• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam selamlar, Sanalbahatın Robustası nasıldı? Niji’den aldığım robusta blend Matsuo’dan çok memnun kalmıştım ama ellerinde Robusta kalmamış.
Niji’den sonra Sanalbahatın Robustası nasıl geldi?
Robusta çekirdek içerken zorlanıyorum açıkçası. Paketi açtığımda ilk demlemeyi sadece robusta ile yapıyorum sonrakileri blend olarak. Niji fine robusta keyif vermese de tek başına içilebilir bir kahveydi. Sanal baharat robusta ise daha acı içmesi daha zor ama %30 ve %50 oranlarında arabicalara katıp sabah demlemelerimi yapmaya başladım. Uyku açmak için robusta demliyorum yani. :)

Panama Los Naranjos açık kavrumdan 2 paket almıştım. Biraz koyu bulduğum icin 2. paket espresso olarak içmeye başladım. Açık kavrum da espressoya yakıştı. Beğendim

15gr:33gr
1zpresso k-max 2.6 (+0.2 belki sizin değirmeniz için)
video'daki gibi

Son düzenleme:
Bende Timemore C3 değirmen var makine de 51 mm portafiltreli klasik ev espresso makinesi. Şöyle uçuyor böyle kaçıyor diyenler nasıl yapıyor merak ediyorum doğrusu. Tabii merak ettiğim üst segment makine ve değirmen olanları bahsetmiyorum giriş seviyesi ev makinelerini veya picopresso tarzı aletlerle yapılan espressolar merak ettiğim.

Bende Timemore C3 değirmen var makine de 51 mm portafiltreli klasik ev espresso makinesi. Şöyle uçuyor böyle kaçıyor diyenler nasıl yapıyor merak ediyorum doğrusu. Tabii merak ettiğim üst segment makine ve değirmen olanları bahsetmiyorum giriş seviyesi ev makinelerini veya picopresso tarzı aletlerle yapılan espressolar merak ettiğim.
Ben genellikle filtre kahve tüketen birisiyim ama değirmen çok önemli hocam şahsen bende de üst düzey bir espresso değirmeni yok ama Timemore c3 esp plakasıyla az da olsa iş görüyor. Picopresso'yu sorarsanız, giriş seviyesi bir espresso makinesine nazaran daha çok kişi tavsiye ediyor. Çıktıların gerçek espresso'dan çokta farkı olmadığı söyleniyor (ki bencede öyle).

Las flores 1 ayda bayağı hızlı bayatladı sanki(eğer paket üzerindeki 'kavrum' tarihi doğru ise), benzer deneyimi olan var mıdır?
Tam tersi 20 günden sonra açılıyor kahve, espressoda ve pour-over deneyimi bu şekilde. Zor çözülen bir kahve 95-96C su, ince-orta öğütüm, 1/16 oran blooming + 3-4 döküş, hedef süre 2:00-2:30 gibi.

Şu an espresso olarak Las Flores'i içiyorum, 15:36ml, kolay mi demleniyor, kendisi mi çok güzel, ben nmi ayarları tutturdum bilmiyorum ama şimdiye kadar evde demelediğim en güzel espresso.

Guji'yi merak eden vardı. Sipariş etmiştim. 8 günlük paketi açtım, fazla koyu çıktı bana göre.
V60, 90 derecek Buzdağı k-max 7.0 (fazla kolay öğütüldü, decaf gibi bilen varsa), 2dk süren demlemeden memnum kalmadı. Çok arkada bir asiditesi var ama hemen sonra dilimi baya kuruttu, yanık kahveler gibi. Yazık çünkü çekirdekler baya temiz çıktı natural Etiyopya için. İçemedim ilk denemeyi...

- Solda Guji, sağda Las Flores -

1000021190.jpg

1000021191.jpg

Son düzenleme:
Şu Etiyopya kahvelerine yazık olunca içime oturuyor. Etiyopya çekirdeklerine daha bir değer veriyorum. 😕

Tam tersi 20 günden sonra açılıyor kahve, espressoda ve pour-over deneyimi bu şekilde. Zor çözülen bir kahve 95-96C su, ince-orta öğütüm, 1/16 oran blooming + 3-4 döküş, hedef süre 2:00-2:30 gibi.

Şu an espresso olarak Las Flores'i içiyorum, 15:36ml, kolay mi demleniyor, kendisi mi çok güzel, ben nmi ayarları tutturdum bilmiyorum ama şimdiye kadar evde demelediğim en güzel espresso.

Guji'yi merak eden vardı. Sipariş etmiştim. 8 günlük paketi açtım, fazla koyu çıktı bana göre.
V60, 90 derecek Buzdağı k-max 7.0 (fazla kolay öğütüldü, decaf gibi bilen varsa), 2dk süren demlemeden memnum kalmadı. Çok arkada bir asiditesi var ama hemen sonra dilimi baya kuruttu, yanık kahveler gibi. Yazık çünkü çekirdekler baya temiz çıktı natural Etiyopya için. İçemedim ilk denemeyi...

- Solda Guji, sağda Las Flores -

Ekli dosyayı görüntüle 33866

Ekli dosyayı görüntüle 33867
Espressoda tüm denemelerimde sanırım sorunsuz sonuç verdi özellikle 20 günden sonra.

