• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çekirdek görseli paylaşabilir misiniz kavrumu merak ettim. birde asidite ne durumda acaba? colombia lar genelde ekşi olur asiditeden dolayı, bunda o durum yoksa deneyebilirim bende.
Üstte attığım görsel güzel n ışında en açık gösteren hali çıplak göz ile bakılınca tarçından biraz daha açık hardala kaçan bir renk var asidite düşük over da olsa under da olsa shot ekşilik olmuyor

Modern espresso kadar klasik espresso içmeyi de seven biri olarak yerli kavuruculardan klasik espresso kategorisinden çok kahve denemişimdir aradığım o italyan espressosu tadını alabilmek için ama genelde pek ulaşamıyorum, geçen Coffex'e uğradığımda Deal Coffee standına da uğrayıp espresso için single origin kahvelerinden Harmony'i denedim ve hoşuma gitti, tam olarak klasik espresso kahvesi bu dedim, içtiğim gibi ağza fındık-çikolata geldi, gövdesi ve kreması da gayet iyi, hemen bir paket aldım evde espresso yapmak için, kaç gündür shot içiyorum dialingi çok kolay kahve, kavrumu da tam, 93 sıcaklık 25-30 saniye arasında güzel shot çıkıyor yormadan, öyle ön demleme-basınçla oynamana da gerek yok, 9 barı bas geç.

Klasik espresso sevenler bu kahveye şans verebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 38963

Ekli dosyayı görüntüle 38960

Ekli dosyayı görüntüle 38961

Klasik espresso sever olarak, bir de hemen her gün önünden geçtiğim için hemen alıp deneyeyim dedim. Aşırı derecede yumuşak ve tatlı fakat sıfır asidite ile içimi oldukça keyifli. Yine de tam o italyan espresso tadını %100 alamadım derken Harmony yerine Ceremony aldığımı farkettim :)
Aralarında ne kadar fark var bilmiyorum ama benim aldığım koyu espresso kavrumu değilmiş. İçimi aroması keyifli.

Sütle ilişkisi ise, büyük kupalarda latte olarak tüketince biraz kayboluyor gibi. Ufak 150-200 ml fincanda cappuchino olarak tüketince sütle uyumu da gayet iyi.

Öğütümde ince eleyip sık dokuma gerektirmemesi de büyük kolaylık. Değirmende pek ayar yapmadan, hiç çekirdek israf etmeden içebildiğim nadir çekirdeklerden :)

Yakın zamanda Harmony kavrumunu da deneyeceğim.

Klasik espresso sever olarak, bir de hemen her gün önünden geçtiğim için hemen alıp deneyeyim dedim. Aşırı derecede yumuşak ve tatlı fakat sıfır asidite ile içimi oldukça keyifli. Yine de tam o italyan espresso tadını %100 alamadım derken Harmony yerine Ceremony aldığımı farkettim :)
Aralarında ne kadar fark var bilmiyorum ama benim aldığım koyu espresso kavrumu değilmiş. İçimi aroması keyifli.

Sütle ilişkisi ise, büyük kupalarda latte olarak tüketince biraz kayboluyor gibi. Ufak 150-200 ml fincanda cappuchino olarak tüketince sütle uyumu da gayet iyi.

Öğütümde ince eleyip sık dokuma gerektirmemesi de büyük kolaylık. Değirmende pek ayar yapmadan, hiç çekirdek israf etmeden içebildiğim nadir çekirdeklerden :)

Yakın zamanda Harmony kavrumunu da deneyeceğim.
Merhaba afiyet olsun, Ceremony aynı kahvenin açık kavrumlu olanı, omni roast kavuruyorlar, Harmony'e ise espresso kavrum yapıyorlar, Harmony kahvesi yerli kavuruculardan aldığım en iyi İtalyan espressosu tadı veren kahve şu ana kadar, Deal dediğine göre 8 yıldır bu kahveyi böyle kavuruyormuş, Harmony'den son bir shotluk kahve kaldı elimde, Beşiktaş'taki şubeleri bana da yakın olduğundan uğradığımda bir paket daha almayı düşünüyorum.

Coffee project - this is it kahvesinden aldım. 4 gün önce kavrulmuş ancak çok düzensiz bir çıktı alabildim. 18/60ml öneriyor site 18/52ml gibi bir çıktı aldım ama çok boş, çiğ ve gövdesiz tatsız bir espresso oldu. americano ya çevirdim o da içilecek gibi değil. ne önerirsiniz? 18*36 gibi bir oran daha mı mantıklı olur yoksa degassing sürecinden dolayı mı böyledir?

Coffee project - this is it kahvesinden aldım. 4 gün önce kavrulmuş ancak çok düzensiz bir çıktı alabildim. 18/60ml öneriyor site 18/52ml gibi bir çıktı aldım ama çok boş, çiğ ve gövdesiz tatsız bir espresso oldu. americano ya çevirdim o da içilecek gibi değil. ne önerirsiniz? 18*36 gibi bir oran daha mı mantıklı olur yoksa degassing sürecinden dolayı mı böyledir?
Çok güzel bir çekirdek o,1/2 deneyin hem de biraz daha bekleyin.4 gün çok erken.Müthişş krema çıkıyor.Asidite de hakikaten çok güzel.

