• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Panama Los Naranjos light roast ve Las Flores şu aralar içtiğim ve gerçekten keyif aldığım, uçan kaçan değil ama fiyatlarını sonuna kadar hak eden kahveler. Deneyip, tavsiye eden arkadaşlara teşekkürler.
Erikli Su 60 ppm
Cafec Deep 27
Comandante 19 klik
15/250 oran
30 bloom, 220 tek döküş 2.20 süreleri içinde demliyorum, gayet güzel çıktılar alıyorum.

Fakat yanına merak ettiğim için eklediğim Peru Chanchamayo ve Colombia Supremo kahveler var, ikisi de standart kavrum, açık değil, ikisi de filtre olarak içilebilir kahveler değil, yanık, is kokusu, tatları mevcut. Hiç bir şekilde standart kavrumları filtreye uygun değil, belki espresso olarak veya Mokapotta denenebilir ama bu çekirdekleri bu kavrumla beğenmedim kesinlikle, açık kavrumları nasıldır bilmiyorum.
Las Flores de mi light roast hocam? Standart kavrumu nasıldır acaba

Merhaba,

Yirgacheffe standart espresso olarak denedim. Klasik koyu tatları sevenler için uygun. Standart Guji'den çok farklı değil. Koyu kavrum tadı örtüyor. Belki tam otomatik makine kullananlara yönelik.

Ardından Yirgacheffe açık da espresso olarak demledim, bu sefer anlamlı oldu. Yani kendine ait bir tadı var. İlk demleme olmasına rağmen hoşuma gitti. (1:2 oran, ekşi gelmedi). Açık kavrum bence tam espressoya uygun oldu (bizler için). Filtre olarak da güzel bu arada. Dün tekrar Aeropress ile demledim.

Kosta Rika Tarrazzu 3 Haz. std kavrum 15/240, Tchibo dripper, Tchibo küçük boy kağıt, Mhw-3bomber R3'de 95 öğütüm, 93 derece su, bloom+2 döküş, 2.30 bitiş.
Esmer şeker, karamel ve tatlı kavrum notaları ve karışık hafif parfümsü/vanilyamsı kokular. Özellikle ekşimsi kahvelerden sıkılanlar için iyi bir seçenek, anlamsızca yüksek fiyatlara satılan blendlerin hepsini tokatlar açıkçası. Espressoda da iyi olacağını düşünüyorum.

Colombia Las Flores

Timemore C3 10 klik (Mokapot kalınlığı) 20 gr kahve. Servera 100 gr buz + 200 ml 90 derece su. 40 ml blooming sonrası çift döküş ile 2:30-2:40 gibi demleme bitti. Bardağıma ekstradan 50 gr buz ekledim. Renk olarak nar gibi kırmızı kahve. Ne simsiyah, ne de açık çay gibi şeffaf. Tam kararında bir demleme bana göre. Filtrede ne aroma alıyorsam aynısını alabiliyorum.

Hatta fazlası bile geliyor maalesef. Buzlar, buz kabının ağzı kapalı olmasına rağmen buzluktaki diğer şeylerin kokusunu çektiğinden herhalde, bardağı koklayınca ton balığı kokuyor. Buzlukta da balık yok halbuki. :D Bana mı öyle geliyor acaba...

Son düzenleme:
Las flores 1 ayda bayağı hızlı bayatladı sanki(eğer paket üzerindeki 'kavrum' tarihi doğru ise), benzer deneyimi olan var mıdır?
Bugün 40.günü pik yaptığını düşünüyorum. 30.güne göre çok daha iyi. Yalnız Sanalbaharatın kavrum tarihlerine dair benim de soru işaretlerim yok değil. Paketlerin hepsi sipariş verdiğim gün tarihli oluyor.

