• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kosta Rika tüketiyorum şu an. Paketine 220 TL verip de aynı tadı aldığım çekirdekler oldu. Burada sanalbaharat övgüsü yapmayacağım ama nitelikli çekirdek ayağına tüketici olarak sömürüldüğümü düşündüğüm çok oluyor.

Anaerobic Alta Mogiana - Beklediğimden çok daha iyi bir kahve çıktı. İlk 35 gram demleme de defect görmedim. Tabii ki hepsine kefil olamam.

Kırmızı meyve tadım notu bariz bir şekilde var bu arada.

Bir tık acılık var onu da v60 ile çözerim diye düşünüyorum.

Kavrum seçeneği bulunmuyordu ama açıklama da açık kavrum da var gibi bir algı var. Bunu da ulaşıp açık kavrum isteyebiliyorsak bence o acılık problemi de ortadan kalkar diye düşünüyorum.

Anaerobic Alta Mogiana - Beklediğimden çok daha iyi bir kahve çıktı. İlk 35 gram demleme de defect görmedim. Tabii ki hepsine kefil olamam.

Kavrum seçeneği bulunmuyordu ama açıklama da açık kavrum da var gibi bir algı var. Bunu da ulaşıp açık kavrum isteyebiliyorsak bence o acılık problemi de ortadan kalkar diye düşünüyorum.
Bir şans daha verip James Hoffmannın son v60 reçetesi ile demledim. Suyun soğumasını biraz daha bekledim. Güzel oldu. Hafif acılık var ama rahatsız etmedi beni.

Kosta Rika tüketiyorum şu an. Paketine 220 TL verip de aynı tadı aldığım çekirdekler oldu. Burada sanalbaharat övgüsü yapmayacağım ama nitelikli çekirdek ayağına tüketici olarak sömürüldüğümü düşündüğüm çok oluyor.
Bir paket kahvesi dediğiniz gibi iyi çıkabilirken, diğer paket içilmeyecek derecede kötü kokan, ya da kavrumdan dolayı ne yaparsanız yapın çözünmeyen kahveler çıkabiliyor. Bende hep bu şekilde oldu, fiyatı x2 gibi değerlendirmek lazım bu yüzden. İyi çıkan da eh işte dediğim, içilebilirlik eşiğinin hemen üzerinde.

Bence tadını kötü yapan en önemli etkenlerden biri yanmış kepekler veya chafflar. Makarna süzgeci tarzı bir şey ile çekirdekleri arındırmak tadı epey iyileştirebilir. Başka kavuruculardan aldığım kahvelerde kesinlikle bu kadar olmuyor.

Selamlar,

Kahve kavrumuna içine girdikçe denk geldiğim için güncelleme geçmek istiyorum. Aralarında her 10 tanesinden 1 tanesi maalesef gerçekten yanmış durumda olduklarını düşünüyorum.

Bugün
15 gram/240 ml su
Timemore Switch ile Abaca+ filtre kağıdıylabirlikte
90 derece Abant su ile
30 saniye bloom (switch kapalı)
sonrasında v60 moduna dönüp 1 dakika da toplam döküşü bitirir şekilde demledim.
1.50 tüm demleme bitti.

En verim aldığım deneyim olduğunu söyleyebilirim.

Anaerobic alta mogianadan çok iyi espresso çıkıyor pico ile. Filtrede de fena değil, çok tutarlı da değil. Bana gelen kavrum 02.03.2023.
Picopresso
Df64 ssp mp 16
20gr-44gr
20-25 sn
Notlar: kırmızı meyveler, sek içimi keyifli, canlı, fincanın dibi hemen geliyor. akış mükemmel, kreması iyi.

Anaerobic alta mogianadan çok iyi espresso çıkıyor pico ile. Filtrede de fena değil, çok tutarlı da değil. Bana gelen kavrum 02.03.2023.
Picopresso
Df64 ssp mp 16
20gr-44gr
20-25 sn
Notlar: kırmızı meyveler, sek içimi keyifli, canlı, fincanın dibi hemen geliyor. akış mükemmel, kreması iyi.
Aynı kahveden bir sipariş daha geçin bakalım sonuç ne olacak.

Aynı kahveden bir sipariş daha geçin bakalım sonuç ne olacak.
Ben 1 ay arayla 2 kez mogiana aldım kavrum aynıydı bir sıkıntı göremedim ama 1kg paket dahil 1kg olarak geliyor, bu 2 siparişimde de bu şekilde oldu. %1 sapma olabilir cevabı geliyor.
Kahvenin altına yorum yapıyorsunuz onaylanmayıp mail geliyor, siz böyle böyle dediniz ama isterseniz bu işi gerçekten bilen birine denetin gibi üstten üstten cevaplar. Hep bir lakayitlik mevcut hiç hatamızı kabul edelim tarafları yok. İsterseniz iade edine getiriyor bu seferde paketi açmadıysanıza getiriyor.
Bir kahvede 17/18 elek yazıyor altında, gelen çekirdekler minnacık 2 farklı varyete e diyorum daha önceki siparişte bu çekirdekler büyüktü, kavrumda bazı çekirdekler şişer bazıları şişmez, o bitti yeni ürün yolluyoruz kalite ve aroma olarak daha düşük kalitede diyor. Nerden tutarsan elinde kalıyor :D

Güncel sanal baharattan günlük tadı içilebilir derecede olan bir çekirdek önerisi olan varmı yoksa Kenya almayı düşünüyorum bir kenya ne kadar kötü olabilir ki diye düşünerek

Bir Kenya çekirdeğini ne kadar kötüleştirebilirler sizden istemesekte bikgi edinebiliriz Ben granül kahve içtiğimde daha fazla keyif almıştım diyebilirim V 60 la Mokapotla,Wacacoyla uğraştırmamıştı Hiç zahmeti yoktu bu da beni çok rahatlattı

Güncel sanal baharattan günlük tadı içilebilir derecede olan bir çekirdek önerisi olan varmı yoksa Kenya almayı düşünüyorum bir kenya ne kadar kötü olabilir ki diye düşünerek

Bahsi geçen kavurucunun Kenyasından bağımsız olarak söylüyorum, "Bir Kenya ne kadar kötü olabilir ki?" sorusuna cevap olarak: Dümdüz domates salçası içebilirsiniz.

Lanet olsun diyerek 4 paket farklı kahve almıştım. Yirgacheffee hariç hepsi soğuk demlemeye. :D
Sigriden biraz umudum vardı ama pek beğenmedim ben açık kavrum olmasına rağmen.

Bahsi geçen kavurucunun Kenyasından bağımsız olarak söylüyorum, "Bir Kenya ne kadar kötü olabilir ki?" sorusuna cevap olarak: Dümdüz domates salçası içebilirsiniz.
O çıkıyosa ona bile kabulüm bazı kahvelerdeki gibi kısaca kendi tabirimle ziftgibi yada aşırı sönük olmasindansa diye düşünüyorum haksızmiyim diyede soramadan edemeyeceğim

Geri