• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açık kavrum yazan Yirgacheffe Gr1 çok acı, içilecek gibi değil. V60 ile 3 deneme yaptım, suyu dökünce biraz yavaş akması gerekirken sanki kahve yok gibi hemen aktı, biraz hızlı su ekleyince kahve taneleri suyun üzerinde kalıyor. Buna rağmen hem çok koyu hem çok acı, içilecek gibi değil. Bu neden olabilir, bu kahveyi bir şekilde değerlendirebilirmiyim yoksa iade mi edeyim?
Daha önce aldığım Yirgacheffe Gr1 kahveler açık renk gelmişti, hiç sorun yaşamamıştım.
Ekli dosyayı görüntüle 21619
Ekli dosyayı görüntüle 21620

Aynı durum Etiyopya Limu tarafında da bu şekilde 👍

Uzun zamandır sipariş vermiyordum Etiyopya Limu ile deneyim istedim fakat garip bir acılık var. Acılığı tarif edemiyorum hani ağzımızın tadı bozulurda yediğin böyle acımtırak gelir işte öyle. Bu arada açık kavrum istedim, daha önce aldığım açık kavrumlar gibi değil bir miktar daha koyu ama koyu Kavrun gibi simsiyah da değil kararında sanki. Malum kahve fiyatları 3-5 ay Öncesine kadar aldığımız 250 gr 80-100 TL lik kahveler şimdi 200 tl bandında olunca alternatif aramak şart oluyor

15/240
94 derece
Hario 40 filtre
Hario v60 02
Lilydrip
2.25 bitiş
Öğütüm? Öğütümden veya gaz salınımından olabilir.

Öğütüm? Öğütümden veya gaz salınımından olabilir.
Timemore slim 22 klik öğüttüm, v60 için genelde bu seviyede öğütüyorum. Gaz salınımı ile alakalı olna ihtimalinden dolayı bir süre kenarda bekleteceğim 👍

Timemore slim 22 klik öğüttüm, v60 için genelde bu seviyede öğütüyorum. Gaz salınımı ile alakalı olna ihtimalinden dolayı bir süre kenarda bekleteceğim 👍
Uzun zamandır sipariş vermiyordum Etiyopya Limu ile deneyim istedim fakat garip bir acılık var. Acılığı tarif edemiyorum hani ağzımızın tadı bozulurda yediğin böyle acımtırak gelir işte öyle. Bu arada açık kavrum istedim, daha önce aldığım açık kavrumlar gibi değil bir miktar daha koyu ama koyu Kavrun gibi simsiyah da değil kararında sanki. Malum kahve fiyatları 3-5 ay Öncesine kadar aldığımız 250 gr 80-100 TL lik kahveler şimdi 200 tl bandında olunca alternatif aramak şart oluyor

15/240
94 derece
Hario 40 filtre
Hario v60 02
Lilydrip
2.25 bitiş
Bekleyince düzelme oldu mu?

Sanalbaharat (Brownberry) İlk Nitelikli Setini denemeye başladım. 5 kahveden 2sinin paketini açıp Anaerobik olanı 2 kere demledim. Kavrumlara bakarsak normaldeki açık kavrumları ile standart kavrumları arasında orta bir yerde. Yanık koku görüntü yok. Yoğun olmasa da egzotik bir koku geliyor çekirdeklerden. Yani görüntü olarak diğer çekirdeklerinden daha kaliteli olduğu belli oluyor. Ürün sayfalarında denediğim çekirdek 88+ puan gözüküyor. Gaz salınımı için 7-10'ü beklemek lazım ama şimdiki haliylinde demleme için orta-ince kavrum düşük sıcaklık uygun gibi gördüm. Kahve hızlı aktığı için ince öğütüm ama kavrum çok açık olmadığı için orta-ince öğütüm. Yine kavrumdan dolayı yaklaşık 90 derece sıcaklık. Ben 2.demlemeyi ince öğütüm 91 derece ile yaptım. Fincan kusurları var ama gaz salınımından kaynaklı olabilir. Nitelikli bir fincan mı? evet ama aromalar çok baskın değil. Yani 88 değil de 84 puan gibi. Gün ortasında içilebilecek bir kahve bence. Haftaya gazı iyice gidince süper bir şeye dönüşür mü? Sanmıyorum ama daha berrak keyifli bir şey olabilir.

LİMU da açık kavrum seçeneği yok.
Daha önce sordum. Kavrumun City Plus olduğunu söylediler.

Fazlaca sipariş verirken hiç dikkat etmemişim genelde açık kavrum alırım oradan öyle kalmış aklımda, evet standart kavrum ve gaz salımından sonraki fikrim bana göre günlük içilebilir bir kahve.

Santos parasına göre oldukça başarılı. Ancak meyvemsilik ve asidite bakımından fakir. O yüzden espresso veya Türk kahvesi için uygun olabilir.

Yakın zamanda alıp memnun olduğunuz kahveler var mı, sipariş zamanı gelmiş☺️
Son siparişimden şimdilik Tanzanya'yı açtım. Sitede Tanzanya AA yazıyor ama pakette AB yazıyor. Açık kavrum aldım. Gayet iyi bence. Kavrumu dengeli gibi. Fotoğrafını da ekliyorum. Ben henüz kasuya metoduyla henüz istediğim gibi bir demleme yapamadım ama bu benimle alakalı sanırım:)

IMG_1809.JPG

Sanalbaharat'a kendi adıma yeterince şans verdim. Kötü kahveler. Net olarak çok kötü. Açık-koyu kavrum fark etmiyor.
Neredeyae aynı fiyata, belki çok az daha yüksek fiyata çok daha tutarlı ve kaliteli ama çok iddialı olmayan kahveciler var. Daha düz ve ekonomik kahve istediğimde onlara yöneliyorum.

Son düzenleme:
Hiç grade5 kahve görmemiştim, ayıklarsanız farklı farklı bardaklar çıkabilir gibi gözüküyor.
Biraz ayıkladım ama uğraşmaya değmez. Nescafe niyetine salaş demlemelerde kullanacağım.
Edit: French presste demledim. Tat olarak Nikaragua kahvelerine benzettim. Yoğun bir kakao tadı hakim. Etiyopya'dan beklediğim floral tatlar alamadım. Ancak memnun kaldım.

Son düzenleme:
kargo parası almasa sipariş verecektim ama yıllardır kargo ekstra ücret olduğu sipariş vermiyorum

şu sitede 1kg 94 lira görünüyor fiyat çok iyide site güvenilir mi ? güvenilir diyen varsa alacam hemen bu fiyata kaçmaz !!!!!

ohaa diper kahvelerde çok ucuz lan bu ne böyle ...

kargo parası almasa sipariş verecektim ama yıllardır kargo ekstra ücret olduğu sipariş vermiyorum

şu sitede 1kg 94 lira görünüyor fiyat çok iyide site güvenilir mi ? güvenilir diyen varsa alacam hemen bu fiyata kaçmaz !!!!!

ohaa diper kahvelerde çok ucuz lan bu ne böyle ...
Bence site güncel değil.

Geri