• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Site bencede güncel değildir bilmiyorum yeşilinin kilogram fiyatını o fiyata çıkarmaları bile zor belki ancak ucu ucuna.

Yeni öğütücümü kalibre etmek ve espresso denemek için bu anaerobik kahveden 1 kilo aldım. Beklediğimden daha iyi çıktı. 3 shot ve 1 v60 demlemesi yaptım. Espressoda rahatsız etmeyen yüksek bir asiditesi var, v60da ise bu asiditesi görece sönük kalıyor. Gövdesi yüksek, kavrumu sanalbaharatın eski tarzına göre açık ama alıştığımız kahvelere göre yine de koyu. V60 demlemesinde ortaya çıkan kabarmadan da çok rahat anlaşılıyor kavrumu. Ama fiyatına göre v60da da espressoda da memnun kaldım. Daha iyi bir kavurucu, bu kahvenin daha kötülerine, kiloda rahat 500-600 lira fiyat biçerdi.
Buram buram aromalar, tatlar dans etmiyor ama düz ticari kahve olmadığı da belli. Günlük kahve için kesinlikle tavsiye ederim. Espressoda da 2 3 deneme yaptıktan sonra çok daha iyi bir tat çıkacak gibi.
Özellikle 250 gramda artık psikolojik sınırımız 300-350 liraya dayandığı bu dönemde ilaç gibi bir kahve 😄

Anaerobic Alta Mogiana bana senenin başında içtiğim Etiyopya Nensebo kahvesini hatırlattı. Sıcakken aynı sıcak çikolata gibi. Sabah kahvesi olarak içilebilir.

Uzun süredir Kenya Top isimli kahvelerini okulda içmek için alıyorum. Bu kahve clever dripper ile güzel sonuç veriyor.
Meraklısı için tarif vereyim. 30/450 03.30 da clever dripper'ı karafın üzerine alıyorum.

Günlük sabah kahvesi olarak filtre kahve makinasında kullanılmak için önerileriniz var mıdır dostlar?

Ekstrem tadım notları aramıyoruz. Sadece sabah keyif vermesi yeterli. Klasik filtre kahveye uygun badem, çikolata bile olur.

Fakat denediklerinizi öğrenmek isterim.

Şimdiden teşekkürler.

Günlük sabah kahvesi olarak filtre kahve makinasında kullanılmak için önerileriniz var mıdır dostlar?

Ekstrem tadım notları aramıyoruz. Sadece sabah keyif vermesi yeterli. Klasik filtre kahveye uygun badem, çikolata bile olur.

Şimdiden teşekkürler.

Şu an bu çekirdekten moka pot yapıyorum ve çok keyif alıyorum. En kısa zamanda espresso olarak da deneyeceğim.

Son düzenleme:

Şimdiden teşekkürler.
Kenya Top isimli kahveleri tam size göre.

Benimde öyle bir kahveye ihtiyacım var işyerine alacağım, acı koyu kahveler alıyor arkadaşlar bilmeden, ben filtreyi rahatça içerken diğerleri latte,cappicino falan içer diye hayal ediyorum böyle bir çekirdek varmı önerebileceğiniz?

Alta Mogiana yı bende fiyatına göre çok iyi bulmuştum , bir ay kadar önce tükettim. Kavruma çok takılmayın , tutarsızlıklar var ama tada çok kötü bir etkisi yoktu. hatta içerken özenli bir kavurma yapılsa çok daha güzel bir kahve çıkacağını düşünmüştüm.

Son düzenleme:
Yeni öğütücümü kalibre etmek ve espresso denemek için bu anaerobik kahveden 1 kilo aldım. Beklediğimden daha iyi çıktı. 3 shot ve 1 v60 demlemesi yaptım. Espressoda rahatsız etmeyen yüksek bir asiditesi var, v60da ise bu asiditesi görece sönük kalıyor. Gövdesi yüksek, kavrumu sanalbaharatın eski tarzına göre açık ama alıştığımız kahvelere göre yine de koyu. V60 demlemesinde ortaya çıkan kabarmadan da çok rahat anlaşılıyor kavrumu. Ama fiyatına göre v60da da espressoda da memnun kaldım. Daha iyi bir kavurucu, bu kahvenin daha kötülerine, kiloda rahat 500-600 lira fiyat biçerdi.
Buram buram aromalar, tatlar dans etmiyor ama düz ticari kahve olmadığı da belli. Günlük kahve için kesinlikle tavsiye ederim. Espressoda da 2 3 deneme yaptıktan sonra çok daha iyi bir tat çıkacak gibi.
Özellikle 250 gramda artık psikolojik sınırımız 300-350 liraya dayandığı bu dönemde ilaç gibi bir kahve 😄

1 kilo daha aldık günlük kahve için, bu seferki çok kötüydü 😂 gerçekten referans olunmayacak bir yersin sanalbaharat 😂

Geri