Aslında düz çıktı alınabilecek bir çekirdek değil. Çok yeni kavrumsa çekirdeği bekletmeniz gerekiyor. Şahsen çok beğendiğim çekirdeklerden.

Ben de sizin gibi memnun kalmayanlardanım. F/P olarak beklentim daha yüksekti. Ben latte olarak denedim hep ama tadım notalarını hiç hissedemedim. Asiditesi beklediğimden daha hissedilir ve krema rengi olarak da daha altın sarısı olmasını isterdim. Sütle buluşması ve latte art yapımı rahat bir çekirdek ama.

Null Coffee Roastery - Two Espresso Blend
1. Deneme 18 in 60 out 25 saniye 7 klik C3s
2. Deneme 18 in 67 out 15 saniye 8 klik C3s
3. Deneme 18 gr in 36 out
29 saniye C3s 6,5 klik

Ims superfine basket 18-20gr
Neouza puck screen
Neouza bottomless portafiltre
Neouza tamper
Neouza wdt

Akışlar harika wdt, tamper kesinlikle işini yapıyor.

Dilutionla harika fındık, çikolata aromaları belirgin.

Tam çıktıları alamıyorum C3s aralıkları çok fazla, bir klikte dünya değişiyor. J ultranın gelmesini beklemem gerekiyor sanırım.
1000133575.jpg1000133576.jpg

Aslında düz çıktı alınabilecek bir çekirdek değil. Çok yeni kavrumsa çekirdeği bekletmeniz gerekiyor. Şahsen çok beğendiğim çekirdeklerden.
tekrar denemek için gün sayıyorum 8 gün oldu kavrulalı. 10.gün bir deneme daha yapacağım. degassing sonrası çekirdeklerin çok değiştiğine şahit oldum ama ilk izlenim kötü olduğundan moral bozdu. yorumu güncellerim yeniden deneyince

Tatildeyken 2 paket Nomad demledim. Çok güzel çıktı aldım, denk gelirseniz, tavsiye ederim.

Espresso-Rwanda-Women's Crown
Ve
Espresso-Tanzania-Korongo

2si yıkanmış, üst düzey espresso sonuç veriyor, güzel asidite, meyvesi sonuç ile.

Benim icin en önemlisi reçete de veriyor, geçmiş reçete ile bakarak az çok nereden başlayabileceğimi tahmin edilebildim.

1000040379.jpg

Null Coffee Roastery- Two Espresso Blend

Idose Adore V2
18.5gr in 36 gr out
94 derece
C3s 7 klik
Wdt+lever+tamper
3 sn pre wet 4 sn bloom
Basket Ims presicion superfine
Puck screen 1.7mm Neouza
Shot süresi 25 sn
Toplam süre 32 sn

İlk yudum: Tatlılık + gövde + temiz başlangıç

Orta kısım: Dengeli çözünme, gövdeli

Bitiş: Hafif ama kısa bir asidik dokunuş (çok rahatsız etmiyor)

Sonuç: Dengeli, tatlı, kremamsı shot – sadece son yudumda çok kısa süren hafif asidik bitiş var.

1000133575.jpg

Null Coffee Roastery- Two Espresso Blend

Idose Adore V2
18.5gr in 36 gr out
94 derece
C3s 7 klik
Wdt+lever+tamper
3 sn pre wet 4 sn bloom
Basket Ims presicion superfine
Puck screen 1.7mm Neouza
Shot süresi 25 sn
Toplam süre 32 sn

İlk yudum: Tatlılık + gövde + temiz başlangıç

Orta kısım: Dengeli çözünme, gövdeli

Bitiş: Hafif ama kısa bir asidik dokunuş (çok rahatsız etmiyor)

Sonuç: Dengeli, tatlı, kremamsı shot – sadece son yudumda çok kısa süren hafif asidik bitiş var.

Ekli dosyayı görüntüle 39716
Sıcaklığı düşürerek deneyebilirsiniz asidik bitişi engellemek için, two koyu kavrum bir çekirdek.

Kolombiya La Claudina - Shady Roastery
20 gr kahve, 51 gr çıktı

5 saniye pre-infusion, ardından 7 saniye boyunca vana yarım açık şekilde blooming. Sonrasında basınç yavaşça 10 bara yükseldi ve dengeli bir akış elde ettim. Akış yarıya geldikçe basıncı kademeli olarak 9 bara, ardından 8 bara düşürdüm. Toplam ekstraksiyon süresi 37 saniye sürdü.

Tadım Notları: Gövde dengeli, asidite ise hafif keskinliğini kaybederek meyvemsi bir karaktere dönüştü. Bitterlik arka planda zarif bir şekilde eşlik ediyor. Çekirdek 27 Temmuz kavrum.

Ekli dosyalar

• D4175220-962C-4C38-A13C-98F88E647026.png
    D4175220-962C-4C38-A13C-98F88E647026.png
    211.9 KB · Görüntüleme: 54
  • 91CABE6D-F2FB-463A-BB10-A00A1DF669CC.gif
    91CABE6D-F2FB-463A-BB10-A00A1DF669CC.gif
    22.2 KB · Görüntüleme: 100
Geri