• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Karanfil

Barista
Sanalbaharat'ın yeşil çekirdekleri için ayrı bir konu var ama Brownberry markasıyla sattığı kavrulmuş kahveleri için de bir konu açılabilir diye düşündüm. Bu kahveler SCA ölçütlerini karşılamasa da, burası niteliklikahvekulubu.net değil sonuçta.

Ben şahsen hiç deneyimlemedim ancak çevremde kahve serüvenini Brownberry kahveleriyle sürdüren hayli tüketici var. Hele ki nitelikli kahvenin 250 gramının üç haneli bedelleri aşabildiği bir devirde...

Fiyatlar çok uygun, rakım ve ülke bilgisi var, çuval ve çekirdek fotoğrafları var, paket açılmamışsa ücretsiz iade imkanı var. Bunlar artılar.
Kahvelerin künyesi yok, hasat yılı yok, kusurlu çekirdekler çok çıkabiliyormuş. Bunlar da bazı eksiler.

Özellikle Peru Ecoforest'ın övgüsünü duydum, hem gövdeli hem de çiçeksi rayihaya sahip denilerek. Ama benim aklım ve gözüm Sumatra Mandheling'te kaldı.

Var mıdır Brownberry tüketen ve filtreye uygun çekirdek önerebilecek biri?

"Kavrum : Siparişinizde Standart kavrum, Orta üstü Koyu altı yani City Plus kavurma yollanacaktır. Açık kavrum kahvemizdir stokta olduğu takdirde Orta (city) kavurma da yollayabiliriz. "

Kahvelerin sayfasındaki şu cümle neyi anlatmak istiyor? Ellerinde açık kavrum kahve varsa onu tekrar kavurup "Orta(city)" şeklinde mi yolluyorlar ne yapıyorlar? 🤭

"Kavrum : Siparişinizde Standart kavrum, Orta üstü Koyu altı yani City Plus kavurma yollanacaktır. Açık kavrum kahvemizdir stokta olduğu takdirde Orta (city) kavurma da yollayabiliriz. "

Kahvelerin sayfasındaki şu cümle neyi anlatmak istiyor? Ellerinde açık kavrum kahve varsa onu tekrar kavurup "Orta(city)" şeklinde mi yolluyorlar ne yapıyorlar? 🤭
Hayır açık kavrum isteyenlere ellerinde varsa ondan gönderiyorlar yoksa hep standart (koyu) kavrum.

Kahve öneremem ancak alacak arkadaşlar açık kavrum tercih etsinler zira standart kavrumları oldukça koyu. Hatta açık kavrumları bile koyu.

Sanalbaharat'a ikinci bir şans verdim ancak gerçekten standart bir kahveden fazlasını sizlere sunmuyor.
- Taze olması
- Uygun olması
- Güzel paketlenmesi
- Çeşitliliği
gibi avantajlar olsa da ticari amaca daha uygun olduğunu düşünüyorum, günde 30-40 grdam fazla tüketmeyen benim gibi kahve sevdalılarına tavsiye edilmez ama denemekte fayda var. Ayrıca Sanalbaharat kahveleriyle Consistensy denilen tutuculuk yakalayamadım. Kahveler günden güne, her seferinde farklı oluyor.

Sanalbaharat'ın yeşil çekirdekleri için ayrı bir konu var ama Brownberry markasıyla sattığı kavrulmuş kahveleri için de bir konu açılabilir diye düşündüm. Bu kahveler SCA ölçütlerini karşılamasa da, burası niteliklikahvekulubu.net değil sonuçta.

Ben şahsen hiç deneyimlemedim ancak çevremde kahve serüvenini Brownberry kahveleriyle sürdüren hayli tüketici var. Hele ki nitelikli kahvenin 250 gramının üç haneli bedelleri aşabildiği bir devirde...

Fiyatlar çok uygun, rakım ve ülke bilgisi var, çuval ve çekirdek fotoğrafları var, paket açılmamışsa ücretsiz iade imkanı var. Bunlar artılar.
Kahvelerin künyesi yok, hasat yılı yok, kusurlu çekirdekler çok çıkabiliyormuş. Bunlar da bazı eksiler.

Özellikle Peru Ecoforest'ın övgüsünü duydum, hem gövdeli hem de çiçeksi rayihaya sahip denilerek. Ama benim aklım ve gözüm Sumatra Mandheling'te kaldı.

Var mıdır Brownberry tüketen ve filtreye uygun çekirdek önerebilecek biri?

Sumatra çekirdeğini değirmenim olmadığı vakitler kilo ile almıştım o zaman benim için tamamen yavan gelen bir kahveydi bitsin diye birbirimize baktık desem yeri. Belki de Endonezya kahveleri için öngörülen topraksı tatlara alışkın değildim diye öyle oldu. Ama özellikle belirtiyorum taze öğütüp kullanmadım. Çekirdek olarak yeniden deneyimlemek isterim.

