• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hiçbir şeyi beğenmeme timinin üyesi olarak görülmek istemem ama şeffaf paket kahve için pek iyi değil gibi sanki?

Sanalbaharattan yaptığım tek alışveriş kiloluk robustaydı. Türkiye'de başka robusta satan var mı bilmiyorum. Varsa bu kadar ekonomik olabilir mi emin değilim. Kalite artırma çabalarına tam destek benden.

Sanalbaharat'tan decaf kahve siparişim oldu , ilk kez sanalbaharatta bu kadar koyu bir kavrumla karşılaştım . Önceden aldığımda da koyuydu ama bu kadar değildi. Bir de anlayamadığım kötü ağır bir kokusu var.
Edit: Tadı da zift gibi 😕

Ekli dosyalar

• 20210421_163914.jpg
    20210421_163914.jpg
    76.2 KB · Görüntüleme: 188
Son düzenleme:
Günlük tüketim olarak denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Şu ana kadar hiç üzmediler. 5 KG çekirdek kahve sipariş etmişim şu ana kadar. Standart kavrum söyledim hiç biri de kömür vs gibi gelmedi. Diğer kahvecilere göre ucuz olması kötü demek değil. Gidip en ucuz kahvelerini alıp çok bir şey beklemeyin ama daha yüksek fiyatlı kahveleri normalde bulabileceğiniz bir çok kahveden güzel. 250 grsi 50-60+ liralık kahve içecek bir maaşım yok ne yazık ki ondan dolayı burası benim için ideal oluyor. Ayda 1 kg kahve tüketiyoruz 2 kişi ^^

Sanalbaharat'tan decaf kahve siparişim oldu , ilk kez sanalbaharatta bu kadar koyu bir kavrumla karşılaştım . Önceden aldığımda da koyuydu ama bu kadar değildi. Bir de anlayamadığım kötü ağır bir kokusu var.
Hiç böyle gelmedi bana ama gelseydi iade ederdim. İadeleri de sorunsuz alıyorlar. Can sıkıcı.
Öte yandan yukarıda resimlerini paylaştığım Cosra Ricalar hem açık hem standart kavrumu çok beğendim. Fiyat performans oranı çok yüksek. Standart için açık kavrum daha uygun.

Şu zamana kadar resmi gönderilen en koyu kavrum olabilir :(

Hiç böyle gelmedi bana ama gelseydi iade ederdim. İadeleri de sorunsuz alıyorlar. Can sıkıcı.
Öte yandan yukarıda resimlerini paylaştığım Cosra Ricalar hem açık hem standart kavrumu çok beğendim. Fiyat performans oranı çok yüksek. Standart için açık kavrum daha uygun.
Sanırım decaf kahvede böyle oluyor önceden de aldığımda da bu kadar olmasa da koyuydu. Bunun sebebi sanırsam decaf kahvede kavrulmamış hali açık kavrum gibi oluyor. Bunla ilgili bir fotoğraf görmüştüm bulursam eklerim.
Edit: Ekledim

Sanırım decaf kahvede böyle oluyor önceden de aldığımda da bu kadar olmasa da koyuydu. Bunun sebebi sanırsam decaf kahvede kavrulmamış hali açık kavrum gibi oluyor. Bunla ilgili bir fotoğraf görmüştüm bulursam eklerim.
Edit: Ekledim

İlk defa görüyorum. Yine de yanmamalı ama ya. Koyu kabul edilir ama yanık başka şey. Siz bakın artık uzun beklemede espressoluk olur belki çok küçük ihtimal.

Selamlar. Forumda yeniyim fakat uzun süredir sanalbaharat kullanıyorum. En sevdiğim kahvelerı Yirga cheffeydi (Costa Rica Tarrazu 55 lirayken ondan da epey alıyordum, fiyatı yükselince Yirga cheffe ye döndüm) fakat bir ara stok bitti, yenisi geldi. Yenisi geldikten sonra tekrar randıman alamadım o kahveden. Standart düz fakat bayat olmayan kahveye dönüştü ve çekirdekleri kontrol ettiğimde çok sayıda hasarlı çekirdek olduğunu gördüm. Hatta bu yüzden tekrar kahve arayışına girip foruma üye oldum :)

