okankrc
Barista
- İsim
- Okan
Bugün ben de Gr4 demledim, daha önce Gr2 için yazdığıma benzer şekilde gayet tatlı bir kahve. Stokta kalırsa düzenli olarak Sidamo Gr2 ve Gr4 alırım, hatalı çekirdekleri ayıklar ve keyifle içerim 
Arkadaşlar kavrumu koyulaştırdıklarını söylüyorlar. Klasik filtre kavruma göre benim içtiğim hali de koyuydu. Ancak bu çekirdek ile koyu kavrum hoş bir tat oluşturmuştu. Filtre için normal bir kavrum değil aslında. Her ne kadar kendileri city plus kavurduklarını söylese de. Bütün bunlara rağmen çekirdek iyiydi ve ben güzel v60'lar içtiğimi söyleyebilirim. Bu çekirdeğin açık kavrumu olsa kesinlikle çok daha güzel fincanlar elde edilirdi.Bende denemek için 4 paket sipariş verdim, hepsi 25 Mart‘ta kavrulmuş. Bugün denemek amaçlı Eldorado-Ibiraci yi açtım. Molent g50 de 36 klik, 16/240 oranında 92 derece buzdağı su ile bloom+2 döküşlü bir v60 yaptım, süresi 3:15. Resmen yanık ve isli bir tat vardı. keyif almak mümkün değil. Umarım degassing kaynaklı böyledir, yaptığım kontrolde çekirdekleri yanık değil homojen olarak kavrulmuştu.
Clean Cup ile karşılaştırma bence doğru olmazStandart bir kalitede kavrum yapamadıkları için kime ne gelirse gibi bir durum var sanırım. Ben Eldoradoyu hiç beğenmedim, daha doğrusu yanık ve isli olduğundan içilmiyor ki. Tamamen degassing kaynaklı gibi de gelmiyor bana, beklemeye aldım göreceğim nasıl olacak ama benim aldığım partide kavrumda sıkıntı var diye düşünüyorum.
Bugün açık kavrum aldığım Kenya Arabica AA yı (üstte yazdığım Eldorado tarifi ve Kasuya metodu ile) 2 kere demledim ve fena bulmadım. Kavrum açık ve homojen görünüyor, fazla defect çekmedi dikkatimi. Gayet rahat öğüttüm molent g50 de. Cleancup alımından sonra hiç açmadı diyebilirim sanalbaharat brownberry kahveleriCleancup favorim oldu diyebilirim şu ana kadar denediklerim içerisinde. Eylül ayından beri toplu alımlara katılıyorum, en keyiflisi geçen ay oldu.
Ne olursa olsun filtre kahve demlemeleri için açık kavrum seçeneği olan kahvelerden seçmek gerekiyor diye düşünüyorum. Hatta bir daha sanalbaharat kahvesi almamayı bile düşünüyorum![]()
Karşılaştırma olmaz tabikiClean Cup ile karşılaştırma bence doğru olmazmesela sizin taxo aldığınızı hatırlıyorum. Kenya ve taxo kıyaslaması yapacak olursanız ne dersiniz?

15 Mart kavrum tarihlisi var şu bende. Bir umut o kömürümsü tadın gitmesi için bekledim şu ana kadar ancak gitmedi ve gitmeyecek. Aslında ilk andan beri gitmeyeceği bariz belliydi. Latte içerek değerlendiriyoruz. Başka türlü içilebilecek bir yanı yok görüşündeyim.Standart bir kalitede kavrum yapamadıkları için kime ne gelirse gibi bir durum var sanırım. Ben Eldoradoyu hiç beğenmedim, daha doğrusu yanık ve isli olduğundan içilmiyor ki. Tamamen degassing kaynaklı gibi de gelmiyor bana, beklemeye aldım göreceğim nasıl olacak ama benim aldığım partide kavrumda sıkıntı var diye düşünüyorum.
