• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Panama Los Naranjos fiyatını fazlasıyla karşılıyor, bu fiyata kahve kalmadı zaten neredeyse hiçbir kavurucuda. Gayet keyifle tükettim, her bir fincandan gayet memnun kaldım. Meyvemsi tatlar elbet paketi binlerce liralık kahvelerde olduğu kadar yoğun değil ancak fiyatının çok daha üzerinde.

Rum Barrel tarafında 1 demleme yapabildim. Çayımsı bir kahve oldu. Oldukça açık bir kavrum olduğundan ince öğütüme gidip 3-4 dakikalara çıkmak gerektiğini düşünüyorum. Normal bir demlemeyle pek memnun bırakmadı. Dediğim gibi bence bu kahve bir tık daha kavrulsa daha iyi olurdu.

Las Flores'te hem çekirdek halindeki koku, hem demlenirken ortaya çıkan hem de fincandaki koku oldukça sıradışı.
O koku tat kısmında da hissedilir biçimde mevcut. Rahatsız edici bir fermente tadı yok. Diğer arkadaşların dediği ''Başka kavurucuda olsa en az 400-500 TL fiyatı olur.'' kısmına katılıyorum. Hem fiyatının, hem de Sanalbaharat standartlarının üzerinde bir çekirdek.

Merhaba, sanalbaharattan alışveriş yapmayı düşünüyorum, daha önce bir kez yaptım, guatemala antigua'nın açık ve standart kavrumlarını, honduras marcala ve tanzania yı denedim, forumda genelde las flores ve monte blanco set ile ilgili güzel yorumlar var, las flores i almayı düşünüyorum, fakat diğer kahveler ile ilgili pek yorum bulamadım, 250gr ı 90-120tl arası olan kahvelerden deneyip memnun kaldığınız kahveler oldu mu acaba, bu arada denediklerimden guatemala'nın açık kavrumu gövdesiz ve yavan geldi biraz, koyu kavrumu ise biraz is tatlarına kaçıyordu, pek keyifli değildi, keşke açık ve standart kavrumun ortasında bir kavrum olsaydı dedim, hondurasta keza öyle , tanzania da herhangi bir aroma bulamadım, türk kahvesini çağrıştırıyordu.

Merhaba, sanalbaharattan alışveriş yapmayı düşünüyorum, daha önce bir kez yaptım, guatemala antigua'nın açık ve standart kavrumlarını, honduras marcala ve tanzania yı denedim, forumda genelde las flores ve monte blanco set ile ilgili güzel yorumlar var, las flores i almayı düşünüyorum, fakat diğer kahveler ile ilgili pek yorum bulamadım, 250gr ı 90-120tl arası olan kahvelerden deneyip memnun kaldığınız kahveler oldu mu acaba, bu arada denediklerimden guatemala'nın açık kavrumu gövdesiz ve yavan geldi biraz, koyu kavrumu ise biraz is tatlarına kaçıyordu, pek keyifli değildi, keşke açık ve standart kavrumun ortasında bir kavrum olsaydı dedim, hondurasta keza öyle , tanzania da herhangi bir aroma bulamadım, türk kahvesini çağrıştırıyordu.
Merhaba, Panama Los Naranjos açık kavrum 138 TL'ye geliyor. Ben açık kavrum aldım, dediğiniz gibi yavan bir tat yoktu. Satın aldığım rum barrel'da o yavan tat vardı, bana göre kahve az kavrulmuştu ama Panama'nın açık kavrumu fiyatına göre gayet iyiydi, tavsiye ederim.

Las Flores + Los Naranjos alın.

Yeni bir guji gelmiş merak ediyorum deneyen olursa tecrübesini paylaşırsa memnun olurum. Şu ana kadar çok çekirdeğini içtim ethiopiaları da bazen çon güzel oluyor.

Bir dönem gelen yirga gr1 den bir buçuk kilo tüketmiştim. Las flores ve naranjos dahil şimdiye kadar ki en iyi sanal baharat çekirdeğiydi.