Bugün 40.günü pik yaptığını düşünüyorum. 30.güne göre çok daha iyi. Yalnız Sanalbaharatın kavrum tarihlerine dair benim de soru işaretlerim yok değil. Paketlerin hepsi sipariş verdiğim gün tarihli oluyor.
“Merhabalar, ürün üzerindeki tarih kavrum tarihidir. Gaz salınımı için bu tarihi referans alabilirsiniz.”
Ben bunu kendilerine sordum, yukarıdaki cevabı verdiler.

Yanılmıyorsam Aila Alp Bey paylasmisti,buna benzer bazı modern işlemlerde raf ömrünün çok kısıtlı olabildiginden bahsediyordu.Elimde 24 günlük bir kavrum var, deneyip kayda değer bir veri elde edersem burayı güncellerim.Benim siparişlerim de teslim tarihinden önceki gün oluyor genelde 😂

Colombia Las Flores

Timemore C3 10 klik (Mokapot kalınlığı) 20 gr kahve. Servera 100 gr buz + 200 ml 90 derece su. 40 ml blooming sonrası çift döküş ile 2:30-2:40 gibi demleme bitti. Bardağıma ekstradan 50 gr buz ekledim. Renk olarak nar gibi kırmızı kahve. Ne simsiyah, ne de açık çay gibi şeffaf. Tam kararında bir demleme bana göre. Filtrede ne aroma alıyorsam aynısını alabiliyorum.

Hatta fazlası bile geliyor maalesef. Buzlar, buz kabının ağzı kapalı olmasına rağmen buzluktaki diğer şeylerin kokusunu çektiğinden herhalde, bardağı koklayınca ton balığı kokuyor. Buzlukta da balık yok halbuki. :D Bana mı öyle geliyor acaba...
Hocam bir C3 kullanıcısı olarak filtrede kullandığınız reçeteyi istesem paylaşır mısınız?

Hocam bir C3 kullanıcısı olarak filtrede kullandığınız reçeteyi istesem paylaşır mısınız?
Hocam ben filtre konusunda çok kafa patlatmayan birisiyim. Çoğu kahveyi 15 klikte demlerim. Türk kahvesi demlemediğim sürece klikte hiç oynayamıyorum diyebilirim. Yaklaşık 93-94 derece su kullanıyorum. Evdeki düz arıtma suyunu kullanıyorum.
15 gram kahve 240 ml su.

Sadece kahveden kahveye döküşümü değiştiriyorum. Hario filtre kağıdı kullanıyorum, tozlu kahvelerde kağıt tıkanabiliyor.
Kahve tozluysa tek döküş yapıyorum. Değilse blooming sonrası 2-3 döküş yapıyorum. Son döküşü 1:20 gibi yapıyorum.
Colombia Las Flores'te 2:20 civarında süren demlemeler yapıyorum. Blooming sonrası 2-3 döküş yapıyorum, hafif tozlu ama çok değil. Pek fazla tıkamıyor filtreyi. Ben çoğu kahvede bu şekilde standart demlemeler yapıyorum hocam. Suyun ppm değerini, sıcaklığını, kaç klikte demlesem acaba, 60x4 mü yapsam ozmotik akış mı falan diye çok kafa patlatmayı sevmem. Kahve güzelse her türlü güzel sonuçlar alıyorum. Sadece tada ve süreye göre akışımı değiştiriyorum. 60x4'de kahve acı olduysa tek döküş yapıyorum mesela kahveyi daha az çözmek için. Veya tek döküşte demleme çok kısa sürdüyse ve çok sulu olduysa 60x4 yapıyorum vs. Sadece çok anormal sonuçlar alırsam hazır su alıp kliklerle oynuyorum ki bu gerçekten çok nadir. Reçete isteyen insanlara bu yüzden genelde pek yardımcı olamıyorum. 😞

Son düzenleme:
Hocam ben filtre konusunda çok kafa patlatmayan birisiyim. Çoğu kahveyi 15 klikte demlerim. Türk kahvesi demlemediğim sürece klikte hiç oynayamıyorum diyebilirim. Yaklaşık 93 derece su kullanıyorum. Evdeki düz arıtma suyunu kullanıyorum.
15 gram kahve 240 ml su.