Bugün açık kavrum aldığım Kenya Arabica AA yı (üstte yazdığım Eldorado tarifi ve Kasuya metodu ile) 2 kere demledim ve fena bulmadım. Kavrum açık ve homojen görünüyor, fazla defect çekmedi dikkatimi. Gayet rahat öğüttüm molent g50 de. Cleancup alımından sonra hiç açmadı diyebilirim sanalbaharat brownberry kahveleriCleancup favorim oldu diyebilirim şu ana kadar denediklerim içerisinde. Eylül ayından beri toplu alımlara katılıyorum, en keyiflisi geçen ay oldu.
Ne olursa olsun filtre kahve demlemeleri için açık kavrum seçeneği olan kahvelerden seçmek gerekiyor diye düşünüyorum. Hatta bir daha sanalbaharat kahvesi almamayı bile düşünüyorum![]()
Birde puan yazılmış künyesinde, bana da gitmez gibi geliyor kömürümsü tatlar. 85 derecelerde deneyeyim birde15 Mart kavrum tarihlisi var şu bende. Bir umut o kömürümsü tadın gitmesi için bekledim şu ana kadar ancak gitmedi ve gitmeyecek. Aslında ilk andan beri gitmeyeceği bariz belliydi. Latte içerek değerlendiriyoruz. Başka türlü içilebilecek bir yanı yok görüşündeyim.
Sizin niyetlendiğiniz gibi 85 lere indim ve dipteki acılığı yenemedim. Denemediğim sıcaklık, öğütüm, metot, sahip olduğum ekipman (french press kaldı bi tek) döküm kalmadı ama ilk satışa çıktığından bu vakite net farklılık olduğuna kanaat getirdim.Birde puan yazılmış künyesinde, bana da gitmez gibi geliyor kömürümsü tatlar. 85 derecelerde deneyeyim birdebakalım ne çıkacak.
Kahveyi sade içtiğim için latte gibi alternatiflerim de yok maalesef. Sütlü kahve içenlere ikram ederim artık![]()
Suyunuza maden suyu(sodyumu az olsun) katıp ppm i yükseltmeyi deneyin. Tds kaleminiz varsa 150 civarı iyidirSizin niyetlendiğiniz gibi 85 lere indim ve dipteki acılığı yenemedim. Denemediğim sıcaklık, öğütüm, metot, sahip olduğum ekipman (french press kaldı bi tek) döküm kalmadı ama ilk satışa çıktığından bu vakite net farklılık olduğuna kanaat getirdim.
Bir şekilde tüketilmeli ama nasılSizin niyetlendiğiniz gibi 85 lere indim ve dipteki acılığı yenemedim. Denemediğim sıcaklık, öğütüm, metot, sahip olduğum ekipman (french press kaldı bi tek) döküm kalmadı ama ilk satışa çıktığından bu vakite net farklılık olduğuna kanaat getirdim.
Tds kalemim yok ama dediğiniz gibi komşum bi onu denemedim, aklıma gelmemişti. Çok saolun komşumSuyunuza maden suyu(sodyumu az olsun) katıp ppm i yükseltmeyi deneyin. Tds kaleminiz varsa 150 civarı iyidirbenim kahveler gelmiş ama evde yokum pazartesi deneyeceğim inşallah

Kavrumu sanki Sanalbaharat kavrumunun standardının üstünde, dönüp de bir şans daha versem mi diye düşündürdü vallaSanalbaharat Brezilya Eldorado Standart kavrum (30 Mart). Önceki aldığımdan farkı yok gibi yani kalitede düşme sezmedim. Aldığım 2 kahve de güzel. Resimlerin biri cam önünde çekildiği için daha açık gözüküyor ama ikisi de aynı kahve. İnşallah böyle tutarlı gelir hep kahvelerCosta Rica'ları daha açmadım açınca açık ve standart karşılaştırmasını ekleyeceğim buraya.
Ekli dosyayı görüntüle 10714Ekli dosyayı görüntüle 10715