Hocam ben filtre konusunda çok kafa patlatmayan birisiyim. Çoğu kahveyi 15 klikte demlerim. Türk kahvesi demlemediğim sürece klikte hiç oynayamıyorum diyebilirim. Yaklaşık 93 derece su kullanıyorum. Evdeki düz arıtma suyunu kullanıyorum.
15 gram kahve 240 ml su.
Sadece kahveden kahveye döküşümü değiştiriyorum. Hario filtre kağıdı kullanıyorum, tozlu kahvelerde kağıt tıkanabiliyor.
Kahve tozluysa tek döküş yapıyorum. Değilse blooming sonrası 2-3 döküş yapıyorum. Son döküşü 1:20 gibi yapıyorum.
Colombia Las Flores'te 2:20 civarında süren demlemeler yapıyorum. Blooming sonrası 2-3 döküş yapıyorum, hafif tozlu ama çok değil. Pek fazla tıkamıyor filtreyi. Ben çoğu kahvede bu şekilde standart demlemeler yapıyorum hocam. Suyun ppm değerini, sıcaklığını, kaç klikte demlesem acaba, 60x4 mü yapsam ozmotik akış mı falan diye çok kafa patlatmayı sevmem. Kahve güzelse her türlü güzel sonuçlar alıyorum. Sadece tada ve süreye göre akışımı değiştiriyorum. 60x4'de kahve acı olduysa tek döküş yapıyorum mesela kahveyi daha az çözmek için. Veya tek döküşte demleme çok kısa sürdüyse ve çok sulu olduysa 60x4 yapıyorum vs. Sadece çok anormal sonuçlar alırsam hazır su alıp kliklerle oynuyorum ki bu gerçekten çok nadir. Reçete isteyen insanlara bu yüzden genelde pek yardımcı olamıyorum.