Sadece kahveden kahveye döküşümü değiştiriyorum. Hario filtre kağıdı kullanıyorum, tozlu kahvelerde kağıt tıkanabiliyor.
Kahve tozluysa tek döküş yapıyorum. Değilse blooming sonrası 2-3 döküş yapıyorum. Son döküşü 1:20 gibi yapıyorum.
Colombia Las Flores'te 2:20 civarında süren demlemeler yapıyorum. Blooming sonrası 2-3 döküş yapıyorum, hafif tozlu ama çok değil. Pek fazla tıkamıyor filtreyi. Ben çoğu kahvede bu şekilde standart demlemeler yapıyorum hocam. Suyun ppm değerini, sıcaklığını, kaç klikte demlesem acaba, 60x4 mü yapsam ozmotik akış mı falan diye çok kafa patlatmayı sevmem. Kahve güzelse her türlü güzel sonuçlar alıyorum. Sadece tada ve süreye göre akışımı değiştiriyorum. 60x4'de kahve acı olduysa tek döküş yapıyorum mesela kahveyi daha az çözmek için. Veya tek döküşte demleme çok kısa sürdüyse ve çok sulu olduysa 60x4 yapıyorum vs. Sadece çok anormal sonuçlar alırsam hazır su alıp kliklerle oynuyorum ki bu gerçekten çok nadir. Reçete isteyen insanlara bu yüzden genelde pek yardımcı olamıyorum. 😞
Açıkçası ben de reçeteye pek bağlı kalmamaya çalışıyorum. Yaklaşımınızı sevdim ama 👍
Las Flores'te 4x60 denemiş ve acı olmuştu şimdi sizin gibi döküş sayımı blooming sonrası tek yapacağım.
Yardımcı olamadığınızı düşünseniz de bakış açımı zenginleştirdiniz. Teşekkür ederim.

Açıkçası ben de reçeteye pek bağlı kalmamaya çalışıyorum. Yaklaşımınızı sevdim ama 👍
Las Flores'te 4x60 denemiş ve acı olmuştu şimdi sizin gibi döküş sayımı blooming sonrası tek yapacağım.
Yardımcı olamadığınızı düşünseniz de bakış açımı zenginleştirdiniz. Teşekkür ederim.
Demlemeleriniz kaç dakika sürüyordu hocam? Bir de kaç klik kullanıyorsunuz?

Demlemeleriniz kaç dakika sürüyordu hocam? Bir de kaç klik kullanıyorsunuz?
Demlemem 2.25~2.40 arası
Clik 15~bazen 16
Suyu 95 derecede tutmuştum. (Burada zor çözündüğü yazılmıştı)
Açıkçası kahveye yoğunlaşamadım bir türlü :)

gurme blend aldım bu markadan kingrinder k6 ile 48klık öğütüm yapıyorum basınçsız portafiltre kullanıyorum ama krema hiç olmuyor bende mi sorun var yoksa kahvede mi anlamadım bilen biri yardımcı olursa sevinirim

portafiltrem bu

Ekli dosyalar

• resim_2024-06-11_235401014.png
    resim_2024-06-11_235401014.png
    595.7 KB · Görüntüleme: 9
Benzer şekilde demliyoruz kahveyi. Kaç günlük kahveniz? Acaba Sanalbaharat tarafında kavrumda mı bir sıkıntı var diye düşünmeye başladım.
Las Flores'ten yaklaşık 1kg kadar tükettim. Ben bu çekirdeği espressoya daha çok yakıştırdığım için filtrede çok kullanmadım. Çekirdek uzunca bir degas süresi istiyor. 20 günden önce yaptığım espressolarda acılığı ben de hissettim. 30-40 günlere geldiğinde çok daha iyidi, sonra kahve bitti :ROFLMAO:. Sizdeki de eğer böyle bir acılık ise çekirdeğe biraz zaman tanıyabilirsiniz

Geri