Değirmenden önce

Değirmenden önce Kenya, Guetamala, Sumatra ve Kolombiyasını deneyimledim. Değirmenden sonra Ecoforest, Etiyopya Djimmah, Santos Fine cup gibi daha ekonomik seçenekleri de denemeye başladım ve aralarından kendi ağız tadımımdan mıdır bilmiyorum en çok Cerradoyu beğendim.

Ecoforestta bana mı öylesi kazaya denk geldim bilmiyorum ama çok bir kenarı yanmış kömürleşmiş çekirdeğe denk geldim. Kullanmadan önce ayıklamanızı öneririm.

Ne kadar Cerradoyu Ecoforesta üstte yeğlesem de şu an Ecoforest kahvemi beğenerek yudumlarken size bu satırları yazdım :) . Eskiden 1 kg dışında sipariş seçeneği sunmuyolardı ancak şimdi 250 gr da sipariş verilebiliniyor. Önerim alabiliyorsanız ben gibi az az alıp kendinize hoş geleni bir şekilde bulabilmeniz yönünde olabilir.

Son düzenleme:
Aldıktan sonra yapılması gerekenler

- Elekten geçirmek ( Makarna süzgeçleri de olabilir daha büyük olursa daha iyi olur )
İçerisinde çok fazla toz ve kırık kahve çekirdekleri oluyor bunun ayrılması kahvenin tadına iyi şekilde etki ediyor.
- Defect ayrımı
En sıkıcı ve zor kısım fakat yeni başlayanlar için nitelikli kahveye dair çok fazla fikirler katacaktır.

Sumatra için demleme önerisi
Molent G50 - 48 klik
Cafec Abaca Filtre
93 derece - Nestle Purelife
30,5 gr kahve
61 gr - 20 sn blooming
250'e kadar - hızlı döküş
500'e ulaşmanız 1:20-1:30 olması gerek zaten dripper tamamen dolacağı için yavaş ve normal döküm hızını kendinize göre ayarlarsınız.
Bitiş 2:30-2:40 civarı

Sumatrayı sevmeyenleri de sevdireceğiniz fincan çıkacaktır.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-10-19 at 17.13.42.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-19 at 17.13.42.jpeg
    101.5 KB · Görüntüleme: 255
  • WhatsApp Image 2020-10-19 at 17.13.41.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-19 at 17.13.41.jpeg
    117.9 KB · Görüntüleme: 261
Son düzenleme:
Ayıklamak vakit ve ışık olduğu sürece can sıkıcı olmaktan ziyade meditasyon gibi geliyor saçma gibi şekilde bana @viacon hocam :)

Sanalbaharat in açık Kavrum sumatra çekirdeğini mokapot ile yapıp işe götürmek için almıştım. Bittikten sonra onun yenisini almadım ve yerine yine nitelikli çekirdekler kullanmaya başladım. Kimse kusura bakmazsa ve beni de taşlayan olmazsa söylemek isterim ki; kilosu 100tl olan sanalbaharat sumatra iyi demlendiği zaman kilosu 300tl olan ve nitelikli olduğu iddia edilen çekirdeklerin %30 un dan çok daha lezzetli ve keyifli. Bu çekirdek benim beğenmediğim sanalbaharat algımı parçaladı attı. Ha nitelikli mi değil, nitelikli diye 3 kat paraya aldığımız çekirdek gerçekten nitelikli mi? Yada parasını gerçekten hak ediyor mu? Bilemiyorum Altan..

Açık kavrum tercih edin bence filtrede, standart kavrumlari koyu kavruma yakın çünkü. Kenya ve sidamo gr2 denedim, kenyayi çok beğendim. Standart kavrum Sumatra almıştım, fena değildi ama hafif koyu geldi kavrumu bana, acik kavrumu guzel olur diye düşünüyorum. Taze kavurup gönderiyorlar, defektler oluyor biraz. Ofise ve Nitelikli kahveden anlamayan misafirler için aldığım ve onlarla icerken benim de keyif aldigim kahveler. Aromatik oldugunu hissediyorsunuz ama hangi aroma oldugunu cikartmak zor. Günde 15-30 gram ev tüketimi için nitelikli kahveleri tercih ediyorum ama..

Sanalbaharat'a ikinci bir şans verdim ancak gerçekten standart bir kahveden fazlasını sizlere sunmuyor.
- Taze olması
- Uygun olması
- Güzel paketlenmesi
- Çeşitliliği
gibi avantajlar olsa da ticari amaca daha uygun olduğunu düşünüyorum, günde 30-40 grdam fazla tüketmeyen benim gibi kahve sevdalılarına tavsiye edilmez ama denemekte fayda var. Ayrıca Sanalbaharat kahveleriyle Consistensy denilen tutuculuk yakalayamadım. Kahveler günden güne, her seferinde farklı oluyor.
evet, benim de dikkatimi çekti tutarlı olmaması..

