• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gurme blend aldım bu markadan kingrinder k6 ile 48klık öğütüm yapıyorum basınçsız portafiltre kullanıyorum ama krema hiç olmuyor bende mi sorun var yoksa kahvede mi anlamadım bilen biri yardımcı olursa sevinirim

portafiltrem bu
Makineniz nedir bilmiyorum aynı portafiltreyi kullanıyorum K6 ile özellikle natural kahvelerde ben 39-38’e kadar inip sıkı bir tamp yapıyorum iyi de krema alıyorum tabi puck da kullanıyorum. Tavsiyem en az 38 en fazla 40-42 aralığında K6 ile deneyin. Kahve türüne göre istediğiniz ayarı zamanla buluyorsunuz.

Makineniz nedir bilmiyorum aynı portafiltreyi kullanıyorum K6 ile özellikle natural kahvelerde ben 39-38’e kadar inip sıkı bir tamp yapıyorum iyi de krema alıyorum tabi puck da kullanıyorum. Tavsiyem en az 38 en fazla 40-42 aralığında K6 ile deneyin. Kahve türüne göre istediğiniz ayarı zamanla buluyorsunuz.
Teşekkür ederim bilgi için. Makinem delonghi ec685 ve bende puck kullanıyorum.

Monteblanco Geisha/Sidra/Pink
Zp6 3 öğütğm, 16/260 oran, Hario decanter+Hario 02 kağıt
93 derece, bloom+dipten karıştırma, 200'e ve 260'a tamamlama, son döküş sonrası 1.40 gibi güçlü bir swirl
Geisha 2.00, Sidra 2.15, Pink Bourbon 2.40 bitiş.
Geisha: Limon kabuğu, şeftali, karışık tropik meyveli bitiş
Sidra: Limon kabuğu, şeftali, ice tea gibi. Geisha ile benzer ama meyveli dakız kokusu yok.
Pink: Parfümsü, karışık kokular, yine şeftali belirgin.
Set 25 Mayıs kavrum, bence bu kahveler en az 1 ay dinlenme süresi istiyor. Buna rum barrel'ı da dahil edebiliriz.

Brownberry siparişim elime geçti. Yellow Bourbon Rum Barrel ve Colombia Las Flores Red Bourbon Thermal Shock 250 gram deneyeceğim. Rum Barrell özel kutusu çok hoş ama nasıl açılıyor anlayamadım.. Degassing sonrası ihtiyacım olacak. İki çekirdeği de deneyenlerin yorumlarını merak ediyorum. Brownberry uzun degass istediğinden minimum 30 gün dinlendireceğim çekirdekleri.

Brownberry siparişim elime geçti
Şimdiden afiyet olsun.
Yellow Bourbon Rum Barrel
Elimde var ama daha açmadım,elimdeki kahveleri tüketim istasyonlarına ayırdım 3. istasyonda sırasını bekliyor 😂 Açanlar galiba çatal kaşık vb. cisimlerle o valfin olduğu kisimdan açıyor.
Colombia Las Flores Red Bourbon Thermal Shock 250 gram deneyeceğim.
Çok iyi seçim,mandalina ve karamel oldukça belirgin gibi geldi bana,ben de sizin yorumlarınızı merak ediyorum 😊 Keşke Los Naranjos açık kavrum da alsaymissiniz onun da tadi çok hoş,fincan sapsarı 😂 Las Florese 20-25 gibi bir bakın isterseniz bende tüketime uygundu bu sürelerde, espresso için daha uzun süreler talep edebilir tabi.

Şimdiden afiyet olsun.

Elimde var ama daha açmadım,elimdeki kahveleri tüketim istasyonlarına ayırdım 3. istasyonda sırasını bekliyor 😂 Açanlar galiba çatal kaşık vb. cisimlerle o valfin olduğu kisimdan açıyor.

Çok iyi seçim,mandalina ve karamel oldukça belirgin gibi geldi bana,ben de sizin yorumlarınızı merak ediyorum 😊 Keşke Los Naranjos açık kavrum da alsaymissiniz onun da tadi çok hoş,fincan sapsarı 😂 Las Florese 20-25 gibi bir bakın isterseniz bende tüketime uygundu bu sürelerde, espresso için daha uzun süreler talep edebilir tabi.
Çok teşekkürler. Las Flores'e 25 gibi dalarım muhtemelen, notaları iyice merak ettirdi :D Los Naranjos'u da bir sonraki siparişe ekleyeyim madem.. Sizlere de afiyet olsun.

Kenya AA Natural, bergamotsu/hafif buhurlu diyebileceğim kokuları olan, koyu renkli meyve aromaları yoğun, akılda kalıcı bir kahve. Her demlemede 3-4 tane kadar içi boşalmış ya da kurt yeniği izi olan çekirdek ayıklıyorum. Defect çekirdekler göze çarpıyor ama bakıldığı zaman bu 3-4 çekirdek 1 gr bile etmiyor.
Dışarda bu çekirdekten demlenmiş bir fincan kahveyi yüksek fiyata içsem beğenirim açıkçası. 😄

@DragonFly, nahoş bir üslubunuz var. Engelleiyorum.

Las Flores stokları bitmiş. :confused: Eğer hala elinde kalan varsa mutlaka espresso olarak denesin. Ben 1kg filtre olarak tükettim ve dün @Afatsum bana espresso hazırladı sağ olsun. Günlerce sabah akşam içtiğim çekirdeği tanıyamadım. Filtrede gerçekten harcanan bir potansiyel. Eşinizde dostunuzda makine varsa şiddetle denemenizi öneriyorum.

Asıl soru, şimdi Las Flores'in yerine ne koyacağız?

Las Flores stokları bitmiş. :confused: Eğer hala elinde kalan varsa mutlaka espresso olarak denesin. Ben 1kg filtre olarak tükettim ve dün @Afatsum bana espresso hazırladı sağ olsun. Günlerce sabah akşam içtiğim çekirdeği tanıyamadım. Filtrede gerçekten harcanan bir potansiyel. Eşinizde dostunuzda makine varsa şiddetle denemenizi öneriyorum.

Bir 10 güne tekrar stoklara gireceğini söylediler.

Afiyet olsun abi ☕ Gereginden fazla haypladigimizi dusunenler var ama dun aksam bizzat sen sahit oldun ve deneyimledin Fiyat acisindan da bakinca o fiyata o kadar guzel bir espresso icebilmek , keyifli bir deneyim 😍😃

Geri