Las flores güzel farklı alıştığımız anaerobik tatlar yok ama bir yerde damağı çok yoruyor.

Naranjos da yavan bir çekirdek değil baskın olmayan aromalar var asidite tatlılık denge var. Düz bir çekirdek değil.

Bu arada fiyat olarak yukarıdaki yorumlara katılıyorum başka bir yerde olsa en az iki katı fiyatı olur.

Yeni bir guji gelmiş merak ediyorum deneyen olursa tecrübesini paylaşırsa memnun olurum. Şu ana kadar çok çekirdeğini içtim ethiopiaları da bazen çon güzel oluyor.

Bir dönem gelen yirga gr1 den bir buçuk kilo tüketmiştim. Las flores ve naranjos dahil şimdiye kadar ki en iyi sanal baharat çekirdeğiydi.

Las flores güzel farklı alıştığımız anaerobik tatlar yok ama bir yerde damağı çok yoruyor.

Naranjos da yavan bir çekirdek değil baskın olmayan aromalar var asidite tatlılık denge var. Düz bir çekirdek değil.

Bu arada fiyat olarak yukarıdaki yorumlara katılıyorum başka bir yerde olsa en az iki katı fiyatı olur.
IMG-20240517-WA0031.jpg
guji denemek için aldım, bence olması gerekenden fazla kavrulmuş, Türk kahvesi ve aeropress denedim. Türk kahvesinde klasik kavruk ve bitter tatlar aldım. Aeropresste ise sıfır asidite ve belli belirsiz arkada kalmış meyvemsi floral bir şeyler var ama kavrum sonucu maalesef kahve karakteri kaybolmuş. Espresso olarak şansı olabilir ancak degass için en az 1-2 hafta beklemesi lazım. Sonuç olarak çok hoş bir deneyim olmadı benim için.

Son düzenleme:

Hocam açıklamanız için teşekkür ederim, yirgacheffeyi açık kavrum mu tavsiye edersiniz standart mı

Hocam açıklamanız için teşekkür ederim, yirgacheffeyi açık kavrum mu tavsiye edersiniz standart mı
Şu an yirga gr2 yeni bir çekirdek bir hafta önce değişti. Benim içtiğim değil ancak sepetime atardım. Benim içtiğim baya önce bir yirga gr 1 di. V60 için açık kavrum tercih edin.

Ellerinde yirga Gr 1 var yirga gr2 bitince satışa sunacaklarını söylediler. Onu bekliyorum özellikle.

Rum Barrel'i Türk kahvesi olarak demledim, onda bile kahve tadı alamadım. Hafif bir kahve aroması var, filtre kahve gibi. Paketin en az yarısı çöpe gidecek gibi duruyor. Ne olurdu şu kahveyi azıcık daha kavursaydınız...

Rum Barrel'i Türk kahvesi olarak demledim, onda bile kahve tadı alamadım. Hafif bir kahve aroması var, filtre kahve gibi. Paketin en az yarısı çöpe gidecek gibi duruyor. Ne olurdu şu kahveyi azıcık daha kavursaydınız...
En az 1 ay bekletmek gerekiyor. İlk 15-20 gün ekşilikten başka bir tat alamazken 30 günden sonra lezzetli ve farklı fincanlar çıkardım. Tabi normalden ince öğütüm ve uzun demleme istiyor.

Selamlar.
Philips lattego icin hangi kavrumu tercih etmek gerek?
Bu konuda tecrübesi olan var mıdır?
Tesekkurler.

