
Selamlar herkese,
Bugün tezgahta Shady Roasters’ın Nordic tarzı kavurduğu Etiyopya Rumudamo (Asefa Dukamo Korma) çekirdeği vardı. Bildiğiniz gibi bu kadar açık ve yüksek rakımlı (2330m) çekirdekleri espresso olarak doğru çözmek tam bir sabır ve ekipman testi.
Ben de bu meydan okuma için Mignon Zero ile ince işçilik bir öğütme yapıp, Lelit Bianca V3’ün başına geçtim. Sıcaklığı 93°C’ye sabitledim, su olarak da çözünürlüğü tam kıvamında yakalamak adına 105 ppm bir su tercih ettim.
Açık kavrumun o agresif asiditesini törpülemek ve çözünürlüğü artırmak için profil oluşturma avantajını sonuna kadar kullandım. Reçete tam olarak şöyle gelişti:
5 saniye pre-infusion (ön ıslatma)
7 saniye blooming (yatakta dinlendirme)
32 saniye ana akış
Toplamda 44 saniyeyi bulan, oldukça uzun ve kontrollü bir ekstraksiyon süresi elde ettim. Nordic çekirdeklerde bu tarz uzun süreli ve düşük akışlı profiller hayat kurtarıyor, nitekim fincandaki sonuç da tam beklediğim gibi oldu.
Tadım Notları:
Fincanda tam bir meyve şöleni vardı. Pakette yazan o yeşil üzüm asiditesi ve mayhoşluğu çok net bir şekilde ön plandaydı. Hemen arkasından gelen tatlı narenciye tonları asiditeyi harika dengeledi. Bu tarz açık kavrumlarda korkulan o keskin/rasız edici ekşilikten eser yoktu; aksine gövdesi oldukça yumuşak, pürüzsüz ve akıp giden bir içim sundu
Not: Yazım dili Gemini’ye aittir ses kaydını metne bu şekilde çevirmeyi uygun gördü
Günün Shot'ı: Etiyopya Rumudamo (Nordic Roast)
Selamlar herkese,
Bugün tezgahta Shady Roasters’ın Nordic tarzı kavurduğu Etiyopya Rumudamo (Asefa Dukamo Korma) çekirdeği vardı. Bildiğiniz gibi bu kadar açık ve yüksek rakımlı (2330m) çekirdekleri espresso olarak doğru çözmek tam bir sabır ve ekipman testi.
Ben de bu meydan okuma için Mignon Zero ile ince işçilik bir öğütme yapıp, Lelit Bianca V3’ün başına geçtim. Sıcaklığı 93°C’ye sabitledim, su olarak da çözünürlüğü tam kıvamında yakalamak adına 105 ppm bir su tercih ettim.
Açık kavrumun o agresif asiditesini törpülemek ve çözünürlüğü artırmak için profil oluşturma avantajını sonuna kadar kullandım. Reçete tam olarak şöyle gelişti:
5 saniye pre-infusion (ön ıslatma)
7 saniye blooming (yatakta dinlendirme)
32 saniye ana akış
Toplamda 44 saniyeyi bulan, oldukça uzun ve kontrollü bir ekstraksiyon süresi elde ettim. Nordic çekirdeklerde bu tarz uzun süreli ve düşük akışlı profiller hayat kurtarıyor, nitekim fincandaki sonuç da tam beklediğim gibi oldu.
Tadım Notları:
Fincanda tam bir meyve şöleni vardı. Pakette yazan o yeşil üzüm asiditesi ve mayhoşluğu çok net bir şekilde ön plandaydı. Hemen arkasından gelen tatlı narenciye tonları asiditeyi harika dengeledi. Bu tarz açık kavrumlarda korkulan o keskin/rasız edici ekşilikten eser yoktu; aksine gövdesi oldukça yumuşak, pürüzsüz ve akıp giden bir içim sundu
Not: Yazım dili Gemini’ye aittir ses kaydını metne bu şekilde çevirmeyi uygun gördü

Whatsapp Gruplarında paylaşıldıKafein Kültür
Etiyopya Bochesa Natural Anaerobic 01.04.26
Filtre Kavrum
18/45 gramaj
30 saniye
92° RO+ Sweet Water 80 ppm su
Philos 29 klik
Profitec Drive 9 bar
Normalde bu çekirdeği filtre demlerim diye almıştım; Bildimoo bittikten sonra bunu da deneyeyim dedim ve bu 3. fincan, artık bunun da Bildimoo kadar olmasa da espressoya yakıştığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Klasik bir Etiyopya espressosu arayanlar için Kafein Kültür'ün Bildimoo'su daha güzel olur. Bunun filtresi de biraz koyu esasında.
Klasik espressodan uzak, bununla birlikte farklı şeyler arayan ve şarapsı gövdeye de mesafeli olanlar için güzel bir seçenek...
Ekli dosyayı görüntüle 42992Ekli dosyayı görüntüle 42993