• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şu ana kadar altı tane denedim. Favorim Sumatra. Tatlı ve aromalar hissediliyor. Hiç sanal baharat denememişlere tavsiyem Sumatra :)

Bu kahveyi anlayışınıza göre Sumatra'yı gölgede bırakacak gibi görünüyor :)
Hocam açık kavrum istedim. Msj da atım kavrum olmuş diye. Begeneceğinize eminim.

Şu elimdeki Eldorado'yu bırakayım. Elinizdeki ile bir kıyaslayın. Ben bunu beğenmiştim.
Bana birazcık daha koyu gibi geldi. Dediğiniz gibi kavrum farkı var, psikolojik değil beğenmemem galiba.kahve.jpg

Son düzenleme:
Sebebini anlamadım fakat eldorado'yu degassing tamamlanmadan içtiğimde çok zevk aldım. Kavrum tarihinin üstünden 18 gün geçti ve tat düzleşti, kömür tadı artmaya başladı. Benzer durumu yaşayan var mı ? :unsure:

Son düzenleme:
😀 Son kavrumlarda gördüğüm kadarıyla espresso tüketenler ekşi ekşi diye diye çekirdek kömüre döndü. finca el brote yi açık kavrum istedim.
Vallahi espressoda içenler,tadının düzeldiğinden memnun kalan kahvesever dostlara afiyet, bal, şeker olsun ama benim barista yeteneklerim henüz bu kavrumu ilk aldığım paketteki en iyi seviyeye çıkaracak mertebede değil @Argun ARIKAN komşum. Elimdeki kahve için artık espresso makinesi bakam bari :D Duyuru! Uygun fiyatlı k-3185, bk 2170 aranıyor! 🤣

Son düzenleme:
Sebebini anlamadım fakat eldorado'yu degassing tamamlanmadan içtiğimde çok zevk aldım. Kavrum tarihinin üstünden 18 gün geçti ve tat düzleşti, kömür tadı artmaya başladı. Benzer durumu yaşayan var mı ? :unsure:
Bende az kaldı. Numunelilk duruyor :). İlk 200 Gr çok hızlı tükettim. Fark etmedim. Kalanı deneyeceğim. Ne kadar arayla içtiniz. Lezzet aldığınız an ile düzleşen zaman aralığı ne kadar?

Ben 15 martta almıştım bekledim o kömürümsü tat gitsin diye ama hala var ve hiç gitmeyecek gibi duruyor. Bence fazla koyu kavrum. Bir tık yakmış olabilirler belkide. Latte de kullanıyorum gidiyor da filtre veya espresso da biraz yüz buruşturuyor. Şunu da belirtmek isterim içilebilir olması için her şeyi denedim. Açıkta beklettim, demlemeden 1 saat önce çektim, su sıcaklığını düşürdüm falan. Sadece bitime yakın limon aromalı şurubumsu bir tat belli belirsiz aldım. Ama yine de kömür tadı baskındı. Starbucks kahvesine yakın derecede hemde.

O ekşilik filtreye tat katıyordu galiba :)
Ben de bu şekilde düşünüyorum :). Her gün tüketiyorum eldorado'yu sanırım 10. günde tat kaybı başladı. Demeyi unutmuşum V60'ta kullanıyorum.

Edit: 1 kglik zipli paketleri bence çok kötü. Bazen şüpheye düşüyorum kapandı mı diye valla. O yüzden tat gitmiş olabilir.

250 gram açık kavrum kenya aa top aroma almıştım bir de. Onu kesinlikle tavsiye ederim kömür tadı yoktu. Tam olarak açık kavrum da değildi ama :ROFLMAO:

Herkesin farklı derdi var. Deneme kavrumlarını bizle birlikte yaparak farklı bir deneyim sunuyolar galiba :D

Son düzenleme:
Cuba benim son zamanlarda içtiğim en güzel çekirdekti :)), boyutuna takılmayın, doğru cevap vermişler.
Ben sanalbaharatın sumatrasından pek bi fark göremedim açıkçası. Aeropresste william’ın tarifiyle denedim, hiç yakışmadı. Direkt espresso yapsam bir şeye benzerdi herhalde. Delonghi ev tipi makinada da beğenmedim. Ayrıca hakim değilim ama defect epey var gibiydi, tadındaki acılık bunu hissettirdi.

kavurmalarda aşırı dengesizlik var çok değişiyor. Bazı çekirdeklerde daha istikrara denk geldim.

Şu ana kadar oradan 8 tane falan çekirdek sipariş ettim. Arkadaşlarla daha önce burada paylaşmıştım. En az defect çıkan çekirdeklerden biri yirgacheffe idi. Açık kavurumu filtrede çok güzeldi. Espressoda da iyi sonuçlar aldım. Espressoda en iyi sonucu tanzanyanın açık kavurumundan almıştım. flair ile videosunu da paylaşmıştım. Tanzanya artık bitmiş...

Şu an denemediğim yeni gelen kahvelerini sipariş ettim. Sonuçlarını sizlerle paylaşırım.
Peru,costa rica, guetemala, vs

kavurmalarda aşırı dengesizlik var çok değişiyor. Bazı çekirdeklerde daha istikrara denk geldim.

Şu ana kadar oradan 8 tane falan çekirdek sipariş ettim. Arkadaşlarla daha önce burada paylaşmıştım. En az defect çıkan çekirdeklerden biri yirgacheffe idi. Açık kavurumu filtrede çok güzeldi. Espressoda da iyi sonuçlar aldım. Espressoda en iyi sonucu tanzanyanın açık kavurumundan almıştım. flair ile videosunu da paylaşmıştım. Tanzanya artık bitmiş...

Şu an denemediğim yeni gelen kahvelerini sipariş ettim. Sonuçlarını sizlerle paylaşırım.
Peru,costa rica, guetemala, vs
Tanzanya deme ya, o kadar övdün, kıl payı kaçırdım hala üzgünüm 🚬

İki aydır kahvelerini içiyorum. Keyif aldığım ve fiyatı uygun olduğu için diğer kahvelerin yanında hep Brownberry olacak gibi. Çok kahve tüketenlerin de ilgisini çektiğini düşünüyorum.

Keyif alsam da çekirdekleri çok konuşuluyor. Kavrum nasıl, çekirdekler nasıl, ne kadar defect var merak ediliyor. Keyif alarak içiyorsak bunların önemi yok da denilebilir. Ama yine de maral edenler için elimde bulunan çekirdeklerin fotoğraflarını paylaşıyorum.

Eldorado ve Tanzania standart Kavrum diğerleri açık Kavrum olarak alındı.

Rastgele bir miktar paketten alındı. Hiçbir ayıklama yapılmadı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-03-29-17-45-12-690_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-03-29-17-45-12-690_com.google.android.apps.photos.jpg
    46.5 KB · Görüntüleme: 149
  • Screenshot_2021-03-29-17-45-18-678_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-03-29-17-45-18-678_com.google.android.apps.photos.jpg
    45.8 KB · Görüntüleme: 141
  • Screenshot_2021-03-29-17-45-22-024_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-03-29-17-45-22-024_com.google.android.apps.photos.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 115
  • Screenshot_2021-03-29-17-45-25-366_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-03-29-17-45-25-366_com.google.android.apps.photos.jpg