- 06.05 kavrumlu Rum Barrel'i açtım bugün. Çekirdeklerini ayıkladıktan sonra yorumunuza dayanarak aeropress ile demlemye karar verdim. Çok başarılı bir sonuç almadım. Olgunmamış çekirdek tadı alınca 2. tur ayıkladım, baya çekirdek çıkardım (50-60 gr), onlarla da cupping yaptım, iyi ki çıkarmışım. 2. demlemede tadı biraz daha iyi ama pek özel bir şey alamadım. 1-2 hafta daha bekleyim bakalım

- 07.05 kavrumlu Panama Los Naranjos'u da denedim. Çekirdekler daha kaliteli. Daha güzel kokuya sahip. Aeropressle (90 derece su) biraz dry geldi. Çok tat alamadım. V60ile kuruluk azaltabildim. Çok özel olmasa da zevk aldığım bir fincan oldu.

Her şeye rağmen çok kötü diyemem. Sitedeki tadım notlarına yakın ("Badem, yemiş, yaban mersini ve frenk üzümü, hafif turunç, asidite var ama ekşilik nerdeyse yok, orta gövde")

Son düzenleme:
Son siparişimden ilk olarak kenya aa top aroma, honduras el jardin ve peru chanchamayo ecoforest denedim. Diğerlerinden tatlı olduğu için Peruyu önerebilirim. Asidite seviyorsanız diğerleri de fena değil ama hafif acı ve ekşi tat verebiliyor.
Önceki siparişimde las flores, los naranjos ve monteblanco set denemiştim. los naranjosu f/p olarak, monteblanco seti (özellikle sidra bourbon) ise lezzet olarak daha çok beğendim.
Hepsi standart kavrum. seramik el değirmeninde öğütüp, v60 kumaş/metal filtre ve french preste demledim.

Son siparişimden ilk olarak kenya aa top aroma, honduras el jardin ve peru chanchamayo ecoforest denedim. Diğerlerinden tatlı olduğu için Peruyu önerebilirim. Asidite seviyorsanız diğerleri de fena değil ama hafif acı ve ekşi tat verebiliyor.
Önceki siparişimde las flores, los naranjos ve monteblanco set denemiştim. los naranjosu f/p olarak, monteblanco seti (özellikle sidra bourbon) ise lezzet olarak daha çok beğendim.
Hepsi standart kavrum. seramik el değirmeninde öğütüp, v60 kumaş/metal filtre ve french preste demledim.

Teşekkürler bilgilendirme için, mesajı attıktan sonra ben de siparişimi verdim, las flores, los naranjos, el jardin, yirgacheffe ve peru chanchamayo aldık arkadaşlar ile birlikte kavrumun 5.gününde art arta los naranjos, yirgacheffe ve peruyu denedik aeropress ters yöntem ile tarif hepsinde aynıydı

12,5gr kahve kingrinder k6 42klik(espresso öğütüm aralığında) 75gr 92-94derece saka-pınar uludağ su karışımı, suyu hızlıca döküp 25kez ileri geri karıştırıyorum daha sonra ters çevirip basmaya başlayıp 15-20saniye içinde basmayı tamamlıyorum ve üzerine 125gr su ekliyorum, toplam 200gr su kullanmış oluyorum 190gr civarında çıktı oluyor.

Açıkçası kahvelerin hepsini beğendim, ekonomik günlük kahve olarak gayet güzeller,
Hepsinde tatlılık ve gövde vardı aeropress in hikmeti de olabilir, v60 ile demleyince bir miktar daha asidite ve canlılık yakalanabilir diye düşünüyorum, en çok hissettiğim tadım notaları ise, los naranjos kuru incir, peru fındık ve yirgacheffe baharatsı tatlar hatta çok ileri gitmek istemiyorum ama spesifik olarak susam tadını hissettim.

Yeni gelen Guji'nin açık kavrumunu merak ediyorum da, riske de girmek istemedim :D
- Guji sadece standart kavrumu var sitede galiba. Denemek isterim şahsen.

- Panama Los Naranjos basit filtre kahve makinesiyle denedim bu sabah, 30/500, ilginç bir kahve oldu, karabiberli gibi. Dengeli. Günlük kullanımı için fazla özel bile.

Geri