21.5 gram orta-ince öğütüm 1/2.5 oran

19 gram ince öğütüm 1/2 oran

19 gram normal öğütüm lungo 1/3 oran

Ne yaptıysam bana mısın demedi, espresso yaparken resmen kafa dinlememi sağlıyor, şunu şöyle mi yapayım böyle mi yerine son ayarı yapıştır geç güzel kahveyi iç.

Espressoda tüm denemelerimde sanırım sorunsuz sonuç verdi özellikle 20 günden sonra.

21.5 gram orta-ince öğütüm 1/2.5 oran

19 gram ince öğütüm 1/2 oran

19 gram normal öğütüm lungo 1/3 oran

Ne yaptıysam bana mısın demedi, espresso yaparken resmen kafa dinlememi sağlıyor, şunu şöyle mi yapayım böyle mi yerine son ayarı yapıştır geç güzel kahveyi iç.
- Aynen Las Flores öyle bir şey.

- Sabah Guji'yi espresso olarak denedim. 1:2 oranla. 9 bar 30 sn civarında. Koyu espresso sevenler için aslında güzel olabilir bence. Yani var ya, küçük kahvecilerde standart espresso sunuyorlar, sütlü buzlu içeceklerinde kullanıyorlar. Öyle bir kahve. Bol kremalı.

- Şimdi gelelim Yirgacheffe'e. Standart ve Açık aldım. Çekirdekler oldukça güzel görünüyor. 9 günlük kahve. (üst standart, alt açık)

20240605_094802.jpg

Standart Yirgacheffe Guji gibi koyu geldiği için V60 ile denemek istemedim... espresso olsun (sol Guji, sağ Yirgacheffe standart)

20240605_095748.jpg

Açık Yirgacheffe V60 ile demledim. Özel bir tat alamadım, ama reçete çalışmak gerek belki de. Ne kötü ne özel. Aeropress ile de denedim. Hafif yanıklık var sanki. Tekrar deneyip farklı sonuç alırsam yazarım.

- Aynen Las Flores öyle bir şey.

- Sabah Guji'yi espresso olarak denedim. 1:2 oranla. 9 bar 30 sn civarında. Koyu espresso sevenler için aslında güzel olabilir bence. Yani var ya, küçük kahvecilerde standart espresso sunuyorlar, sütlü buzlu içeceklerinde kullanıyorlar. Öyle bir kahve. Bol kremalı.

- Şimdi gelelim Yirgacheffe'e. Standart ve Açık aldım. Çekirdekler oldukça güzel görünüyor. 9 günlük kahve. (üst standart, alt açık)

Ekli dosyayı görüntüle 33871

Standart Yirgacheffe Guji gibi koyu geldiği için V60 ile denemek istemedim... espresso olsun (sol Guji, sağ Yirgacheffe standart)

Ekli dosyayı görüntüle 33872

Açık Yirgacheffe V60 ile demledim. Özel bir tat alamadım, ama reçete çalışmak gerek belki de. Ne kötü ne özel. Aeropress ile de denedim. Hafif yanıklık var sanki. Tekrar deneyip farklı sonuç alırsam yazarım.
Yirgacheffe aeropress ile güzel sonuçlar alıyorum espresso öğütümü( KG K6 40klik) 12gr 75ml su + 125gr su ile seyreltiyorum. Bypass suyu yerine buz koyarsanız da hafif yoğun güzel bir soğuk kahve oluyor yaklaşık 50-70gr buz yetiyordur sanırım, tane hesabı yapıyorum genelde buzu

Les flores std kavrum, 11. Günde v60'ta denedim. Zp6 3.5, 95derece, 2.25. Biraz ekşimsi oldu, ama çok hoş kokular var. Bence 20 gün dinlendikten sonra ve 3 dk.'ya varan bir demlemede sonuç iyi olacaktır.

Los naranjos'u çok beğendim, Sezy Finca gabrielayı andıran buram buram bir aromatik kahve. 10 gün daha dinlendiği zaman daha açılacak, çok belli. Bence kavrumu hiç koyu değil, tam kararında olmuş, sadece çekirdek rengine bakıp değerlendirmemek lazım.

Panama Los Naranjos light roast ve Las Flores şu aralar içtiğim ve gerçekten keyif aldığım, uçan kaçan değil ama fiyatlarını sonuna kadar hak eden kahveler. Deneyip, tavsiye eden arkadaşlara teşekkürler.
Erikli Su 60 ppm
Cafec Deep 27
Comandante 19 klik
15/250 oran
30 bloom, 220 tek döküş 2.20 süreleri içinde demliyorum, gayet güzel çıktılar alıyorum.

Fakat yanına merak ettiğim için eklediğim Peru Chanchamayo ve Colombia Supremo kahveler var, ikisi de standart kavrum, açık değil, ikisi de filtre olarak içilebilir kahveler değil, yanık, is kokusu, tatları mevcut. Hiç bir şekilde standart kavrumları filtreye uygun değil, belki espresso olarak veya Mokapotta denenebilir ama bu çekirdekleri bu kavrumla beğenmedim kesinlikle, açık kavrumları nasıldır bilmiyorum.

Geri