Etiyopya Yirgacheffe Gr2 alırken sipariş notuna orta-açık kavrum arası yazdım riske girmemek için. Hiç de fena olmayan bir kahve çıktı bence. Gereksiz kavruk tatlar yok. Floral (çimenimsi?) + karamel tadım notları aldığım bir fincan çıktı fakat detaylı bir tat alamadım şu an. (12.01.2021 kavrum)

Aylar önce denemek için Kenya Arabica AA Top Aroma ve Yirgacheffe Gr2 almıştım 250'şer gr. Taze kavrulmuşlardı. Kenya idare ederdi ama Yirgacheffe iyi değidi. Her ikisinde de çok fazla hatalı çekirdek vardı.

Aylar önce denemek için Kenya Arabica AA Top Aroma ve Yirgacheffe Gr2 almıştım 250'şer gr. Taze kavrulmuşlardı. Kenya idare ederdi ama Yirgacheffe iyi değidi. Her ikisinde de çok fazla hatalı çekirdek vardı.
Ben de Yirgacheffe ile birlikte Kenya AA aldım. Özellikle kavrum şeklini söylediğim için sanırım iyi geldi. Kenyanın daha iyi olduğu konusunda katılıyorum. Birazdan ikisinin de çekirdeklerinin fotoğrafını atarım.

Direkt açık kavrum olarak istememe sebebim ise arkadaşıma içilemeyecek kadar çok açık kavrulmuş bir şekilde göndermeleri...

Soldan sağa sırasıyla; Celcius Adado -- Sanalbaharat Yirgacheffe Gr2 -- Sanalbaharat Kenya Arabica AA Top Aroma

Kenyada defect daha az gibi fakat yine de kavrum çok fazlaymış
WhatsApp Image 2021-01-15 at 23.08.24.jpegWhatsApp Image 2021-01-15 at 23.08.22.jpeg

Merak edip sanalbaharattan Etiyopya yirgacheffe grade 2 açık kavrum sipariş ettim, en büyük çekincem bardakta is tadı almaktı.
Kavrum bence açıktı. Kahve ve paketiyle beraber 265 gram geldi. Şekli bozuklari ayirdigimda , 25 gram bozuk şekilli veya rengini begenmedigim kahve ayikladim.
Kavrumun 7. Gününde içmeye başladım. Kahve de hoş bir koku vardı.
Tadı; en önemlisi is tadı hiç yok. Gövdeli hafif asiditesi olan ama öyle çiçek meyve tadı olmayan bir kahve çıktı.(beni memnun etti). Kahve bittikten sonra da damakta tadı kaldı.
Bana tam bir f/p ürün olarak geldi

Aylık alımı beklerken kahvesiz kalınca yeni Brezilya kahvelerini sipariş ettim. Not yazmıştım standart kavrumdan açık olması için ama şuan bu çekirdek özelinde yapmadıklarını arayıp ilettiler. İletişim sipariş kargo aşaması gayet hızlı bir firma.
Gelen çekirdekler için ise orta koyu kavrum diyebiliriz. Özellikle hatalı çekirdek konusunda şaşırdım ; 4.7 gram hatalı diyebileceğim çekirdek ayıkladım. Gözden kaçırdıklarım varsa bile oldukça makul. Biraz bekletip deneyeceğim üzmez ise diğer çekirdeklerini de deneyeceğim.

Eldoradayu alıp espresso yapın. Sonra teşekkür edersiniz 😂
Daha kavrumunun 3. Günü ama şu anki çıktı bile çok güzeldi. Ekşi, asiditesi yüksek ama bazı kahvelerdeki gibi mide bulandırıcı türde değil. Resmen asiditesi tatlı geliyor 😄 10. Gününü merakla bekliyorum. Eğer beklentimi karşılarsa hemen 1 kilo sipariş vericem

Eldoradayu alıp espresso yapın. Sonra teşekkür edersiniz 😂
Daha kavrumunun 3. Günü ama şu anki çıktı bile çok güzeldi. Ekşi, asiditesi yüksek ama bazı kahvelerdeki gibi mide bulandırıcı türde değil. Resmen asiditesi tatlı geliyor 😄 10. Gününü merakla bekliyorum. Eğer beklentimi karşılarsa hemen 1 kilo sipariş vericem
1 kilo almıştım espresso için, baktım 16 gün geçmiş kavrum tarihinden. Paketi açma zamanı gelmiş. İlk denemeleri yapayım bende

Geri