Edit: Son Yirga Cheffe demlememden ayıklamaya çalıştıklarım:

Ekli dosyalar

• IMG_2452.jpg
    IMG_2452.jpg
    91.9 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
buradan bir kere alım yapmıştım fiyatına göre gayet iyiydi bence kahveleri tekrar alım yapacağım hangi çekirdekleri önerirsiniz sanırım yeni çekirdekler gelmiş

Bu aralar özellikle toplu alımlardaki memnuniyetsizliğimden sonra f/p çekirdeklere şans vermek istedim. İyi ki de vermişim.. Costa Rica - Tarrazu fiyatına göre hayli beğendiğim bir kahve oldu. Epeyi tatlı, pekmez gibi. Açık kavrum seçeneği, son zamanlarda yurt içinde denediğim en iyi kavrumlardan biriydi ve oldukça homojendi diyebilirim. Defect çekirdeğe de rastlamadım. Kahvenin cold brew'a da yakışacağını düşünüyorum. Benim için tekrar tercih edeceğim bir deneyim oldu.

Bir süredir severek içtiğim kenya aa top'tan açık kavrum aldım yine. Paketi açar açmaz fark ettim çok açık kavrulduğunu, sanki çıtladığı gibi alınmış. İlk demlememde çiğ yemiş tatları aldım çok fazla. Açık kavrum olduğu için öğütüm de çok homojen oluyor. İkinci demlememde sorunlu traditional ile molent 34 click'te spin ata ata demledim yine de 3 dakikada tamamlandı. Tatlar düzeldi bir nebze ama hala gariplikler var ve 1 kg aldığım için canım sıkıldı. Böyle bir durum yaşayıp iade eden oldu mu ?

Edit: Başlığı @Karanfil'in açtığını fark ettim. Bu kişinin montag çalışanı olma ihtimali sıfır zaten dfngjhdbfngjhdfhjg @mvscoffee

Bir süredir severek içtiğim kenya aa top'tan açık kavrum aldım yine. Paketi açar açmaz fark ettim çok açık kavrulduğunu, sanki çıtladığı gibi alınmış. İlk demlememde çiğ yemiş tatları aldım çok fazla. Açık kavrum olduğu için öğütüm de çok homojen oluyor. İkinci demlememde sorunlu traditional ile molent 34 click'te spin ata ata demledim yine de 3 dakikada tamamlandı. Tatlar düzeldi bir nebze ama hala gariplikler var ve 1 kg aldığım için canım sıkıldı. Böyle bir durum yaşayıp iade eden oldu mu ?
Açılmış paketlerde bir hafta içinde iade kabul ediyorlar diye biliyorum

Daha öncesinde sipariş vermiştim ve memnun kalmıştım. Tekrar birkaç çekirdek aldım, fiyat olarak inanılmaz ucuzlar zaten. Yeni öğütücüyü denemek için güzel bir yer. Bol bol tüm ayarlarda çekirdek öğütüp demleme yapacağım.

Keşke kargo belirli bir ücretten sonra ücretsiz olsa, çekirdekler bu kadar ucuz olunca göze batıyor :d

Malum fiyatlar bu seviyelerdeyken öğrenci bütçesi sanalbaharata yetiyor :) Guatemala finca el brote hoşuma gitti. Ama standart kavrumları biraz koyu gibi o yüzden açık kavrum tercih ediyorum. Bir de kargo ücreti belli bir fiyattan sonra ücretsiz olsa süper olacak.
Bence bu tarz uygun fiyatlı yerler de bir değerlendirilmeli.

2 gün önce verdiğim açık kavrum çekirdek siparişler. Etiyopya çok daha dengeli ve iyi kavurlmuş gibi. İkisini de v60 ile mignon perfetto'da 1 numaralı drip ayarında, cafec traditional, 98 derece su, 3dk demele ile yaptım. Benzer tatlar aldım, iki kahve de çok hafif oldu.

Demleme önerisine açığım.

Etiyopya Djimmah
IMG_0726.jpgIMG_0725.jpgIMG_0724.jpg

Cerrado NY2 Arabica
IMG_0727.jpgIMG_0728.jpgIMG_0729.jpg

Son düzenleme:
Geri