• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Ordinarius
Kahve: Ordi no:1 Espresso/Brazil
Öğütücü: Lelit Fred
Makine: Lelit Mara X
18 gram kahve çekirdeğinden 44 gram espressoya 28 saniyede 9 bar basınç altında ulaştım.
Kavurucunun tadım notaları olarak "sneakers, kestane balı, tofee" belirttiği kahve benim damağımda da tatlı ve kavruk bir his bıraktı.

Ekli dosyalar

• IMG_20250106_163215.jpg
    IMG_20250106_163215.jpg
    109.2 KB · Görüntüleme: 218
CoffeeNutz - Burundi FW15+

19/46 - 32 sn

Ekli dosyayı görüntüle 36472
CoffeeNutz'ın bu çekirdeği çok nazlı çıktı bende. İstediğim çözünmeyi pavoniye rağmen zor ayarladım. Paketin yarısından fazlası bitmişken benden de bir yorum gelsin.
Benim istediğim tada 1:3 oranda ve 10 saniyeye yakın çıtırdan "fellini" pre-inf ile geldi. Öğütüm ince, shot basıncı 9 barın altında.
Asidite limon etrafında ama yüksek değil, limonata gibi daha çok. Bu en sevdiğim yönü oldu. Ayar tuttuktan sonra içimi güzel olsa da hala shot görüntüsünde ayarsızlık hissi var. Çekirdek pek su tutmuyor, portafiltreden çıkana kadar sıkıntı yok ama ilk damlalar gözüktükten sonra olması gerekenden hızlı akıyor, durduramıyoruz efendim :)
Özetle fena çekirdek değil ama espresso için tekrar tercih etmeyebilirim. Filtrede daha iyi çalışacaktır.

Ordinarius'un natural anaerobik kolombiyası karadut şarabı ve karadutlu brownie tadım notaları yazılmıştı, bana da dut pekmezini andırdı

Ekli dosyalar

• IMG_20250111_202122.jpg
    IMG_20250111_202122.jpg
    65.7 KB · Görüntüleme: 130
Şu anda Guatemalada coffee barista cafede espresso içiyorum ve biz boşuna uğraşıyoruz dedim:) meyve notalı çekirdeklerde asidite dengesi hep sorun oldu benim için ama burada, bu kadar sınırda bir asidite, tam hay Allah derken orta notalar dönüyor ve meyveler havada uçuşuyor:)

Sezy colombia santa helena (11.gün)
Kahve miktarı :18gr
Out:36
Su: 100 derece nestle Uludağ
Makine: Robot
Öğütücü: df64 gen2 standart burr (10.1) rdt yapıyorum
2 bar 10 saniye preinf ardından 8 9 bar arası, son 6 ml yani birkaç saniye 6 bar
Filtre kavrum bir kahve olmasına rağmen asiditesi çok fazla değil kuru meyvemsi tatlar almak mümkün, oldukça keyifli bir kahve.
IMG_20250123_134831-min.jpg

Son düzenleme:
Elimde bazı kötü kavurumlu ve aromasız kahveler var ve ne yaparsam yapayım iyi bir kahve içemedim 2 gündür. Çekirdek çok önemli arkadaşlar.

Burdaki ekipten şöyle kalın duvarlı espresso cup linki gelir mi.

Standout Coffee
Bonita Springs Pacamara Natural (18-19 Günlük)
19/47 g
26 sn.
93° 120 ppm 3.3.3.3 sweet water
IMS Competition 18-20 g sepet
Mazzer Philos 25'
Profitec Drive
Standart 9 Bar
Kompleks aroma ve tatlar, orta tatlılık-asidite-gövde

Standout'un kavrumları bana oldukça hitap etti. Böyle çok uğraştırmadan; sadece öğütücüyü ayarlayarak alınan balanslı fincanların alameti farikası iyi çekirdeği doğru kavurmaktan geçiyor; buna artık ikna oldum.

Gümrükle ilgili sorunları yaşamasak burası benim abonelik alacağım bir kavurucu olurdu. Sanıyorum 8 paket kahve aldım ve bir tane bile falsoları yok.

Bu çekirdek anaerobic yapıda; fakat benim anaerobic espressolardan uzak durmama sebep olan defektleri içermiyor. Sirkemsi değil, garip gövdeli değil, tuhaf bir acılığı yok. Düzgün kavrulmuş yani...

Çok yaşa Standout Coffee... :)

20250219_062814.jpg

Kahve: Passalacqua Espresso Vulcan (%70 Arabica %30 Robusta)
Öğütücü: Eureka Zenith 65HS
Makine: Profitec Pro 400
19/40 gr 33 saniye
Su: Saka

Son dönemde denediğim en güzel italyan espresso olabilir. Yoğun gövdesi, düşük asiditesi ile klasik espresso sevenler için birebir. Hem espresso hem de sütlü tüketime oldukça uygun. Bu blend ve Sütaş %3.5 yağlı süt ile yaptığım cappuccino italyada içtiğim cappuccinolara çok çok yakın lezzette oldu.

Açık kavrum, asidite ve meyvemsi tatlardan hoşlanmayan klasik espresso sevenler için denemeye değer.
Aralık 2024 kavrum, Macrocenter marketlerde 500 gr. 500 TL ye satılıyor.

1.jpg

Shady Roastery - Etiyopya Rumudamo Microlot ( 3 haftalık degassing)

Makine: Bianca V3
Öğütücü: Mignon Zero
Su : 150 ppm
Sıcaklık: 94

Profil: Vana 1/3 kadar açık iken 4 bara kadar çıkıp kapatıyorum sonra puck tamamen ıslanıp geçirgen hale gelene kadar 20-25 saniye civarı bir bekleme sonrası vanayı yavaşça 8 bara yükselecek kadar açıyorum 25 ml ye gelince yavaş yavaş 7 bara ordan 6 bara düşüyorum. 20 /50 bir çıktıyı ön demleme hariç 35-40 saniye aralığında almaya çalışıyorum.

Çok dengeli bir espressoya bir kaşık esmer şeker atmışım gibi bir tatlılık var birazda meyvemsi bir asidite eşlik ediyor shot süresini kısaltırsam asidite ön plana çıkıyor uzatırsam tatlılık.

Ekli dosyalar

• IMG_9193.jpeg
    IMG_9193.jpeg
    28.8 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_9194.jpeg
    IMG_9194.jpeg
    18.1 KB · Görüntüleme: 89
Tazza D'oro hep denemek istediğim ve nihayet forum üyesi @bleu rebel sayesinde deneme fırsatı bulduğum güzel bir klasik italyan blend...

Standart 9 bar denemelerde bitterlik oluşuyor, single origin koyularda işe yarayan slayer shot ise bunda gövdeyi fazla hafifletiyor. Nihayet 9'dan 6 bara inişli 1/2 oranlı demleme ideal noktaya getirdi çekirdeği...

91° 120 ppm su ( 3.3.3.3 sweet water )
17/34 gram
Kinu M47 Classic
Profitec Drive
20 grama kadar 9, sonrasında 6 bar demleme

20250307_165833.jpg

Geri